annem ve kardesim arasinda kaldim

Zeynep Gulru

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2018
1.422
4.956
133
39
Merhabalar, biraz sonra anlatacagim konuda ben 3. kisiyim ama diger kisiler annem ve kardesim olunca konuya dahil olmadan edemiyorum, onlarin derdi benim de derdim oluyor. Kardesim evli, memur, 2. cocuguna hamile. Sorun kisaca kardesimin esinin suan issiz olmasi ne yazik ki. Bu ilk issiz kalmasi degil, bu seferki ucuncu ya da dorduncu olmali. Ailemden uzaktayim, annemle konusunca annemi hakli buluyorum (icimden) ama kardesimi savunuyorum, kardesimle konusunca kardesimi hakli buluyorum ama iste annemi bilmiyormusun, iyiligimizi ister falan diyiyorum. Annem bu evliligi basindan istememisti, egitim farki gibi sebeplerden, ama kardesim senelerce vazgecmedi, annem de pes etti, evlendiler. Annem soyle diyiyor, okuttum ettim, kendi ayaklarinizin uzerinde durun diye ugrastim, koca adam evde yatarken sen karni burnunda calisiyorsun, butun yuku sirtliyorsun. Tabi ayni zamanda evlilik oncesi konulari acip, ben sana zamaninda demistim diye kardesimin basinin etini yiyiyor. Kardesim de tabiki bu durumdan memnun degil, esinin is aradigini ama is olmadigini soyluyor, annem cok agir laflar ediyor, kaldiramiyorum diyiyor.
Tabi ben onlardan dinleyip dinleyip doluyorum, gidip esimle dertlesiyorum ama yeterli gelmiyor, dedim buraya da konu acayim da sizlerden yorum, tavsiye alayim.
Bu arada burda biraz uzatmamak icin yuzeysel anlattim ama annem cok kontrolcu bir insan, birseye kafayi takmaya gorsun, artik yardim almasi gerektigini dusunuyorum, Istanbul`da bildiginiz, tavsiye edebileceginiz psikolog varsa memnun olurum. Ikna edip gondermeyi dusunuyorum, faydasi olur belki. Tesekkurler.

Annenizin karışmaması gerekiyor. 2. çocuğuna hamile olan bi rinin çalış diye başının etinin yenmesinin doğru bulmuyorum. İyi bir işi de yoksa dışarıdaki bütün işler ağır. Hamile bir kadın ve küçük bir çocuğu olan kadın için zorlayıcı olabilir.

Kardeşinin parası yetmiyor mu 3 kişiye? Aç mı kalıyorlar da annen bu kadar düşmüş kızın çalışmamasına?

Siz karışmayın olaya. Annenizi de olabildiğince karıştırmayın. Annenizin karışması, aile içi sorunları da başlatır. Bir de kardeşin ailesine düşkünse baskı altında kalıp evde huzursuzluk yaratabilir.

Kardeşinin de annene tepki koyması gerekli. Bu kadar baskılayıcı yorumlar yaptırıp, karışmasına izin verdirmemesi lazım.

Ablan hayatından memnunsa annenin bir şey demeye hakkı yok artık, benim de var ablam biz dedik ablama o evlendi ama memnun değil ama yine de birşey demiyoruz yani icimizden diyoruz sadece :))

Annenizin karışmaması gerekiyor. 2. çocuğuna hamile olan bi rinin çalış diye başının etinin yenmesinin doğru bulmuyorum. İyi bir işi de yoksa dışarıdaki bütün işler ağır. Hamile bir kadın ve küçük bir çocuğu olan kadın için zorlayıcı olabilir.

Kardeşinin parası yetmiyor mu 3 kişiye? Aç mı kalıyorlar da annen bu kadar düşmüş kızın çalışmamasına?

Siz karışmayın olaya. Annenizi de olabildiğince karıştırmayın. Annenizin karışması, aile içi sorunları da başlatır. Bir de kardeşin ailesine düşkünse baskı altında kalıp evde huzursuzluk yaratabilir.

Kardeşinin de annene tepki koyması gerekli. Bu kadar baskılayıcı yorumlar yaptırıp, karışmasına izin verdirmemesi lazım.
Siz yanlis anlamissiniz ya da ben de karisik anlatmis olabilirim. Biz kiz tarafiyiz:) Hamile olan ve calisan benim kiz kardesim, annem damadinin calismamasina uzuluyor.

Ablan hayatından memnunsa annenin bir şey demeye hakkı yok artık, benim de var ablam biz dedik ablama o evlendi ama memnun değil ama yine de birşey demiyoruz yani icimizden diyoruz sadece :))
Aslinda cok da memnun degil, yani esini seviyor tabi ki, buna suphe yok ama daha onceki issiz kaldiginda dertlesirken kardesim bana artik dayanamiyorum, bir is bulsun demisti goz yaslari icinde, tabi o zaman borclari vardi ve uzun suredir issizdi, simdi ki daha bir ay oldu olmadi.

Siz yanlis anlamissiniz ya da ben de karisik anlatmis olabilirim. Biz kiz tarafiyiz:) Hamile olan ve calisan benim kiz kardesim, annem damadinin calismamasina uzuluyor.
Çok pardon, hızlı okumaya çalışınca...

Yani hamile olmasına rağmen kız kardeşiniz çalışıyor ama damat evde kös kös oturuyor. Yaptığı doğru bir şey değil. Bir kere içinde insanlık varsa öncelikle kendi eşine acıması gerekir. Annenizin tepkisini doğru buluyorum, kız kardeşiniz de eşine tepki koymalı bu durumda.

Back
X