• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ve memlekette kalma süresi

Ocakta ben geleyim Aralık'ta siz gelin falan bu kadar olmamalı ya. Hasta falan değiller di mi?

Kuserlerse kussunler duygu sömürüsü yapıyorlar sana. Ben evimi özlüyorum alıştım artık evim orası, kocam zırt pırt anasına gidip kalsa hoş bir şey mi anlayış gostermeniz gerekiyor artık deyip 1 haftayı geçmeden evine döneceksin. Onlar anne baba, kal derler sen artık evlisin 2 aya bir gidip kalmaman gerekiyor. Tepki koymak zorundasin gerekirse çünkü ne desen de anlamayacaklar gibi duruyor.

evet evleneli 1 buçuk yıl oldu daha düzen oturmadı sanırım ama benimkiler de özellikle annem çok manipülatif beni etkiliyor tripleriyle ve alıngan bi insan
inşallah alışırlar zor da olsa
yanlış anlamayın da bana çok sık görüşüyorsunuz gibi geldi
benim de 2 kızım var anneyim yani
ne bileyim bu ay ben geleyim öbür ay siz gelin falan
kendi kurduğunuz yuvaya ne zaman alışacaksınız
aslında büyükler koca bu kadar yalnız bırakılmaz der hep gelip durma gibi konuşur sizinkiler değişikmiş

bizde uzakta olan bir bayramlarda bide yaz tatilinde falan gider

Yorumlara bak ne kadar yumuş yumuş😅😅
Şu başlığı, bir kadın, kaynanam kocama böyle yapıyor diye açsaydı kaynanaya bir güzel giydirmiştiniz
Benim konu hakkındaki görüşüm ise; sen evli barklı kadınsın kocan da rahatsız olmuş uzun uzun kalmalardan. Anneler tabiki her daim yanında ister çocuğunu. Ama sen koskoca kadın olmuşsun ne alaka yani. Bu kadar romantize etmek normal değil. Dozunda bırakmak lazım

konuşmayı bırakmak istedim ama o hiç istemedi tekrar görüşmek istedi o görüşmede de bizim için ailemden bir saat uzaklıkta bir yere iş başvurusunda bulunabileceğini söyledi tabi hemen aileme anlattım annemin içi rahatladı ve onaylayarak devam ettik güzeldi derken erkek arkadaşım o olaydan 1 ay sonra da o bize yakın olan yerde çalışan kişilerle konuştuğunu çalışma şartlarının kötü olduğunu işteki konumunun düşeceğini maaşın da daha az olduğunu vs anlattı yani istanbul’da kalmak o açıdan daha mantıklı gözüküyor dedi. ben zaten o zamana kadar baya bağlandığım için aynı şekilde o da yani birbirimize çok sevgi besledik bunu hissediyorduk o yüzden bunun için bırakmak istemedim ama anneme bu konuyu söylediğimde baştan niye öyle dedi madem diye çok üzüldü kandırmış o zaman dedi biz 1 ay annemle tartıştık.

neyse geldiler ya insan bi güler yüz gösterir dimi ama yok. konuşuyor ona konuşmaya çalışıyor gibi geliyor ama dışardan asla öyle görünmüyor. aslında onlarla hiçbir sorunu yok seviyorum saygı da duyuyorum diyor ama öyle bir suratı asık geziyor ki ben misafir olsam istenmediğini düşünürdüm.

babam nasıl iyi mi diye bile sormuyor. bi şeyler anlatırken de ciddi ciddi anlatır genelde. mesela gezerken bazen çok önden gitti. annem bi yandan soruyor neden önden gidiyor noldu falan diye ben de arada kalıyorum.
Eski konuları okuyup geldim.

Eşiniz kendi ailesinin olduğu şehirde kalmasının iyi olacağını söyleyene kadar sizi alıştırdığını siz söylemişsiniz

Hormondan başı dönen kızı alıştırıp; sonra kendi ailesinin olduğu şehirde kalma şeklinde fikir değiştirerek iyi olacağını söylemesi çok manidar.

