Annem ..?

Sipser

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.435
1.590
333
Merhaba kızlar konu çok su götürür ama kısaca özetleyip paylaşmak içimi dökmek istedim açıkçası .. Annem bizi babasız büyütmüş , sert , dediğim dedik, dominant , aşırı titizlik hastası , mükemmelliyetçi bir insandır , mesela evine gittiğimiz an rahatça oturup kalkmak 2 gündür 2 günden sonrası batar .. hem ona hem bize .. ya da haksızda olsa bir konuda mutlaka haklı çıkar , kendimizi anlatmaya çalışınca da tansiyonu çıkar ve son tahlile vicdan azabı çeken yine biz oluruz. Yine benzer bir olay yaşadık , o kadar haklıyımki ama kendimi anlatamıyorum yine de annemdir dedim aradım teli açmadı :) kız kardeşime sordum uğramış tansiyonum yüksek çok hastayım diye yine kafasında bin senaryo kurmuş oturuyor . Asla yumuşaklık ya da anlama dinleme yok .. nasıl olurda benim sözümün üstüne söz söylenir düşüncesinde .. ve bu beni artık 35 yaşını devirmiş evli barklı bir insan olarak çok yıpratıyor :KK43: öneriniz var mıdır ...

Eğer bütün sorumluluğu anneler yükleniyorsa böyle oluyor sanırım.
Haksız bulamıyorum o yüzden ne yazık ki.
Sizin açınızdan da çok zordur ama bir annenin evlatlarını tek başına büyütmesi benim gözümde her şeyi affedilebilir kılar sanırım.

önerim bu tarz muhabbetlere girmemek.

anladığım kadarıyla duygusal ve sevgi dolu birisiniz, anneniz sizi üzse de tavır koyamıyorsunuz,bundan dolayı size görüşmeyin vb diyemem.

bu yüzden mümkün olduğunca onun etrafında dönen konular açın, terslendiğinde duymamazlıktan gelin, trip atarsa aramayın,ama saygıda asla kusur etmeyin.

o sizin relax davrandığınızı gördükçe kendine gelecektir diye düşünüyorum.

baba olmadan tek başına evlat yetiştirmek zordur,helal olsun annenize ve onun gibi olan nice diğer kadınlara, ancak ben en doğru olanım,ben ne dersem o olur tarzını da haklı çıkarmaz bu durum.

annenizle görüşmekten vazgeçemeyeceğinizi yani en azından görüşme sıklığını seyrekleştiremeyeceğinizi düşündüğüm için, madem öyle ya da böyle bu ziyaretler- görüşmeler yapılacak, o zaman biraz umursamaz davranmanız gerektiğini düşünüyorum.

haklı olduğunuz zamanlarda da içinizden telkin edin kendinizi,amacınızın annenizi görmek olduğunu, kavga etmenin işe yaramayacağını,bu yüzden kendi huzurunuz için umursamamanız gerektiğini söyleyin kendinize.

siz karşılık vermeyip relax takıldığınızda,onun nazını çekmediğinizi görecek anneniz,ve bence biraz farkındalık kazanacak :)

Önerim yok, Allah kolaylık versin diyorum.
İnsanın annesinin zor bir karakter olması çok yıpratıcıdır eminim. Fazla bir arada bulunmayın bence.

Valla idare etmekten başka bir çözüm yok.Kolay değil bundan 30 sene evvel babasız çocuk büyütmek. Dominant tavrı da mükemmeliyetçi olması da bundan muhtemelen. Bu yaştan sonra değişmez anlayışlı olmanız gerekiyor.

Merhaba kızlar konu çok su götürür ama kısaca özetleyip paylaşmak içimi dökmek istedim açıkçası .. Annem bizi babasız büyütmüş , sert , dediğim dedik, dominant , aşırı titizlik hastası , mükemmelliyetçi bir insandır , mesela evine gittiğimiz an rahatça oturup kalkmak 2 gündür 2 günden sonrası batar .. hem ona hem bize .. ya da haksızda olsa bir konuda mutlaka haklı çıkar , kendimizi anlatmaya çalışınca da tansiyonu çıkar ve son tahlile vicdan azabı çeken yine biz oluruz. Yine benzer bir olay yaşadık , o kadar haklıyımki ama kendimi anlatamıyorum yine de annemdir dedim aradım teli açmadı :) kız kardeşime sordum uğramış tansiyonum yüksek çok hastayım diye yine kafasında bin senaryo kurmuş oturuyor . Asla yumuşaklık ya da anlama dinleme yok .. nasıl olurda benim sözümün üstüne söz söylenir düşüncesinde .. ve bu beni artık 35 yaşını devirmiş evli barklı bir insan olarak çok yıpratıyor :KK43: öneriniz var mıdır ...
Üzmemeye çalışın, aynı evde yatılı misafir olarak kalmayın, anneniz yorulmuş lütfen onu anlayın... ( Benim annem de bizi tek başına yetiştirdi o da yorgundu) , annenizi üzmeyin ..

