Slm hanımlar. Kısaca derdimi şöyle özetleyim. Benim eşim ticaretle uğraşıyor. İşni evden yürütüyor. Hrrhangi bir yerde çalışmıyor.hamdolsun durumumuzda iyi. Maddi konuda bi sıkıntımız yok. Sadece sürekli evde durmasından dolayı birbirimizi yiyoruz o kadar:) benim ailem eşimin çalışmamasından dolayı çok şikayetçi. Ne olursa olsun her sabah kalksın işine gitsin zamanındada evine gelsin Bi erkek evde oturmaması gerek ikinizde birbirinizd3n sıkılırsınız diolar. Bende bu görüşlerin ekatılıyorum amma bnm wşim aşırı rahatına düşkün ev kedisi asla çalışmıyo neyiniz eksik dio. Neyse geçenlerde annemle kaynanam bizdeydi. Annem kaynanama keşke x bi yere girip çalışssa hem daha rahat borçlarını öderler dedi. Sizde çok yardım ediyomuşsunuz maddi konuda allah razı olsun dedi. Bu kadar. Aradan 1 hafta geçti. Kayınvalidem eşime neden gelinin annesi seni bana çalışmıyosun diye şikayet ediyo demiş. Eşimin ne cvp verdiğini bilmiorum.eşim eve bi geldi senin anan niye beni şikayet ederde.bilmem nede onlar ne karışır....... falan filan. İş geldi senin annen haksız bnm annem haksız mevzusuna. Evet annem çenesini tutup bişi sölememesi gerekti ama gerçekten oğlu gibi gördüğü i, in biraz daha rahat yaşamamızı istediği için böle bişi söledi kesinlikle artniyet yok anem yüzünede sölüyor zaten. Ama kayınvalidemin yaptığı bana daha çok ayıp bişi gibi geldi ne o öyle. Aramızı bozmak ister gibi. Bide sakın geline böle bişi deme aramızda kalsın demiş. Off baya bi tartıştık eşimle eksiklikler olabilir takılan biyer olursaa cevaplarım. Siz söleyin kim haksız?
bugun bir programda, evli ciftlerin yasam tarsina, susuna, busuna aileler karismamasi gerektigini soyluyorlardida,Slm hanımlar. Kısaca derdimi şöyle özetleyim. Benim eşim ticaretle uğraşıyor. İşni evden yürütüyor. Hrrhangi bir yerde çalışmıyor.hamdolsun durumumuzda iyi. Maddi konuda bi sıkıntımız yok. Sadece sürekli evde durmasından dolayı birbirimizi yiyoruz o kadar:) benim ailem eşimin çalışmamasından dolayı çok şikayetçi. Ne olursa olsun her sabah kalksın işine gitsin zamanındada evine gelsin Bi erkek evde oturmaması gerek ikinizde birbirinizd3n sıkılırsınız diolar. Bende bu görüşlerin ekatılıyorum amma bnm wşim aşırı rahatına düşkün ev kedisi asla çalışmıyo neyiniz eksik dio. Neyse geçenlerde annemle kaynanam bizdeydi. Annem kaynanama keşke x bi yere girip çalışssa hem daha rahat borçlarını öderler dedi. Sizde çok yardım ediyomuşsunuz maddi konuda allah razı olsun dedi. Bu kadar. Aradan 1 hafta geçti. Kayınvalidem eşime neden gelinin annesi seni bana çalışmıyosun diye şikayet ediyo demiş. Eşimin ne cvp verdiğini bilmiorum.eşim eve bi geldi senin anan niye beni şikayet ederde.bilmem nede onlar ne karışır....... falan filan. İş geldi senin annen haksız bnm annem haksız mevzusuna. Evet annem çenesini tutup bişi sölememesi gerekti ama gerçekten oğlu gibi gördüğü i, in biraz daha rahat yaşamamızı istediği için böle bişi söledi kesinlikle artniyet yok anem yüzünede sölüyor zaten. Ama kayınvalidemin yaptığı bana daha çok ayıp bişi gibi geldi ne o öyle. Aramızı bozmak ister gibi. Bide sakın geline böle bişi deme aramızda kalsın demiş. Off baya bi tartıştık eşimle eksiklikler olabilir takılan biyer olursaa cevaplarım. Siz söleyin kim haksız?
erkek evde olunca hiç i$in gucun bitmez ki, sen çali$iyormusun ?
