annem ve memlekette kalma süresi

Annenizin ablanızın araması bana baskı gibi geliyor. Ben bambaşka bir ülkeden anneme gidiyorum. Normalde 10 gün önce gidiyordum eşimden ki ülke değişikliği çok az görüyor annecim beni fiziksel olarak. Önden gidip evdeki eksikler veya diş doktoru falan hallediyordum randevuları çözüyordum.
Eşimi ve ev düzenimi bırakmak bana zor geliyor çünkü, o da ailesini göremiyor diye düşünüyorum hep.

Sürekli gitmek için eşiyle tartışan bir arkadaşımız varmış mesela ailesi arayıp baskı kuruyormuş , benim istediğim zaman gidebilme durumunda olmam eşiyle tartışma konusu onun için yüzüme de söyledi kız. Benim annem ise günde defalarca kameradan konuştuğumuz için yerinizde birlikte iyi olun kafasında.

Ama benimde teyzelerim var mesela, kaldığım günü beğenmezler 1 ay tatile gittik eylülde bende 10 gün önden giderim mesela bi de , 15 15 iki ailede kalmalı böleriz, ya da iki aile tatile toplu çıkarız. Eşimin ailesine geçtiğimde aa sen niye gittin ki derler. İki insanın bir aile yuva kurduğunu artık kısa aralıklarla görebileceklerini kabullenmeleri lazım insanların. Annem eylülde beni 15 gün gördü mesela, şimdi mart sonuna kadar göremeyecek, yorulmamı istemiyor gelme dedi uçak yol yormasın diye. Kendisi doğuma 3 ay gelecek çünkü.

Biraz sık görüşüyorsunuz. Aileniz de manipüle ediyor sizi. Ablanızı da alet etmişler değişik geldi bilmiyorum. Eşimin ailesini yılda 1-2 görüyoruz 6-7 saat mesafedeler. Kendi ailem daha mobil yaşıyor bir aynı şehirdeyiz bir uzaklaşıyoruz aynı şehirdeysek 3-4 haftada bir gidiyoruz eğer gittilerse ben hiç gitmiyorum yanlarına.
Eşimin ailesi de her gittiğimizde bu kadarcık mı kalacaksınız muhabbeti yapıyor. E siz gelin bizden bu kadar diyoruz. Onlar da gelmiyor kalıyor öyle. Özellikle çocuktan falan sonra aileler gelmeli bence.

evet kabullenmeleri de baya zaman alacak gibi duruyor ama bir şekilde olacak inşallah
siz farklı ülkede olduğunuz için bu aralıklar tabi normal her zaman gelinmez. zaten anneniz farklı ülkede yaşamanıza olay çıkarmadıysa bu konuda da sorun yaşamıyorsunuzdur. benimki asla istemezdi ve engel olmaya çalışırdı yani kskdkd

daha alışamadılar sürekli gelmişken kal işte diyorlar ama burda bi eşim olduğunu beklediğini düşünmüyorlar. sonra olay “eşin mi izin vermiyor o mu bi şey diyor”a geliyor… ona da sinir oluyorum hayır diyorum ben kendim öyle düşündüm bu sefer de gelmek istemiyorum gibi algılanıyor.
siz sanırım yeni evli değilsiniz iyi düzen oluşturmuşsunuz ya da yeniyse bi sorun çıkmamış karışan da yok gelmiyorsun falan diye ne güzel

Anne neden bu kadar üzerine geliyor. Hatta ailen. Gittiğin yerde eşinle iyiysen rahatın yerindeyse yine gelinir gidilir denmesi lazım. Onların gelmesi lazım. Tamam özlerler seni sende onları özlersin aranızda çok mesafe de yok yani 5 saat. Gidilir gelinir. Bakma sen ailene huzurunu kaçırma. Ben napim 17 saat uzaktayım 1200 km var aramızda ailemle 8 ayda bşr gidip geliyoruz. Kimse de bana gelmedin gitmedin demez benimde bir ailem var. Ailem eşim ve çocuğum artık. Annem babam ve kardeşlerim adı üstün de anne baba kardeşler. Geçmişim yani.

5 saatlik mesafe için çok tantana yapmışsınız ailece. Mesafe bile sayilmaz yani.

Konuşan bağımsız keşke benimde annem arasada ne zaman geleceksin yada kaç gün geleceksin diye

kesinlikle ya… sonuçta yeni bir ailem var ama kabullenen yok. ablam da şu arkadaşı memlekete gidiyormuş da şu kadar kalıyormuş da diye örnekler veriyor. banane de diyemiyorum herkesin düzeni farklı sonuçta
350 km olunca çok uzak değil diye arayı açmamaya çalışıyorum sizinki gibi uzak olsa ben de 6 ayda bir falan giderdim heralde. bir de ben kalıcıyım burda yani tayin gibi değil. belki geçici olsa oraya geri dönecek olsam bu kadar baskı olmazdı. sizin geçici bi durum mu bu uzaklık

Evet biz tayinciyiz 3 senede 4 senede bir. Ailenizi kırmadan incitmeden eşim razı gelmiyor çok arayı açmak istemiyorum yalnız bırakmak istemiyorum eşimi diyin ısrarla çağırırlarsa. Yani bile isteye verdiler sizi biliyorlardı gurbete gelin gideceğinizi. İyice sizi üzüyorlar zaten uzaktasınız. Birde anneyi babayı kafayı takıyorsunuz evde işiniz yokmuş gibi sanki. Boşver aldırma.

sizi anlıyorum ister istemez siz de uzakta oldugunuz için üzülüyosunuz ama üzülmenize fırsat verilmemiş yerinize baya kişi üzülüyor gibi. ama ne aileler var evladı evlenince arayıp sormayan ay öyle bi aile daha cok sıkardı canını. boşver alışırlar yakında bu durumu hic dert bile edinme

evet zaten ilk başta annem asla istememişti o zamanlar bir iki ay boyunca hep kavgalıydık. yavaş yavaş kabul etti ve şimdi de böyle sinir bozucu şeyler yaşanıyor. bazen de üzülüyorum o zamanlar kavga edip onu üzdüğüm için şimdi vicdan yapıyorum…
inşallah aşılacak inşallah

Ben 7 yıllık evliyim 1 çocuğum var ve aktif çalışıyorum. Çalıştığım için de çok ellemiyor olabilirler bizi. Öyle rahat rahat ha diyince bir yerlere gidemiyoruz.
Ama esas konu benim ailem göçmen arnavutuz. Bizde kız evlenince rahatsız edilmez. Öteki ailenin MALı gibi görüyorlar artık bence eski adetlerden kopamadıkları için.Eşim rahatsız olacak ilişkimize yansıyacak diye çekinirler. Babam evimize gelmez gerekmedikçe. Çünkü ona göre orası kızının değil damadın evine öyle gidilmez. Annemi de zor bırakır. Benim ailem daha çok kayınvalideme bu kadar seyrek gitmemize şaşırıyor. Onlara gidilmediği için de iyice çekiyorlar kendilerini.
Bir de bizim sürekli ailelere çemkirmemiz de etkili çok yoğunuz çok çalışıyoruz vs vs.
Hep böyleydik yani.
Sınırları biraz baştan çizmek lazım

`