SU ŞİŞESİ YÜZÜNDEN YAŞANAN KÜSLÜK

Şimdi ablam aradı beni şaka gibi herkese göre en haksız benim.
Benim grupta şu tarih mi olsun bu tarih mi diye anket açmama annem kırılmış aramam gerekiyomuş. Ayrıca dedi ki annem torununu çok seviyo x’i özledm diye dolaşıyo zaten hepte görüntülü aradı öyle bi tavrı yok dedi. Hiç aramadı diyorum aradı diyo. Bi kere aradığımda babam açmıştı o da arkadan bakmıştı onu diyo sanırım. Şaka gibi ben suçlu çıktım.
Valla baydiniz beni Burda. Hala su sunu dedi Bu Bunu dedi ciddiye alip dinleywn sensin konuatuean sensin peslerinde dolanan sensin. Kendi ailesini hice sayip kok ailesine odakli yasayan sensin

Ayy icim şişti sizden. O dedi, bu dedi. Bu üzüldü, bu alındı. Ne düşünürlerse düşünsünler. Ne halleri varsa görsünler. Size sevgiyle, anlayisla yaklasmayip surekli beklenti içinde olan ,sürekli haklıyım diye savunan insanlardan (anneniz bile olsa) uzak durun. Hala derdinizi anlatmaya çalışıyorsunuz. Bırak kusecekler mi küssünler. Sen tavrını koy. Gerçekten bir bağ varsa bu tavra saygı duyup bir adım atarlar. Ha atmıyorlar mi sizi huzursuz eden olaylardan uzaklasmış olursunuz.
Bu tavir koyamaz. Durusu yok cunku. Miymiy etraflarinda donup duruyo gozu telefonda. Onlarin Bu kadqr konusmasinin laf getirmwsinin sebebi de kendisinib konusturuyor ve surekli aciklama yaoiyor olmasi zaten

Herkese merhabalar. Konu aslında başlıkta yazdığı gibi. Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Eşim suyu hep dolaptan içer dışardan içemez biz gider gitmez buzdolabında yer açtı bi şişe su koydu ve dedi ki şişeme kimse dokunmasın. Bayramın 3. Günü de kız kardeşimin doğum günü vardı(22 yaşında) bana dedi ki pastamı evde yapalım. Benim de 10 aylık bi kızım var kızımla beraber yağmurlu havada çıktım malzemeleri aldım pastayı yaptık. Kardeşim de üstünü süsledi dolaba koyacaktı ki dolapta yer yok. Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti. Ardından eşim pastayı çıkarıp geri suyu koydu( bence burada eşim haksız) sonrasında eşim yukarı çıktı ve biz doğum günü kutlarken de inmedi. Hatta ben yukarı çıkıp inmesini rica ettim uykum var dedi gelmedi. Neyse ertesi gün oldu annem bana tavır yapıyo en ufak şeylerden tavır yapıyo. Bi gün önce eşim tatlı almıştı evinize giderken tatlınızı da götür falan dedi hatta. Kardeşim hakeza yüzüme bile bakmıyo. En son ablam kardeşim annem annemin odasındaydılar bi girdim herkes sustu. Anneme noldu anne sabahtan beri bi soğuksun dedim. NE OLDUĞUNU BİLMİYO MISUN GECEDEN BERİ UYUYAMADIM HASTA OLDUM falan diye bağırmaya başladı.Ben de sinirlendim yalan yok bağırdım hasta olacak ne var hem ben ne yaptım gel çıkın konuşalım dedim. Bana sus sus yaptılar odadan çıkardılar. Biz giderken de annem yüzüme bile bakmadı torununu bile sevmedi.Bu arada biz gitmeden ablam ben kardeşim kahve içmiştik ben konuyu açtığımda kardeşim senlik bişey yok demişti.
Sonra annem hiçbir şekilde torununu görüntülü aramadı benim aramalarımı da açmadı. Bir süre sonra annem de kardeşim de yumuşadı benle değil ama kızımla konuşup kapatıyolardı. Kardeşime de memleketten dönünce (kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz) defalarca evime davet ettim dışarda bişeyler yapalım dedim ama gelmedi. Yine de konuşuyodu sorun yoktu. Kızımın doğum günü var 25 mayısta. 30 mayısta da kardeşimin mezuniyeti var. Annemler iki iki memleketten git gel yapmasınlar diye 1 haziranda yapayım mı diye sormuştum görüntülüde. Kardeşim de arkadaşlarımla buluşacağım olmaz dedi. Ben de bi saat zaten gider gelirsin demiştim. Sonra aile grubunda anket açtım 25 mayıs mı olsun 1 haziran mı diye kimse cevaplamadı. Ertesi gün yazıklar olsun size yazdım. Kardeşim öyle uzun uzun mesaj yazmış ki bana kırgınmış ben kocamla konuşmamışım doğum günü çok önemliymiş. Bi de eşim doğum günü hiç sevmez doğum günü yapacağından kocanın haberi var mı yazmış. O yazmış yazmış annem yine aradı bana kızdı sen hiç mi öğrenci olmadın dedi(ne alaka) ben de anne sizin için o tarihi istedim yoksa ben de tam gününde yapardım dedim. Zaten hep sen haklısın dedi kapattı kimse konuşmuyor benle şu an. Doğum gününe çağıracağım herkesi ama gelmezler muhtemelen. Annem kızım doğduğunda 40 mevlidi yapacağım demişti ablamın oğluna da yapmıştı. Ben herşeyi hazırladım kızıma kıyafet aldım memlekete gittim çok yoğunum yorgunum dedi yapmadı. Şimdi doğum gününe özeniyorum bu da burnumdan gelecek. Olaydaki hatalarımı söyler misiniz anneme bağırdım orda haksızım ama annemin aylarca konuşmayacağı kadar değil çünkü kardeşim ve ablam hep onun on katı bağırır kötü davranır ama onlara böyle küstüğünü hiç görmedim.
İlginç bir olay..Zavalla annem 😢Eniştemin ablama o kadar eziyetine rağmen bir gün enişteme surat yapmadı.Bir gün ayrılacaksanız bile bunun sebebi biz olmayalım diye.

