Annem ve kızım

Haklisin yaninda olmaliydi elinden geleni yapmaliydi madem oyle gelme demekle cok iyi yaptin bundan sonra yardim falanda etmezsin zor zamaninda yaninda olmayan anne hic olmasin

Ayyyy böyle bi durumda sanırım bana birşy söylemeden böyle hareketler yapıp yanımda olmayınca, bende kızar istemezdim , o anne sen gelme desende onun gelmesi gerekiyor, yaptığı hatanın farkında değil sanıırm halaaaaa🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Yalnızca eşime ve görümceme karşı yanımda durmasını bekledim.
Neden gerek duydunuz buna? Anlaşıldığı üzere kendisinden zaten çok beklentiniz yokmuş, bence neden size kayıtsız davrandığını içten içe biliyorsunuz, ama kendinize bile kabul ettirip evet bu yüzden diyemiyorsunuz. Çünkü kendisi anneniz olduğu için değil de, eşinize görümcenize karşı geldi yaptı etti görünsün diye destek beklemişsiniz.

Normal anne kız gibiydik. Bir sorunumuz yoktu. Bir sebebi yok etrafa da söylediği. Psikolojim kaldırmadı demiş.

Sahsi fikrim: Anneniz cocugunuzu kendine rakip olarak gördü. Siz hep ona "bakmissiniz" simdi bakmak zorunda oldugunuz baska biri var. Bencil olmayan biri cocugunu zor durumda birakmaz böyle

Annenizin genel ruh hali nasıldır alıngan mıdır? Alakasız bir şeyi üzerine mi alındı acaba? Geçmişte de siz daha çok annenizin üzerine düşüyormuşsunuz gibi zaten. Genel anesteziyle doğum yaptıysanız uyanırken bir şey dediniz ona mı taktı acaba? Benim aklıma bunlar geldi. Ama ne olursa olsun böyle bir durumda insan kırılsa bile kızının yanında olur belli etmez sonra konusu açılınca konuşup iÇini döker gibime geliyor. Umarım yakında çözülür.
Neden gerek duydunuz buna? Anlaşıldığı üzere kendisinden zaten çok beklentiniz yokmuş, bence neden size kayıtsız davrandığını içten içe biliyorsunuz, ama kendinize bile kabul ettirip evet bu yüzden diyemiyorsunuz. Çünkü kendisi anneniz olduğu için değil de, eşinize görümcenize karşı geldi yaptı etti görünsün diye destek
Sizin anneniz sizi bıraktımı en önemli gününüzde ortada? Kendinizi sevgisiz, yalnız, önemsiz hissettiniz mi? Ben hayatım boyunca kimseden iş beklemedim. Ama insan doğum sonrası her işi kendi bile yapsa arkasında birilerinin nefesini istiyor. Belki haklısınız evet. Annem beni evladı gibi sevmiyoru itiraf edemedim kendime.

Çok üzücü bir durum ama annenizle bu durumu konuşmadınız mi ?Yani neden diye sormadınız mi en azından. Belirsizlikle hiç iletişim kurmadan küsmek saçma geldi bana. Cevabınızı kaçırmış da olabilirm tabi.

Merhaba kızlar. Nerden başlayacağımı bilemediğim için direkt konuya gireceğim. 2 ay evvel doğum yaptım dünya tatlısı bir kızım oldu. Annemle bundan evvel normal sayılabilecek bir ilişkimiz vardı ama maddi olarak birçok giderini ben karşılıyordum. Tek bir gün bile şikayet etmedim, gereksiz harcamalarına bile karışmadım mutlu olsun istedim. Herkesin örnek gösterdiği bir evlattım her anlamda.

Doğum yaptığım gün yanımda annem kaldı kendi istediği için ama o gece bir şey oldu kadına. Bebekle ilgilenmek istemedi, yapamıyor, beceremiyor gibi gösterdi kendini falan. Sabahına 6da eşim ve görümcemi aradım gelin diye onlar gelir gelmez kaçar gibi gitti hastaneden bir daha gelmedi. Biz çıkış yaptık eve geçtik gelmedi. 2-3 gün geçti gelmedi. Haliyle ben şoka girdim böyle davranmasına çok üzüldüm çok kırıldım lohusa halimle çok yıprandım. İnanamadım beni öyle bırakmasına. 3 gün için gelen görümcem sağolsun 15 gün kaldı yardım etti bize. Onlara da rezil etti beni çok küçük duruma düştüm. 10. Gün arayarak gelicem dedi ama o saatten sonra artık çok yıprandığım için gelme bir daha da arama beni dedim.

