Enerjileriniz iyi gelmiyor birbirine. Annene “sen yoruldun sanırım, istersen dinlen” diyin, ona harcayacağınız enerjiyi kendinize ve bebeğinize verin. Yarın bir gün kardeşiniz de anneyle tersleşir, o zaman işler daha normale döner. Şimdi bunlara takılıp güzel zamanları ziyan etmeyinKusura bakmayın uzun oldu ancak bu kadar kısaltabildim
31 yaşındayım 25 günlük bebeğim var annem ve kardeşimle kardeşimin düğünü esnasında bundan 9 ay önce aramız bozuldu. Öncesinden de birikimim vardı düğün zamanı patladı. Ben tavır koymuştum anneme kardeşim varken beni çağırma diye annem de hiç çağırmadı yeni evli kardeşimi eşini ağırladı hep, eşimle beni ne aradı ne sordu. Yurtdışında babama karşı arıyor soruyor gibi görünmek için 3 ayda bir aradı o süreçte ben hamileydim üstelik. Neyse ben ve eşim dışlanmaya alıştık. Çağrılmadığımız yere de gitmedik. Çocuğumuz doğdu haliyle kayınvalidem ve annem bakmaya gelmek istediler. Gelmek isteyeni de kovmadık ama annem gelmeden görevimiz neyse yaparız diye kahırlı söylemlerde bulundu. Sanki babamın söylemiyle geldiğini hissettim. Bir internet görüşmesinde de görevini yap dediğine babamın şahit oldum.
Kardeşimse ne arar ne sorar gördüğü yerde çok ilgiliymiş gibi konuşur ama içten bizden hazzetmediği hususunda artık eminim.
Neyse annem bir gün kayınvalidem bir gün yanımda kalıyor annem kayınvalideme, eşime soğuk. Bana da saçma sapan konuşuyor ama lohusa halimle peşine düşmüyorum cevap versem kavga çıkacak. Bebek olacak diye hava aldıran bi penceremiz vardı arızalı onu değiştirdik. O sıra ev borcumuzu kapatmıştık yeni nakitimizde pek yoktu annem neden panjurlu yaptırmadınız diyor. Ben de paramız yoktu hatta buna bile bir miktar eşimin ailesi destek oldu diye açıkça diyorum. ertesi gün tekrar aynı şeyi söylüyor. Bu sefer kırılıyorum. Annemin babam yurtdışında olduğundan dolayı maddi bir sıkıntısı yok. Kardeşim annemin evinde oturuyor, annemin sahibi olduğu bir büroyu kullanıyor. Ben sahip olduğumuz evi kendim aldım. Durduk yere annem ben sormadan kardeşimin kira ödediğini ev için söylüyor ve ailemin sahibi olduğu bir arsaya müteahhit bir daire verecek. Kardeşime oraya geçmesini söylediğini, nasılsa oraya da kira verecek buraya da diyor. Ben yorum yapmıyorum.
Benim satın aldığım hala borcu da bulunan evimiz için burada kaç yıl oturacaksın diyor. zaten iki yıldır oturuyorum borcu da var evin satıp nasıl yeni eve çıkayım yine birşey demiyorum. Kayınvalidem için çocuğa sürekli o bakmak istiyor mu diye soruyor. Ben de onun da kendi işleri vardır diyorum geçiştiriyorum. Kayınvalidem benim evimde kışlık dondurucuma birşeyler hazırladı ona da ha ev işi mi yapıyor o burada ben de yaparım o zaman deyip kendi kışlık hazırlığını yapmaya çalışıyor. O sırada yetiştiremiyor yoruluyor vertigosu tutuyor. Totalde bir hafta ancak baktı torununa. Hastayım diyor şimdi evde. Bu arada hasta diye hergün de aramıyorum ben üzerine de baskı hissetmesin diye babama dün mesaj yazdırıyor anneni ara diye. Mesela cuma günü babam anneni ara ilgilen diyor ya salı ben aramışım zaten. annem bizi zaten aramıyor bebeğe bakabiliyor musun falan diye. Kendi babama birşey demiş ki babam anneni ara diyor ama ben aramıyor da değilim arayınca da zaten ben kendime bakarım bu saatten sonra kendime bakmam lazım falan diyor. Ben de sorumluluğun da biri yok şükür ki bakabilirsin diyorum. Herkes kendine bakıyor kimseye muhtaç olmamaya çalışıyor diyorum bizim için de geçerli. Bu arada annem yaşlı falan değil 48 yaşında. Size sorum annem babama kendini iyi gösterip sürekli eşimle beni kötü gösteriyor ilgisiz, onu istemiyormuşuz gibi. Fakat gerçek bizce kardeşimi kayırmaya çalıştığı ve bize iftira attığı. Bir şekilde kardeşimle bir olup bizi kovdular yanlarından. ben kardeşimi kayırmalarında falan da değilim de bu iftiralardan nasıl korunacağım? Herşeyin sonunda ben kötü evlat mı olacağım. Açıkçası babam dün anneni ara yazınca sinirlendim. Çünkü yenidoğmuş bebekle benim kendimi hatırlayacak halim yok. Annem de senelerdir vertigo olur yeni bir hastalık değil. Ki aradığımda gel hem sana hem bebeğe bakarım demişliğim de var.