senin annen $ikayet edince kaynanada ogluna ayar veriyim Istemi$
ama ters tepmi$ galiba
geliri varmi$ kocanda haksiz sayilmaz , çali$masa aç açikda kalsaniz ba$ka olurdu
valla bilemedim kim haksiz :44:
Ben zaten kendi qilemle eşimin arasında çook kalıyorum iki tarafta birbirini sevsin diye olmadık şeyleri olmuş gibi anoatıyorum mesala eşime diorum ki annem aradı bugğn seni sordu oğlum nasıl die. Aynı şekilde ayy anne eşim de seni merak etmişti annem nawıl oldu iyileştimi die soruyo falan diprum. Yeterki birbirlerini s2vsinler. Ama böle oluncq olaylar eşim aşırı derece bana ve aileme yüklendi. O anda şeytan dedi ki arayım kendi annemi anne diyim sen mie böle yersiz konuştun. Bundan sonra eşimi oğlunuz yerine koymayın oda sizi zaten ana baba yerine koymuyo. Sonra kaynanamı arayım dedim ona da soruyum anne sen neden böle konuştun ayıp değilmi bak bi sözünle ewde bir sürü tartışma çıktı keşke rahatsız olduğunu oülun yerine bana anlatsaydın oülun ne yapabilir ki ama ben çözwrdim anne deseydim dedim amaaaa düğümlendi hepsi.......
Peki sizce kayınvalidem eşime söleme dediği halde ben kaynanama bu sorunu açmalımıyım?
kaynananmi esinine soyleme dedi?
ve esinemi demek istiyorsun
Şöyleki, kaynanam eşime sakın geline söleme dedği halde eşim bana anlattı. Bnde arayıp anne oğlun bana anlatttı olanları, senin derdin ne demelimiyim?? (Ahh canımm o kadar beynen yoruluyorum ki hemde iki tarafıda ayakta tutabilmek için sonra yaptıklarım bir sorunda yıkılıyo.
Eşiniz işsiz değil, sizi maddi anlamda zora da sokmuyor. Onun ne şekilde çalışacağına -yüz kızartıcı bir şey yapmıyorsa- siz kaldı ki anneniz karışamaz. Durumlar tersine dönse kayınvalide kızı gibi gördüğü için sizin işinizle ilgili yorum yapsa burda topa tutarız. Hayatımda çok saçma şey okudum da kocam hep evde durmasın gitsin sabah 9 akşam 5 bir işe girsin diyeni ilk defa görüyorum. Siz evlenmeden bilmiyor muydunuz ne şartlarda çalıştığını. Gün geçmiyor ki kk beni bir konuyla şaşırtmasın.
Burada kocası çalışması/çalışmaması için kendisine baskı yapan kadınları okuduk. Sizin yaptığınız da buna benzer bir despotluk. Madem bütün gün birarada olmak işinize gelmiyor hem de borçları daha rahat ödemek istiyorsunuz buyrun siz girin bir işe. Ama tabi zor öyle her sabah erkenden kalkıp işe gitmek, bütün gün amir kahrı çekmek. Niye yapasınız ki? Onun yerine eşiniz girsin o çeksin bütün yükü.
Yok bn zaten anneme k6zıyorum asıl o başlattı. Ne gerek var böle şeyler lonuşmaya.biz ikimizde memnunuz bu durumdan sen ne karışıyosun nide üstüne kaynanama sölüyosun ama kaynanmın yaptığı arayı gerginleştirmek gibi olmuş.Genel konuşacağım ama bu tür konularda hep kız tarafı iyi niyetle söylüyor erkek anası kötü niyetle yani hep böyle dile gelmesi bana garip geliyo.
Tamam annen kötü bi'şey dememiş ama kayınvaliden de annene senin işinle ilgili "neden"li cümle kursa böyle yapsa daha iyi dese sen de eşine "annen ne karışıyo yea benim işime" dersin.
Sonuçta koca koca insanlarsınız ister istemez birbirinizin annesi malesef ki el gibi geliyo ve küçücük cümleler bile ters algılanıyo. Demek ki annelerinizin arasında tam olarak o sıcak bağ yokmuş ki kv şikayet olarak algılamış durumu.
Bence eşinin çalışmasını istiyosan kendin hallet (anladığım kadarıyla zaten adam evden çalışıyo, maaşı var?) annen erkek tarafına dillendirmesin.
Yok bn zaten anneme k6zıyorum asıl o başlattı. Ne gerek var böle şeyler lonuşmaya.biz ikimizde memnunuz bu durumdan sen ne karışıyosun nide üstüne kaynanama sölüyosun ama kaynanmın yaptığı arayı gerginleştirmek gibi olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?