Annem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet evet evet. Babam amcasıgili bilir , annemi ezdirmez ama böyle durumlarda da yorum yapmaz. Babamın evet görgüsüzler demesini bekledi sanırım babamda demedi. Çünkü zaten yılda bir ya da iki defa gidiyorlar. Ne var bunda abartma dedi. Ama babamın içten içe kırıldığını biliyorum o yüzden ben konuyu kapatmak istedim. Ama böyle oldu işte.
Bazı aileler çok kronik
Benim de annem kroniktir😂

Yani inanın babam annemin tarafından çok iteklendi ama hiç lafını yapmadı. Ki yapsa annem sinirlenir yüksek ihtimal.
Vardir babanin bi kusuruda annenin bildigi ondan ses etmez😜 benim babada boyle gencken yedikkleri naneleri ysş ilerledikce kadinlar boyle hirsini aliyr , aman anne bosver deger mi onlar ceneni yorduguna de haklisn valla der susar ben genelde boyle yaparim🤭

Benim annem de işine gelmeyen şeylerde amaaan deyip ağlama küsme duygu sömürüsü yapma olaylarını çok sever. Rahatsız olduğum şeyi kesin bir şekilde pat diye söylüyorum bağırma kavga ortamı oluşturmadan. Ha ağlıyor kızıyor kürsüyor mu. Tamamen kendi haline bırakıyorum bi süre sonra barışmışız. Bu duruma zor geldim yıprandım mı evet ama yapacak bir şey yoktu

Bu, bir birikimin patlayabileceği noktalardan biri değil bence; baya baya öküz altında buzağı arama modu artık. Ayrıca ben de küçük bardakla servis yapmayı tercih ederim ki sıcak içim olsun, sıcak içilsin-içildikçe tazelensin. Büyük bardakta çay çabuk soğur ve ben içmeyi tercih etmeyeceğim bir ısıdaki-bardaktaki çayı misafirlerime ikram etmem. Bu değil görgüsüzlük, ayrı bir görgüdür. Misafirin özel talebi olursa ya da daha önce ağırlayıp hafızamda kaldıysa, onun için ayrı ebat bir bardakta ikram yaparım. Anneniz pekala da bunu talep edebilirdi.

Dediğim gibi bu bir birikimin patlaması değil, bu bir kinin ifadesi ve artık açık arayıp durmak olabilir ancak ve bu kin nasıl gelişti, o kısım da annenizin olayları yorumlama biçimiyle alakalı olduğu için çok yorum yapamıyorum, nitekim bir çay bardağından görgüsüzlük çıkarımı yapabilecek biri, kendi kendini doldurmayı da başarmış olabilir babanız tarafına karşı, bilemedim.

Babanızda da suç var, şöyle ki, bir insan 20 dk boyunca söylenirken sessiz bir şekilde karşısındakinin susmasını beklemek, tepkisizce, onun o anki duygu durumunu gözetip dengelemek yerine geçiştirmek, görmezden gelmek de bir tür psikolojik şiddet. "Seni ciddiye almıyorum, konuş sen konuş kaba etim dinliyor, nasıl olsa susacaksın" demenin farklı bir yolu ve anneniz de bu mesajı aldıkça, babanızdan iyi-kötü tepki almak için onu zorlamaya başlayacaktır. Bu ilk kez de yaşanmıyordur. Babanız bu yolu tercih ettiğine göre, bu dinamik oturmuştur eşler arası.

Siz araya girmeyin derim.
Dediğiniz gibi kin birikmesi. Ama kin biriktirmesi için pek belirli bir sebep yok. Kendi kendini dolduruyor maalesef. Babamda inat böyle durumlarda ne kendi ailesi ne annemin ailesi olsun , tepki vermez. Yorum yapmak istemez. Ama annem onun ağzından evet görgüsüz bunlar lafını duymak istemiş sanırım. Bundan sonra asla girmem , karışmam. 😊

