- 15 Eylül 2025
- 38
- 8
- 1
- 26
- Konu Sahibi isimsizbiri34
-
Annen erkek çi sankiKızlar merhaba. Konu annem çok saçma ama annemin içten içe bana bir düşmanlığı olduğunu düşünüyorum. Bunu zaten çocukluğumdan beri düşünüyorum annemin davranışlarından dolayı. Biz 2 kardeşiz küçük kardeşim erkek. Annem her zaman sanki tek onun annesi gibi davrandı beni küçük yaşta doğurmuş belki de o yüzden bana karşı tam anlamıyla bir annelik hissedemiyor bilmiyorum ama kardeşimle ilgilendiği gibi asla benimle ilgilenmedi şimdiye kadar. Bu konular bir yana son birkaç olay beni çok üzdü. Ben yeni bir dükkan açtım babamla beraber ve babamın dükkanına çok yakın. Yakın olduğu için ben sıkıldıkça babamı arıyorum baba gel kahve içelim sohbet edelim diyorum ama annemin bu durumdan çok rahatsız olduğunu fark ettim. O kadar ki yani babam yanıma geldiğini neredeyse gizliyor. Beni gün içinde annem birkaç kere arayıp baban orada mı diye kontrol ediyor. Neden problem ettiğini sorduğumda da kendi dükkanında dursun diyor çağırıp durma diyor. Bunun yanında bir de nişanlımla yaşadığımız problem var. Annem normalde nişanlımı çok severdi bana hep bula bula bunu buldun salaksın gibi şeyler söylese de sürekli nişanlımı arar konuşurdu. Bundan 1 ay önce nişanlımla büyük bir kavga ettik. Sebebi de şu annem nişanlılık sürecimde bana hiç yardımcı olmadı ve beni hep yalnız bıraktı. Ne benimle ev bakmaya geldi ne eşya bakmaya geldi ne bir parça bir şey aldı koydu ben her şeyimi kendim yaptım. Tabii ki annemin bir şey yapmasına gerek yok ama insan kızının evini de mi merak etmez hangi koltuğu aldı diye de mi bakmaz. Nişanlım da bana dedi ki normalde kız tarafının annesi de gelir bu tarz işlere seninki biraz ilgisiz gibi. Nişanlım böyle diyince ben hemen başladım bağırmaya çağırmaya ağzıma ne gelirse söyledim hakaretler ettim küfürler ettim sen anneme nasıl ilgisiz dersin diye neredeyse olay nişan atmaya gitti. Nişanlım benden özürler diledi konuştuk hallettik ama içten içe de hak veriyordum bu arada nişanlıma yani annem o dönem kardeşimin üniversite sonucundan dolayı benimle hiç ilgilenmedi beni çok yalnızlaştırdı sürekli bana evleneceğim için suçlu hissettirdi. Bu olay ciddileşince aileme anlatmak zorunda kaldım ve annem şimdi nişanlıma da bilendi ondan da nefret ediyor hiç istemiyorum diyor. Anneannem teyzelerim babam herkesin aklına girdi herkes bana ayrıl diyor. Evde fısıldayarak teyzemlere sürekli ayıramadım yapamadım söz geçiremiyorum diyor ve benim anneme dertleşmek için anlattığım ne varsa her şeyi kendi kardeşlerine annesine anlatıyor. İlişkimle ilgili de hiçbir özelim kalmadı herkes her şeye yorum yapıyor. Annem yüzünden herkes benden uzaklaşıyor ne yapacağım bilmiyorum gerçekten.
