• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

Annenin psikolojisinin bozuk olduğu aklına geliyor mu? Biz evlatların en büyük özelliğidir bencillik. Benimle ilgilensin, bana baksın, beni sevsin vs vs... Peki o kadıncağız ne hissediyor bu anlarda bunu düşündün mü?

Sana bir süre annenden ayrı yaşamanı tavsiye ediyorum. Bir kaç ay içinde canım anaaam diye ağlayarak geri döneceksin. Kesin bilgi....
Babamda kalırken öyle oldu zaten fakat herkes anne demiş.. BANA GÖRE burda ikimizin de psikolojisi düşünülmeli.. Neden ikimiz çöküntüye uğrayalım? Benim bir birey olarak hissetmem doğru değil mi ? Ben anneme ne kadar empati yaptım. Onun işi benden çoook daha zor. Kadın nelerle uğraşıyor farkında değilmiyim sanıyorsunuz ? Ama burada o öyle diye ben neden çökeyim. Benim anlatmak istediğim bana daha yumuşak daha anlayışlı davranması ve birbirimizi ayakta tutmamız.. Bana sürekli karşı çıkarsa ben ne yapayım ? Bana karşı çıkmasın bana öğretsin...

ablacığım senden 5 yaş küçük oğlum var benim o yüzden olaylara annenin gözünden bakacağım.. annen kendi sorunlarını sadece bilgisayar oynayarak unutuyor.. belli ki çok yalnız.. sen ilgi ve şefkat beklemekte haklısın ama sen kaç kere ona şefkat göstererek konuşmaya çalıştın? belli ki annenin psikolojisi çok bozulmuş, sen ona arkadaşlık yapsana biraz.. maalesef her zaman güçlü ebeveynler olamayabiliriz o durumlarda bazen çocuklarımızın bize sahip çıkması gerekir.. bak ne güzel klasik ergenlerden olmadığını söylüyorsun, madem öyle olaylara bir de bu açıdan bak :KK66:
Katiliyorum.bilgisayar unutturuyor dertleri tasalari annende biseyleri unutmak istiyo demekki..ben 26 yaşındayım 17 yasimdayken annem hastalandı 7 sene dayanabildi 2 senedir annem yok öldü ve keske olsa bilgisayara bagimli olsa ahh keske olsa bende dert yansam..op anneni bi derdin varmi diye sor sonra geri gelmiyor iste... derdin bu olsun cnm simdi gozunde buyuyo ama ilerde oyle bi dertlerle karsilasicaksin ki bu günlerine geri donmek istiyceksin.
E n iisimi annenin derdine derman ol uzme onu..bide bnn yerime op

Baktım.. Cidden odamda gizlice kendime tokat attığım zamanlar bile olur neden söyledin diye.. Ama ben de insan değil miyim ablacım? Burdaki herkes yaşımla yargılamış beni kimse benim tarafımdan düşümemiş... Ben annemin birçok şeyine saygı duyup susuyorum zaten. Annemde tabii ki bazı konularda saygı duyuyor ona karşı da saygım sonsuz.. Ama benim ne düşündüğümü kimse bilmiyor tek yargı SEN KÜÇÜKSÜN! ama sizde küçüktünüz.. Benden büyüksünüz benden iyi anlamanız lazım..

yok ben yaşının küçük olduğunu düşünmüyorum, buraya konu açıp bu kadar mantıklı cümleler kuran biri küçük olamaz zaten.. sen gerçekten olgunlaşmanın ilk adımlarını geçiriyorsun şu an, zaten o yüzden annenle konuş dedim.. senin ne düşündüğün ne zaman önemli olacak biliyor musun? anneni dinleyip ona tavsiyeler verdikten sonra.. onu bilgisayar başından sadece ablanla sen kaldırabilirsin.. okuldan eve geldikten sonra, hafta sonları anne- kız zamanı yapın kendinize.. kahve yapın, birlikte kek yapın, kahvaltıya gidin.. onu size karşı açılmasını sağlayın, o zaman kızından ziyade arkadaşı olursunuz.. inan bana ne düşündüğünün, ne dediğinin annen tarafından ne kadar önemsendiğine inanamayacaksın..