Şükür aynı evde yasamiyorsun
Ben olsam ne uzulecegim ya 'boyle yapmaya devam edersen bu kadar sık gelmeyeceğim, yüzünüzü göreyim diye tatilimi size ayırıyorum, ya onun bunun dirdirini yapıyorsun ya surat asiyorsun. boyle mi agirliyorsun ne zamandir görmediğin kızını???' derim
Açıkçası kimsenin saçma sapan nazlarini çekip canımı sikmasına izin veremem, annem olsun ne olacak?
Benim annem de bazen beni uyuz ediyor. Sevmediğim tarz birkac muhabbet var. Onlardan hoşlanmadığımi açık açık defalarca söyledim. Sonra baktım olmuyor ne zaman başlasa yemegimden daha bir kaşık alsam bile bırakıp odaya gitmeye başladım. Böyle böyle benim yanımda o konuları acmamayi öğrendi:)
Boylelerine o lazım bence. Bak, yillar yılı baban susmuş, annen hala aynı toksik huyuna devam ediyor. Demek ki susmalarla olacak iş değil . Deli deliyi görünce comagini saklarmış..bence sen de onun gibi ol.
Şahsen benim annemle baş etme yöntemim bu

Son düzenleme:
Şükür aynı evde yasamiyorsun
Ben olsam ne uzulecegim ya 'boyle yapmaya devam edersen bu kadar sık gelmeyeceğim, yüzünüzü göreyim diye tatilimi size ayırıyorum, ya onun bunun dirdirini yapıyorsun ya surat asiyorsun. boyle mi agirliyorsun ne zamandir görmediğin kızını???' derim
Açıkçası kimsenin saçma sapan nazlarini çekip canımı sokmasına izin veremem, annem olsun ne olacak?
Benim annem de bazen beni uyuz ediyor. Sevmediğim tarz birkac muhabbet var. Onlardan hoşlanmadığımi açık açık defalarca söyledim. Sonra baktım olmuyor ne zaman başlasa yemegimden daha bir kaşık alsam bile bırakıp odaya gitmeye başladım. Böyle böyle benim yanımda o konuları acmamayi öğrendi:)
Boylelerine o lazım bence. Bak, yillar yılı baban susmuş, annen hala aynı toksik huyuna devam ediyor. Demek ki susmalarla olacak iş değil . Deli deliyi görünce comagini saklarmış..bence sen de onun gibi ol.
Şahsen benim annemle baş etme yöntemim bu
Evet , yaşamıyorum neyse ki.😁 Ve haklısın aslında. Ama zaten çok nadir kavga ederiz , daha doğrusu o böyle küser. Eğer sıklaşırsa tepkimi koyacağım inan. Ama oradaki tepkisinin asıl sebebi babamdı. Sonradan fark ettim. Babamın huyu budur susar. Hani iki taraf içinde yorum yapmaz. Belki onunda işine geliyor , bilmiyorum. 😁 Yoksa normalde iki kişi konuşsak böyle tepki vermezdi. 🙄

Merhaba millet. Madem ben herkesin konusuna akıl veriyorum siz de bana biraz akıl verin şimdi lütfen.
Belirtmek istiyorum ki normalde ailem ile yaşamıyorum , onları ziyaret etmek , gönüllerini almak için geldim yanlarına.
Cumartesi günü bir sebepten dolayı amcamgili ziyaret etmeye gittiler annem ile babam. Ben de yardımcı olacağım bir durum olduğu için yanlarında gittim. Her neyse gittik geldik. Pazar günü oldu. Öğlen yemek hazırlıyoruz. Annem yaklaşık 20 dk boyunca orada içtiği çayın lafını yapmaya başladı. Yok orada küçük bardak ile ikram etmişler ama bize geldiklerinde büyük bardak ile içiyorlarmış falan filan...
Görgüsüzlükmüş bu. Ben de masayı kurdum oturdum , anne diyorum tamam onları öyle kabul et vırt zırt. Masanın bir yanında da babam oturuyor. Allah var o da karşılık vermez , ses çıkarmaz. En sonunda anne tamam uzatma artık yeter dedim. Zira annemin tarafta pek normal değildir ama babam kırk defa söylese sinirlenir. Allah'ım kıyameti koparttı , bağırmalar , ağlamalar... Şimdi dünden beri bana ve babama trip atıyor. 😶 Daha öncede benzer şeyleri yapardı ve ben uyarmıştım. Pireyi deve yapma , çabuk agresifleşiyorsun diye. Neymiş efendim önceden de ben ona agresif demişim. 🙄 Ne yapayım şimdi ben ? Kim haklı kim haksızdır bir durum değerlendirmesi yapın bana.
Eltisini sevmiyor diye gozunun ustunde kasi var moduna girmis. Sanirim derdi yok bu ara.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X