• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ve yaptığı ayrımcılık...

fndkkrdu

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
2.607
96
363
Hangi anne evladını diğer evlatlardan ayırabilir ki diye düşünüyo olabilirsiniz şimdi ama ayırabiliyo. biz 4 kız kardeşiz ben 3 numarayım annem benim dışımda herkese iyi davranıyo ne istese diğerleri yapıyo hiç bişekilde kızmıyo onlara suçlu olsamda olmasamda tek suçlu tek günahkar benim ona göre. Diğerlerinin yaptığı hatalarıda bi tek ben çektim diğerlerine bi fiske bile vurmazken ben hep dayak yedim.
evde bi patırtı kütürdü olsa ben yapmamış olsam bile ağızdan çıkan tek kelime benim ismim oldu. diğerleri gezip tozarken ben hep oturdum evde hiç bişekilde izin vermedi. evin temizliği bulaşığı herşeyi bende. tabi diğerleri de arada sırada yapıyo ama çoğunluk benim mutfakta tek bi tabak görsün bağırır çağırır şu tabağı yıkamaktan acizsin diye bana bağırır.

benim en büyük ablam kaçarak evlendi onu affettiler. Ben birini sevdiğimi söyledim ağzımı burnumu dağıttılar bende kaçtım işkence görüyodum resmen anneme onu çok sevdiğimi söylemiştim üstelik bana dedi ki seni başkasına veririz ama ona vermeyiz dedi bu lafı söyleyince korktum kaçtım sevdiğime. şimdi sözlüyüz ama sözlümü istemiyolar görüşmemize bile izin yok o derece. he ailen sofucu mu değil. benden bi büyük ablam haftaya edirneye sevgilisinin yanına gidicek ona izin verdiler ama ben az önce doğum günüm için pazar günü beni gezdirmek istiyo çok değil 1 saat sonra geri döncem eve dedim burnumdan getirdi. ama ablama edirnede kalmaya izin verdi.

ben annemi sevmiyorum diyorum bazen ama sonra diyorum ki en azından onun beni sevmediği kadar çok seviyorum onu. Kusura bakmayın ağlayarak yazıyorum ne dediğimi anlamamış olabilirsiniz. ama artık bıktım bunaldım içimi dökmezsem rahat edemem.
ban yardım edin anneme karşı nasıl bi tavır sergilemeliyim. Dayanamıyorum artık canıma tak etti.

evet hiç bir evlat birbirinden ayırt edilmez sevgi olarak,fakat yaşam tarzı sizi değiştirmiş olabilir mesela benimde ablam çok dayak yedi biz hiç yemedik,ablam dik kafalı dediğim dedik birisi halada çekiyor ve çektiriyor annemi okadar çok üzdüki senden olan evlat sana yapsın dedi annem ,aynen öle oldu şimdi kızından çekiyor,aynı karında büyüyosun ama beş parmağın beşi bir değil canım.başına bişey gelse yine annen üzülür emin ol

Son düzenleme:
sanmıyorum artık anne bile demek istemiyorum ona. o benim için kılını kıpırdatmaz. az önce yine demediğini bırakmadı sadece 1 saatliğine doğum günüm için izin almak istedim sexden girdi nerden çıktığını siz düşünün artık :14:

bunaldım bıktım artık ölmek istiyorum o derece

babanızdamı mudahale etmıyor bu duruma

kımsemı bişi demıyor üzülmemeye çalışın öle kabul etmeyebakın

Bazı aileler de böyle sorunlar olabiliyor.Ev içinde çok mu pasifsiniz babanız ne diyor bu duruma birde kaçmışsınız neden eve geri geldiniz yaşın kaç bilmiyorum ama sabır göstereceksiniz evleninceye kadar sonra zaten ara sıra gidersiniz. Umarım sözlün iyi biridir.öfkeyle kalkıp yanlış karar vermezsin.

babam yokken oluyo zaten bunlar. babam beni savunur hep isterse bu dünyanın en büyük hatasını yapim yinede beni savunur. kaçarken yaşım küçüktü sabrediyorum evleneceğim güne kadar. sözlüm çok iyi bi insan fakat o da artık bıktı ailemden görüşmek için izin alamadım üstüne bide onca ağır laf yedim sözlüm o....pu olsan bu kadar laf söylenmez ne biçim bi ailen var dedi sırf benim için ve babam için dayanıyo oda:14:

belki de annen ablalarını istediği gibi yetiştirememiştir kendince...

ve hakimiyeti üzerinde kurmakta buldu çözümü ..

tabi yöntemi yanlış...

yaşın kaç?

Ayırıyor ayrımcılık vardır kimse aksini iddaaa etmesin.Şuana kadar ayrımcılık olmasa yetimhanelerde çocuklar anasız babasız büyümezdi! sokak çocukları çoğalmazdı miras davası yüzünden kardeşler birbirine girmezdi nokta!!!!