Hem de ne erkekçi. Yani annemle 1 saat konuşmak yeterdir zaten erkekçi olduğunu anlamak içinAnnen erkek çi sanki
Benim annanem de oğullarını çok sever annem ve teyzem e eh işte yapacak bişey yok aşkım tek geldik tek gidiyoruz bu dünyadan yaa illaki seni de seviyordur insan evladını sevmez mi evlat ayrımı var evvet bunu annen le konuştun mu üzülme herşey yoluna girer inşallah
bunu annen le konuştun mu hiç kuzumHem de ne erkekçi. Yani annemle 1 saat konuşmak yeterdir zaten erkekçi olduğunu anlamak için
Annemle bir şey konuşulmuyor ki hemen sinirleniyor saçmalıyorsun diyor hiçbir şey konuşmuyorum o yüzden. Çok sağol teşekkür ederimbunu annen le konuştun mu hiç kuzum
Ama sen üzülme rabbim görüyor hakkında en hayırlısı ne ise o olsun canım benim
Tatlım yanlış anlama ama annenden sana da geçmiş bu huy. Şu son bir haftadır yaprak kipirdasa burada anlatıyorsun. Madem annen senin hayatının bütün mahremiyetini başkalarına anlatıyor, o zaman sen de annenle çok önemli olmadıkça hiçbir şey paylaşma.Kızlar merhaba. Konu annem çok saçma ama annemin içten içe bana bir düşmanlığı olduğunu düşünüyorum. Bunu zaten çocukluğumdan beri düşünüyorum annemin davranışlarından dolayı. Biz 2 kardeşiz küçük kardeşim erkek. Annem her zaman sanki tek onun annesi gibi davrandı beni küçük yaşta doğurmuş belki de o yüzden bana karşı tam anlamıyla bir annelik hissedemiyor bilmiyorum ama kardeşimle ilgilendiği gibi asla benimle ilgilenmedi şimdiye kadar. Bu konular bir yana son birkaç olay beni çok üzdü. Ben yeni bir dükkan açtım babamla beraber ve babamın dükkanına çok yakın. Yakın olduğu için ben sıkıldıkça babamı arıyorum baba gel kahve içelim sohbet edelim diyorum ama annemin bu durumdan çok rahatsız olduğunu fark ettim. O kadar ki yani babam yanıma geldiğini neredeyse gizliyor. Beni gün içinde annem birkaç kere arayıp baban orada mı diye kontrol ediyor. Neden problem ettiğini sorduğumda da kendi dükkanında dursun diyor çağırıp durma diyor. Bunun yanında bir de nişanlımla yaşadığımız problem var. Annem normalde nişanlımı çok severdi bana hep bula bula bunu buldun salaksın gibi şeyler söylese de sürekli nişanlımı arar konuşurdu. Bundan 1 ay önce nişanlımla büyük bir kavga ettik. Sebebi de şu annem nişanlılık sürecimde bana hiç yardımcı olmadı ve beni hep yalnız bıraktı. Ne benimle ev bakmaya geldi ne eşya bakmaya geldi ne bir parça bir şey aldı koydu ben her şeyimi kendim yaptım. Tabii ki annemin bir şey yapmasına gerek yok ama insan kızının evini de mi merak etmez hangi koltuğu aldı diye de mi bakmaz. Nişanlım da bana dedi ki normalde kız tarafının annesi de gelir bu tarz işlere seninki biraz ilgisiz gibi. Nişanlım böyle diyince ben hemen başladım bağırmaya çağırmaya ağzıma ne gelirse söyledim hakaretler ettim küfürler ettim sen anneme nasıl ilgisiz dersin diye neredeyse olay nişan atmaya gitti. Nişanlım benden özürler diledi konuştuk hallettik ama içten içe de hak veriyordum bu arada nişanlıma yani annem o dönem kardeşimin üniversite sonucundan dolayı benimle hiç ilgilenmedi beni çok yalnızlaştırdı sürekli bana evleneceğim için suçlu hissettirdi. Bu olay ciddileşince aileme anlatmak zorunda kaldım ve annem şimdi nişanlıma da bilendi ondan da nefret ediyor hiç istemiyorum diyor. Anneannem teyzelerim babam herkesin aklına girdi herkes bana ayrıl diyor. Evde fısıldayarak teyzemlere sürekli ayıramadım yapamadım söz geçiremiyorum diyor ve benim anneme dertleşmek için anlattığım ne varsa her şeyi kendi kardeşlerine annesine anlatıyor. İlişkimle ilgili de hiçbir özelim kalmadı herkes her şeye yorum yapıyor. Annem yüzünden herkes benden uzaklaşıyor ne yapacağım bilmiyorum gerçekten.
Çevremdeki insanlarla paylaşmak istemiyorum o yüzden buraya yazıyorumTatlım yanlış anlama ama annenden sana da geçmiş bu huy. Şu son bir haftadır yaprak kipirdasa burada anlatıyorsun. Madem annen senin hayatının bütün mahremiyetini başkalarına anlatıyor, o zaman sen de annenle çok önemli olmadıkça hiçbir şey paylaşma.
İşte paylaşma, hayatınla ilgili önemli konuları kendin otur ölç biç tart.. burada ilişki uzmanı da var, hop burda hop kapı arkasında aklı beş karış havada tipler de... Başkalarının tavsiyesiyle büyük kararlar almak bana çok akıl kârı gelmiyor. Bir de bir sordun iki sordum, sonsuza kadar annem nişanlıma bunu dedi, nişanlım anneme bunu dedi..Çevremdeki insanlarla paylaşmak istemiyorum o yüzden buraya yazıyorum
Nişanlınıza sırf bunu söylediği için mi hakaretler küfürler ettiniz yoksa başka şeylerde var mıNişanlım da bana dedi ki normalde kız tarafının annesi de gelir bu tarz işlere seninki biraz ilgisiz gibi.