yazdığını okurken ağladım benim annemi anlatmışsın. bu konuyu erkek kardeşimle konuşurken (ki o hiçbir şeye olaya dahil değil olayı bilmiyor bile) olayları bilmiyorum ama ne kadar haklı da olsan haksız da olsan annem bşr şeye kızdıysa o haklıdır onun düşüncesini değiştiremezsin he deyip geçeceksin dedi. Şimdi kızımın doğumgünü davetiyesini attım aile grubuna kimse bir şey yazmamış annem açmamış bile biliyorum bilerek açmadığını. bi keresinde teyzelerimle kavga etmişti bize anlatırken bilerek açmıyorum mesajlarını ondan arıyo bak defalarca falan demişti. kızımın doğum günü heba olacak benim mutlu olduğumu hatırladığım tek özel günüm yok işte buna kahroluyorum.
Tek mutluluk kaynağınız kök aileniz gibi bakmayın hayata..
Sizin öncelikli aileniz eşiniz ve çocuğunuz mutlu olmak için bu çekirdek ailenizle bir şeyler yapın ve anılarınıza çekirdek ailenizle güzel günler koyun.
Birde birine ne kadar çok özen gösterirseniz o kadar değersizleşirsiniz.
Hala Ailenizin peşinden koşmaya devam ediyorsunuz, bırakın!
Suçlamaya hakları yok, bırakın çekilinin köşenize ne kardeşinizi evinize davet edin, ne ailenizin yanına gidin ne de mesaj atın.

Kendinizi geriye çekin onlar sizi merak etsin.
Etmiyorlarsa da zaten değeriniz yoktur, değerinizin olmadığı bir yerde de ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız boşa çaba heba olur..

İlk başta eşiniz haksız ve saçma sapan davranıyor gibi düşünmüştüm ama 15 sayfa yorum okuduktan sonra üzgünüm ama eşinizin haklı olduğunu ailenizinde haksızlıklarını daha çok rezillik çıkararak kapatmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Okuyan kardeşinizi evinize davet etmeyi bırakın, annenizi arayıp özellikle danışmanız gerekmediğini hatırlayın. Siz bi bireysiniz ve evlat sizin ne zaman isterseniz o zaman olur. Ablanızla da artık muhattap olmanızı gerektiren bi durum zaten kalmamış. Ben yerinizde olsaydım hadi kendime yapılanı görmüyorum çocuğuma yapılan ayrımı unutmaz ve koca bir duvar örerdim kendileriyle arama. Anne babanız biyolojik olarak ebeveyn olmuşlar size ama anne baba olmayı başaramamışlar. Sizde evlat olmak için çabalamayın. Eşinizi de ezdirmeyin bence eşinizi haklı buluyorum.

Normalde bir şişe su ve pasta o dolaba her türlü sığdırabilirdi bunu siz yapabilirdiniz ama zorunda mısınız? Tabiki değilsiniz.
Bir yazmaya başlasam sonu gelmeyecek.
Yazsam da çok fayda etmeyecek.
Etrafınızda pek normal kimse yok.
Allah yardımcınız olsun.