Onu da yazsam çok uzayacaktı. Bekarlıktan başlayan birşeyler var. Kendisi bencil bir insan. İşi olunca annem vasıtasıyla beni kullanır sonrasında da ne arar ne sorar. Evleneceği sıra nişanlısı salça yapmak istemiş annemle. salçalık domatesi gizlice almış annem yetmemiş eşime aldırmak istedi. bu arada kardeşimde evde bütün gün uyuyordu. salçayı da benimle yapmak istedi annem ben de 8-17 çalışıyordum. Benim evime yeni evliyken ben salça yapmayacağını kaynanamdan istemem gerektiğini söylemişti. Benim haberim yoktu geline salça yapılacağından annemden de destek yok ya kendim habersiz salçalık domates aldırmıştım evde sos yapmaya uğraşıyordum bırakıp gidemedim. Sonrasında da bir kahvaltıya kardeşimin nişanlısını biz alıp getirdik eve kardeşim yine uykusundan uyanıp yanımıza inemedi. Sorumsuzluklarından sıkıldım böyle saygısızlık edecekse daha fazla maruz kalmak istemediğimi o varken beni çağırmamasını söyledim. Bekarken de bu gibi çok olay vardı. evlenirken de çekmek istemedim. Çünkü kardeşim çalışmıyor nişanlısı çalışmıyordu o dönem çalışırken benim vaktim o an yoktu öncesinde annem saklamasaydı müsait olduğum güne ayarlansaydı patlamazdım bu kadar. Haklısınız kardeşim hep var kadın da çağıramıyor ama elindeki telefonla arayamıyor da mı?Kardeşinizle aranız niye kötü anlamadım. Olayın başını anlatmamışınız ki. Birikmişliğiniz neydi mesela. Kardeşim varken beni çağırma demişiniz, ee annenizde çağırmamış buna da bozulmuşunuz.
Anlayamadım. Çok karışık yazıyorsunuz. Salçayı size yapmadı gelinine yaptı diye mi kızdınız. Anneniz de kardeşinize daha fazla değer veriyor demekki boşverin sizde annenize o kadar değer verin. Kardeşinizle görüşmeyin, ama o aramadı sormadı diye de kırılmayın çünkü görüşmek istemeyen sizsiniz. Kaldı ki kardeşimiz sorumsuz birisine benziyor yani ondan bi kardeşlik beklemeyin. Beklentinizi ne kadar az tutarsanız o kadar az incinirsiniz bu hayatta.Onu da yazsam çok uzayacaktı. Bekarlıktan başlayan birşeyler var. Kendisi bencil bir insan. İşi olunca annem vasıtasıyla beni kullanır sonrasında da ne arar ne sorar. Evleneceği sıra nişanlısı salça yapmak istemiş annemle. salçalık domatesi gizlice almış annem yetmemiş eşime aldırmak istedi. bu arada kardeşimde evde bütün gün uyuyordu. salçayı da benimle yapmak istedi annem ben de 8-17 çalışıyordum. Benim evime yeni evliyken ben salça yapmayacağını kaynanamdan istemem gerektiğini söylemişti. Benim haberim yoktu geline salça yapılacağından annemden de destek yok ya kendim habersiz salçalık domates aldırmıştım evde sos yapmaya uğraşıyordum bırakıp gidemedim. Sonrasında da bir kahvaltıya kardeşimin nişanlısını biz alıp getirdik eve kardeşim yine uykusundan uyanıp yanımıza inemedi. Sorumsuzluklarından sıkıldım böyle saygısızlık edecekse daha fazla maruz kalmak istemediğimi o varken beni çağırmamasını söyledim. Bekarken de bu gibi çok olay vardı. evlenirken de çekmek istemedim. Çünkü kardeşim çalışmıyor nişanlısı çalışmıyordu o dönem çalışırken benim vaktim o an yoktu öncesinde annem saklamasaydı müsait olduğum güne ayarlansaydı patlamazdım bu kadar. Haklısınız kardeşim hep var kadın da çağıramıyor ama elindeki telefonla arayamıyor da mı?
