Annem

Bence annenizle açıkça konuşun, kırıldığınız noktaları söyleyin paylaşın derim ben
9 ay önce konuştuk. Hatta eşimde konuştu. Mesele kardeşimken neden bu kadar önüne geçtiğini sorduk. Konu kardeşimdi o biz kardeşimle görüşmeyeceğiz diye bizimle görüşmedi. Eşim beni korudu diye zaten o günden sonra çok kötü davrandı eşime. Söylediği bazı şeyleri yanlış anlamakla ve kötü niyetlilikle itham etti beni de. Söylediklerini söylemedim sen yanlış anlamışsın dedi sıyrıldı işin içinden. Örneğin ben kardeşlerimi senelerce çektim sen de çek demesini falan. Eşimi de bazı konularda ikna etmemi istedi o ne bilir falan dedi. bunları söylemediğini benim yanlış anladığımı söyledi ben de 30 yaşında insanım niye uydurayım?

Canim simdi lohusasin,ne yasasan sana iki kati fazla gelir, hakli da olsan haksiz da olsan.
Hicbirini onemsememeye calis.
Bak minnosunun bu gunleri geri gelmeyecek.
Sadece ona odaklan.
Annende,baban da kardesinde senin bu uzuntunu hic takmiyor, sen neden takiyorsun, boyle dusun.
Enerjini bunlara verecegine melegine ver.
Gulusune bak, ayaklarina bak.
Lutfen gerisini dusunme,sen uzuluyorsun ama bak baska kimse uzulmuyor.
Neden kendine bunu yapasin ki.

Bu gunler gecip bebegin buyuyunce hicbirinin onemi kalmayacak inan.
Annen dahil herkese de hakkettigi kadar davran, yoksa coookk yipranirsin.

Sıkmayım canınızı dicem ama sıkılır tabi.. Ama siz yine de bebeğinizi düşünüp mutlu olun ve inadına sıkmayın canınızı..
Benim anneannemi gördüm anlattıklarınızda.. Anneannem de oğullarına çok düşkünmüş ve onlara davrandığının yarısı kadar anneme iyi davranmamış. Oğullarını sever koklar ama annemin saçını okşadığını ben bile görmedim yıllardır. Annem çok söz etmez bu durumdan ama bir keresinde konu açıldı ve annesinin geçmişte kendine iyi davranmadığını söyler. Annem 8 yaşındayken anneannem 2-3 yaşlarında 3 çocuğu anneme bırakır komşuya gezmeye gidermiş. Annem evi temizler, bulaşıkları toplar ve çocukların altını değiştirmek gibi bir çok şeyle uğraşırmış. 8 yaşında düşünün artık.Derslerini yapacak zaman bulamadığından okula erken gider okulun bahçesinde ödevlerini yaparmış. Yani kendi evinde kül kedisi muamelesi görmüş erkenden de evlendirilmiş zaten.Annem evlendikten sonra annesinin evine ziyarete gittiğinde anneannem annemin gözünün içine bakarmış gitsin diye. Kısacası oğullarına çok düşkünmüş ama anneme değil..

Sonuç anneannem 80 küsür yaşında ve ona şu an annem bakıyor.

Sizin yerinizde olsam sadece hal hatır sorar evlatlık görevimi yapar Mesafemide korurum.
Konuştukça kıskanç olur başka durumlar olur kardeşinle aranız açılır . Emin olun herkes ne yaptığını bilir sadece bilmemezliģe gelir. Canınızı hiç sıkmayın .. kimseyi değiştiremiyoruz öyle kabul edip bizde ona göre tavır almaliyiz ki sonra uzulmeyelim. .
Bazı anne babalar nazınin geçtiği cocuğuna daha düşünmeden konuşurlar ya da haksızlık yaparlar. Sevgi ile ilgisinden ziyade dediğim gibi kim daha çok alttan alıyorsa olan ona oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…