Konu çok garip kavga sebebi de saçma görünüyor ama eşiniz yüzde yüz haksız diyemem koskoca dolapta bir adamın koyduğu şişemi battı da çıkardı eşininde o şekil de pastayı çıkarması yanlış sonuçta kendi evi değil ama eşinin yerinde olsam bende kırılırdım. Buraya kadar kendi aralarında ve herkes bir miktar haksız zama size küsmeleri ailenizin ailecek çok saçma. Sizi şamar oğlanı yerine koymuşlar. Onların bu anlamsız tavırlarına karşı sizinde sürekli barışmaya çalışmanız manasız. Bir hatanız yokken size tanır alan insanların neden peşinden koşuyorsunuz. Ailem gelmezse doğum gününe üzüleceğim, mutlu anım yok demek falan drama değil mi. Koskocaman kadınsınız size, sizi geçtim çocuğunuza değer verip gelmeyen insanlar için çocuğunuzun mutlu gününde üzüleceksiniz size de diyecek bir şey yok, demek ki doğrusunu yapıyor aileniz çünkü kendi çekirdek ailenden önce kök aileni tutan biri olursun.

Eşinizin haklı olduğunu düşünüyorum. Normal şartlarda eve gelen gelin veya damada ekstra özen gösterilir ki o eve gelmekten hoşnut olsun ayakları geri geri gitmesin. Bu olayda muhtemelen o su şişesi bir metafor zaten oncesi de vardir birikmistir biseyler. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla gerçekten iyi kalpli, barışçıl bir insansınız ama kök ailenize kendi haklılığınızı ispatlamaya çalışırken cekirdek ailenizin hakkına girmeyin. Bebeğiniz sizin vücut dilinizden bile o gerilimi hisseder ona bunu yapmayın ki ileride çok sağlıklı bi anne kız ilişkiniz olsun bunu istediğinize eminim bu döngüyü siz kırın. Bence mutlaka terapi almalısınız önce ailenize karşı bir farkındalık gelistirirsiniz sorunun sizde olmadığını önce siz kabullenir daha sonra onlara nasıl sınır çizebileceginizi öğrenirsiniz. Ama bunu yaparken hedefiniz onların düzelmesi olmasın çünkü onlar düzelmeyebilir onlar ne yaparsa yapsın önemli olan günün sonunda sizin kendi iç huzurunuz lütfen kendiniz ve bebeğiniz için bunu yapın.

Eşin özellikle suyu çıkarmayın dediği halde kardeşin inadına gidip çıkarmış o da alınmış sonuçta o evde misafir ne kadar damat da olsa el sayıyor kendini annen de o küçük aklı ermemiş affet diyeceğine gidip kardeşini savunmuş. Ben net bir şekilde evlat ayrımı görüyorum. Kardeşinin mezuniyeti çok önemli ama senin çocuğunun ilk doğum günü önemsiz onlara göre. Siz evlerinden ayrılırken geçirmeyen aramayan sormayan insanlarla muhatap olmaya çalışarak hata yapmışsınız. Ne yani muhtaç mısınız onlara? Ailede her şeye en kolay okay olan uyumlu çocuk siz olduğunuz için anneniz her konuda sizi suçlu seçmiş herkesin hataları ve tartışmaların sorumlusu siz oluyorsunuz muhtemelen. Artık farkına varın ve toksik ailenizden uzaklaşın kendi ailenize odaklanın en iyisi bu.

Eşin özellikle suyu çıkarmayın dediği halde kardeşin inadına gidip çıkarmış o da alınmış sonuçta o evde misafir ne kadar damat da olsa el sayıyor kendini annen de o küçük aklı ermemiş affet diyeceğine gidip kardeşini savunmuş. Ben net bir şekilde evlat ayrımı görüyorum. Kardeşinin mezuniyeti çok önemli ama senin çocuğunun ilk doğum günü önemsiz onlara göre. Siz evlerinden ayrılırken geçirmeyen aramayan sormayan insanlarla muhatap olmaya çalışarak hata yapmışsınız. Ne yani muhtaç mısınız onlara? Ailede her şeye en kolay okay olan uyumlu çocuk siz olduğunuz için anneniz her konuda sizi suçlu seçmiş herkesin hataları ve tartışmaların sorumlusu siz oluyorsunuz muhtemelen. Artık farkına varın ve toksik ailenizden uzaklaşın kendi ailenize odaklanın en iyisi bu.
Tam olarak yazacağım yorumdu. Herkes eşini haksız bulmuş ama ben kesinlikle haksız bulmadım. Kesinlikle yapılan şey kasıtlı. Adam suya dokunmayın diye ricada bulunmuş. ve bunu dediği için özellikle kız kardeş çıkarmış suyu. Mesele bir şişe su değil yani. Yok sayılmak ve senin ne dediğin benim umrumda değil demek bu. Benim kardeşim böyle bir şey yapsaydı ben gider suyu yerine koyardım eşime bırakmazdım ve gereken lafı da söylerdim. Ablan da olsa birinin evine gidip gıcık gıcık hareketler yapamazsın. Adam yok sayıldığını görmüş ve ona hak ettikleri gibi davranmış bence. Böyle bir aileye bence iyi bile davranmış.

