- 12 Haziran 2022
- 156
- 283
- 18
- Konu Sahibi Bissunicole
-
Hımm,50 li yaşlarında olsaydı menopozdan dır diyecektim.Annenizin durumu tamamiyle karakter meselesi.Ancak genelde anneler bu hayatta eşi ve çocuklarından başka destekçileri kalmadığı için onlardan fazla beklentiye giriyorlar.Her konuda ben haklıyım,siz de bana hak verin,destek olun gibilerinden.Bir de kafaya takacak başka işleri yoksa;"o şunu dedi,bu böyle yaptı"gibi şeyleri takıntı haline getiriyorlar.... Gözyaşıyla çocuklarına kendilerini "hayırsız evlat"gibi hissettiren ebeveynler ise en toksik olanı...
Amcamgilin bir zararı doğrudan olmamış ama sevmiyor işte. Sevmediği için her şeyleri batıyor sanırım. Ve evet babamdan bekledi ama babamda huyudur , ne kendi ailesi ne onun ailesi için yorum yapmaz. Ama gerekeni yapar. Az görüştürür laf ettirmez ama anneme yetmiyor sanırım. Ve evet bazen babama acıyorum ama genel olarak anlaşırlar annem ile. Severler birbirlerini.Ay resmen gözünün üstünde kaşınız var muhabbeti yapmış annen
Ama bana da bu öyle dümdüz söylenme gibi gelmedi
Ya başka. Bi şeye canı sıkkın amcanlara sardı o yüzden ya da senden değil de babandan yorum bekliyor
O da haklısın desin diye
Bence hiçbi şey yapmayın
Normal hayatınıza devam edin bir şey olmamış gibi
Çözmeye çalışmak annene kendini haklı hissettirecek yoksa
Babana da yazık dinle dinle nereye kadar
Oh iyi bariAmcamgilin bir zararı doğrudan olmamış ama sevmiyor işte. Sevmediği için her şeyleri batıyor sanırım. Ve evet babamdan bekledi ama babamda huyudur , ne kendi ailesi ne onun ailesi için yorum yapmaz. Ama gerekeni yapar. Az görüştürür laf ettirmez ama anneme yetmiyor sanırım. Ve evet bazen babama acıyorum ama genel olarak anlaşırlar annem ile. Severler birbirlerini.Ve en önemlisi barıştık sabah. Kahvaltı hazırladım.
Menapoza girdi tabi. Yaz geldi sıcak basması falan yaşıyor. Ve dediğiniz gibi menapozdan sonra tahammülü oldukça düştü. Ve yine belirttiğiniz gibi sonsuz destek bekliyor. O gün benden babam güç alıp haksızsın diyince köpürdü. Ona dikkat edeceğim artık. :)Hımm,50 li yaşlarında olsaydı menopozdan dır diyecektim.Annenizin durumu tamamiyle karakter meselesi.Ancak genelde anneler bu hayatta eşi ve çocuklarından başka destekçileri kalmadığı için onlardan fazla beklentiye giriyorlar.Her konuda ben haklıyım,siz de bana hak verin,destek olun gibilerinden.Bir de kafaya takacak başka işleri yoksa;"o şunu dedi,bu böyle yaptı"gibi şeyleri takıntı haline getiriyorlar.... Gözyaşıyla çocuklarına kendilerini "hayırsız evlat"gibi hissettiren ebeveynler ise en toksik olanı...
Kime veya neye kizarlarsa kizsinlar, gelip öfkelerini kırgınlıklarını bizle paylaştılar, biz onların duygusal çöp kovaları olduk...Bu beni o kadar etkilemiş ki özellikle de kan bağı olan biri hakkında kızimla konuşurken, ne kadar sevmesem de kelimelerimi bile itinayla seçiyorum .Benim annemin kendi tarafı travmatik aslında. Babamgilin tarafı ile öyle çok bir olay yok. Eli maşalı çalışan bir kadındı zaten. Diş geçiremezlerdi baba tarafı.Ama kendi tarafı yeterince yıpratmış , hıncını farklı yerlerden alıyor bu şekilde sanırım. Ve bende de annem yıllardır kendi tarafını anlatır. Ezberledim artık.
Amcam uzaktan iyidir. Patavatsızdır ki o gün benimde canımı sıktı. Ama babam zaten amcama hak vermez , bizim menfaatimizi düşünür. Taa ilk zamanlarda anneme demiş , çok yakın olma hatır gönül bilmez bunlar diye. Kendide uzak durur. Ama annem halihazırda amcamı beğenmediği için her şeyleri batıyor. :)Oh iyi bari
İyi çözülmüş
Zaten amcanlar uğruna çok uzayacak bi olay değildi
Bi de amcanların suçu amcanlar olması sanırım
Amcan olmasalar iyi insanlar belki de
Kesinlikle haklısınız. Gerçekten çöp kovası olduk. Ama dediğim gibi annemin kendi tarafı çok travmatik. Hani annesi annemi düşürmeye çalışıp iğne vurunmuş , sonra annem hafif sakat kalmış. Ve buna rağmen annemi hala kendi hizmetçisi olarak gören bir anneanne var ortada. Ve daha bir sürü şey. Kardeşimde hayırsız zaten... O yüzden ben kıyamıyorum hiç.
