canım.. çok üzüldüm ya..
annen psikolojik bir sorun yaşadı mı hayatın da..(kusura bakma 22yaşındasın yaptıkları çok kötü ondan sordum)
takıntılı bir annen var sanırım evde sadece sana karşı mı böyle.
annee.. annee.. anneee...
cogu ınsan karsı cıkar bır annenın evladına kötuluk edebılecegıne..edemezz yapamazz,yapmazz der..ama bırcok anne vardırkı oylede guzel yapar..adı annee..ama kendı degıl..
benımkıde onlardan bırı..anlatsam daglar tepeler olur yol olur..ınandıramam kımseyı yaptıklarına..sadece gormek sahıd olmak lazımm..sımdı bende anneyım evladım kucagımda da anneme dahada kızar dahada kinlenır oldum bana nasıl boyle davranabılıyosun nasıl cıgerın yanmıyo dıye...
Allah yardımcın olsun kardesım..ben sırf annemden uzaklasmak ıcın taaa ankaradan dogdugum hayatımı gecırdıgım memleketımden kalktım da mardıne geldım evlenıp adını sanını bılmedıgım dıllerını dahı konusamadıgım ınsanların ıcıne..sırf bırbırımızı gormeyelım dıye..belkı benı ozler dıye...nerdeee....o hep bencıl hep sadece ben dıyen bızı evladı gormeyen kadın..Allahım ıyıkı huzuru mahserın var SEN ın adaletıne ınandım ya rabbım.....ben soramıyorum..sen sor evlatlık hakkımı
cok uzuldum yasadıklarına ama sebret sabrın sonu selamet olur ınsallah düşün dekı hep sınanıyorum belkıde Rabbım senı bole bı sınavdan gecırıyordur ısyan etme hıcbır zaman...ınsallah kendı yuvenı kurdugun zamn cok mutlu olursun kı bu yasadıkların sılınır gıder aklından...
ben birşey demedikçe kendi kendine bana bulaşıyor ya neymiş benim saçlarım dökülüyormuş eve,her yerden kıl topluyormuş Allah beni nasıl biliyorsa öyle yapsınmış.benim suçum ne ya sırf bu yüzden beni dövdü bana vurdu gene canım çok yanıyor kolumu kıpkırmızı yaptı bıktım artık ya gerçektn bir gün alıp gitcem başımı keşke gelmeselerdi.o kadar huzursuzum ki bıtım artık dakka başı bana laf çarpmalar,istediği gibi iş yapamıyormuşum,bulaşık yıkıyorum bana bakıyor nasıl yıkıon diye.iyi yıkamazsam beni cimcikliyor,vuruyor.o da olmazsa laflarıyla psikolojimi bozuyor.keşke hergün okul olsada sabahtan akşama kadar hep orda dursam diyorum bazen. o kadar çok yıpranıyorum ki canım çok yanıyor
Canım benim Allah yardımcın olsun, Büyük sabır göstermen gerekiyor, ve emin ol sabrın sonu selamet olacaktır..
Annen senin için bir sınav olabilir, çünkü dövme konusu hariç hepsi benimde yaşadığım şeyler ama yapabileceğim hiç bişey yok annemin huyu böyle yaptıgım herşey ona ters geliyor onun fikirleri bana zıt, hep çatışıyoruz bende artık ne onu nede kendimi değiştiremeyeceğimden, her soylediğini takmıyorum, sadece onu oyle kabul etmem gerektiğini düşünüyorum ve sabrediyorum...
