Şu şartlar altında uzlaşabilmem mümkün değilki benim annemle .Hicbir anne, evladinin kotulugunu istemez. Annenin duasini al, kalp kirma. Gun gelir annen parmaklarinin arasindan kayip gider, sonra benim gibi mezar tasinda aglarsin.
Annenle jenerasyon farki var. Senin dusuncelerini dusunemez, sende onunkini. Olsun, onun gonlunu yap. Birşey kaybetmezsin. Birgun anneni dusundugunde keske dememek icin.
Çok üzüldüm.Ancak mesafe olarak uzaklaşırsın.ya evlendiğinde ya da başka Şehirde çalışırsan...ancak ruhen uzaklaşamazsın.bu başlığı görünce yazmak istedim.çünkü yaram var bu konuda.hamile halimle üzülmekten helak oldum.bugün migrenim tuttu ve ilaç da alamıyorum.tatilden dönüp evimize gireceğiz derken yolda babamın içkili sesiyle gecemiz altüst oldu.annem kendince söylenir gibi Görünür ama sağlam doldurmuş.eşimle neye uğradığımızı şaşırdık.bebeğimi bile düşünmüyor annem.egosu Gözlerini kör ediyor.kardeşim desen o da senin yasında ama sadece dedikodu dinliyor vasıfsızca.yani diyeceğim o ki uzaklaşmak kafayla oluyor canım.kendi hayatına sahip çık.her anne fedakarlık yapar.biz onlara ait mallar değiliz.bu fedakarlıklar gönülden yapılır yüze çarpmak için veya hayatına müdehale etmek için değil.her bireyin sınırları olmalı.annesine bile.şimdiden bunu ayarla.bak benim evim 2 saat uzakta ama huzur bırakmadılar.
Ama ben oraya gitseydim hem dersimi çalışamamışMuhtemelen anneniz de bu kızla nasıl basedecegim diye düşünüyordur. Sizi hayatta en çok seven kişi o. Bunu unutmadan orta yolu bulmaya çalışın. 32 yaşındayım o kadar çok keşke diyorum ki. 20li yaşlarımda anneme ne kadar kötü davranmisim meğer. Meğer ne çok çekmiş beni. Tabi o zaman sorsanız ne şikayetler ederdim nasıl da haklıydım kavgamda. Beni istemediğim yere götürmeye çalışıyor yerine beni kızını yanında istiyor diye düşünseniz.
aynen öyle valla yasa. Benim annemde kaybetme korkusu mu derler ne psikolonisiyse artık o düğüne bir ay hala herşei burnumdan get\rdi. Düğünden sonra kadın melek oldu. Bir de tek çocuğum ben. Valla tek çocuk,şımarık olur derler ya ben evlenene kadar hiç,şımartılmamıştım,annem tarafından.evlenince tatlanırsınızo zamana dek; tarkandan ''sabrettttt sabret inci taneeemmmmm'' i dinlemeye devam
maşallah yazım hatasından da okunmuyor yazdoğım affola :)aynen öyle valla yasa. Benim annemde kaybetme korkusu mu derler ne psikolonisiyse artık o düğüne bir ay hala herşei burnumdan get\rdi. Düğünden sonra kadın melek oldu. Bir de tek çocuğum ben. Valla tek çocuk,şımarık olur derler ya ben evlenene kadar hiç,şımartılmamıştım,annem tarafından.
böyle düğün çeyiz akraba konularında annem de çok zıtlaşırdıd benim isteklerimden,çok elalemin istekleri elalemin ne dediği önemliydi. Tartışmalarımız hep bundan olurdu bence her anne kız bu dönemden geçiyiyor. Umarım ben de kızıma yapmam ilerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?