Annem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hımm,50 li yaşlarında olsaydı menopozdan dır diyecektim.Annenizin durumu tamamiyle karakter meselesi.Ancak genelde anneler bu hayatta eşi ve çocuklarından başka destekçileri kalmadığı için onlardan fazla beklentiye giriyorlar.Her konuda ben haklıyım,siz de bana hak verin,destek olun gibilerinden.Bir de kafaya takacak başka işleri yoksa;"o şunu dedi,bu böyle yaptı"gibi şeyleri takıntı haline getiriyorlar.... Gözyaşıyla çocuklarına kendilerini "hayırsız evlat"gibi hissettiren ebeveynler ise en toksik olanı...

Amcamgilin bir zararı doğrudan olmamış ama sevmiyor işte. Sevmediği için her şeyleri batıyor sanırım. Ve evet babamdan bekledi ama babamda huyudur , ne kendi ailesi ne onun ailesi için yorum yapmaz. Ama gerekeni yapar. Az görüştürür laf ettirmez ama anneme yetmiyor sanırım. Ve evet bazen babama acıyorum ama genel olarak anlaşırlar annem ile. Severler birbirlerini. Ve en önemlisi barıştık sabah. Kahvaltı hazırladım.

Oh iyi bari
İyi çözülmüş
Zaten amcanlar uğruna çok uzayacak bi olay değildi

Bi de amcanların suçu amcanlar olması sanırım
Amcan olmasalar iyi insanlar belki de

Menapoza girdi tabi. Yaz geldi sıcak basması falan yaşıyor. Ve dediğiniz gibi menapozdan sonra tahammülü oldukça düştü. Ve yine belirttiğiniz gibi sonsuz destek bekliyor. O gün benden babam güç alıp haksızsın diyince köpürdü. Ona dikkat edeceğim artık. :)

Kime veya neye kizarlarsa kizsinlar, gelip öfkelerini kırgınlıklarını bizle paylaştılar, biz onların duygusal çöp kovaları olduk...Bu beni o kadar etkilemiş ki özellikle de kan bağı olan biri hakkında kızimla konuşurken, ne kadar sevmesem de kelimelerimi bile itinayla seçiyorum .

Oh iyi bari
İyi çözülmüş
Zaten amcanlar uğruna çok uzayacak bi olay değildi

Bi de amcanların suçu amcanlar olması sanırım
Amcan olmasalar iyi insanlar belki de
Amcam uzaktan iyidir. Patavatsızdır ki o gün benimde canımı sıktı. Ama babam zaten amcama hak vermez , bizim menfaatimizi düşünür. Taa ilk zamanlarda anneme demiş , çok yakın olma hatır gönül bilmez bunlar diye. Kendide uzak durur. Ama annem halihazırda amcamı beğenmediği için her şeyleri batıyor. :)

Kesinlikle haklısınız. Gerçekten çöp kovası olduk. Ama dediğim gibi annemin kendi tarafı çok travmatik. Hani annesi annemi düşürmeye çalışıp iğne vurunmuş , sonra annem hafif sakat kalmış. Ve buna rağmen annemi hala kendi hizmetçisi olarak gören bir anneanne var ortada. Ve daha bir sürü şey. Kardeşimde hayırsız zaten... O yüzden ben kıyamıyorum hiç.

Annem 68 yaşında, katlanarak artıyor. Sizin hala sabrınız varken böyle tartışmalar sonrası bunlar hiç yaşanmamış gibi sohbet etmeye bakın, öncesinde mümkün olduğu kadar he deyip geçin ya da duymazdan gelin. Bende sabır bittiği için abarttığında basıp gitmeye başladım.

Senin anneni anlattığın kadarı ile biliyorum Zemhericim. Allah sana bol bol sabır versin. Arada annemde seninki gibi ileri gider mi diye endişe ediyorum ama benim ilişkim o kadar travmatik değil. Hani normalde haksızsın falan desem o kadar yükselmez. Haksız mıyım diye sorar. Ama o gün babam benden cesaret alıp haksızsın diyince ona çok kızdı. Hani babana güç verdin diye. Dikkat edeceğim buna artık.