henüz yaşın küçük o yaşlarda nedense anneye gıcık olma her yaptığının batması durumları çok yaşanıyor tek sen değilsin inan biraz daha büyüdüğünde geçicek bu durumlar belkide senin için yaptıklarının farkına varacaksın ..hiçbir anne sanmıyorum ki yapmacık davransın hatasının yada senin üzüntünün farkına vardığında ki ablan konuşmuş olsada farkına varması senin yanına gelip güzel sözler söylemesi bile seni ne kadar çok sevdiğini kanıtlıyor...kırmamaya çalış annenide olduğu gibi kabul et tıpkı seni olduğun gibi kabul etmesini istediğin gibi...neticede annelerde insan :D
Ablacım çok haklısın :D bir kez daha söylüyorum. Benim yaşımın getirdiği agresifliklerde var ve bende hatalıyım... Benim için ne kadar uğraştığının farkındayım. Deli gibi çalışıyor. Ama beni duygusal yönden yetersiz kılıyor. Anneme robot demem de onu sevmiyorum demek değil ki.. Beni suçluyorsunuz haklısınız suçluyum ama onun da bana daha iyi davranarak öğretmesi lazım değil mi ? benim tek isteğim bu...

Babamda kalırken öyle oldu zaten fakat herkes anne demiş.. BANA GÖRE burda ikimizin de psikolojisi düşünülmeli.. Neden ikimiz çöküntüye uğrayalım? Benim bir birey olarak hissetmem doğru değil mi ? Ben anneme ne kadar empati yaptım. Onun işi benden çoook daha zor. Kadın nelerle uğraşıyor farkında değilmiyim sanıyorsunuz ? Ama burada o öyle diye ben neden çökeyim. Benim anlatmak istediğim bana daha yumuşak daha anlayışlı davranması ve birbirimizi ayakta tutmamız.. Bana sürekli karşı çıkarsa ben ne yapayım ? Bana karşı çıkmasın bana öğretsin...
Önce ilgilenmiyor, umursamıyor dedin şimdi karşı çıkıyor diyorsun. Annenin seninle ilgilenmemesine mi kızıyorsun yoksa bişeylere izin vermemesine mi? Ya da toptan annene mi kızıyorsun acaba? Ergenlik değil diyorsun ama ben ağır ergen psikolojisi görüyorum burda. Bunu seni küçümsemek için söylemiyorum. Biz de o yollardan geçtiğimiz için şu an aklından geçenleri ve bunlar 3-5 yıl sonra aklına geldiğinde gülüp geçeceğini biliyoruz.

Simdi yaşımı göz önünde bulundurmayan diyorsunda ablacim 15yasindasin ve ergenligin hat safhalarindasin kardesimden biliyorum ayni yastasiniz. O da su an depresyonda :)
Sana bisey anlatiym ben lisedeyken kimya hocamiz vardi sürekli sinifta bize hakaretler ederdi azarlardi yüzümüze bakmazdi ve tek dediği şey bir şey anlamiyosunuz ! Olurdu.
Bİ gün veli toplantisi oldu benim babam da kimya öğretmenidir bu arada, yine bu bela hoca çocuklar bisey anlamiyor konusun cocuklarinizla gibi laflar etmeye başladı babam kalkip ne dedi biliyor musun, siz anlatabiliyor musunuz bir düşünün.? Demem o ki biraz daha sen yaklasmayi denesen kendini daha iyi ifade edebilsen?