Keşke annem olsa da ayaklarının altını öpsemKusura bakmayın uzun oldu ancak bu kadar kısaltabildim
31 yaşındayım 25 günlük bebeğim var annem ve kardeşimle kardeşimin düğünü esnasında bundan 9 ay önce aramız bozuldu. Öncesinden de birikimim vardı düğün zamanı patladı. Ben tavır koymuştum anneme kardeşim varken beni çağırma diye annem de hiç çağırmadı yeni evli kardeşimi eşini ağırladı hep, eşimle beni ne aradı ne sordu. Yurtdışında babama karşı arıyor soruyor gibi görünmek için 3 ayda bir aradı o süreçte ben hamileydim üstelik. Neyse ben ve eşim dışlanmaya alıştık. Çağrılmadığımız yere de gitmedik. Çocuğumuz doğdu haliyle kayınvalidem ve annem bakmaya gelmek istediler. Gelmek isteyeni de kovmadık ama annem gelmeden görevimiz neyse yaparız diye kahırlı söylemlerde bulundu. Sanki babamın söylemiyle geldiğini hissettim. Bir internet görüşmesinde de görevini yap dediğine babamın şahit oldum.
Kardeşimse ne arar ne sorar gördüğü yerde çok ilgiliymiş gibi konuşur ama içten bizden hazzetmediği hususunda artık eminim.
Neyse annem bir gün kayınvalidem bir gün yanımda kalıyor annem kayınvalideme, eşime soğuk. Bana da saçma sapan konuşuyor ama lohusa halimle peşine düşmüyorum cevap versem kavga çıkacak. Bebek olacak diye hava aldıran bi penceremiz vardı arızalı onu değiştirdik. O sıra ev borcumuzu kapatmıştık yeni nakitimizde pek yoktu annem neden panjurlu yaptırmadınız diyor. Ben de paramız yoktu hatta buna bile bir miktar eşimin ailesi destek oldu diye açıkça diyorum. ertesi gün tekrar aynı şeyi söylüyor. Bu sefer kırılıyorum. Annemin babam yurtdışında olduğundan dolayı maddi bir sıkıntısı yok. Kardeşim annemin evinde oturuyor, annemin sahibi olduğu bir büroyu kullanıyor. Ben sahip olduğumuz evi kendim aldım. Durduk yere annem ben sormadan kardeşimin kira ödediğini ev için söylüyor ve ailemin sahibi olduğu bir arsaya müteahhit bir daire verecek. Kardeşime oraya geçmesini söylediğini, nasılsa oraya da kira verecek buraya da diyor. Ben yorum yapmıyorum.
Benim satın aldığım hala borcu da bulunan evimiz için burada kaç yıl oturacaksın diyor. zaten iki yıldır oturuyorum borcu da var evin satıp nasıl yeni eve çıkayım yine birşey demiyorum. Kayınvalidem için çocuğa sürekli o bakmak istiyor mu diye soruyor. Ben de onun da kendi işleri vardır diyorum geçiştiriyorum. Kayınvalidem benim evimde kışlık dondurucuma birşeyler hazırladı ona da ha ev işi mi yapıyor o burada ben de yaparım o zaman deyip kendi kışlık hazırlığını yapmaya çalışıyor. O sırada yetiştiremiyor yoruluyor vertigosu tutuyor. Totalde bir hafta ancak baktı torununa. Hastayım diyor şimdi evde. Bu arada hasta diye hergün de aramıyorum ben üzerine de baskı hissetmesin diye babama dün mesaj yazdırıyor anneni ara diye. Mesela cuma günü babam anneni ara ilgilen diyor ya salı ben aramışım zaten. annem bizi zaten aramıyor bebeğe bakabiliyor musun falan diye. Kendi babama birşey demiş ki babam anneni ara diyor ama ben aramıyor da değilim arayınca da zaten ben kendime bakarım bu saatten sonra kendime bakmam lazım falan diyor. Ben de sorumluluğun da biri yok şükür ki bakabilirsin diyorum. Herkes kendine bakıyor kimseye muhtaç olmamaya çalışıyor diyorum bizim için de geçerli. Bu arada annem yaşlı falan değil 48 yaşında. Size sorum annem babama kendini iyi gösterip sürekli eşimle beni kötü gösteriyor ilgisiz, onu istemiyormuşuz gibi. Fakat gerçek bizce kardeşimi kayırmaya çalıştığı ve bize iftira attığı. Bir şekilde kardeşimle bir olup bizi kovdular yanlarından. ben kardeşimi kayırmalarında falan da değilim de bu iftiralardan nasıl korunacağım? Herşeyin sonunda ben kötü evlat mı olacağım. Açıkçası babam dün anneni ara yazınca sinirlendim. Çünkü yenidoğmuş bebekle benim kendimi hatırlayacak halim yok. Annem de senelerdir vertigo olur yeni bir hastalık değil. Ki aradığımda gel hem sana hem bebeğe bakarım demişliğim de var.