Ben birşey demiyorum. Tek tavsiyem 3 yıldan önce çocuk yapma bari dengeler oturabilecek mi anlaşılsın

2023ten beri 5 konu acmissiniz besi de ailenizin uzakligiyla ilgili
her sorana "aileme bagimli degil bagliyim" demissin ama ailenin her sözü, düşüncesi seni cok etkiliyor
hic farkinda degilsin ama ailene ve onayina bağımlısın.
esinin tepkisi de daha en basindan beri olan aile sözüyle dolmandan bence.
biraz önce usenmedim tüm konularini okudum.
daha en basinda sen uzakligi kabul ederek ilişkiye başlamışsın sonra "annem uzaga gitmemi istemiyor" diye ayrilmissin. sonra adam seni oyalamak , kandirmak icin heralde "yakinlarda js var başvururum" demis ikna etmis. bu sefer ailen (buna hak verdim gerci) "oyle bir is yoktu seni kandirdi" diye doldurmuslar yine aran bozulmus ama devam etmissin, ailen zaten gönülsüz bir sekilde evlenmis gitmişsin , esinle neredeyse sadece aielnle ilgili kavgalar etmissin...2 sene geçmiş hala tek gundemin ailenin laflari.
bir de hep diyorsun ki "eşim aileme soguk/ esim aileme gitmemi istemiyor"
adam tabii ki ailenden nefret edip senin hatrin icin nefret etmiyor gibi davranacak aksi mümkün mü? kaynanana bayilmiyormussun su halinle. peki ayni kaynananin ta en basinda oglunu "bu kizla olmaz" diye doldursa oglu seni terketse sonra senin yalvarman yakarmanla barissa ama kaynanan hep ortalikta bir taş gibi dursa, bir soyledigi kocanin kulağında bin yankilansa, bir yilda 3 kez "oglum mutlusun di mi?????" diye endiseyle sorsa ve evlendigin gibi bir ay kocan gitti onda kaldi, sonraki ay o geldi sende kaldi sonraki ay ailecek gittiniz vs devamli hayatinin ortasında olsalar ama bu bile onlara yetmese hala "oglum az kaldin" diye surat asip sizin karar verdiginiz tarihten daha cok kalmasi icin manipule etseler sen onlara bayilir miydin?
basindan beri sıkıntın varmis ayni konuyla. "ben aileme bagliyim bagimli degilim" diye kendini kandirana kadar "ben aileme bagimliyim onlarsiz yapamam. koca sehirde erkek mi yok da aielemi birakip istanbula geleyim" deseydin ayrilsaydin daha isabetli olurdu.
benim esim de evlenip sehir degil ulke degistirdi. bugun havalimanina gitse ucak+2 tren degistirip 6 saatte falan memleketine gidiyor.
ama 14 ayda senede 2 haftalığına gitti (onda da 2 hafta babasinda kalmadi bile genelde arkadaslarindaydi 3 gece kaldi babasinda)
babasi da bir kere nikah icin geldi 3 gun kaldi gitti (ki emekli, istese daha da cok kalabilirdi gerek gormedi)
yetti bitti
ablam on yillik evli , ayni sehirdeyiz. yilda 3-4 gelir (ikisi zaten bayram) 3 -4 de kendine çağırır, yemek yer ayriliriz.
3 ayda bir gidip 10 gün kalmak bence biraz abarti.
3 ayda 10 gün yilda bir ay ediyor yanj insan neden esinden yilda bir ay ayri kalsin ki?
benim esim 3 ayda bir 10 günlüğüne memlekete gitmek isteseydi ilkinde ozlemis derdim, ikincisi hadi neyse ama üçüncüde ben de laf ederdim. Ne demeye evlendin geldin madem ailenden ayri yapamıyorsan.