Ya iyi de suçun topu kızda değil ki. Üyeler de direk anneyi es geçip, kıza yüklenmişler.
Valla kimse kusura kalmasın, anneyse sorumluluğunu bilecek. Boşanan ne ilk ne de son kadın. Kızı gel psikoloğa gidelim demiş, ona yok demiş.
Oh iyi valla ye, iç, bilgisayara çök, yat. Bu nedir ya? Yaşadığını mı sanıyor böyle? Klasik ergen hayatı bu, ama bir nokta var ki koskocaman anne o. Böyle olmaya hakkı yok, olmamalı.
Ne yapılabilir derseniz de karşılarına alıp açık açık konuşacaklar, her şeyi açık ve net anlatacaklar. Bu bağımlılığı için doktor şart, ikna edilip götürülmesi gerek. Ya bir aile büyüğünü devreye sokarlar ya da kendileri ikna ederler bilemiyorum.

annen bilgisayar bağımlısı olmuş :D
annem bana seni bilgisayarla everelim karı koca gibi ayrılamıyosunuz der kızardı. hey gidi hey.

yok ben yaşının küçük olduğunu düşünmüyorum, buraya konu açıp bu kadar mantıklı cümleler kuran biri küçük olamaz zaten.. sen gerçekten olgunlaşmanın ilk adımlarını geçiriyorsun şu an, zaten o yüzden annenle konuş dedim.. senin ne düşündüğün ne zaman önemli olacak biliyor musun? anneni dinleyip ona tavsiyeler verdikten sonra.. onu bilgisayar başından sadece ablanla sen kaldırabilirsin.. okuldan eve geldikten sonra, hafta sonları anne- kız zamanı yapın kendinize.. kahve yapın, birlikte kek yapın, kahvaltıya gidin.. onu size karşı açılmasını sağlayın, o zaman kızından ziyade arkadaşı olursunuz.. inan bana ne düşündüğünün, ne dediğinin annen tarafından ne kadar önemsendiğine inanamayacaksın..
Önemsendiğimi biliyorum onun psikolojisi de bozuk benim de bozuk ama o daha da yük altında.. Borçlar benim harçlıklarım birbirimizle tartışmamız mahkeme... O nasıl yükler altında onun da mutlu olmaya benden çok hakkı var. Ama o mutlu olurken ben mutsuz olmak istemiyorum.. Annem pc başından kalkmıyor işte sorun o... Beraber vakit geçirmeyi bende çok istiyorum ama ne kadar kalıplaşmışsak artık direk tartışma.. Ama teşekkür ederim bende şimdi daha anlayışlı davranmaya çalışıcam... Ama hepimiz insanız ve hepimiz büyüdük büyüyoruz.. Szin adınıza demiyorum beni ezmeye çalışmayın çünkü ssizlerde dediniz.. Bizde küçüktük ve o duyguları sizler biliyorsunuz. duygu duygudur sonuçta hangi yaşta olursa olsun..

Yanlış mı düzgün mü anlattım bilemiyorum ama gördüklerimi ve hissettiklerimi yazdım.. Beni azarlamanız yerine düzgünce anlatarak bana öğretseniz fena mı olur? Çünkü bende size karşı kalkan oluşturma isteği duyuyorum.. Ayrıca noktalama işaretlerine dikkat etsem kötü etmesem kötü ne yapıyım siz söyleyin :KK43:
Canimcim su an elestiriye cok kapalisin ben bir seyler yazsam da umrunda olmayacak. Annene karsi da boylesin. Kapatmissin kendini. Biraz ufkunu acmam lazim kuzucum, yoksa yol gosterilse de yurumezsin orda. Unlemli cumle bagirma anlamina gelir biliyosun sanal alemde sevilmez

Ya iyi de suçun topu kızda değil ki. Üyeler de direk anneyi es geçip, kıza yüklenmişler.
Valla kimse kusura kalmasın, anneyse sorumluluğunu bilecek. Boşanan ne ilk ne de son kadın. Kızı gel psikoloğa gidelim demiş, ona yok demiş.
Oh iyi valla ye, iç, bilgisayara çök, yat. Bu nedir ya? Yaşadığını mı sanıyor böyle? Klasik ergen hayatı bu, ama bir nokta var ki koskocaman anne o. Böyle olmaya hakkı yok, olmamalı.
Ne yapılabilir derseniz de karşılarına alıp açık açık konuşacaklar, her şeyi açık ve net anlatacaklar. Bu bağımlılığı için doktor şart, ikna edilip götürülmesi gerek. Ya bir aile büyüğünü devreye sokarlar ya da kendileri ikna ederler bilemiyorum.
Annem hayır demedi.... Tamam dedi fakat tamam deyip geçti... Anlattıkta ama 1 ay uyguluyor sonra yok. Benimde daha anlayışlı olmam lazım bunu da biliyorum. Annem sevgi de gösteriyor tabiki ama bu bana yeterli gelmiyor işte.. birbirimizi kurtaralım ben onu diyorum. Bilgisayarda oturarak dertler bitmezki... Beraberce aşalım.. ama bu sırada birbirimizi kırmadan düzeltelim.. Fakat dediğim gibi sonu tartışmayla bitiyor hep...