Herkese merhabalar. Konu aslında başlıkta yazdığı gibi. Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Eşim suyu hep dolaptan içer dışardan içemez biz gider gitmez buzdolabında yer açtı bi şişe su koydu ve dedi ki şişeme kimse dokunmasın. Bayramın 3. Günü de kız kardeşimin doğum günü vardı(22 yaşında) bana dedi ki pastamı evde yapalım. Benim de 10 aylık bi kızım var kızımla beraber yağmurlu havada çıktım malzemeleri aldım pastayı yaptık. Kardeşim de üstünü süsledi dolaba koyacaktı ki dolapta yer yok. Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti. Ardından eşim pastayı çıkarıp geri suyu koydu( bence burada eşim haksız) sonrasında eşim yukarı çıktı ve biz doğum günü kutlarken de inmedi. Hatta ben yukarı çıkıp inmesini rica ettim uykum var dedi gelmedi. Neyse ertesi gün oldu annem bana tavır yapıyo en ufak şeylerden tavır yapıyo. Bi gün önce eşim tatlı almıştı evinize giderken tatlınızı da götür falan dedi hatta. Kardeşim hakeza yüzüme bile bakmıyo. En son ablam kardeşim annem annemin odasındaydılar bi girdim herkes sustu. Anneme noldu anne sabahtan beri bi soğuksun dedim. NE OLDUĞUNU BİLMİYO MISUN GECEDEN BERİ UYUYAMADIM HASTA OLDUM falan diye bağırmaya başladı.Ben de sinirlendim yalan yok bağırdım hasta olacak ne var hem ben ne yaptım gel çıkın konuşalım dedim. Bana sus sus yaptılar odadan çıkardılar. Biz giderken de annem yüzüme bile bakmadı torununu bile sevmedi.Bu arada biz gitmeden ablam ben kardeşim kahve içmiştik ben konuyu açtığımda kardeşim senlik bişey yok demişti.
Sonra annem hiçbir şekilde torununu görüntülü aramadı benim aramalarımı da açmadı. Bir süre sonra annem de kardeşim de yumuşadı benle değil ama kızımla konuşup kapatıyolardı. Kardeşime de memleketten dönünce (kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz) defalarca evime davet ettim dışarda bişeyler yapalım dedim ama gelmedi. Yine de konuşuyodu sorun yoktu. Kızımın doğum günü var 25 mayısta. 30 mayısta da kardeşimin mezuniyeti var. Annemler iki iki memleketten git gel yapmasınlar diye 1 haziranda yapayım mı diye sormuştum görüntülüde. Kardeşim de arkadaşlarımla buluşacağım olmaz dedi. Ben de bi saat zaten gider gelirsin demiştim. Sonra aile grubunda anket açtım 25 mayıs mı olsun 1 haziran mı diye kimse cevaplamadı. Ertesi gün yazıklar olsun size yazdım. Kardeşim öyle uzun uzun mesaj yazmış ki bana kırgınmış ben kocamla konuşmamışım doğum günü çok önemliymiş. Bi de eşim doğum günü hiç sevmez doğum günü yapacağından kocanın haberi var mı yazmış. O yazmış yazmış annem yine aradı bana kızdı sen hiç mi öğrenci olmadın dedi(ne alaka) ben de anne sizin için o tarihi istedim yoksa ben de tam gününde yapardım dedim. Zaten hep sen haklısın dedi kapattı kimse konuşmuyor benle şu an. Doğum gününe çağıracağım herkesi ama gelmezler muhtemelen. Annem kızım doğduğunda 40 mevlidi yapacağım demişti ablamın oğluna da yapmıştı. Ben herşeyi hazırladım kızıma kıyafet aldım memlekete gittim çok yoğunum yorgunum dedi yapmadı. Şimdi doğum gününe özeniyorum bu da burnumdan gelecek. Olaydaki hatalarımı söyler misiniz anneme bağırdım orda haksızım ama annemin aylarca konuşmayacağı kadar değil çünkü kardeşim ve ablam hep onun on katı bağırır kötü davranır ama onlara böyle küstüğünü hiç görmedim.
Senin ailenin enayiside senmissin. Bizimkide bendim fakat akillandim artık verici değil umursamaziyim. Kimseye yaranilmiyor bacım annene bile. Benzer mevzuları bende yaşadım ayni. seyler. Sana ana kaynağını söyleyeyim. Annen ve kardeşin kendilerini bir vücut sanıyor biri küsünce nedensiz öbürü de küsüyor. Çözüm umursama kendi çekirdek ailenin sorunlarını dert edin. Hiç kimseden bir beklenteye girme.

