Uzun oldu gibi kusura bakmayın lütfen
Merhaba herkese, okuldan mezun oldum evlendim 3 ay oldu binlerce kez şükrediyorum her gün ve mutluluğumun bozulmamasını diliyorum Allah’tan. Kpss çalışıyorum elimden geldiğince az kaldı ona da. Sonrasında düğünüm var yani Allah nasip ederse tüm streslerim tek tek eriyip gidecek zamanla. Bunları diğer konularımda bana üzülen destek olan ablalarım kardeşlerim güzel insanlar için belki hatırlayan varsa bilsin diye yazdım. Asıl konuma geleyim:
Tabiki dert bitmiyor insanda ama bu dert çok başka. Annem ve babam 7-8 yıl önce ayrıldı babam bu ayrılığa büyük sebep oldu yaptığı yanlışlarla. Ama düşündükçe içinden çıkamadığım şeyler oldu. Mesela annemin babamla evliyken sırf telefonda görüştüğü erkeklere yakın olmak için babamı ikna edip şehir değiştirmesi. ( babam memur olduğu için gelememişti burdan kopmuştu ipler zaten)
Özgürlüğe alışan annem yıllardır küçük büyük fark etmiyor ama özellikle tipe baktığı aşikar bi çok erkekle sevgili oldu. Görmezden gelmek anlamak istemedim yıllarca abi getiriyo eve gibi getirdi çoğu kez mutfakta öpüştüklerini fark ettiğim oldu ama şimdiye göre küçük ve bu durumda ne yapacağını bilmez haldeydim. ( boşandıktan sonra da oldu ama aynı anda birden fazla adamla bunları yaşaması beni üzen bekar bi kadındı yoksa.)
Kendi özgürlüğü için alıştığımız şehirden ayrıldık, yıllardır baba ne bilmez aile nasıl olur düşünür olduk. Hatta ablam beş kişilik bi sofra görünce üzülür çünkü bizde öyleydi güzeldi herşeye rağmen.
Konuma döneyim uzatmadan. Annem yıllardır farklı erkeklerle konuşup duruyor son 4-5 yıldır aynı binadayız. Yakın zamanda fark ettim ki bu binadan bizi zorlamasına daha ucuz daha rahat bi eve çıkabilecek olmamıza rağmen bi türlü çıkmıyor ve üstelik iki telefon kullanıp birini apartmana girişte mutlaka saklıyor. Ev sahibi ya da oğlu sorarsa annemin tek numarası var deyin diyor. 4. Kattaki komşuya gidiyorum diye çıkıyor bazı akşamlar gelmiyor geç saatlere kadar ve yine telefonu evde. (4. Katta dediği kadınla bi kaç kez kızlarıyla denk geldim bizi asla tanımıyorlar sohbet ettim annemden bihaberler)
Annemin bariz bi şekilde üst kat komşuyla ilişkisi bar yani ev sahibinin oğluyla birbirlerine bakışları bile bi farklı ama adam bana bile alıcı gözle bakıyo sanki. Ama sorun şu adam evli ve güzeller güzeli bi karısı bi kızı var. Belli ki bu ilişki uzun süredir var annem nedense kopamıyor. Binadan ayrılmamız şart ama düğünden sonra diyor annem sanmıyorum o zaman da bahane bulur. Ablam annemin telefonunda mesaj görmüş. Annem gelirim karına kocanla birlikteyiz diye anlatırım diye mesajlar atmış naz yapar gibi. Kadının bilmesi gerek ya da adamı karısına söylemekle mi tehdit etmek gerek bi şekilde bilmiyorum. Yıllardır evdeki huzursuzluğu bereketsizliği boşuna uzakta aradık annem bi genç kadının ahını alıyomuş meğer. Ne yapacağımı bilmiyorum tam olarak yapmak istediğim şey belli hatta annemin yüzüne bile vurmak istiyorum bunları çünkü özgür yaşamak için bizi mahvetti halen daha mahvediyor. Sırf evlenmemek için biriyle herkese kulp buluyor 39 yaşında annem gencecik ve benden bile güzel ne taliplere hayır diyor özgürlük için. Bi de meslek sahibi olup onlara bakmam para vermemi bekliyolar. Ben çalışıp vereyim annem tek yaşayıp özgürce takılsın diye. Kafam çok karışık kızgınım napacağımı bilmiyorum anneme bağırmak istiyorum bütün bunları. Siz söyleyin ne yapayım?