Annem yüz felçi geçiriyor....

Dykdyk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2016
2.535
2.411
133
34
Merhaba arkadaşlar annem 11 gün önce yüz felci geçirdi. Dün fizik tedaviye başladık. Evdede sürekli yüzüne masaj yapıyoruz bol bol sakız çiğniyor ve balon şişiriyor. Daha önce bu durumu yaşayan oldumu ? olduysa önerebileceğiniz neler vardır? yardımcı olursanız cok sevinirim

Merhaba arkadaşlar annem 11 gün önce yüz felci geçirdi. Dün fizik tedaviye başladık. Evdede sürekli yüzüne masaj yapıyoruz bol bol sakız çiğniyor ve balon şişiriyor. Daha önce bu durumu yaşayan oldumu ? olduysa önerebileceğiniz neler vardır? yardımcı olursanız cok sevinirim
Allah sifa versin.canim.Bir tanıdigimiz gecirmisti.Ben kalici saniyordum.Masallah simdi cok iyi eser yok.Annende duzelir hic uzulme.Neler yapti nasip tedavi oldu onu sormamıştim bilmiyorum bundan 4 yil once olmustu.

Çok teşekkür ederim hepinize arkadaşlar. Grip geçirdi annem biraz ağır geçti iğne falan vuruldu gribi tam anlattı bi sabah kalktı ki yüzün sol tarafı felç doktorlar gribe bağlı gelişen bir durum diyorlar.

Annemin be babamin basina da ayni geldi. Eger beyinden kaynaklanmiyorsa bir cok vakada gecici. Ama com dikkatli olmasi lazim ve bir ay boyunca kendine cok iyi bakmasi lazim. Cok guclu vitamin tedavi annem be babam gorduler. Doktorunuzla gorusup sinirleri besleyici yazmasini iteyin. Yuksek dozda C vitam aliyorlardi benimki. Yuzunu soguktan korumasi lazim ve soguk - sicak hava Degisiklerinden sakinmasi lazim. Ulkemde Boyle tedavi uyguluyorlar. Siz mutlaka doktorla konusun cunku her durum farklidir. Tekrar cok gecmis olsun.

Çok teşekkür ederim beyin filmi çekildi şükür temiz çıktı beyinle alakalı bir durum değil. Fizik tedaviye başladık bizde kortizon ve güçlü miktarda vitamin desteği alıyor. Fizik tedavi dışında evden dışarı adım atmıyor sürekli koruyor bizim ilk defa başımıza geldi ve ciddi anlamda korkuttu bizi. Sizede çok geçmiş olsun. Annenizle babanızın tam olarak düzelmesi nekadar sürdü birde iz falan kaldımı acaba ?

Tam olarak duzeldi. Babama iki kez oldu. Bir bir bucuk ay icinde duzelir. Korkmayin, yalniz iyi bakmasi gerekiyor ve dediginiz gibi disari cikmamali. Gecmis olsun!

fizik
düzeldi mi?

Büyük ölçüde düzeldi ama ağız ve gözde hafif devam ediyor fizik tedaviye devam
fizik tedaviye çok erken başlamışsınız ben yüz felci olduğüumda önc eilaç tedavisi sonra yüz masajı verdiler fizik tedaviyi çok çok mecbur kalırsak bunlarla iyileşme olmaz ise veriyoruz dediler ve ben iki ayda düzeldim yüz felci olur olmaz fizik tedaviye başlandıuğı için iyileşme tam olarak olmayabilir moralinizi bozmayayım ama bana böyle demişlerdi

benim eşim gecirdi.sürekli sert bir sakız var adını tam hatırlamıyorum ondan çiğnedi.ve kesinlikle yüzünü üsütmeyecek sekilde korudu.rüzgar değmesin diye atkiyla dolaştı bahar günü.evde ayna karsisinda doktorun gösterdiği yüz egzersizleri çalıştı.
çok sukur cok büyük ölçüde gecti.çok cok az kaldı ama belli olmuyor.zaten bu tür felcler %80 gecici %20 hasar birakiyormus genelde.
çok geçmiş olsun umarim en kisa surede tamamen gecer sagligina kavusur anneniz..
ayrica ilac tedavisi birde eklemek istiyorum bize fizik tedavi önermedi doktir tek tarafli uygulanacagi icin diger tarfta tembellik olusur gibi biseyler soylemisti.çok büyük olcude iyileştiği için gerek görmedi.tekrar gecmis olsun

Bisey yapmasa da geciyo bazilarinda

Yuz yogasi videolari var onlari izlesin yapsin annen

fizik tedaviye çok erken başlamışsınız ben yüz felci olduğüumda önc eilaç tedavisi sonra yüz masajı verdiler fizik tedaviyi çok çok mecbur kalırsak bunlarla iyileşme olmaz ise veriyoruz dediler ve ben iki ayda düzeldim yüz felci olur olmaz fizik tedaviye başlandıuğı için iyileşme tam olarak olmayabilir moralinizi bozmayayım ama bana böyle demişlerdi
Yüz felcinin 1 ve 6 arası kısımları var. sizinki muhtemeln 1. yada 2. kısım bir yüz felcidir. Anneminki 5.kısım yüz felci ağır yani. 5 doktora gittik biz özellikle içlerinden 1 tane sadece yüz felci üzerine uzman özel muayehanesi olan bir doktor. Oda yapılan bütün işlemleri ve durumunu inceleyince çok doğru ve yerinde bir tedavi uygulandığını belirtti. Herşeyde bir hayır vardır şuan şükür çok daha iyi...

Yüz felcinin 1 ve 6 arası kısımları var. sizinki muhtemeln 1. yada 2. kısım bir yüz felcidir. Anneminki 5.kısım yüz felci ağır yani. 5 doktora gittik biz özellikle içlerinden 1 tane sadece yüz felci üzerine uzman özel muayehanesi olan bir doktor. Oda yapılan bütün işlemleri ve durumunu inceleyince çok doğru ve yerinde bir tedavi uygulandığını belirtti. Herşeyde bir hayır vardır şuan şükür çok daha iyi...
ok geçmiş olsun haklı olabilirsiniz benimki çok hafifti ve başlar başlamaz dr a gittik

Back
X