Kime veya neye kizarlarsa kizsinlar, gelip öfkelerini kırgınlıklarını bizle paylaştılar, biz onların duygusal çöp kovaları olduk...Bu beni o kadar etkilemiş ki özellikle de kan bağı olan biri hakkında kızimla konuşurken, ne kadar sevmesem de kelimelerimi bile itinayla seçiyorum .
Annem 68 yaşında, katlanarak artıyor. Sizin hala sabrınız varken böyle tartışmalar sonrası bunlar hiç yaşanmamış gibi sohbet etmeye bakın, öncesinde mümkün olduğu kadar he deyip geçin ya da duymazdan gelin. Bende sabır bittiği için abarttığında basıp gitmeye başladım.Evet , haklısınız. Normalde ben de pek araya girmem ama o gün girmiş bulundum.Artık taktiğim evet evet öyle demek olacak. Aslında annemde her konuda böyle değildir. Ama o gün ben haksızsın diyince babamda benden cesaret alıp evet haksızsın yeter dedi. Annemde bana karşı birlik oldunuz falan dedi. Neyse idare edeceğim bakalım.
Senin anneni anlattığın kadarı ile biliyorum Zemhericim. Allah sana bol bol sabır versin.Annem 68 yaşında, katlanarak artıyor. Sizin hala sabrınız varken böyle tartışmalar sonrası bunlar hiç yaşanmamış gibi sohbet etmeye bakın, öncesinde mümkün olduğu kadar he deyip geçin ya da duymazdan gelin. Bende sabır bittiği için abarttığında basıp gitmeye başladım.
Kim haklı kim haksızdan ziyade he deyip geçmek yeri geldiğinde haklısın hı hı demek lazımMerhaba millet. Madem ben herkesin konusuna akıl veriyorum siz de bana biraz akıl verin şimdi lütfen.
Belirtmek istiyorum ki normalde ailem ile yaşamıyorum , onları ziyaret etmek , gönüllerini almak için geldim yanlarına.
Cumartesi günü bir sebepten dolayı amcamgili ziyaret etmeye gittiler annem ile babam. Ben de yardımcı olacağım bir durum olduğu için yanlarında gittim. Her neyse gittik geldik. Pazar günü oldu. Öğlen yemek hazırlıyoruz. Annem yaklaşık 20 dk boyunca orada içtiği çayın lafını yapmaya başladı. Yok orada küçük bardak ile ikram etmişler ama bize geldiklerinde büyük bardak ile içiyorlarmış falan filan...
Görgüsüzlükmüş bu. Ben de masayı kurdum oturdum , anne diyorum tamam onları öyle kabul et vırt zırt. Masanın bir yanında da babam oturuyor. Allah var o da karşılık vermez , ses çıkarmaz. En sonunda anne tamam uzatma artık yeter dedim. Zira annemin tarafta pek normal değildir ama babam kırk defa söylese sinirlenir. Allah'ım kıyameti koparttı , bağırmalar , ağlamalar... Şimdi dünden beri bana ve babama trip atıyor.Daha öncede benzer şeyleri yapardı ve ben uyarmıştım. Pireyi deve yapma , çabuk agresifleşiyorsun diye. Neymiş efendim önceden de ben ona agresif demişim. Ne yapayım şimdi ben ? Kim haklı kim haksızdır bir durum değerlendirmesi yapın bana.