Sırf bunu söylediği için ettim yarası olan gocundu işteNişanlınıza sırf bunu söylediği için mi hakaretler küfürler ettiniz yoksa başka şeylerde var mı
Olayı hiç iyi yönetememişsiniz.Nişanlınız haklı olarak bunu dediğinde evet ya kardeşimin durumu annemi çok gerdi ,ama evde hep merakla soruyor , fotoğraf istiyor demek yerine annenize olan öfkenizi nişanlınıza kusmuşsunuz,yetmemiş aranızdaki olayı sizi hiç"sevmeyen" annenize yetiştirmişsiniz,sandınız ki anneniz onu savunduğunuz için pohpohlasın,başınızı okşasın.Resmen tüy dikmişsiniz.Siz bu gidişle kendinizi çok mutsuz edecek evlilikte kocanın başını yakacaksınız....Kızlar merhaba. Konu annem çok saçma ama annemin içten içe bana bir düşmanlığı olduğunu düşünüyorum. Bunu zaten çocukluğumdan beri düşünüyorum annemin davranışlarından dolayı. Biz 2 kardeşiz küçük kardeşim erkek. Annem her zaman sanki tek onun annesi gibi davrandı beni küçük yaşta doğurmuş belki de o yüzden bana karşı tam anlamıyla bir annelik hissedemiyor bilmiyorum ama kardeşimle ilgilendiği gibi asla benimle ilgilenmedi şimdiye kadar. Bu konular bir yana son birkaç olay beni çok üzdü. Ben yeni bir dükkan açtım babamla beraber ve babamın dükkanına çok yakın. Yakın olduğu için ben sıkıldıkça babamı arıyorum baba gel kahve içelim sohbet edelim diyorum ama annemin bu durumdan çok rahatsız olduğunu fark ettim. O kadar ki yani babam yanıma geldiğini neredeyse gizliyor. Beni gün içinde annem birkaç kere arayıp baban orada mı diye kontrol ediyor. Neden problem ettiğini sorduğumda da kendi dükkanında dursun diyor çağırıp durma diyor. Bunun yanında bir de nişanlımla yaşadığımız problem var. Annem normalde nişanlımı çok severdi bana hep bula bula bunu buldun salaksın gibi şeyler söylese de sürekli nişanlımı arar konuşurdu. Bundan 1 ay önce nişanlımla büyük bir kavga ettik. Sebebi de şu annem nişanlılık sürecimde bana hiç yardımcı olmadı ve beni hep yalnız bıraktı. Ne benimle ev bakmaya geldi ne eşya bakmaya geldi ne bir parça bir şey aldı koydu ben her şeyimi kendim yaptım. Tabii ki annemin bir şey yapmasına gerek yok ama insan kızının evini de mi merak etmez hangi koltuğu aldı diye de mi bakmaz. Nişanlım da bana dedi ki normalde kız tarafının annesi de gelir bu tarz işlere seninki biraz ilgisiz gibi. Nişanlım böyle diyince ben hemen başladım bağırmaya çağırmaya ağzıma ne gelirse söyledim hakaretler ettim küfürler ettim sen anneme nasıl ilgisiz dersin diye neredeyse olay nişan atmaya gitti. Nişanlım benden özürler diledi konuştuk hallettik ama içten içe de hak veriyordum bu arada nişanlıma yani annem o dönem kardeşimin üniversite sonucundan dolayı benimle hiç ilgilenmedi beni çok yalnızlaştırdı sürekli bana evleneceğim için suçlu hissettirdi. Bu olay ciddileşince aileme anlatmak zorunda kaldım ve annem şimdi nişanlıma da bilendi ondan da nefret ediyor hiç istemiyorum diyor. Anneannem teyzelerim babam herkesin aklına girdi herkes bana ayrıl diyor. Evde fısıldayarak teyzemlere sürekli ayıramadım yapamadım söz geçiremiyorum diyor ve benim anneme dertleşmek için anlattığım ne varsa her şeyi kendi kardeşlerine annesine anlatıyor. İlişkimle ilgili de hiçbir özelim kalmadı herkes her şeye yorum yapıyor. Annem yüzünden herkes benden uzaklaşıyor ne yapacağım bilmiyorum gerçekten.
