annem ve kv

gozde08

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2012
177
64
37
Aslinda dert mi bilmiyorum ama son zamanlarda cok icerledim bu konuya. Herkes dogum yapiyor annesi kvsi geliyor. Ben gece 00:30 da dogum yaptim,sabah hastaneden cikmak istedim. plansiz bir dogumdu. Eve annem ve esimle geldik annem gece eve gidip uyumasina ragmen yorgunuz yatalim dedi :) ben kendime temiz nevresim serdim,aciktik diye yemek hazirladim. Bana annem hicbir sey yapmadi hicbir yardimi olmadi. Kv ve kp geldi sehir disindan. Kv oglum sever diye hep onun sevdigi gaz yapan aci yiyecekler yapti defalarca soylesek bile fayda etmedi. Anlayacaginiz ben lohusa halimle annem ve kv ye bakmis oldum. Ustune 30 gunlukken gorumce evlendi tum aileyi agirladim yemek temizlik yaptim. Simdi insanlar annem boyle kaldi kv boyle yapti diye anlatinca cok icerliyorum. Benim annem hep bencildi ama nedense simdilerde daha da uzuyor bu beni :KK43: hastalaniyoruz bebisimle annem.tlfnda gecmis olsun yatin,bi corba icin diye direktifler veriyor. Gelmedi diye bozulunca bi izin gunum var anca temizlik yapiyrm diye o da triplere giriyor. Gelince misafir gibi geliyor. Degistiremem onu tabi ama uzulmeme engel olamiyorum.

Üzülüyorsunuz çünkü anne oldunuz o duyguyu yaşıyorsunuz ben bebeğime nasıl yaparım annemin yapdığını diye düşünüyorsunuz evlat sevgisini tattınız.
Malesef zaman insanı acımasız yapabiliyor :KK43:

Benim kayınvalide de öyle sekiz haftalık hamileyim mide bulantım var asırı ama hic umrunda değil kadının midem bulanıyor dediğim yemekleri pişirip Korkutuyor her yanı :KK43:

Doğum ertesınde mi yemek yaptınız, esiniz neredeydı pardon?
Esim en buyuk yardimcim bana cok iyi bakti hatta o bakti diyebilirim. Ben hazirladim dediysem onun yardimiyla tabi. Allah razi olsun hakkini yiyemem annem ve kv guya yemek hazirlamislarsi bir fun esim bu yemekler olur mu emziren kadina diyip bana yemek yapmisti

Benim kayınvalide de öyle sekiz haftalık hamileyim midem bulantım var asırı ama hic umrunda değil kadının midem bulanıyor dediğim yemekleri pişirip Korkutuyor her yanı :KK43:
Benimki de oyleydi. Evine gittigimizde kokular beni mahfediyordu mahsus tereyag yakiyordu

Haklisiniz sinir bozucu bir durum. Kayinvalidemden hic umudum yok ama anneminde arada bencillikleri oluyor bu yönden umarim doğumdan sonra öyle yapmaz.insanin zoruna gidiyor doğrusu:KK43:

Benimki de oyleydi. Evine gittigimizde kokular beni mahfediyordu mahsus tereyag yakiyordu

Kendi evimde yapıyor benim ki o daha fena :KK43:
Kimse yardım etmesin daha iyi valla
Yardım etmeye geliyor güya ama onun Yüzünden midem daha cok bulanıyor bişey yiyemiyorum :KK43:

Olan olmuş zor ama geçmiş çok şükür insanlar değişmıyor malasef bırakın kötü günleri eskide Kalsın bugünlerin tadını Çıkarın. Buda bi Tecrübe olsun beklentınız olmaz büyüklerden siz zaten kimin ne kadar faydası var biliyorsunuz

Esim en buyuk yardimcim bana cok iyi bakti hatta o bakti diyebilirim. Ben hazirladim dediysem onun yardimiyla tabi. Allah razi olsun hakkini yiyemem annem ve kv guya yemek hazirlamislarsi bir fun esim bu yemekler olur mu emziren kadina diyip bana yemek yapmisti
Eş konusunda şanslıymışsınız. Maalesef istediğimiz gibi gitmıyor bazı şeyler, bir anne bunu nasıl yapar diyorsunuzdur.. Herkesin anneliği aynı değil, kiminin yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum. Anne var , anne var, ayırımı siz yapın. Sıkmayın canınızı, anne sonuçta, evladınıza sağlık versin Allah.

Eş konusunda şanslıymışsınız. Maalesef istediğimiz gibi gitmıyor bazı şeyler, bir anne bunu nasıl yapar diyorsunuzdur.. Herkesin anneliği aynı değil, kiminin yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum. Anne var , anne var, ayırımı siz yapın. Sıkmayın canınızı, anne sonuçta, evladınıza sağlık versin Allah.
Aynen oyle aminn cok tesekkur ederim.