Sonuç olarak 2 ay bitti bile. Torununu görmedi.
Ben sezaryen doğum yaptım zordu, ağlaya ağlaya görümcemden isteyemediğim için ped değiştirdiğimi bilirim. Doğum travması olarak kaldı bende hala anlamam neden yaptı bunu bana.
Şunu da belirtmek isterim. Ben ondan asla iş beklemedim. Ne gel çocuğa bak dedim ne temizlik ne yemek. Yalnızca eşime ve görümceme karşı yanımda durmasını bekledim. Kimse iş beklemedi ondan yanlış anlama olmasın.
Size açmamın sebebi neden? Neden böyle davranmış olabilir? Ben mi abartıyorum? Lütfen açık sekilde yorumlayın. Bebeğim ufak olduğundan cevaplayamayabilirim hemen. Sevgiler..
Annenizle önceden de çok sağlıklı bi ilişkiniz varmış gibi hissededim ben. Çünkü annenizin yaptıkları kadar sizin direkt beni bi daha arama demeniz de garip bence. Bana göre yakın ilişkilerde insanlar birbirlerine sitem ederler, gerekirse hesap sorarlar neden diye.

Sahsi fikrim: Anneniz cocugunuzu kendine rakip olarak gördü. Siz hep ona "bakmissiniz" simdi bakmak zorunda oldugunuz baska biri var. Bencil olmayan biri cocugunu zor durumda birakmaz böyle
Pamukannesi83 Pamukannesi83 tespiti yapmış. Bazı insanlar kendi ebeveynlerini doğurur. :KK43: Annenizin durumu yeni doğmuş kardeşini kıskanan çocuk gibi.

Eşiniz ve görümceniz biliyordu tabi annenizin huyunu, siz bi umut aksi gibi gösteririm diye düşündünüz. Hayal kırıklığı ile sonuçlandı. ☹️

Anne kız ilişkinizi bilmiyorum ama garip bir durum.Fakat köprüleri böyle yıkmadan önce annenize bunun sebebini sorup konuşabilirsiniz.Boyle kestirip atmanız bana ilişkinizin önceden de çok sağlam olmadığı fikrini verdi.Birde yapamamış strese girmiş olabilir.İstemedigi birşeyler duymuş olabilir bir söz bir bakisa kırılmış olabilir

Insanlari oldugu gibi kabul etmekten baska care yok

oncelikle cocugunuza uzun saglikli bir omur dilerim.

konuyu okuyunca aklima kendi annem geldi. ben ameliyat oldugumda sadece hastaneye gelip doktorla konusup sonuclara bakip gitmisti. benim odama girmemisti bile. gelmese ondan iyiydi diye kac yil oldu hala dusunurum. tek bir hakkim olsa gercekten annemin beynine girmek isterdim ne dusundu neden yapti diye. simdi vefat etti ama hic aklimdan cikmaz ozellikle bu hareketi.

sizin icin de zor biliyorum ama en iyisi onu oyle kabullenmek, mesafeli olmak. fazlasini ne o ister ne de hak eder zaten bu haliyle.

Boyle düsünüp duracagına kendisine niye sormadın. Cevabından sonra istersen yine küsersin

Normal anne kız gibiydik. Bir sorunumuz yoktu. Bir sebebi yok etrafa da söylediği. Psikolojim kaldırmadı demiş.
Benimde annemden taraf böyle bir kırgınlığım var. Bazı arkadaşlar da bilir burda yazmıştım.Boşanma aşamasında çocuklarımla yanına gittim o da psikolojim kaldırmadı diyip dönmem için yapmadığını bırakmadı. Desteksiz yapamayacağım için geri dönmek zorunda bırakıldım. Konular aynı değil belki ama sizin dediğiniz gibi hiç beklemiyordum. Sizi çok iyi anlıyorum 😔

Neden gerek duydunuz buna? Anlaşıldığı üzere kendisinden zaten çok beklentiniz yokmuş, bence neden size kayıtsız davrandığını içten içe biliyorsunuz, ama kendinize bile kabul ettirip evet bu yüzden diyemiyorsunuz. Çünkü kendisi anneniz olduğu için değil de, eşinize görümcenize karşı geldi yaptı etti görünsün diye destek beklemişsiniz.

öyle demek katip ya. mahçup oluyor insan.

Back
X