O yorumu yazanlardan biri de benim. Kaynana da olsa aynı düşünürdüm hatta gelmesini de hiç istemezdim. Öncelikle şunu idrak etmemiz lazım. Hayat öyle başında kır çiçekleri, elinde papatyalar üzerinde şifon elbise ile bir hamilelik ya da lohusalık sunmuyor kimseye. İnstagramdan etkilenip peduumuuu buulleğğğ alırken ağladım m diyen anne olamamış hala küçük bir kız çocuğu olarak büyüyemeyen ömrünü bir şekilde birilerine muhtaç ilerleten kadınlardan olmamak gerekir. Sen annesin anne kendine gel demek gerek. Annen ya da kayınvaliden de senin evini süpürmek zorunda da değil. Eşin ne güne duruyor? Gelsin işten süpürsün evini. Zaten yıllarca zorluk çekmiş belki psikolojisi kaldırmıyor ya da gücü yok. Seni büyütmüş birde ömrünün son baharında çocuklarını da mı büyütsün. Eh kendi isteği ile geliyorsa gelsin yanımda dursun ama kalmasına ihtiyaç göremiyorum ben komplike sağlık sorunları olmadıkça. Demek istediğim anne olmak baby shower partisine benzemiyor. Bebek pembesi mavisi mışıl mışıl uykular , oyuncak ayılarla, sallanan sandalye ile süslenmiş bebek odaları… Bu beklentilere girersen pedini de görümcenden istersin birgün ağzına yüzüne vururlar senin. Neden görümcemden isteyeceğim? Eşim var benim.. Bir şey isteyeceksem ondan isterim. Kendi pislettiği yeri de kendi temizlesin ben kalkamıyorsam bir zahmet. Böyle yaparak karı koca değil iki ana kuzusu olarak yaşamaya devam edersiniz. Bir sonraki konu kaynanam herşeye karışıyor, eşim beni korumuyor vs olur. Ben bu hikayede hiç erkekleri göremiyorum? Nerdesiniz kuzum siz bu çocukları annenizle mi yaptınız? Eşlerin de doğum izni var beş gün yeter kadın olabilene ama.. Ben iki kez doğum yaptım pedimi ilk gece bile kendim değiştrdim. Eşim eltimi görümcemi getirmek istedi. Merdivenleri çıkamazsın dedi. Sürünerek de olsa kendim çıkarım dedim. Yanımızda olmak isteyen olsun, en fazla yemek yapmak isteyen yapabilir dedim ki annemde buna dahil (annem kendi geldi o ayrı) hergün de yemek gönderdiler. Göndermeselerdi buzluğa bissürü şey attım. Eşimden yapmasını istedim. Zaten birkaç güne geçiyor acısı. Dr bana hareket et dedi hatta. Dikişler bu şekil geçer ve psikolojik olarak kendini iyi hissettiğin sürece ağrıların hafifler. Pedlerimi de her yere serpiştirdim ki kolay alabileyim diye

Sezaryeni bu kadar büyütüyorsunuz kanser olsanız çevrenizdekileri öldürürsünüz bu mızmızlıkla.. birilerine muhtaç yaşayacaksanız lütfen ama lütfen çocuk yapmayınız…