Ah canım üzülme senden daha kötü durumdakileri düşün yurtdışındayım annem babam hiçbir akrabam yok uzakdan bile 3 kez sezeryan oldum kvdem görümcemde ne tesadüftürkiii benim üç doğumumdada hastalardı görümcelerde öyle oğulları aradığında benden beterdi durumları ne zaman ayaklandım arayıp şunla bunla geleceğiz birşeyler hazırla dediler ikincisi eşim yemek yapmayı bilmeyince gitti fastfood aldı bende aç kalmamak için yedim gerisini sen düşün eşim işteyken o bebeği alırken gözyaşlarım yanaklarımı yakardı çok canım açırdı diğer büyük çoçuklarıma yemek hazırlarken bir elimle dikiş yerimi tutar bi elimle yemek hazırlardım buna rağmen iki doğum sonrası dikişlerim açıldı ahhhh çok zor çok bilmezmiyim şimdi iki kızım bir oğlum var nasip olupda görürsem kızlarımada gelinimede ilk ben koşacağım prensesler gibide bakacağım ben yaşadım onlar yaşamasın inşaallah

Aslinda dert mi bilmiyorum ama son zamanlarda cok icerledim bu konuya. Herkes dogum yapiyor annesi kvsi geliyor. Ben gece 00:30 da dogum yaptim,sabah hastaneden cikmak istedim. plansiz bir dogumdu. Eve annem ve esimle geldik annem gece eve gidip uyumasina ragmen yorgunuz yatalim dedi :) ben kendime temiz nevresim serdim,aciktik diye yemek hazirladim. Bana annem hicbir sey yapmadi hicbir yardimi olmadi. Kv ve kp geldi sehir disindan. Kv oglum sever diye hep onun sevdigi gaz yapan aci yiyecekler yapti defalarca soylesek bile fayda etmedi. Anlayacaginiz ben lohusa halimle annem ve kv ye bakmis oldum. Ustune 30 gunlukken gorumce evlendi tum aileyi agirladim yemek temizlik yaptim. Simdi insanlar annem boyle kaldi kv boyle yapti diye anlatinca cok icerliyorum. Benim annem hep bencildi ama nedense simdilerde daha da uzuyor bu beni :KK43: hastalaniyoruz bebisimle annem.tlfnda gecmis olsun yatin,bi corba icin diye direktifler veriyor. Gelmedi diye bozulunca bi izin gunum var anca temizlik yapiyrm diye o da triplere giriyor. Gelince misafir gibi geliyor. Degistiremem onu tabi ama uzulmeme engel olamiyorum.
Canim cok iyi anliyorum benim kv.de kuru fasulye yapmıştı hastaneden geldiğim gün mecburen onu yemistim.

keşke anneyide kayınvalideyide almasaydınız eve kendi kendinize daha güzel geçinirmişsiniz.

olmadıklarını düşün...bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsin..

anneden destek göremiyor olmak zor olsa gerek.
sıkma canını.

Canım benim, öncelikle Allah analı babalı sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin rabbim. Boşveeer canını sıkma, sen AILENLE, yani, eşin ve bebeğin ile mutlu olmalısın. Gerisi boş! Sende tavrını koy, sana yapılan muamelenin aynısını onlarla yap, sadece seni zorlamayan sana ve bebeğine rahatsızlık vermeyecek yardımlarda bulun, HAYIR, demeye alış, BENCIL ol.

Bu aşamadan sonra boş ver diyeceksin elden gelen bir şey yok...

Biraz da takılmayacaksın; doğumdan iki gün sonra annem çorba yapmış; acı olmuş ben bunu yemem dedim; sofrada başkaları da vardı güzel olmuş dediler; evet dedim güzel olmuş ama bebek var ben yiyemem.

Haklısın dediler; bana başka yemek koydular; yapan kv olsaydı vayyy hiç düşünmedi; acı yemek yaptı derdik. Yapan annemdi acı olsun diye yapmamış ama acı olmuştu; ya da ben hiç acı yemediğim için bana acı gelmişti.

Bazı şeyleri büyütmemek; önemsememek gerekiyor; hiç bir şey yoksa yağa iki yumurta kırarsın; protein alırsın; bol da ayran oldu bitti.

Kulaklarını gözlerini kapat sadece eşin ve bebeğin için aç; gerisi faso fiso. Evin temiz olmasın; misafire kırk çeşit ikramın olmasın takma; bebeğin huzurlu olsun; sen rahat ol yeter...

X