Ben de bana muhtaç olacağını biliyorum kardeşimin algı operasyonuyla annemle aram bozuldu zaten o süreçte anneme etle tırnak birbirinden ayrılmaz yarın hastalansan ben bakarım dediğimde param var parasıyla baktırırım demişti. Soğuk savaş gibi sürekli bizi kötü göstermeye çalışıyorlar hakem de babam gibi.Konu eksik gibime geldi benimde. Kardeşinizin kira verdigine nedense hic inanamadim. Siz sormadan bunu vb seyleri söylemesi oglunu kayirdiginin bariz belirtisi. Böyle oğullarını kayiran anneler sonra kızlarına muhtaç oluyor canım hiç üzülme gün olur devran döner.
Salça çok mühim değil benim o kadar yükümün altında onlara yardım edemeyince hep de son dakika aramaları sebebiyle onların bana kahırlanması. Yalan yok ama ilk duyunca içinizden kırılmıyor da değilsiniz öz anneniz sizi düşünmüyor salçayı ne yaparım ne yerim parasıyla alacağım diyor daha gelin bile olmamış kız istiyor oğlu yapmıyor uyuyor kadın aciz kalınca sizi düşman belliyor. Oğluna da kalk bi oğlum domates al gel demiyor dese de o oğlan tınmıyor.Anlayamadım. Çok karışık yazıyorsunuz. Salçayı size yapmadı gelinine yaptı diye mi kızdınız. Anneniz de kardeşinize daha fazla değer veriyor demekki boşverin sizde annenize o kadar değer verin. Kardeşinizle görüşmeyin, ama o aramadı sormadı diye de kırılmayın çünkü görüşmek istemeyen sizsiniz. Kaldı ki kardeşimiz sorumsuz birisine benziyor yani ondan bi kardeşlik beklemeyin. Beklentinizi ne kadar az tutarsanız o kadar az incinirsiniz bu hayatta.
Üzülmeyin. Takılmamaya çalışın. Evet haklısınız insan bekler gelinden önce beni düşünmeli diye ama maalesef bazı anneler erkek çocuk düşkünü oluyorlar sanırım sizin annenizde öyle. Ama gün gelir hesap döner dedikleri çok doğru. Sana ben bakarım dediğinizde paramla baktırırım dediğini ona bi gün mutlaka hatırlatın. Diyeceğim ama siz yine kıyamazsınızBen de bana muhtaç olacağını biliyorum kardeşimin algı operasyonuyla annemle aram bozuldu zaten o süreçte anneme etle tırnak birbirinden ayrılmaz yarın hastalansan ben bakarım dediğimde param var parasıyla baktırırım demişti. Soğuk savaş gibi sürekli bizi kötü göstermeye çalışıyorlar hakem de babam gibi.
Salça çok mühim değil benim o kadar yükümün altında onlara yardım edemeyince hep de son dakika aramaları sebebiyle onların bana kahırlanması. Yalan yok ama ilk duyunca içinizden kırılmıyor da değilsiniz öz anneniz sizi düşünmüyor salçayı ne yaparım ne yerim parasıyla alacağım diyor daha gelin bile olmamış kız istiyor oğlu yapmıyor uyuyor kadın aciz kalınca sizi düşman belliyor. Oğluna da kalk bi oğlum domates al gel demiyor dese de o oğlan tınmıyor.