ayrımcılık kötü gerçekten yıklıyor insan bende bekarken kardeşime nazaran çok kısıtlandım...
çok iyi bilirim ikinci planda olmanın verdiği acıyı...
evlenene kadar sabret derim güzelim, inan evlenince 180 derece değişiyorlar böyle yapanlar...
bu arada sözlüne çok detaylı anlatma ailenle yaşadıklarını..unutma kol kırılır yen içinde kalır...bugün sana destek veren arkanda duran sevgilin, yarın ilk tartışmanızda ailen hakkında atıp tutar...senin ailende şöyleydi böyleydi diye....ne kadar sevmesende aileni, elin oğluna laf söylettirmezsin içgüdüsel olarak...ve böylelikle aranızda sorunlar olur...
el oğlu sonuçta harcar, ama ailen ne kadar kötü olursa olsun gün gelir kapılarını açar....
sevdiğine ailenle olan çok özel durumları anlatma...tecrübe ile konuşuyoruz ablacım, bunlar yaşandıkça öğrenilen şeyler...bilmişlik yaptığımdan değil..:34:

babam yokken oluyo zaten bunlar. babam beni savunur hep isterse bu dünyanın en büyük hatasını yapim yinede beni savunur. kaçarken yaşım küçüktü sabrediyorum evleneceğim güne kadar. sözlüm çok iyi bi insan fakat o da artık bıktı ailemden görüşmek için izin alamadım üstüne bide onca ağır laf yedim sözlüm o....pu olsan bu kadar laf söylenmez ne biçim bi ailen var dedi sırf benim için ve babam için dayanıyo oda:14:

sözlün çokta detaylı bılmese daha ıyı olur aslında sonradan sen zaten böyle yaşıyordun deyıp ezmesın senı

17 yaşındayım. Bu yaşta sözlüyüm evet çünkü o benim ilk aşkım herşeyim. sağolun destekleriniz için. Sanırım sözlüme cidden herşeyi söylememeliyim dünden beri bi soğuk davranıyo bıktım ailenden diyo oda üzülüyo bende ben dün telefonda ağladım oda o sinirle arabayı çarpıyomuş az daha :14: herşey üst üste geliyo. 17 yaşındayım ama cidden artık yoruldum hayattan. Sadece yaşımı bekliyorum. Sözlümde ailemin yaptıkları için artık dayanamıyorum diyo napıcağımı şaşırdım. Sözlüm öyle biri ki hemen herşeyden soğuyabiliyo dün bana sadece seni sevdiğim için dayanıyorum hanife dedi. Şuan kimseyle konuşmuyorum ailemden ben her seferinde ne olursa olsun onlara hep iyi oldum ama artık tavrımı değiştirmeliyim yeter artık yaptıklarından bıktım . :14: ben daha el kadar çocuktum kendi başıma büyüdüm içimde hep bi burukluk kaldı derdimi sıkıntımı anlatamadım ben hiç içimden taşmaya başladı artık bunaldım :14: 2 gündür ağlıyorum yemeden içmeden kesildim kimsede gelip neyin var demedi :14::14:

17 yaşında ne sözüya evlilik açış değildir yağmurdan kaçarken doluya tutulma

sözlüünün ikide bir bıktım ailenden demesıde hoş değil neolursa olsun bunu dememeli

çünkü bunu söylemek ona düşmüyor zorla sözlemedılerya sızı iin vemrıyorlarsa sabredecek evlenen e kadar bence bu yaşta sözlenerek buyuk hata yapmışsın

evlenmeye barı acale etme

sözlüm bi yerde haklı ama onun kızdığı şey beni sürekli ağlatmaları onlara yalvardı onun gözlerinden bi damla yaş akmasın isterseniz hiç görmim yüzünü ama ağlatmayın onu diye yalvardı annemle ablama :(

anlayışlı biri aslında hemde fazlasıyla anlayışlı beklemek mecburiyetinde değilken beni okulumu bekliyo... Bana bi kaç gün daha tavır yapar sandım ama öyle olmadı akşam gayet iyiydi aramız

Onun annesi yok vefat etmiş o benim anneme anne gözüyle baktı hep ondan hep bi şevkat bekledi ama umduğu gibi olmadı. Annem biraz maddiyatçı ablamın sevgilisi tıp okuyo para tonla onlarda o yüzden ona daha ılımlıyken benim sevgilimi hep hor görüyo aynı benim gibi...

bi insan nasıl böyle olabilir ki cidden anlam veremiyorum...

annesinden dert çekmeyen seni anlamaz canım benim ben kimseye haklı olduğumu anlatamadım.bende sevmiyorum sevmek de istemiyorum ebedi sevgi diye birşey yok hatalarla azalan sevgi var. onun her asagilama lafından bitti sevgim. şimdi 3 gün bile görmek çok geliyor onu. ne yaşadığımı ben biliyorum. inan doğum yapacağım ama o yanında olsun istemiyorum sürekli kaba konuşup herkesi kiriyor yapma deyince bana hakaret ediyor utanıyorum o konuşurken bile tek bildiği herkese kudus hakaret benim annemin

benimde öyle bana ne kadar kötü davransada ben bazen yumuşuyorum sonra aklıma geliyo bana yapılanlar dur diyorum kendime.
geçen aylarda kuzenimin kınası vardı kuzenimin nişanlısı ben kuzenim ve bi tane daha kuzneim vardı 4müz konuşuyoduk şakalaşıyoduk felan annem direk ortaya atladı beni bir rencide atti ki anlatamam orda ağlamamak için kendimi zor tuttum ordan çıktık salona gittik yine beni herkesin ortasında rezil etti yine susttum en büyük kuzenim bakış attı ağlama diye yine zor durdum insan ister istemez soğuyo ben günlerdir şu evde ağzımı açıp konuşmadım yinede neyin var demedi işi gücü ben ve sözlüm ikimizin hayatının içine etmek.
Allah büyük tamam benimde hatalarım oldu olmadı değil ama sözlendiğimden bu yana tek bi hatam olmamasına rağmen herşeyi yüzüme vurmak her seferinde ebeni rencide etmek onu haklı çıkarmaz sözlüm fakir olabilir lise mezunu olabilir ama bana bakabilecek kadar iyi durumu Allah büyük bizi bugün hor görenler yarın kapıma gelir inşallah demiyorum anamdır ailemdir allah düşürmesin kötü duruma ama ne bilim ya... Zor bi durum .

Back
X