Annem...

sen_ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
73
1
36
Aydın
Merhabalar ...
Çoğu kadın belki bunları yaşıyor ama ben size anlatmak istiyorum.
Annem çalışmıyor ve hiç bir gelir kaynağı yok maalesef. Babamdan para istemek zorunda kalıyor. Ekmek , sigara parası falan istiyor. Ve babam her zaman söyleniyor. Söylenmek ne kelime hemde daha fazlası da yazmak istemiyorum buraya... Ben de liseye gidiyorum ve bu yaz çalışıyorum.ilk işim ve anneme yarısını vericem maaşın.annem dün gece yine ağladı ben bıktım para istemekten diye.. ne yaparsam yapayım hazıra dağ dayanmaz.. lütfen bana akıl verin bu özel sigortayla falan emekli nasıl olunur? Benim ve annem arasındaki ilişki çok özeldir birde. onun yüzünü asık göreyim içimde kıyametler kopar.. annem babamdan çok çekti ve ben artık dayanamıyorum bu duruma. diyecekseniz babanla konuş diye ama yapmadım mı sanki.. lütfen akıl verin ne yapabilirim...

lise okuyormuşsun güzel güzel çalış üniversitede iyi bir bölüme gir ilerde iyi bir maaşın olsun anneni ozaman rahat ettirirsin inşallah..
Ha huylu huyundan vazgeçmez..
babanı bu yaştan sonra değiştirebilirmisin bilmiyorum ama annendense belki sen babanı karşına alıp bak baba annem çalışmıyor ona para ver onu üzme ..
bu evin erkeği sensin bi para isteyince lafını edeceksen bu kadın kimden istesin de..
eminim bunları diyorsundur ama şuan için babanı ikna edebilmen lazım..
ama ilerde iyi bir işer girince her ay annene maaşından bir bölüm verirsin..
özel sigorta değilde annenin sigortası yokmu..
Şöyle yap bence.. SGK kuruma git oradan fikir iste..
istege bağlı sigorta var... ayrıyeten bir yerde çalışıyo gösterip sigortalı yaptırabilirsiniz anneni..
aylık 100-200 gibi cuzi rakamlarla hemde..
hem sağlık hizmetlerinden faydalanır hemde ileride emekli olur..
20-22 yıl ödeyince emekli olunuyo ama ödeyebildiği kadar ödeyin.. Babana ödettir hatta.. Sonra yaşı geldiği zaman paranız olursa aradaki farkı kapatıp emekli olma şansı var...

çoğu ev hanımı evinde el işi yapıp, örgü örerek para kazanıyor, yakın çevrenize yada varsa etrafınızda bi tuhafiye varsa anneniz örgü örüp yaptıgı işleri satıp kendi parasını kazanabilir eline çok para geçmez belki ama en azından harçlığını çıkartır hem de kendine olan güveni yerine gelir

Dünyanın en değerli varlıkları Annelerimiz.
Çok şanslı annen varmış ki kendisini düşünen ve bu yaşta sorumluluk almaya başlayan
azar işitmesine bile tahammül edemeyen akıllı ve gurulu
bir kız evladı büyütmüş bu yaşa getirmiş.

Çok sağolun Allah razı olsun sizden.. inşallah evladınızdan yana yüzünüz güler ben annemin değerini erken anladım Allah hayırlı bir kul ve hayırlı bir evlat nasip etsin size..
Çok haklısınız ben bu yönüde düşüneyim. bizim yaşadığımız yer küçük bir yer hani ne kadar alırlar bilmiyorum ama annemi bir uğraşa sokmam lazım en azında oyalancak bir şeyi olur..
Dediğinizi yapacağım ama annem şuan 42 yaşında , 60küsur yaşında emekli olması ne kadar şey bilmiyorum ama Allah tan tek istegim şu iş hayırlısıyla olsun. annemi ben ağlarken yakalıyorum artık . çalışmadan önce
okul çıkısı hep yanındaydım ama şimdi sabah 9 akşam 10 düşünün geliyorum uyuyorum onu yalnızda bırakmak istemiyorum ama işte .. :26:

canım benim, allah hepimize senin gibi hayırlı evlatlar nasip etsin, bizi de hayırlı evlat eylesin ailelerimize.
sen derslerine çalış, güzel bir mesleğin olsun ki annen ömrünün sonuna kadar rahat etsin. Yazın çalış tabii ki, para da biriktir zor günleriniz için; aama her şeyden önce dersin gelsin, bu anneciğini her şeyden daha huzurlu hissettirecektir, hiç şüphen olmasın. sevgiyle...

85-90 tl den bireysel emeklilik ödemeleri var yaşa göre değişiyor
eğer ben her ay öderim diyorsanız bunu mutlaka yaptırın,10 yıl sonra ya maaş şeklinde ya da toplu para şeklinde gayet güzel bir paraya kavuşuyor..

Benim bildiğim evlilikte senin paran benim param yoktur ki! Para kazanılır, tüm ihtiyaçlar giderilir ve kalan para da ortaya konur erkek veya kadın ihtiyacı oldukça alır ve ihtiyacını giderir. Yani babanızdan para istemesine gerek yok! Babanız çalışıyorsa annenizde evinizin düzenini sağlıyor sonuçta. Siz güzel bir bölüme girin, annenize yardımcı olun. Babanıza da gerekirse sert çıkın... Annenize öyle davranmaya hakkı yok!

Canım şu anda emeklilik için bir şey yapamazsın,önce kendi geleceğini garantilemelisin.Derslerini güzel çalışıp üniversiteyi kazanıp meslek sahibi olmalısın.Anneni ancak böyle rahat ettirebilirsin.Babanla da konuşmanı öneririm,evin reisi o ise annene bakmak zorunda.Annenin ne kadar üzüldüğünü anlatabilirsin babana,belki bu kadar kırıcı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…