her sorana "aileme bagimli degil bagliyim" demissin ama ailenin her sözü, düşüncesi seni cok etkiliyor
daha en basinda sen uzakligi kabul ederek ilişkiye başlamışsın sonra "annem uzaga gitmemi istemiyor" diye ayrilmissin. sonra adam seni oyalamak , kandirmak icin heralde "yakinlarda js var başvururum" demis ikna etmis. bu sefer ailen (buna hak verdim gerci) "oyle bir is yoktu seni kandirdi" diye doldurmuslar yine aran bozulmus ama devam etmissin, ailen zaten gönülsüz bir sekilde evlenmis gitmişsin , esinle neredeyse sadece aielnle ilgili kavgalar etmissin...2 sene geçmiş hala tek gundemin ailenin laflari.
adam tabii ki ailenden nefret edip senin hatrin icin nefret etmiyor gibi davranacak aksi mümkün mü? kaynanana bayilmiyormussun su halinle. peki ayni kaynananin ta en basinda oglunu "bu kizla olmaz" diye doldursa oglu seni terketse sonra senin yalvarman yakarmanla barissa ama kaynanan hep ortalikta bir taş gibi dursa, bir soyledigi kocanin kulağında bin yankilansa, bir yilda 3 kez "oglum mutlusun di mi?????" diye endiseyle sorsa ve evlendigin gibi bir ay kocan gitti onda kaldi, sonraki ay o geldi sende kaldi sonraki ay ailecek gittiniz vs devamli hayatinin ortasında olsalar ama bu bile onlara yetmese hala "oglum az kaldin" diye surat asip sizin karar verdiginiz tarihten daha cok kalmasi icin manipule etseler sen onlara bayilir miydin?
basindan beri sıkıntın varmis ayni konuyla. "ben aileme bagliyim bagimli degilim" diye kendini kandirana kadar "ben aileme bagimliyim onlarsiz yapamam. koca sehirde erkek mi yok da aielemi birakip istanbula geleyim" deseydin ayrilsaydin daha isabetli olurdu.
benim esim de evlenip sehir degil ulke degistirdi. bugun havalimanina gitse ucak+2 tren degistirip 6 saatte falan memleketine gidiyor.
ama 14 ayda senede 2 haftalığına gitti (onda da 2 hafta babasinda kalmadi bile genelde arkadaslarindaydi 3 gece kaldi babasinda)
babasi da bir kere nikah icin geldi 3 gun kaldi gitti (ki emekli, istese daha da cok kalabilirdi gerek gormedi)
yetti bitti
ablam on yillik evli , ayni sehirdeyiz. yilda 3-4 gelir (ikisi zaten bayram) 3 -4 de kendine çağırır, yemek yer ayriliriz.
3 ayda 10 gün yilda bir ay ediyor yanj insan neden esinden yilda bir ay ayri kalsin ki?
benim esim 3 ayda bir 10 günlüğüne memlekete gitmek isteseydi ilkinde ozlemis derdim, ikincisi hadi neyse ama üçüncüde ben de laf ederdim. Ne demeye evlendin geldin madem ailenden ayri yapamıyorsan.
harika anlatmışsın yengenç
işte tam da böyle konu sahibi :) bedifferent bedifferent
üzgünüm ama aileniz ile olaylarınız böyle devam ederse yuva falan kalmayacak ortada

Ocakta ben geleyim Aralık'ta siz gelin falan bu kadar olmamalı ya. Hasta falan değiller di mi?

Kuserlerse kussunler duygu sömürüsü yapıyorlar sana. Ben evimi özlüyorum alıştım artık evim orası, kocam zırt pırt anasına gidip kalsa hoş bir şey mi anlayış gostermeniz gerekiyor artık deyip 1 haftayı geçmeden evine döneceksin. Onlar anne baba, kal derler sen artık evlisin 2 aya bir gidip kalmaman gerekiyor. Tepki koymak zorundasin gerekirse çünkü ne desen de anlamayacaklar gibi duruyor.
aslında 2 ayda bir eşimle gidip haftasonu kalıp dönüyorduk en azından planımız buydu biraz uyguladık sonra bayram yaz tatili planı derken biraz karıştı.
aralıkta siz ocakta biz olayı da işte 4 5 ay olacak görüşmeyeli diye artı onlar da bişeyler getirmeye gelecekti çakışmasın ve art arda olmasın diye öyle konuştuk.