Canimcim su an elestiriye cok kapalisin ben bir seyler yazsam da umrunda olmayacak. Annene karsi da boylesin. Kapatmissin kendini. Biraz ufkunu acmam lazim kuzucum, yoksa yol gosterilse de yurumezsin orda. Unlemli cumle bagirma anlamina gelir biliyosun sanal alemde sevilmez
Ablacım neden beni düşünen yok? Seni tabikide düşünüyoruz diyorsunuz ama siz bana kapalısınız.. Ben beraberce atlatalım diyorum. Kimse kimseye kızmadan tartışmadan.. Daha iyi olmaz mı ? Yanlışlarımın farkındayım diyorum evet küçüğüm diyorum ama sonuçta beni büyütüp öğreten o ve benim üstüme geldikçe gücüm azalıyor... denemedimmi ben böyle olmamayı

annen bilgisayar bağımlısı olmuş :D
annem bana seni bilgisayarla everelim karı koca gibi ayrılamıyosunuz der kızardı. hey gidi hey.
Bilgisayara otursun ama benle de otursun.. Salonda bir oturuyoruz biri tv biri pc eee? konuşuyorum. 5-10 dakika sohbet bazende yine tartışma :D

Annem hayır demedi.... Tamam dedi fakat tamam deyip geçti... Anlattıkta ama 1 ay uyguluyor sonra yok. Benimde daha anlayışlı olmam lazım bunu da biliyorum. Annem sevgi de gösteriyor tabiki ama bu bana yeterli gelmiyor işte.. birbirimizi kurtaralım ben onu diyorum. Bilgisayarda oturarak dertler bitmezki... Beraberce aşalım.. ama bu sırada birbirimizi kırmadan düzeltelim.. Fakat dediğim gibi sonu tartışmayla bitiyor hep...
Bak anne hep tamam diyorsun ama sonra yine aynı tas aynı hamam. Sen bizim annemizsin, daha tecrübelisin, bizi yetiştirecek olan sensin. Ama bunun için çaba sarf etmen gerek ki harika evlatlar yetiştirebilesin. Sen böyle olursun biz de eksik kalırız, böyle olmamızı sen de istemezsin lütfen gel çözelim şunu falan deseniz? İyilikle, anlayışlı bir şekilde.

Katiliyorum.bilgisayar unutturuyor dertleri tasalari annende biseyleri unutmak istiyo demekki..ben 26 yaşındayım 17 yasimdayken annem hastalandı 7 sene dayanabildi 2 senedir annem yok öldü ve keske olsa bilgisayara bagimli olsa ahh keske olsa bende dert yansam..op anneni bi derdin varmi diye sor sonra geri gelmiyor iste... derdin bu olsun cnm simdi gozunde buyuyo ama ilerde oyle bi dertlerle karsilasicaksin ki bu günlerine geri donmek istiyceksin.
E n iisimi annenin derdine derman ol uzme onu..bide bnn yerime op
öperim tabiiki :D öpüyorum da :D Allah rahmet eylesin anneniz için.. Tabiiki annem olması çok güzel o kadar şanslıyım ki.. Ama bende anne olacağım ilerde. Bende kızacağım çocuklarıma onları terlikle kovalıycam :D ama 7/24 pc. tv yapmıycam tamam deyip geçmiycem.. Çünkü bilirimki onlarda birey... İstediğim kadar derdim olsun çocuğum mutlu oldukdan sonra dünya derdi bu? Ayrıca ablacım anneniz için üzülmeyin o sadece bedenen gitti.. Hala yaşıyor ve belki de sizinle ^^ Gözlerinizi kapatıp hissetmeye çalışın.. Sonuçta Allah herkese bir ömür biçmiş kimse sonsuza kadar yaşamayacak ^^