Teşekkür ederim.Tabiki siz haklısınız, anneniz zor biri
Haklısınız hı hı diyip geçmek lazım aslında ama o an bir hata ile yapmadım.Kim haklı kim haksızdan ziyade he deyip geçmek yeri geldiğinde haklısın hı hı demek lazımİnsanlar değişmez maalesef. Ben annemle arkadaş gibi büyüsemde yeri geldiğinde buna benzer sorunlar yaşıyoruz ve git gide artıyor tartışmalar o yüzden şunu anladım ne kadar iyi anlaşırsan anlaş aileden en geç 18 yaşında uzaklaşacaksın yani ayrı yaşamalısın anlamında. Ben ünv de okurken çok iyiydik ya o değerimi biliyordu ben değerini anlıyordum böyle kedi ile köpek gibiyiz Benim ki de söylemediği şeylere söyledim söylediklerine de söylemedim der. Benim hafızam çok iyidir eğer bir konuda net konuşuyorsam dün gibi hatırlıyorumdur özellikle de kötü anılarımı hiç unutmam doğal olarak o sözü de. Ama annem inatla ben öyle şey demem asla saçmalıyorsun iyice sen ne biçim insan oldundan başlıyor beni akrabalarımızın en sinsi insanıyla kıyaslamaya kadar gidiyor Zaten ben net hatırlamadıklarıma emin değilim ama şöyle demiştin diye hatırlıyorum derim. Bunlar basit görünen ama aile ile aranı zamanla açan konular maalesef. Ben pes ettim kendi haline bıraktım şahsen. Siz en azından ailenizle yaşamıyorsunuz ben annemi bırakamıyorum da
Benim de anneannem böyle. Bir de yıllar önce olan şeyleri de bin defa anlatıyor. Annem ve ben artık öyle düşünme, onları öyle kabul et, o kadar da önemli değil gibi şeyler söylemiyoruz. Ha, ya, öyle mi diye ilgileniyor gibi yapıyoruz. Zaten onlar da çözüm önerisi falan istemiyorlar. Onlar söylensin birileri de dinleyip hak versin istiyorlar.Merhaba millet. Madem ben herkesin konusuna akıl veriyorum siz de bana biraz akıl verin şimdi lütfen.
Belirtmek istiyorum ki normalde ailem ile yaşamıyorum , onları ziyaret etmek , gönüllerini almak için geldim yanlarına.
Cumartesi günü bir sebepten dolayı amcamgili ziyaret etmeye gittiler annem ile babam. Ben de yardımcı olacağım bir durum olduğu için yanlarında gittim. Her neyse gittik geldik. Pazar günü oldu. Öğlen yemek hazırlıyoruz. Annem yaklaşık 20 dk boyunca orada içtiği çayın lafını yapmaya başladı. Yok orada küçük bardak ile ikram etmişler ama bize geldiklerinde büyük bardak ile içiyorlarmış falan filan...
Görgüsüzlükmüş bu. Ben de masayı kurdum oturdum , anne diyorum tamam onları öyle kabul et vırt zırt. Masanın bir yanında da babam oturuyor. Allah var o da karşılık vermez , ses çıkarmaz. En sonunda anne tamam uzatma artık yeter dedim. Zira annemin tarafta pek normal değildir ama babam kırk defa söylese sinirlenir. Allah'ım kıyameti koparttı , bağırmalar , ağlamalar... Şimdi dünden beri bana ve babama trip atıyor.Daha öncede benzer şeyleri yapardı ve ben uyarmıştım. Pireyi deve yapma , çabuk agresifleşiyorsun diye. Neymiş efendim önceden de ben ona agresif demişim. Ne yapayım şimdi ben ? Kim haklı kim haksızdır bir durum değerlendirmesi yapın bana.
Anneannem de öyle benim. Eski olayları indirir bindirir. Annem eskiden kızardı usandım diye şimdi kendisi de aynı şeyi yapıyor. Ve haklısın. Ben de normalde öyle yaparım ama o gün boşluğuma denk geldi.Benim de anneannem böyle. Bir de yıllar önce olan şeyleri de bin defa anlatıyor. Annem ve ben artık öyle düşünme, onları öyle kabul et, o kadar da önemli değil gibi şeyler söylemiyoruz. Ha, ya, öyle mi diye ilgileniyor gibi yapıyoruz. Zaten onlar da çözüm önerisi falan istemiyorlar. Onlar söylensin birileri de dinleyip hak versin istiyorlar.
Anneannem de öyle benim. Eski olayları indirir bindirir. Annem eskiden kızardı usandım diye şimdi kendisi de aynı şeyi yapıyor. Ve haklısın. Ben de normalde öyle yaparım ama o gün boşluğuma denk geldi.
Annem de aynı, mahvediyor biziBenim de anneannem böyle. Bir de yıllar önce olan şeyleri de bin defa anlatıyor. Annem ve ben artık öyle düşünme, onları öyle kabul et, o kadar da önemli değil gibi şeyler söylemiyoruz. Ha, ya, öyle mi diye ilgileniyor gibi yapıyoruz. Zaten onlar da çözüm önerisi falan istemiyorlar. Onlar söylensin birileri de dinleyip hak versin istiyorlar.
Böyle anneler çok zor Dua edin de Babanıza Allah sağlıklı uzun ömür versin. Yoksa anneniz tek kalırsa sizi tüketir..Anlamaz hala kendini haklı görüyor. Çocukken de bir şeye küser böyle trip atardı. Usandım artık.
Annem yaklaşık 20 dk boyunca orada içtiği çayın lafını yapmaya başladı. Yok orada küçük bardak ile ikram etmişler ama bize geldiklerinde büyük bardak ile içiyorlarmış falan filan...
Görgüsüzlükmüş bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?