Eksik kısmı sorarsanız memnun olurum 2010 dan başlayan olaylar silsilesi yazsam çok uzayacak. Kira verdiğine ben de inanmıyorum da artık umursamıyorum da mal annemle babamın isterlerse hepsini versinler de annemle aramızdaki enerji bozuk eşime bana tiksinilecek varlıklarmışız gibi bakıyor ama aranmak da istiyor ileride düşkün olsa bakılmasını en başta babam benden ister. Zaten bu görev görev lafı da bence buradan kaynaklanıyor. Ben anneme bakarım mesele o da değil ama bugün kovduğu, kötülediği, iğrendiği biziz.yarın bu nasıl olacak. Sıkıntı babam. Babam olmasa 1 saniye durmazlar.Konu eksik gibime geldi benimde. Kardeşinizin kira verdigine nedense hic inanamadim. Siz sormadan bunu vb seyleri söylemesi oglunu kayirdiginin bariz belirtisi. Böyle oğullarını kayiran anneler sonra kızlarına muhtaç oluyor canım hiç üzülme gün olur devran döner.
sağolun, inanın o kadar değersizleştirici söylemleri vardı ki annemin ben de hiç takılmadım yanımda kalmamasına. Burada yazdıklarım gibi bir davranış da sergilemiyorum kendisine sen dinlen istersen de gel bakayım diyorum hep alttan alıyorum tatlı dilli olmaya çalışıyorum hamileyken beddua almayayım diye hep böyle yaptım şimdi de böyle. Ama o hamileyken ben korona zamanı oğluyla pikniğe gitti aynı sitedeyiz kardeşimle arabayla kardeşim ve eşini bırakırken biz de yürüyüş yapıyorduk eşimle bizi görmemezlikten bile geldiler. O zaman gel bize dediğimde evden çıkmıyorum diye yalan da söylüyordu. görüşmüyorduk çocuk doğup da babam görev demese aramaz sormaz da zaten.Allah bağışlasın dağlıkla büyüsün minikBen kardeşinizin kira vermesini maddi konulara vs hiç takılmadım da lohusa döneminde annenizin yanınızda kalmamasına takıldım.. Ama kendini iyi hissetmiyorsa kalamıyorsa üzülmeyin. Siz huzurlu olmaya çalışın ki bebeğiniz huzurlu olsun.Zorlandığınız zaman kayınvalideniz yanınızda kalabiliyorsa kalsın çünkü lohusa kafası zordur bilirim Siz annenizle ilgili konuları şimdilik düşünmemeye çalışın bebeğinize odaklanın. Lohusa döneminiz geçince belki hiç bir şeyi bu kadar takmayacaksınız.
1. 2012 senesinde üniversiteden mezun olup babamın evine döndüm. Babam yurtdışında çalıştığı için annemle yaşıyorduk. Anneme çok düşkündüm, o kadar ki öğrenci kredimle anneme üniversite okuduğum şehirden( yaşadığımız şehir küçük, o markalara ulaşmak zordu.) markalı kıyafetler alıp hediye ederdim. İki arkadaş gibiydik. Kendime ne alıyorsam muhakkak annemi de düşünürdüm. Eve geldim, bir süre geçti annem her anne kadar belki kaygılı ne zaman atanacaksın, iş bulabilecek misin diye başımı ağrıtmaya başladı sonunda ben de dayanamadım mezun olduktan 9 ay sonra bi yerde işe başladım. Tek başıma memleketime 7 saat mesafede bir şehire yerleştim.Ya yeni uyandım kafam almıyor okuduğumu ,ya da siz mıy mıy yazmışsınız hiç birşey anlayamadım konuda
Yazdıklarıniza. Anladığım sizinde suçumuz var babamı o aratıyor diyorsnz belkide babanız kendi içinden geldi ve ara dedi Vertigo. Yıllardır varmış. Diye alışmasını lazım çok kotu bir hastalık biz hastalarimzi yerinden dahi kaldirmiyorz birakin çocuk bakmayı. Blmyrm. Ama amacınız annemle aram.duzelsn vs deglde ben kötü evlatmi olcam şimdi ya. Vicdanınız rahat mı siz annenize görevinizi yerine getiriyormsnz. Olay bu gerisi bosKusura bakmayın uzun oldu ancak bu kadar kısaltabildim
