Annem yok gibi artik

daha oncede yazmismiydim bilmiyorum annenize birileri istemedigi bir seyi yapmis olabilirmi
birde bir kuzenim var onum hastaligida boyle surekli camlardan kapi deliklerinden disari bakarak basladi

Konularınızı biliyorum, annenizin bu durumu artık sürekli bir hal aldığı için ben de açıkçası altında yatan ve sizden sakladığı bir şeyler olduğunu düşünüyorum.

İmkanınız varsa annenizi de alıp bir tatile çıksanız, bulunduğu ortamdan uzaklaşınca hali tavrı değişiyor ve normalleşiyor mu gözlemleme fırsatınız olur böylece..

Düğünden sonra oldu diyorsanız orada ya başına bir şey geldi ya da biriyle konuştu/birini gördü geçmişten.

Anneme de bunun gibi bir şey olmuştu.
Çevremizden bir olay duymuştu ve o günden sonra hayata karşı inancını kaybetmiş gibi boşluktaydı. Hiç konuşmaz gülmez olmuştu.
Ama zamanla kendini toparladı.
Yanında olduğunu hissettir ama bir şeyler için zorlama. Madem doktorlar bir şey söylemedi muhtemel içine attığı bir şey var. Annenin haline üzülüyorsun evet ama o düşünüp paylaşmadığı ne ise kendi derdi. Paylaşıp rahatlamayı da seçebilirdi. Bu süreçte kendine fazla yüklenme lütfen.

Psikoloğa gitiniz mi? Belki psikoloğun kuracağı iletişimle anneniz derdini anlatır veya psikolog size duruma dair bir fikir edindirebilir.

Nörolog sorun yok diyor, psikiyatr sorun yok diyor.
Varsayım üzerine söylüyorum; düğünden sonra olduysa, düğünde sevmediği geçmişle alakalı birisini mi gördü acaba. Onu tedirgin eden, korkutan birisi

Inanin bilmiyorum. Kimden korkabilir ki ama?

Ben de düğünde birini gördü/bir şey duydu/oldu diye düşünüyorum.
Allah korusun neler görüyoruz duyuyoruz.
Belki çok eskiden bir şey yaşadığı birini gördü, travmalarını tetikledi. Bu bile olabilir.

Düğün akraba düğünü müydü?

Evet, yakin akraba dugunuydu. Anlatmazsa nasil anlayabiliriz ki? :/

Allah korusun, ağır bir hastalık falan diye düşündüm, başlığı görünce. Belli ki yardıma ve tedaviye ihtiyacı var anenin.
Hangimiz normal ki, hayat şartları, anne olmanın getirdiği sorumluluklar. Kimbilir neler yaşadı kendi içinde.
Şimdi evlat olarak ona yardım eli uzatmak sizin göreviniz. Sadece konuşmak yeterli değil, uzman desteği almalısınız.

Yani aklıma ihtimaller geliyor hele ki akraba düğününden sonra ama bunları söylemek, dillendirmek yakışıksız.

Anlatmasını nasıl sağlayabilirsiniz inanın bir şey diyemiyorum.

Annenizi götürmeden siz gitseniz bir psikologa/psikiyatriste, neler yapabileceğinizi kabuğunu nasıl kırabileceğinizi siz öğrenseniz?
Anneniz belli ki kimseye anlatamayacak kadar kapanmış içine.

Canım, teyze, annane vs en yakınından kimler var onlarla mı bi konuşsanız? Belki bir bilen vardır.
Farklı psikologlar da deneyin. Düğünden sonra böyle olduğunu söyleyin.
Hem Annenin kalbine, hem size ferahlık versin Rabbim.

Yani aklıma ihtimaller geliyor hele ki akraba düğününden sonra ama bunları söylemek, dillendirmek yakışıksız.

Anlatmasını nasıl sağlayabilirsiniz inanın bir şey diyemiyorum.

Annenizi götürmeden siz gitseniz bir psikologa/psikiyatriste, neler yapabileceğinizi kabuğunu nasıl kırabileceğinizi siz öğrenseniz?
Anneniz belli ki kimseye anlatamayacak kadar kapanmış içine.

Psikiyatriste birlikte gittik. O psikiyatristle gorustukten sonra ben girdim tek basima ve tum gozlemlerimi anlattim. Psikiyatrist bir sorun gormedigini, sorunun isitmeyle alakali olabilecegini soyledi. Annem ciddi ciddi duymuyor isitme cihazi takmasina ragmen.

Orada da bir guleryuzluydu anlatamam. Kafayi yiyecegim herhalde dedim. Psikiyatrist de sasirdi, 10 gun sonra bir daha gelin dedi ve 10 gun sonra anti-depresan verdi.

Bir de disari cikinca daha iyi. Evde ne varsa eve girince bir garip oluyor.

Allah korusun, ağır bir hastalık falan diye düşündüm, başlığı görünce. Belli ki yardıma ve tedaviye ihtiyacı var anenin.
Hangimiz normal ki, hayat şartları, anne olmanın getirdiği sorumluluklar. Kimbilir neler yaşadı kendi içinde.
Şimdi evlat olarak ona yardım eli uzatmak sizin göreviniz. Sadece konuşmak yeterli değil, uzman desteği almalısınız.

Elimizden geleni yapiyoruz inanin.

Back
X