Haklısınız ne diyebilirim benim hatam düzeltmeye çalışıyorum işteOlayı hiç iyi yönetememişsiniz.Nişanlınız haklı olarak bunu dediğinde evet ya kardeşimin durumu annemi çok gerdi ,ama evde hep merakla soruyor , fotoğraf istiyor demek yerine annenize olan öfkenizi nişanlınıza kusmuşsunuz,yetmemiş aranızdaki olayı sizi hiç"sevmeyen" annenize yetiştirmişsiniz,sandınız ki anneniz onu savunduğunuz için pohpohlasın,başınızı okşasın.Resmen tüy dikmişsiniz.Siz bu gidişle kendinizi çok mutsuz edecek evlilikte kocanın başını yakacaksınız....
Düzeltilecek bir şey yok kendinizden nişanlınızdan eminseniz yuvanızı kuracak sizi mutsuz eden herşeyi , herkesi dışarda bırakacaksınız.Aslında bazı şeylerin nedeni ve çözümü basittir.Sizi sevmeyen bir anneniz var ,mesafeli olacak sınır koyacaksınız.Sizi sevmemesinin nedeni siz değilsiniz çözümde sizde değil.Kendi düşüncesi o yüzden bu düşünceyi değiştiren kendisi olmalı Sevsin diye ısrar etmeyi , saçma hareketlerde davranmayı bırakın.Anne olunca anlarsınız evladını sevmek için nedene ihtiyaç duymazsın sadece seversin amasız,fakatsız......Haklısınız ne diyebilirim benim hatam düzeltmeye çalışıyorum işte
Nisanliniza da haklı diye bence sinirlendi iz. İnsan annesi tarafından sevilmedigini kabul etmek duymak istemiyor haliyle. Nisanliniza kavganızı demek hata olmuş cidden. Şu aşamada evet ilgisizsin. Demeniz iyi olur. Teyzelerinize vs de annem ilgisiz deyin açık açık..madem ortalık konusu olmuş bu siz de kendinizi savunun.Kızlar merhaba. Konu annem çok saçma ama annemin içten içe bana bir düşmanlığı olduğunu düşünüyorum. Bunu zaten çocukluğumdan beri düşünüyorum annemin davranışlarından dolayı. Biz 2 kardeşiz küçük kardeşim erkek. Annem her zaman sanki tek onun annesi gibi davrandı beni küçük yaşta doğurmuş belki de o yüzden bana karşı tam anlamıyla bir annelik hissedemiyor bilmiyorum ama kardeşimle ilgilendiği gibi asla benimle ilgilenmedi şimdiye kadar. Bu konular bir yana son birkaç olay beni çok üzdü. Ben yeni bir dükkan açtım babamla beraber ve babamın dükkanına çok yakın. Yakın olduğu için ben sıkıldıkça babamı arıyorum baba gel kahve içelim sohbet edelim diyorum ama annemin bu durumdan çok rahatsız olduğunu fark ettim. O kadar ki yani babam yanıma geldiğini neredeyse gizliyor. Beni gün içinde annem birkaç kere arayıp baban orada mı diye kontrol ediyor. Neden problem ettiğini sorduğumda da kendi dükkanında dursun diyor çağırıp durma diyor. Bunun yanında bir de nişanlımla yaşadığımız problem var. Annem normalde nişanlımı çok severdi bana hep bula bula bunu buldun salaksın gibi şeyler söylese de sürekli nişanlımı arar konuşurdu. Bundan 1 ay önce nişanlımla büyük bir kavga ettik. Sebebi de şu annem nişanlılık sürecimde bana hiç yardımcı olmadı ve beni hep yalnız bıraktı. Ne benimle ev bakmaya geldi ne eşya bakmaya geldi ne bir parça bir şey aldı koydu ben her şeyimi kendim yaptım. Tabii ki annemin bir şey yapmasına gerek yok ama insan kızının evini de mi merak etmez hangi koltuğu aldı diye de mi bakmaz. Nişanlım da bana dedi ki normalde kız tarafının annesi de gelir bu tarz işlere seninki biraz ilgisiz gibi. Nişanlım böyle diyince ben hemen başladım bağırmaya çağırmaya ağzıma ne gelirse söyledim hakaretler ettim küfürler ettim sen anneme nasıl ilgisiz dersin diye neredeyse olay nişan atmaya gitti. Nişanlım benden özürler diledi konuştuk hallettik ama içten içe de hak veriyordum bu arada nişanlıma yani annem o dönem kardeşimin üniversite sonucundan dolayı benimle hiç ilgilenmedi beni çok yalnızlaştırdı sürekli bana evleneceğim için suçlu hissettirdi. Bu olay ciddileşince aileme anlatmak zorunda kaldım ve annem şimdi nişanlıma da bilendi ondan da nefret ediyor hiç istemiyorum diyor. Anneannem teyzelerim babam herkesin aklına girdi herkes bana ayrıl diyor. Evde fısıldayarak teyzemlere sürekli ayıramadım yapamadım söz geçiremiyorum diyor ve benim anneme dertleşmek için anlattığım ne varsa her şeyi kendi kardeşlerine annesine anlatıyor. İlişkimle ilgili de hiçbir özelim kalmadı herkes her şeye yorum yapıyor. Annem yüzünden herkes benden uzaklaşıyor ne yapacağım bilmiyorum gerçekten.