Zaten resti çekmiştim kardeşimi istemiyorum diye. Anneme de seninle problemimiz yok tamam dedik sen çağırmasan da annemizsin sen bize gel ki zaten aramız düzgünken de o bizi çağırmazdı çok biz yemek yapar çağırırdık yalnız diye. Ama o bir gün iş yerime gelip tamam izin verdim ama çok uzattın daha uzatma dedi kardeşime koyduğum tavır için. görüşmüyorduk çocuk için işte babamın tek haber kaynağı annem gibi. çok doğru yazmışsınız eşimin ailesine de mahcup oluyorum. zaten o eziklikle ilk evlendiğim sene kendim sos falan uğraştım kayınvalidem herşeyimi yapıp vermesine rağmen. bu salça mevzusu da ben annemden istemedim evlendiğimde salça falan gerekir onu bile düşünemiyordum bilmiyordum o söyledi. salça gösterge bana emek harcamak istemiyor ama benden emek istiyor sorunumuz bu. ben emek verirken de parazit gibi yaşayan erkek kardeşim gelip gidip bizi küçümsüyor kendinden aşağı görüyor. sebep borcumuz var, lüks yaşayamıyoruz o anne kayırması baba parasıyla bizi hor görüyor. Sözde modern geçinen bi aile benimkisi ama en genel anadolu eğilimini onlar yapıyor bana da çekeceksin biz ailemizi çektik diyorlar.Annenize babanıza bir muhtaçlığınız yok, sanırım sizinki kıymetli erkek evlat sendromu, ben tüm varlığımı oğluma akıtayım, kızım benim hizmetçiliğimi yapsın, hastalıkta yaşlananınca o baksın, niye o senin annen gelinin bir şeyi değil. Sizin modelden bir anne babada bende vardı, baktım olmuyor, zor günümde yanımda olmayan, kardeşimi koruyorlar, çektim resti rahatladım. Kimse dünyaya getirdiği çocuğa baktı diye bir hak kazanmıyor, sonuçta o çocuğa sordun mu dünyaya getirirken; ama dünyaya getirdiği kız çocuğuna bakmak, okutmak sanki bir minnet sebebi gibi gösteriliyor bizim memlekette. Çocuk erkekse tabiki yapacak, bu onun görevi oluyor. Bence sizde çekin resti rahatlayın, zor zamanınızda yanınızda olmaktan çekinen, sizi eşinize ve ailesine mahçup eden kişi anneniz bile olsa hakkınızı savunun. Bende bir anneyim, bir kız evladım var benim ona ilk öğrettiğim şey bir birey olduğu, kendini haklı gördüğü durumlarda saygısını bozmadan haklarını savunması gerektiği oldu, şimdi 5 yaşında ona koyduğumuz tüm kural ve yasakların sebebini anlatarak ve onu ikna ederek koyuyorum. Kendini haklı gördüğü yerlerde biz bile olsak saygısını koruyarak, kendini savunmasını telkin ediyorum. Zira ailesine karşı kendini savunmasını öğretmediğiniz bireyin hayatta kendini savunmasını bekleyemezsiniz. Şu hayatta en sinir olduğum savunmadır, haksız olduğu konularda bile sıkıştığında ben senin annen babanım savunması ile kendini haklı görmesi. Kimse kendi anne babalık hislerini tatmin etmek için dünyaya getirdiği savunmasız bir meleğe bakınca erdemli birşey yapmış, saygı kazanmış olmuyor. Bence içinde bulunduğunuz durumu açık bir şekilde babanız ve annenizle konuşun, baktınız anlamıyorlar mesafenizi korursunuz.
Bebeğe birinin bakmasını beklemiyorum. Kardeşimle düğün zamanı evliliği içindeki sorumluluklarını bana yıkmaması için kavga ettim, kavga da etmedim artık çekmeyeceğimi beyan ettim. Çünkü çekirdek ailemde ailevi sorunlardan hep kaçtı sorunu o çıkarmasına rağmen. sorunların altında ben kaldım. Eşiyle kuracağı yuvadaki salçanın da artık beni bağlamaması gerekiyordu. Neticede evlenecek olgunlukta bir insan. Görüşünüz için teşekkürler yine de kendimde hata bulursam gerçekten sevineceğim inşallah bulurumBebeğinize bakmakla siz yükümlüsünüz bakamayacak olsanız yapmazdınız herhalde bakabiliyor musun diye sorması saçma olur zaten neden insanlardan bu kadar beklentiniz var. Kardeşinizle düğün zamanı neden kavga ettiniz sorun neydi en güzel zamanlarımda benimle kavga eden bir abla istemezdim açıkçası. Bence biraz da suçu kendşmşde arayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?