ANNEM ..

Böyle söylediğim için özür dilerim ama, kadın eve adam getirmiş, mutfaktan öpüştüklerine kadar biliyorsunuz.
Sizce bu durumu biliyor olmanızdan çekinir mi?

Bir de karına söylerim, Naz degil, tehdit.

Ablam okumuş mesajı böyle tehditten ziyade cilve yapar gibi hemen seni görmem lazım yoksa gelirim kapını çalarım karına söylerim demiş baktığınızda da asla böyle laflar edecek demezsiniz yani dışardan sanki çocukları için yaşayan varı yoğu evlatları olan biri gibi

Evliyim eşimin işinden dolayı 2 sene daha mecbur aynı şehirdeyiz annemlerle. Annem çalışıyor evin geçimi ona ait ablam ve kardeşim hiç yardımcı olmadı zaten ama hiç bi zorluk hiç bi sınav annemin bu yaptığının gerekçesi olamaz. Bişeye bağımlı belli bu adamdan kopamadığına göre
Ayni sehirdeysen bile uzak bi semtte otur bence. Meslek sahibi olup onlara bakmami bekliyorlar demissin. O yuzden calismiyor diye dusundum. Ablan ve kardeşinin de totolarini kaldirip calismalari gerekir.

Ayni sehirdeysen bile uzak bi semtte otur bence. Meslek sahibi olup onlara bakmami bekliyorlar demissin. O yuzden calismiyor diye dusundum. Ablan ve kardeşinin de totolarini kaldirip calismalari gerekir.

Evet ablamla kardeşim ayrı konu zaten kardeşim askere gidecek 20 güm sonra geldiğinde kesinlikle çalışacak ablam da inşallah rahatını bırakırsa düzenli bi işe girer. Hepsi benden bekliyo yoksa mezun olur olmaz işe gireyim diye bekliyolar ama kpss var atanamam belki diyorum üzülüyola

Bunlari hicbir zaman esin bilmesin .Uzak bir semte taşın ve cok nadir görüs ama eşinle görüstürme .
39 yaşındaki bir kadına da akil vermeye kalkma dinlemez zaten .Uzaklas .

Bildiğimizi öğrenirse utanır belki ama bi umut tabi bunu bırakır da başkaları da varsa onları da bırakır mı bilemem. Hep evlensin istedik genç diye yok tipi iyi değil yok üstüme ev yapsın yok zengin olsun diye diye bekledi evli adamın nesi cazip geldi anlamadım

Son vermeyecekse gittikçe benim kurduğum yuvaya da zarar verebilir bu iş. Eşimin öğrenmesi beni yerin dibine sokar zaten. Konuşmayayım bi süre ama düğüne 2 ay var mecbur konuşulur o zaman
Alin karsiniza konusun , evli bir adamla iliskisini devam ettirdigi surece gorusmeyeceginizi soyleyin
Dugun zamaninda da mesafenizi koruyun

Evet ablamla kardeşim ayrı konu zaten kardeşim askere gidecek 20 güm sonra geldiğinde kesinlikle çalışacak ablam da inşallah rahatını bırakırsa düzenli bi işe girer. Hepsi benden bekliyo yoksa mezun olur olmaz işe gireyim diye bekliyolar ama kpss var atanamam belki diyorum üzülüyola
Siz evli bir kadinsiniz
Nasil bir beklenti icinde olabilirler ki?
Yapmayin allah askina onceliginiz kendi kuracaginiz aile olmali
Ablaniz calissin sizden para bekleyecegine
Gercekten kendinize gelin

öncelikle mutluluklar diliyorum. bence hiç konuşma annenle. 2 ay daha sık dişini, düğününü yap sonra da eşinle mutlu mesut yaşa. senin konuşmanla durumun düzeleceğini düşünmüyorum açıkçası. öyle olsa annen zaten en başında böyle şeyler yapmazdı. yani o duyarlılığa sahip olsaydı. okurken çok üzüldüm inan, senin ve kardeşlerin için. ne deyim allah akıl fikir versin annene.