Eşiniz yerden göğe kadar haklı. Bir şeyi çıkarmayın diye özellikle söylemişse gerekirse o dolaptan her şey çıkar ama o belirtilen şey kalır.

Bence sizin psikolojik destek almaniz lazim. Maalesef ailenizin verdigi hasarın bedelini siz ödüyorsunuz. Istenmediginiz yere karsi surekli kendinizi kabullendirme cabasindasiniz. Bir cocugun ailesi tarafindan kabullenme istegi gayet anlasilir bir istek ama olmuyorsa bir yerden sonra birakmaniz ve onunuze bakmaniz gerekiyor

Bence bu olayda kimse suçsuz değil ama sizin arada kalmanız gayet doğal. Çünkü her iki tarafı da tanıyan biri olarak sizin denge kurmanız gerekiyor. Bu olaydan önce de eşinizin damat olarak ailede pek sevildiğini ve kabul gördüğünü sanmıyorum. Bir arkadaşım bana demişti ki, damat bir kere sevilmeyince ne yapsa aileye yaranamıyor. Gerçekten öyle. Sizin bu durumun farkında olarak daha dikkatli davranmanız gerekiyordu.

Eşiniz misafirliğe gitmiş 5 litrelik suyu buzdolabına koymaya hakkı yok tıbbi bir durum olmadığı sürece. Bu net. Sizin bu durumda en baştan eşinizle konuşup beş litre yerine 1.5 litrelik su koymanız gerekirdi. Burada ikiniz haksızsınız. Dolaba pastadan önce belki tencere koymak istediler koyamadılar eşinize iyice gıcık oldular. Bekar kız kardeş fevri ve saygısız. Benim kardeşim de aynı böyle hatta okurken gözümde canlandı aynısını yaptığı. Bu durumda sizin yapabileceğiniz şey eşinizi doğum gününe inip iki dakika durmaya ikna etmekti. İnmiyorsa da suçluymuş gibi davranmayıp eşinizin arkasında durmalıydınız. Sizin ona hak vermediğinizi bilirlerse kimse ona hak vermez ve saygı duymaz. Olayları bundan sonra kopartan anne olmuş. Anne diğer kardeşlerin dolduruşuna gelmiş yanlış bir tavır almış.

Ben olsam doğum gününü iptal ederdim kendim evde ufak bir pasta keserdim ama zaten böyle şeylere pek önem vermeyen biriyim 😅 Madem bu kadar olay büyüdü doğum günü falan yok, moduna getirirdim. Sonra da aileyi biraz kendi haline bırakırdım özellikle annemi. Siz peşinden koştukça kendini haklı görecek. Arayı açarsanız bir şeyleri düşünür belki olay soğur. Bu saatten sonra yapabileceğiniz pek bir şey yok bırakın olay soğusun.

Kusura bakmayın ama aileniz bu olayı bahane etmiş.sizinle görüşmek konuşmak istemiyorlar demek ki.Su şişesiyle alakası yok bence.

Aileniz sizi asla umursamiyor takmiyor..nir kere neden esiniz su olayinda haksiz onu amlamadim.adam gayet hakli. Acik acik en basta demis suyu cikarma..senin simarik ukala kardesin ilk basta suyu cikarip pastasini koyuyor. Hayir cokmu zor bir meyveyi cikarsin bir sebzeyi cikarsin herseye yer varda adamin bir sise suyunami yer bulamadiniz onun disinda annen belliki evde istemiyor yaptigi buyuk saygisizlik. Al taylinida gotur ne demek ilkokul ogrencisi gibi küstüm oynamam misali. Ankete cevap dahi vermemisler iplememisler ben olsam gununde yapar esimle esimin ailesiyle komsularimla kutlardim. Ayni sehirde olan kardesim dahi umursamiyor gerek varmi peslerine bu kadar dusmeue

Back
X