evet onun gibi şeyler söylemeye çalışıcam ama anlamicaklar o kesin. hatta sen zaten hep oradasın sürekli görüşemiyoruz ki diye üste çıkarlar🤷🏼‍♀️

yanlış anlamayın da bana çok sık görüşüyorsunuz gibi geldi
benim de 2 kızım var anneyim yani
ne bileyim bu ay ben geleyim öbür ay siz gelin falan
kendi kurduğunuz yuvaya ne zaman alışacaksınız
aslında büyükler koca bu kadar yalnız bırakılmaz der hep gelip durma gibi konuşur sizinkiler değişikmiş

bizde uzakta olan bir bayramlarda bide yaz tatilinde falan gider
aramız çok uzak olmayınca yılda birkaç kez gitmek olmazmış gibi geliyordu bana bilemiyorum.
ya ablam da önceden birkaç yıl şehir dışında kaldı. onlarınki 3 saat falandı bana geçen birden “biz oradayken her ay bi kere geliyorduk haftasonu” dedi. yani alttan bana az geliyorsun demeye getiriyor bende daha sık gitmeliyim demek ki algısı oluştu o yüzden

Eski konuları okuyup geldim.

Eşiniz kendi ailesinin olduğu şehirde kalmasının iyi olacağını söyleyene kadar sizi alıştırdığını siz söylemişsiniz

Hormondan başı dönen kızı alıştırıp; sonra kendi ailesinin olduğu şehirde kalma şeklinde fikir değiştirerek iyi olacağını söylemesi çok manidar.

Ben birşey demiyorum. Tek tavsiyem 3 yıldan önce çocuk yapma bari dengeler oturabilecek mi anlaşılsın
memleketime yakın olan yerdeki iş buradaki standartlara göre daha kötü ve düşük maaşlı olacak diye birkaç hafta sonra söylemişti. aslında aylar geçmedi arasından ama demek ki ben de bırakmak istemedim iyi anlaşıyorduk diye🥲
kocamı savunmak gibi oldu ama bende de hata var birazcık o konuda
teşekkür ederim okuyup yorumladığın için. benim de planım o yönde bakalım

ben evlendim 8 sene annemin olduğu şehirde arabayla 20 dk uzakta oturdum, anasiyla aynı mahallede oturanları övdü.
Sonra taşındım İzmire geldim şimdi evlenip anasiyla aynı şehirde oturanları övüyor 😂😂
Annenizi anneme çok benzettim nedense.
Siz zaten orda da olsanız anneniz bu sefer niye aynı mahallede oturmadın, niye ayni apartmanda degilsin diye beklenti oluşturacak.
Çünkü anneniz sizi başkalarıyla kiyaslayip elin çocuklarını övmeyi seviyor maalesef.

yetti bitti
Bu tarz evlerde büyüyen çocuklar manipüle edildiğini çok sonra anlıyor.
Kabullenmesi bir süre alıyor, kendimden biliyorum.

evett hep bunlar sorun olduğu için benzer konular açtım. paylaşmak ve gelen yorumlar iyi geliyor kimseyle konuşamadığım için
aynen öyle analizlerine ihtiyacım varmış… sürekli göreyim gideyim gibi bi bağımlılık değil de sözlerinden çok etkileniyorum ve dediğin gibi bişeyde onayları olmadan içim rahat etmiyor.
esinle neredeyse sadece aielnle ilgili kavgalar etmissin...2 sene geçmiş hala tek gundemin ailenin laflari.
kv ile böyle olaylar olsaydı ben de sevmezdim özellikle de memleket meselesinde sürekli sorun çıksaydı falan doğru diyorsun. eşimin biraz zamana ihtiyacı var normale dönmesi için
ayrılma isteği bulamadım kendimde işte istiyordum çünkü.
ama düşün nişanımdan sonraki haftaydı halam bile arayıp bak kızım uzakta zor olur gurbetlik kötü sen ayrılmak isteyip de ayrılamıyorsan, kötü olur diye düşünüyorsan öyle düşünme biz her kararda arkandayız gibi şeyler söyledi. ya sadece uzak olduğu için herkes bana baskı kurdu. ablam sen nasıl istersen öyle yap senin isteğin önemli diyordu ama bi yandan da sürekli üzgündü… babaannem anneannem sürekli dram sürekli bu konular falan nasıl etkilendiğimi düşün yani
yetti bitti
işte normalini anlayabilmek için yazıyorum ama herkesin düşüncesi farklı demek ki.bu gelip gitme düzenini zamanla oturtmam lazım