Siz evli bir kadinsiniz
Gercekten kendinize gelin[/QUOTE

ben de biliyorum ki sorumluluğym kurduğum yuva ve kendi geleceğim. Ama bunları onlara söylemek lazım. Asıl benden beklenti içinde olmayı bırakması gereken onlar. Bütün sülale annesi boşandı onlara baktı o da çalışıp annesine bakmak zorunda diye düşünüyor. Ben de biliyorum hem onlara hem kendime zaten yetemem ama keşke onlar da anlasa bunu

öncelikle mutluluklar diliyorum. bence hiç konuşma annenle. 2 ay daha sık dişini, düğününü yap sonra da eşinle mutlu mesut yaşa. senin konuşmanla durumun düzeleceğini düşünmüyorum açıkçası. öyle olsa annen zaten en başında böyle şeyler yapmazdı. yani o duyarlılığa sahip olsaydı. okurken çok üzüldüm inan, senin ve kardeşlerin için. ne deyim allah akıl fikir versin annene.

Amin her zaman annemin gönlüne azıcık Allah korkusu azıcık vicdan duygusu versin diye dua ediyorum. Ama bu iş böyle gitmez bi yoluna girmesi gerek o da nasıl ne şekilde olur bilmiyorum işte..

Cok üzüldüm sizin adiniza ama utanacak olan anne o eve erkek getirmez hele de 2 kiz evladi varken. Yani yillarca bu pislikte yasayip hala sizin olayi farketmediginizi dusunmuyordur herhalde. Gecenlerde burda bir bayan konu acmisti bosanmis sevgilisi varmis da su faturasi cok geliyormuş bilmem ne ve orda butun uyeler cocuguna yazik etme dedi. Ama maalesef anneniz size yazik etmis.

Cok üzüldüm sizin adiniza ama utanacak olan anne o eve erkek getirmez hele de 2 kiz evladi varken. Yani yillarca bu pislikte yasayip hala sizin olayi farketmediginizi dusunmuyordur herhalde. Gecenlerde burda bir bayan konu acmisti bosanmis sevgilisi varmis da su faturasi cok geliyormuş bilmem ne ve orda butun uyeler cocuguna yazik etme dedi. Ama maalesef anneniz size yazik etmis.

Ya fark ettik ve izin veriyoruz önemsemiyoruz sanıyo ya da bizi hiç bişeyden anlamıyo sanıyo. Ama artık farkında olduğumuzu bilmesi lazım

Siz evli bir kadinsiniz
Gercekten kendinize gelin

Çoğu zaman da ağlıyorum neden bütün yükü omzuma yüklediler diye. Kendim okudum annemden harçlık almadım zaten 4 senedir üniversitedeydim. Ondan öncesi lise günde 2 lira bile almazdım bazen annemden. Neden ben okudum diye beni sorumlu bırakıyolar hiç anlamıyorum. Bi çok kez de söyledim ama çevremiz anlamıyor ama ben tepki gösterdim bi kaç kez çalışırsam tabi yardımlarım olur ama kalkıp bütün maaşımı vermemi beklemeyin diye ama ev kredisi çekmemi bekliyolar annem sen ev al kiracı gibi oturayım diyo ama yalan daha 10 günlük evliyken eşimden 5 bin tl aldılar ve hiç konusunu dahi açmadılar verelim vercez diye

baban kesin biliyordu bence annenin bu huyunu
en çok babana üzüldüm hayat öykünüzde.. annenle aynı şehirde olabilirsin belki ama asla aynı apartmanda aynı ilçede yaşama.

Uzun oldu gibi kusura bakmayın lütfen

Merhaba herkese, okuldan mezun oldum evlendim 3 ay oldu binlerce kez şükrediyorum her gün ve mutluluğumun bozulmamasını diliyorum Allah’tan. Kpss çalışıyorum elimden geldiğince az kaldı ona da. Sonrasında düğünüm var yani Allah nasip ederse tüm streslerim tek tek eriyip gidecek zamanla. Bunları diğer konularımda bana üzülen destek olan ablalarım kardeşlerim güzel insanlar için belki hatırlayan varsa bilsin diye yazdım. Asıl konuma geleyim:

