Annem..

çook geçmiş olsun canım içini ferah tut.benim de anneannemin başına geldi onu da aynı şekilde yoğun bakıma aldılar.çünkü yaşı var ve zatürreyi atlatmak için yaş kaç olursa olsun steril ortam, düzenli ve kontrollü ilaç, yeterli beslenme, hava vs gerekiyor.bu şartları da en iyi hastanelerin yoğun bakım odalarında sunuyorlar çünkü evde her türlü ihmal olabilir.hele ki bebek/kronik hasta/ya da yaşlıysa.anneannem de 2 hafta civarı yattı çok şükür düzeldi geçti çıktı.hatta doktoru şey demişti , 2. haftasında toparlarken "bak şimdi evde olsa geleni gideni bitmez , havadan mikrobu da kapar daha hala hasta yatıyo olurdu iyi ki yatırdık ". içinizi ferah tutun.
Peki bu yoğun bakım süreci nasıl oluyor yanında olabiliyor muyuz

Peki bu yoğun bakım süreci nasıl oluyor yanında olabiliyor muyuz
yanında oturmuyorsun tabi ama günlük yoğun bakım ziyaret saat aralığı oluyor o aralıkta doktorun verdiği zaman kadar girip görebiliyorsunuz.maskenizi takıp dezenfektanınızı sürdükten sonra.cümbür cemaat de girilmiyor tabi bizde günde en fazla 2 kişi miydi 3 kişi miydi neydi.he camdan bakabilirsiniz ama yanına her zaman sokulmaz.sterilize ortam çünkü, hem hastanın dinlenmesi lazım zaten o ilaçlar hep uyutuyor.

Öylemi dersiniz akşam 8 de belli olmuştu sabaha kadar bile sürebilir dediler. İnşallah kısa sürede sonuç alırız. Yani benim aklıma başka bi şey gelmedi belkide saçmalıyorum alakası olabilir mi olamaz mı inanın tartamıyorum kafamda.
İçiniz rahat olun bulunuyor, özel ambulansla gönderiliyor. Gördüm çünkü hastane çalışanlarına sordum devlet sevk etti gittik aldık yer yok çok dolu dediler.

Bebeğim hastalandı benim, doktor çok bildiği için ilaç vermedi koca karı tarifleri verdi.
Bende az çok anlıyorum gidişatı abim çok hastalanırdı çocukken.
Neyse haftasına gittik tedavi başladı.
Ertesi günü ateş başladı.
Ateşli çocuk asla evde tutmam yok ilaç vermem ateşe dayansın bağışıklık için felan teyzem havale geçirmiş ve onun sekelleri var üzerinde, gittik ki özel hastane ama dolu çocuk katı, doğum katında oda açtırdık düşünün hemen fitil, şurup, iki serum birinde antibiyotik takviyesi bebeğim öyle gözünü açtı.
On günde ilaç verdik, macrol ve brelax kullandık.
Doktor salgın felaket ve ateşli seyrediyor dedi.
Sonra duydum ki devlette yer yokmuş çocuk bolumlerinde yataklarda iki çocuk ve koltuklar birleştirilip yatak yapılmış.
Yetişkin bölümleri de aynı şekildeymiş.
Anneniz büyük ihtimal ülkemiz de biz mülteci olduk neredeyse yabancı uyruklu birinden bulaşmıştır.
Allah kahretsin zatürre ve menenjit sayelerinde tavan yaptı...

Alti sene once zature baslangici gecirdim. Usume titreme ates ile basladi. Grip sandim onemsemedim. Sonra sirtima bicak saplaniyor gibiydi yatakta saga sola donemiyordum. Doktora gittim. Zature baslangici teshisi kondu. Antibiyotik kullandim. Isim vermem dogru mu bilemedigim icin yazmadim. Bir hafta antibiyotik kullandim gecti.
Cok gecmis olsun, acil sifalar dilerim.

Geçmiş olsun.
2018 eylül ayında bende zatürre olmuştum. O halde çalışmak zorunda kalmıştım. Felaket günlerdi.
Muhtemelen sizin vaka geç farkedildiği için böyle oldu yada annenizin bağışıklık sistemi zayıftır.

Ama zatürre tedavi edilebilen bir hastalık. Kendinizi fazla üzmeyin.

Back
X