Annem

Prensescann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
4.791
3.002
133
41
Merhaba arkadaşlar , annem adına hem üzülüyorum hem çaresiz hissediyorum .... babam yaşadığı sürece annem i çok yordu , çok sinirli kısıtlayıcı davrandı anneme ve haliyle bize de , geçen yıl kaybettik babamı allah rahmet eylesin ... kaybettiğimizden beri annem hep alıngan depresif ağlayan biri, önceden de hayat dolu neşeli biri değildi zaten ama babamdan sonra iyice kötü oldu , bi ameliyat bi kaç ufak lokal anestezili işlem geçirdi bu bir yıl içeçirisnde , sürekli ağrıları var hayatını kısıtlayan , sürekli hastanede , ayrı illerdeyiz, annemle aynı evde yaşayan otuz beş ve 30 yaşlarında kzı ve erkek kardeşim var , başka evde yaşayan evli Ablam var , ama annem aşırı derece de yalnızlık çekiyor , bunun çözümü Yok , sürekli yalnız sürekli acı içinde , fiziksel ve ruhsal , ve benim içim yanıyor ama öfkeleniyorum da , hayat la hep tek mücadele ettim , annem sürekli babamı memnun etmek zorundaydı ve bizler de kendi başımızın çaresine bakmak zorundaydık ... annem hiç iyi değil , her fırsatta sağlık sorununda yanındayım annemin ama benim de kafam iyi değil , üç düşük yaşadım , eşimden boşanmayı düşünüyorum sürekli hır gür sinir stres içindeyiz , öyle bunaldım ki anlatamam, ben boşanırsam annemle yaşayacağım bu belli , ama annemin depresif üzgün sağlık sorunları ile tek başıma mücadele edecek günü bulamıyorum kendimde , ama boşanıp kurtulmak da istiyorum .... ben annemi yanıma alırsam diğerleri bariz ilgilenmeyecek bu net !!! Onların yanında iken bile sürekli yalnız hisseden annem , benim yanıma taşınırsa asla ilgilenmezler , boşandıktan sonra nasıl yapacağım neler bekliyor beni , bu durumda olup da başa çıkabilenler var mı ? Ben aşırı sıkılmışlık içindeyim , anneme bakmaktan ilgilenmekten gocunmam ama tek başıma hem çalışıp hem anneme fiziksel ve ruhsal yetişmeyeceğimi biliyorum ... kendime bile yetemezken. Kaldı ki bir de boşanmak bende nasıl bi etkiye neden olacak hiç fikrim Yok , bunlaır düşünmekten ayrıca kafayı sıyırıyorum , bi yandan evdeki adamla olan sorunlar ..... işin içinden çıkamıyorum arkadaşlar

Annenizin yalnızlığını siz de gideremezsiniz. Onca yıl geçmiş babanızla. Üstüne operasyonlar. Anneniz büyük ihtimal depresyonda. Önce fiziksel olarak iyilesmeli bunu yaparken de psikolojik danışmanlık hizmeti almalı. Sonra da ona bir igdaş bulmalısınız. O yaşta insanlar için bir dolu aktivite var. Mutlaka yapısına uygun birini bulursunuz ya da turlarla dolaşsın. Bu arada siz niye boşanınca birlikte yaşamak zorundasınız. O kadar insan aynı evde çok zor.

Aynı evde yaşamak zorundayım Çünkü anneme en yakın çocuğu benim, bi de maddi durumum var diye bana yüklenilir, anneme ben tek kalmak istiyorum ku diyeceğim ? Nasıl olacak ? Bir düre kafamı toparlamaya ihtiyacım var derim ama tamamen ayrı çok abes karşılanır , benim olduğum ilde annemin yakın akrabaları var , annemle aynı evde yaşasam bile diğer iki bekar kardeşlerle aynı evi asla ama asla istemem , nasıl olacak bilmiyorum

Anneniz deprasyonda. Bu yalnızlık başka yalnızlım. Etrafında isterse bin insan olsun anneniz yinede kendini yalnız hissedecektir. Psikolojik yardım almasını sağlayın

