ama düşün nişanımdan sonraki haftaydı halam bile arayıp bak kızım uzakta zor olur gurbetlik kötü sen ayrılmak isteyip de ayrılamıyorsan, kötü olur diye düşünüyorsan öyle düşünme biz her kararda arkandayız gibi şeyler söyledi. ya sadece uzak olduğu için herkes bana baskı kurdu. ablam sen nasıl istersen öyle yap senin isteğin önemli diyordu ama bi yandan da sürekli üzgündü… babaannem anneannem sürekli dram sürekli bu konular falan nasıl etkilendiğimi düşün yani
empati kurmam zor degil, ben de benzer durumdaydim bende de herkes damadin musluman olmamasindan dolayi ve dinde Müslüman kiz gayrimuslim erkek evliliğinin onaylanmadigi acik oldugu icin agzi olan konusmaya meyilliydi. herkese agzinin payini verdim - kimse daha da ses edemedi, geldiler para takip damat halayi oynadilar.
yani biraz da senin izin verdigin kadar manipule edebilir insanlar seni. senin izin verdigin kadar laf soyleyebilirler. sen onem verdigin icin baskalarinin sözü kulaklarinda
boyle konulara hep yaziyorum baba taradim köyde yasayan insanlar, amcalarim enistelerimden imamlar vs var. kuzenim alevi biriyle evlenmek istemisti. benim annem dahil herkes tonla laf etti. agzi olan konustu, iyi niyetle uyardi derken kiz ayrildi (bir ton dram - baska insanlarla yuzuk vs vs den sonra yine evlendi) . oysa ben alevi bile degil komple gayrimuslim adam getirdim baktilar ben eminim "e allah hidayet versin insallah" dediler sustular.
ama ben de o kiz gibi, sen gibi insanlarin fikirlerjni onemseseydim "ay iste oyle ama donecekmis belki miy miy" deseydim agzi olan konusmaya devam edecekti ve kuvvetle muhtemel evlenemeyecektim.
hic insanlara suc bulma çünkü buna izin veen sensin
hatta sen zaten hep oradasın sürekli görüşemiyoruz ki diye üste çıkarlar
bunu diyene mesela "e evlendiğim icin olmasin? tabii ki hep burada olacagim artik soyadim ARSLAN oldu kutugum Balikesire tasindi, yakında soyadi arslan olan cocuklar doguracagim. yani hep burada olmamin nesi anormal? sen ananeme ne siklikta giderdin, ananem annesini 3 ayda bjr gorebiliyor muydu? sacmalama istersen sukret kizim yuva kurdu evjnde mutlu diye" deyjp yüksel, cat diye de telefonu kapa biraz basbasa kalsin kendi fikirleriyle.
resmen küsüp seni terbiye ediyorlar. buna izin verdigin surece asla birakmayacaklar - skinnerin fare deneyi gibi
surat asinca dediklerini yapiyorsan bunu öğreniyorlar ve hep aynısını yapıyorlar. gelmezsen daha da abartiyolarlar. o arada gidersen seni boyle terbiye edeceklerini pekistirmis oluyorlar, ayni cirkin davranisa devam ediyorlar. ne zaman ki sen kararli olup sadece sana uygun - esinle anlastigin tarihlerde gideceksin bir sure sonra onlar pes edecekler - ki pes etmek zorundalar.
herkes ailesinden ayriliyor bunu dram haline getirmeye gerek yok. ben de bir sure sonra gocecegim yazin bir kişin bir gelirim cocuklar nenesini dedesini bilsin diye, yeter yani.
herkesin evi yuvasi baska sonuçta