Malesef değişmeyecektir. Çünkü terapiye git desen gitmeyecektir. Halbuki gitse ne yüklerden kurtulacaktır.. Ama ne gider ne değişir, çünkü genelde o jenerasyonun insanları hep haklıdır. Her şeyi onlar bilir ve laflarının üstüne laf söylenmez. Bilindik şeyler işte... Allah sabır versin.

Hem anne hem baba olmak zor,tek basina cocuk buyutmek zaten malumunuz.Zayiflik gosterirse sizin gozunuzde otoritesini yitirirecegini yada kucuk dusucegini dusunuyor.Bu nedenle bu kadar otoriter ve dedigim dedik.Benim tavsiyem konulari uzatmamaniz yonunde olur,anlatin ama anti-tez uretmeyin,bu durumda anneniz siz ne kadar uzerine giderseniz savunduklarina veya hatali oldugu dusuncelere o kadar sıkı baglanir.Didisip zitlasmayin ozetle :)
Zor bir durum ama anne sonucta birde cok cekmis kadincagiz muhtemelen.

önerim bu tarz muhabbetlere girmemek.

anladığım kadarıyla duygusal ve sevgi dolu birisiniz, anneniz sizi üzse de tavır koyamıyorsunuz,bundan dolayı size görüşmeyin vb diyemem.

bu yüzden mümkün olduğunca onun etrafında dönen konular açın, terslendiğinde duymamazlıktan gelin, trip atarsa aramayın,ama saygıda asla kusur etmeyin.

o sizin relax davrandığınızı gördükçe kendine gelecektir diye düşünüyorum.

baba olmadan tek başına evlat yetiştirmek zordur,helal olsun annenize ve onun gibi olan nice diğer kadınlara, ancak ben en doğru olanım,ben ne dersem o olur tarzını da haklı çıkarmaz bu durum.

annenizle görüşmekten vazgeçemeyeceğinizi yani en azından görüşme sıklığını seyrekleştiremeyeceğinizi düşündüğüm için, madem öyle ya da böyle bu ziyaretler- görüşmeler yapılacak, o zaman biraz umursamaz davranmanız gerektiğini düşünüyorum.

haklı olduğunuz zamanlarda da içinizden telkin edin kendinizi,amacınızın annenizi görmek olduğunu, kavga etmenin işe yaramayacağını,bu yüzden kendi huzurunuz için umursamamanız gerektiğini söyleyin kendinize.

siz karşılık vermeyip relax takıldığınızda,onun nazını çekmediğinizi görecek anneniz,ve bence biraz farkındalık kazanacak :)
Yazmadan edemeyeceğim her konuya ne güzel uzun uzun yorumlar yapıyorsunuz. Özellikle dikkat ediyorum birkaç gündür. Her detayı yazıyorsunuz uzun uzun üşenmeden.

diger arkadaslara saygi duyuyorum ama yasadigin hayatin cilesini evlatlarindan cikarmak cok bencilce ve sadist geliyor bana. kimse dort dortluk hayat yasamiyor ki. evlatlari mi istedi sanki annemiz bizi tek buyutsun zorluklar yasasin diye.
Zaten kasitli yapmiyor,alisila gelmislik ve yetisme tarzindan kaynaklaniyor.Eskiden aile ici iletisim bu kadar iyi degildi.Baba ve anne ne derse o olurdu.Artik zamana bagli olarak aileler de degisti.

Yazmadan edemeyeceğim her konuya ne güzel uzun uzun yorumlar yapıyorsunuz. Özellikle dikkat ediyorum birkaç gündür. Her detayı yazıyorsunuz uzun uzun üşenmeden.
Ne kadar mutlu ettiniz beni bir bilseniz 😊🥰

Derdimizi açıyoruz burada birbirimize, yorum yazacaksam boşuna kalabalık etmesin, gerçekten birilerinin işine yarasın istiyorum , inşallah az da olsa faydalı olabiliyorumdur 🙏🏻

tekrardan çok teşekkür ederim , çok naziksiniz ❤️😊🙏🏻

Özelden yazar mısınız bana, ben size yazamıyorum. :)

Back
X