Kim haklı kim haksızdan ziyade he deyip geçmek yeri geldiğinde haklısın hı hı demek lazım İnsanlar değişmez maalesef. Ben annemle arkadaş gibi büyüsemde yeri geldiğinde buna benzer sorunlar yaşıyoruz ve git gide artıyor tartışmalar o yüzden şunu anladım ne kadar iyi anlaşırsan anlaş aileden en geç 18 yaşında uzaklaşacaksın yani ayrı yaşamalısın anlamında. Ben ünv de okurken çok iyiydik ya o değerimi biliyordu ben değerini anlıyordum böyle kedi ile köpek gibiyiz Benim ki de söylemediği şeylere söyledim söylediklerine de söylemedim der. Benim hafızam çok iyidir eğer bir konuda net konuşuyorsam dün gibi hatırlıyorumdur özellikle de kötü anılarımı hiç unutmam doğal olarak o sözü de. Ama annem inatla ben öyle şey demem asla saçmalıyorsun iyice sen ne biçim insan oldundan başlıyor beni akrabalarımızın en sinsi insanıyla kıyaslamaya kadar gidiyor Zaten ben net hatırlamadıklarıma emin değilim ama şöyle demiştin diye hatırlıyorum derim. Bunlar basit görünen ama aile ile aranı zamanla açan konular maalesef. Ben pes ettim kendi haline bıraktım şahsen. Siz en azından ailenizle yaşamıyorsunuz ben annemi bırakamıyorum da

Haklısınız hı hı diyip geçmek lazım aslında ama o an bir hata ile yapmadım. Ve haklısınız , ben atanıp çıktım evden. Ama özlüyorum , yaşlandılar o yüzden bol bol ziyaret etmeye çalışıyorum. Ama arada oluyor tatsızlıklar. Ama bugün aldım gönlünü bol bol. Teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için.

Benim de anneannem böyle. Bir de yıllar önce olan şeyleri de bin defa anlatıyor. Annem ve ben artık öyle düşünme, onları öyle kabul et, o kadar da önemli değil gibi şeyler söylemiyoruz. Ha, ya, öyle mi diye ilgileniyor gibi yapıyoruz. Zaten onlar da çözüm önerisi falan istemiyorlar. Onlar söylensin birileri de dinleyip hak versin istiyorlar.

Anneannem de öyle benim. Eski olayları indirir bindirir. Annem eskiden kızardı usandım diye şimdi kendisi de aynı şeyi yapıyor. Ve haklısın. Ben de normalde öyle yaparım ama o gün boşluğuma denk geldi.

Anneannem de öyle benim. Eski olayları indirir bindirir. Annem eskiden kızardı usandım diye şimdi kendisi de aynı şeyi yapıyor. Ve haklısın. Ben de normalde öyle yaparım ama o gün boşluğuma denk geldi.
Annem de aynı, mahvediyor bizi

Allah babanıza sabır versin. Büyütülecek bir şey yok. Bardak boyutuna takmak da son nokta sanırım. Alttan almayın bence, çünkü anneniz hatalı. Herkes onu onaylar alttan alırsa hiçbir zaman farketmez hatasını.

Bu, bir birikimin patlayabileceği noktalardan biri değil bence; baya baya öküz altında buzağı arama modu artık. Ayrıca ben de küçük bardakla servis yapmayı tercih ederim ki sıcak içim olsun, sıcak içilsin-içildikçe tazelensin. Büyük bardakta çay çabuk soğur ve ben içmeyi tercih etmeyeceğim bir ısıdaki-bardaktaki çayı misafirlerime ikram etmem. Bu değil görgüsüzlük, ayrı bir görgüdür. Misafirin özel talebi olursa ya da daha önce ağırlayıp hafızamda kaldıysa, onun için ayrı ebat bir bardakta ikram yaparım. Anneniz pekala da bunu talep edebilirdi.

Dediğim gibi bu bir birikimin patlaması değil, bu bir kinin ifadesi ve artık açık arayıp durmak olabilir ancak ve bu kin nasıl gelişti, o kısım da annenizin olayları yorumlama biçimiyle alakalı olduğu için çok yorum yapamıyorum, nitekim bir çay bardağından görgüsüzlük çıkarımı yapabilecek biri, kendi kendini doldurmayı da başarmış olabilir babanız tarafına karşı, bilemedim.

Babanızda da suç var, şöyle ki, bir insan 20 dk boyunca söylenirken sessiz bir şekilde karşısındakinin susmasını beklemek, tepkisizce, onun o anki duygu durumunu gözetip dengelemek yerine geçiştirmek, görmezden gelmek de bir tür psikolojik şiddet. "Seni ciddiye almıyorum, konuş sen konuş kaba etim dinliyor, nasıl olsa susacaksın" demenin farklı bir yolu ve anneniz de bu mesajı aldıkça, babanızdan iyi-kötü tepki almak için onu zorlamaya başlayacaktır. Bu ilk kez de yaşanmıyordur. Babanız bu yolu tercih ettiğine göre, bu dinamik oturmuştur eşler arası.

Siz araya girmeyin derim.

Anneniz bardak kucuk diye degil baba tarafi diye anlatip duruyor kusur buluyor. Hep boyleler en guzeli karismamak baba tarafi babanizin alani siz karismayin dinlemeyin yorum yapmayin en rahati bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…