sana tek tavsıyem daha cok gençmişsin onunde kocaman uzun guzel bır yasam olacak onune bakarak yasamını en guzel sekılde degerlendır... Okulunu bıtır sonrasında ıs hayatımı olur yoksa evlılıkmı olur onlardan ayrı bır yasam bıcımı cız kendıne ... Ben cızmedıgım ıcın oyle pısmanımkı ben evlenmedım su anda 45 yasındayım babamı da kaybettıkten sonra annem ıyece zıvanadan cıktı surelı kaprıs ugruna hastanenın tek cocuk bolumu harıc her turlu doktora gıdılıyor yetmıyor tansıyonunu bana bagırarak yukseltıp her gun ambulans cagırıyorum artık ambulans doktorları bıkmıstı bır cozum bulun dıye... Benım bır erkek arkadasım oldu ve o kendıne kendıne fazlada tanımadan ıstemıyorum dedı sadece onunla kalsa ıyı ya ben o dıgerek benı evden kovmalar arkasından benı psıkolojık nedenlerle hastanelere gece yarısı tasıtmalar... sonunda tum bunlara bende dayanamadm ve kendım tansıyon hastası oldum ılac kullanıyorum ama hala umrunda degıl sadece kendını dusunuyor kendı hayatda kalmalı bız ne olursak olalım o bencıllıkte ve haınlıkte... hızmetcı gıbı davranıp kullanıyor... artık benımde dur deme zamanım geldı oturup hayatımı kendım cızecem evımı ayıracam artık sonrasında kım bakar kım kosar bılemıyorum tum bunları bılerek davranacaktı...
icinden gelmese bile eve gelince mutlu gel,anne sunu yapalim mi,anne bunu yapalim de.birsey yaparken yardim et ve sohbet et.tabi herseyi anlatirmis gibi gorun ama ozele girme.belli ki onun rahatsizliklari var,sen suanda katlaniyorsun ama ileride sende de psi.sorunlar olusacaktir.annenle doktora gidebilirsin o gitmiyorsa sen kendin icin git.cunku bu tarz sorunlar depresyona surukluyor insani.bastan onlemini al.
benimde annem sinirli biriydi.bende zittina giderdim,asi davranirdim o boyle yaptikca.ve bagimsiz hareket ederdim.yaptiklarimi falan da anlatmazdim o da gizledigim seyler var sanardi.bana giyim,sac,derslerimin konusunda karisir kisitlamalar getirirdi diger kardeslerime yapmazdi..
simdi ben ona soruyorum neden boyle yaptin diye sen dikkat ceken bir kizdin bu yuzden giyimine,sacina,basina karistim biine uyarsin okulun yarim kalir diye korktum.birde sen herseyini soylemedigin icin (annem sinirli oldugu icin yuzume vurur diye guvenemezdim)daha cok korkardim derdi..bende cok icime kapaniktim bu yuzden..
bende az cok birseyler yasamis biri olarak sana benim yaptiklarimi yapma diyorum..sevgilini falan simdi anlatma annenle aranizda iletisim guclenince anlat.arkadaslarini eve getir ttanistir o da gorsun ne kadar efendi olduklari,okulda olani anlat onunla yemek yaparken.aa sen bu yemegi cok guzel yapiyorsun,nasil yapiyorsun bende ogreneyim de.1 gun onceden de anne arkadaslar suraya gidiyor bende gitmek istiyorum su saatte gelirim de,gec kalacaksan da ara bildir..sevgi ve ilgi goster.kafana takmamaya anneni kazanmaya calis.belki o da kendini yalniz hissediyordur hayatta..annenle arkadas gibi ol,bak nasil degisecek sana karsi.
duzelecektir mutlaka aranizdaki iliski ama zamanla..annen kendi dertlerinden gozu kimseyi gormuyordur,cikis yolu bulamiyordur.belki baban da,kendi ailesi de ona ilgisizdir.o da kendini doldurup elinde olmadan (tabi yanlis yaparak)sinirini senden cikariyordur.al anneni gir koluna cik,gez.bicir bicir ol.op,saril annene.
annen nasil davranacagini bilmiyorsa sen ona ogret.eskiler kendi annelerinden ne goruyorsa genelde onlarda oyle yapiyor,sanki dogruymus gibi..
umutsuzluga kapilip sakin icine kapanma,her etkinlige katil yavas yavas..bak o zaman hayat enerjin,nesen nasil yerine geliyor.
ama 1-2 defa yapip pes etme..inan bana duzelecek hem kendini yalniz hissetmeyecek hem de uzerinde baski kurmayacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?