Bu tarz evlerde büyüyen çocuklar manipüle edildiğini çok sonra anlıyor.
Kabullenmesi bir süre alıyor, kendimden biliyorum.
kesinlikle ve eşim de manipüle edildiğimin farkında. artık onların dediklerini çok paylaşmıyorum çünkü etkilendiğimi biliyor.
ama üzülüyorum bunun bi çaresi de yok bu saatten sonra değişmez koca insanlar.
kendim de ne kadar farkında olsam baskılayamıyorum kendimi çok kafama takıyorum.

ama düşün nişanımdan sonraki haftaydı halam bile arayıp bak kızım uzakta zor olur gurbetlik kötü sen ayrılmak isteyip de ayrılamıyorsan, kötü olur diye düşünüyorsan öyle düşünme biz her kararda arkandayız gibi şeyler söyledi. ya sadece uzak olduğu için herkes bana baskı kurdu. ablam sen nasıl istersen öyle yap senin isteğin önemli diyordu ama bi yandan da sürekli üzgündü… babaannem anneannem sürekli dram sürekli bu konular falan nasıl etkilendiğimi düşün yani
empati kurmam zor degil, ben de benzer durumdaydim bende de herkes damadin musluman olmamasindan dolayi ve dinde Müslüman kiz gayrimuslim erkek evliliğinin onaylanmadigi acik oldugu icin agzi olan konusmaya meyilliydi. herkese agzinin payini verdim - kimse daha da ses edemedi, geldiler para takip damat halayi oynadilar.
yani biraz da senin izin verdigin kadar manipule edebilir insanlar seni. senin izin verdigin kadar laf soyleyebilirler. sen onem verdigin icin baskalarinin sözü kulaklarinda
boyle konulara hep yaziyorum baba taradim köyde yasayan insanlar, amcalarim enistelerimden imamlar vs var. kuzenim alevi biriyle evlenmek istemisti. benim annem dahil herkes tonla laf etti. agzi olan konustu, iyi niyetle uyardi derken kiz ayrildi (bir ton dram - baska insanlarla yuzuk vs vs den sonra yine evlendi) . oysa ben alevi bile degil komple gayrimuslim adam getirdim baktilar ben eminim "e allah hidayet versin insallah" dediler sustular.
ama ben de o kiz gibi, sen gibi insanlarin fikirlerjni onemseseydim "ay iste oyle ama donecekmis belki miy miy" deseydim agzi olan konusmaya devam edecekti ve kuvvetle muhtemel evlenemeyecektim.
hic insanlara suc bulma çünkü buna izin veen sensin
hatta sen zaten hep oradasın sürekli görüşemiyoruz ki diye üste çıkarlar🤷🏼‍♀️
bunu diyene mesela "e evlendiğim icin olmasin? tabii ki hep burada olacagim artik soyadim ARSLAN oldu kutugum Balikesire tasindi, yakında soyadi arslan olan cocuklar doguracagim. yani hep burada olmamin nesi anormal? sen ananeme ne siklikta giderdin, ananem annesini 3 ayda bjr gorebiliyor muydu? sacmalama istersen sukret kizim yuva kurdu evjnde mutlu diye" deyjp yüksel, cat diye de telefonu kapa biraz basbasa kalsin kendi fikirleriyle.
resmen küsüp seni terbiye ediyorlar. buna izin verdigin surece asla birakmayacaklar - skinnerin fare deneyi gibi
surat asinca dediklerini yapiyorsan bunu öğreniyorlar ve hep aynısını yapıyorlar. gelmezsen daha da abartiyolarlar. o arada gidersen seni boyle terbiye edeceklerini pekistirmis oluyorlar, ayni cirkin davranisa devam ediyorlar. ne zaman ki sen kararli olup sadece sana uygun - esinle anlastigin tarihlerde gideceksin bir sure sonra onlar pes edecekler - ki pes etmek zorundalar.
herkes ailesinden ayriliyor bunu dram haline getirmeye gerek yok. ben de bir sure sonra gocecegim yazin bir kişin bir gelirim cocuklar nenesini dedesini bilsin diye, yeter yani.
herkesin evi yuvasi baska sonuçta

Back
X