Babam hayatta iken de annemin kimsesi Yok Benim arkadaşlarım var üniversiteye gidiyorum vs diye düşünür üzülürdüm , ya o zamanlar annemi iyi bi psikiyatriye götürmek isterdim , şimdi aslknda tam zamanı, aynı evde yaşayan erkek kardeşim de söylüyor sürekli ağlıyor napcaz falan diye , az önce konuştum annem yine ağlamış , sesi çok kötüydü bana çaktırmamaya çalışsa da çok belli , sinir bastı bana da , içimden geçenleri bilmiyor tabi annem , sürekli yalnızım diyorsun İnan herkes yapayalnız diyiverdim sonra da pişman oluyorum

Onlar zaten bir evde yasiyorlar. Düzenlerini hic bozmayin. Ne olursa olsun ayri eve cikin. Annenize yine yakin olursunuz. Abes karsilansa karsilansin. Korkmayin. Net olmaniz lazim

Annen profesyonel yardım almalı.Onu buna ikna etmelisin

Destek alsın anneniz. Babam öleli 16 sene oldu. 5 sene sonra ablamlar evlendi. Geçen senede ben elbette zor bizde üzülüyoruz yanlız diye ama bize hiç belli etmiyor.

Destek alsın anneniz. Babam öleli 16 sene oldu. 5 sene sonra ablamlar evlendi. Geçen senede ben elbette zor bizde üzülüyoruz yanlız diye ama bize hiç belli etmiyor.
Öyle çaresiz ki ... ben de Hep anneme üzülüp duruyorum , ilk fırsatta psikiyatriye yönlendireceğim annemi

Çalışıyor musunuz ? Maddi imkanınız var mı ? Evladınız var mı ?
Anneniz tedavi olur sizde Çalışır beraber geçinir gidersiniz bunalmayın hayat kısa

Çalışıyor musunuz ? Maddi imkanınız var mı ? Evladınız var mı ?
Anneniz tedavi olur sizde Çalışır beraber geçinir gidersiniz bunalmayın hayat kısa
Maddi durumun fena değil , evladım Yok, annem benim yanıma gelirse tek başıma nasıl yetişirim diye düşünüyorum , diğer ikisi bekar , biri zaten farklı ilden iş teklifi bekliyor gidesi var uzaklara , peki ya erkek olan kardeş. O da Yaşını başını aldı işsiz güçsüz , tek annemi alacam yanıma desem o napacak? Kaldı ki annemin sorunları ile tek başıma mücadele etmem çok çok zor , erkek kardeşim de evde yatacak duracak ben cinnet geçirecem , çok karışık kafam

Sizi hatırladım sanki daha önce de konu açmıştınız .
Işsiz 35 Yaşında calışma hevesi olmayan erkek kardeşe bakmak zorunda değilsin öncelikle bunu bir ideal et . Sonrası için de bir plan yap . Eşinle devam etme imkanın yok mu sorunlarını gözden geçir .

Sorunlarımı sürekli gözden geçiriyorum artık yoruldum sevgi hissedemiyorum , anlaşamadığımıza kanaat getiriyorum , çok ama çok yoruldum , aynı evde durmak istemiyorum onunla ,şuan herkes kendimhalinde takılıyor , aklımda hep boşanmak boşanmak boşanmak !!! Peki ya sonrası ????

Ben yoluma bakarım onda sorun yok ama İşin kötüsü annemin bakacak bir yolu yok maalesef ...

Herkesin söylediği gibi ben de anneniz için düzenli psikolojik tedavi oneriyorum. O net. Ama sizin için bir çözüm önerim yok malesef. Yani madem kaçınılmaz son boşanmak diyorsunuz ayrı eve geçmeniz de bayağı zor gibi. Birlikte kalınca da sizi de bir depresyon bekliyor olacak. Ne desem bilemedim. Allah hayırlı kapılar açsın size inşallah

Maddi imkanın varsa kendine ayrı bir ev tut , sonrasında da anneni yanına alma ama ona yakın bir ev tut. Bir tane hayatın var mutlu olacağın şekilde yaşa .

Ayrı evde yaşa
Gider gelir ilgilenirsin
Neden garip karşılansın
Normali budur zaten
Maddi gücü olmazsa ailesinin yanına geçer insan oda mecburiyetten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…