Tabiki dert bitmiyor insanda ama bu dert çok başka. Annem ve babam 7-8 yıl önce ayrıldı babam bu ayrılığa büyük sebep oldu yaptığı yanlışlarla. Ama düşündükçe içinden çıkamadığım şeyler oldu. Mesela annemin babamla evliyken sırf telefonda görüştüğü erkeklere yakın olmak için babamı ikna edip şehir değiştirmesi. ( babam memur olduğu için gelememişti burdan kopmuştu ipler zaten)
Özgürlüğe alışan annem yıllardır küçük büyük fark etmiyor ama özellikle tipe baktığı aşikar bi çok erkekle sevgili oldu. Görmezden gelmek anlamak istemedim yıllarca abi getiriyo eve gibi getirdi çoğu kez mutfakta öpüştüklerini fark ettiğim oldu ama şimdiye göre küçük ve bu durumda ne yapacağını bilmez haldeydim. ( boşandıktan sonra da oldu ama aynı anda birden fazla adamla bunları yaşaması beni üzen bekar bi kadındı yoksa.)
Kendi özgürlüğü için alıştığımız şehirden ayrıldık, yıllardır baba ne bilmez aile nasıl olur düşünür olduk. Hatta ablam beş kişilik bi sofra görünce üzülür çünkü bizde öyleydi güzeldi herşeye rağmen.
Konuma döneyim uzatmadan. Annem yıllardır farklı erkeklerle konuşup duruyor son 4-5 yıldır aynı binadayız. Yakın zamanda fark ettim ki bu binadan bizi zorlamasına daha ucuz daha rahat bi eve çıkabilecek olmamıza rağmen bi türlü çıkmıyor ve üstelik iki telefon kullanıp birini apartmana girişte mutlaka saklıyor. Ev sahibi ya da oğlu sorarsa annemin tek numarası var deyin diyor. 4. Kattaki komşuya gidiyorum diye çıkıyor bazı akşamlar gelmiyor geç saatlere kadar ve yine telefonu evde. (4. Katta dediği kadınla bi kaç kez kızlarıyla denk geldim bizi asla tanımıyorlar sohbet ettim annemden bihaberler)

Annemin bariz bi şekilde üst kat komşuyla ilişkisi bar yani ev sahibinin oğluyla birbirlerine bakışları bile bi farklı ama adam bana bile alıcı gözle bakıyo sanki. Ama sorun şu adam evli ve güzeller güzeli bi karısı bi kızı var. Belli ki bu ilişki uzun süredir var annem nedense kopamıyor. Binadan ayrılmamız şart ama düğünden sonra diyor annem sanmıyorum o zaman da bahane bulur. Ablam annemin telefonunda mesaj görmüş. Annem gelirim karına kocanla birlikteyiz diye anlatırım diye mesajlar atmış naz yapar gibi. Kadının bilmesi gerek ya da adamı karısına söylemekle mi tehdit etmek gerek bi şekilde bilmiyorum. Yıllardır evdeki huzursuzluğu bereketsizliği boşuna uzakta aradık annem bi genç kadının ahını alıyomuş meğer. Ne yapacağımı bilmiyorum tam olarak yapmak istediğim şey belli hatta annemin yüzüne bile vurmak istiyorum bunları çünkü özgür yaşamak için bizi mahvetti halen daha mahvediyor. Sırf evlenmemek için biriyle herkese kulp buluyor 39 yaşında annem gencecik ve benden bile güzel ne taliplere hayır diyor özgürlük için. Bi de meslek sahibi olup onlara bakmam para vermemi bekliyolar. Ben çalışıp vereyim annem tek yaşayıp özgürce takılsın diye. Kafam çok karışık kızgınım napacağımı bilmiyorum anneme bağırmak istiyorum bütün bunları. Siz söyleyin ne yapayım?
Annenle aynı binada oturmayı dusunmuyorsundur umarım. Ayrıca madem evlendin ne bekliyorsun. Gidin kurun annenden uzakta yuvanızı.

baban kesin biliyordu bence annenin bu huyunu
en çok babana üzüldüm hayat öykünüzde.. annenle aynı şehirde olabilirsin belki ama asla aynı apartmanda aynı ilçede yaşama.

Belki de babam biliyodu ama konduramyodu o da bizim gibi. Zaten güzel giden bi evlilikte bi anda uzaklaşmak gitmek isteyen annemdi. Bi taş çekti herşey yıkıldı

Back
X