Evet o yüzden sinirlendim zaten zoruma gitti benim de düşündüğüm şey yüzüme vuruldu. Evimizi tutmadan önce anneme defalarca gel eve bakalım ona göre tutalım dedim ama istemedi. Beni desteklesin ilgilensin şu süreçte yanımda olsun diye çok çabaladım. E annem hiç destek olmadı anlattığım şeyleri bile dinlemedi ben de hiç heveslenemedim hiç istekli yapamadım eve bakmaya bile ağlayarak gittim zaten. İlişkime de yansıdı işte bilmiyorum fazla memnun etmeye çalışıyorum galiba zorla bir şeyleri yaptırmaya çalışıyorum. Babam asla anneme bir şey demez saçma sapan babamın yanıma gelmesini bile istemiyor hiçbir mantık yokNisanliniza da haklı diye bence sinirlendi iz. İnsan annesi tarafından sevilmedigini kabul etmek duymak istemiyor haliyle. Nisanliniza kavganızı demek hata olmuş cidden. Şu aşamada evet ilgisizsin. Demeniz iyi olur. Teyzelerinize vs de annem ilgisiz deyin açık açık..madem ortalık konusu olmuş bu siz de kendinizi savunun.
Hatta babamin gekmesini bile istemiyor deyin. Ayrıca babanız da gizlemek yerine sizin dukkana geldigini sanane desin annenize bir zahmet.
Valla o zaman anneniz sizi kime kotuluyorsa o kişilere siz de annenizi kötüleyin. Maddi durum yeterliyse düğüne vakit varsa evi de ayırın.Evet o yüzden sinirlendim zaten zoruma gitti benim de düşündüğüm şey yüzüme vuruldu. Evimizi tutmadan önce anneme defalarca gel eve bakalım ona göre tutalım dedim ama istemedi. Beni desteklesin ilgilensin şu süreçte yanımda olsun diye çok çabaladım. E annem hiç destek olmadı anlattığım şeyleri bile dinlemedi ben de hiç heveslenemedim hiç istekli yapamadım eve bakmaya bile ağlayarak gittim zaten. İlişkime de yansıdı işte bilmiyorum fazla memnun etmeye çalışıyorum galiba zorla bir şeyleri yaptırmaya çalışıyorum. Babam asla anneme bir şey demez saçma sapan babamın yanıma gelmesini bile istemiyor hiçbir mantık yok
Bu ne saçma bir mesaj zannedersin kız gitmiş herkese anlatmış biz kimiz ki bizi tanımıyor etmiyor anlatmasından ne var ki içine atacağını anlatsın tabiiTatlım yanlış anlama ama annenden sana da geçmiş bu huy. Şu son bir haftadır yaprak kipirdasa burada anlatıyorsun. Madem annen senin hayatının bütün mahremiyetini başkalarına anlatıyor, o zaman sen de annenle çok önemli olmadıkça hiçbir şey paylaşma.
dümdüz kimsenin karışmasını istemiyorum ,seninle seçmek istiyorum da diyebilirdiOlayı hiç iyi yönetememişsiniz.Nişanlınız haklı olarak bunu dediğinde evet ya kardeşimin durumu annemi çok gerdi ,ama evde hep merakla soruyor , fotoğraf istiyor demek yerine annenize olan öfkenizi nişanlınıza kusmuşsunuz,yetmemiş aranızdaki olayı sizi hiç"sevmeyen" annenize yetiştirmişsiniz,sandınız ki anneniz onu savunduğunuz için pohpohlasın,başınızı okşasın.Resmen tüy dikmişsiniz.Siz bu gidişle kendinizi çok mutsuz edecek evlilikte kocanın başını yakacaksınız....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?