Bak anne hep tamam diyorsun ama sonra yine aynı tas aynı hamam. Sen bizim annemizsin, daha tecrübelisin, bizi yetiştirecek olan sensin. Ama bunun için çaba sarf etmen gerek ki harika evlatlar yetiştirebilesin. Sen böyle olursun biz de eksik kalırız, böyle olmamızı sen de istemezsin lütfen gel çözelim şunu falan deseniz? İyilikle, anlayışlı bir şekilde.
Derim ^^ demem mi :D Sonuçta benle yıllarca ilgilenmiş büyütmüş devamını tabiiki isterim :D ama o fırsatı bulamıyorum.. her zaman birimiz gergin oluyoruz.. Ve ben gergin ya da sinirli olduğum zaman çok yanlış yapan biriyim :(

Ablacım neden beni düşünen yok? Seni tabikide düşünüyoruz diyorsunuz ama siz bana kapalısınız.. Ben beraberce atlatalım diyorum. Kimse kimseye kızmadan tartışmadan.. Daha iyi olmaz mı ? Yanlışlarımın farkındayım diyorum evet küçüğüm diyorum ama sonuçta beni büyütüp öğreten o ve benim üstüme geldikçe gücüm azalıyor... denemedimmi ben böyle olmamayı
Ya seni sevmeye basladim kisamaa :) bak annen bir bosanma atlatmis cocuklariyla yalniz kalmis bu hic kolay degil onun icin. Sen de kolay bir cocuk sayilmazsin ergenlik donemindesin huzursuzsun. Biraz sen onu anla biraz o seni anlasin. internette takiliyosa nolmus bu forumdaki kadinlar yani biz de oyleyiz. Birak dagitsin kafasini.

öperim tabiiki :D öpüyorum da :D Allah rahmet eylesin anneniz için.. Tabiiki annem olması çok güzel o kadar şanslıyım ki.. Ama bende anne olacağım ilerde. Bende kızacağım çocuklarıma onları terlikle kovalıycam :D ama 7/24 pc. tv yapmıycam tamam deyip geçmiycem.. Çünkü bilirimki onlarda birey... İstediğim kadar derdim olsun çocuğum mutlu oldukdan sonra dünya derdi bu? Ayrıca ablacım anneniz için üzülmeyin o sadece bedenen gitti.. Hala yaşıyor ve belki de sizinle ^^ Gözlerinizi kapatıp hissetmeye çalışın.. Sonuçta Allah herkese bir ömür biçmiş kimse sonsuza kadar yaşamayacak ^^
Afferin valla canim çemkirmedin :) verilen akıllari saygi ile karsilion anne olmakta annenin cocugu olmakta zor...anliyorum seni bu skintili donem gecer ins. ..
tesellin icinde tesekkur ederim:) ins bu Mantikla olgunlasirsin öpüyorum seni

Derim ^^ demem mi :D Sonuçta benle yıllarca ilgilenmiş büyütmüş devamını tabiiki isterim :D ama o fırsatı bulamıyorum.. her zaman birimiz gergin oluyoruz.. Ve ben gergin ya da sinirli olduğum zaman çok yanlış yapan biriyim :KK43:
Tamam o zaman uygun ortamı yaratatırsın sen de. Bir akşam ablanla beraber, bir güzel çay veya kahve yapın, yanına da kurabiyeler falan koyun. Anneni de çağırın, gel sana sürpriz hazırladık diyin. Anneciğim hem tatlı yiyelim hem güzel güzel konuşalım deyin. Ama asla kavga etmeden güzel güzel anlaşın? Olmaz mı?
Sinirlendiğinde şöyle bir nefes alırsın, içinden ona kadar sayarsın, geçiverir sinirin.

Back
X