Annem..

Oglusum alabarda

Oglummmmm♡♥♡♥
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
250
205
53
36
Merhaba herkese bir kac saat once basimdan gecen biseyi anlatmak istiyorum. Aglama krizim henuz sona erdi anca toparladim kendimi. 48 gun once dogum yaptim bekar bir anneyim oglumun babasi ile ayriyiz. Ailemin evinde kaliyoruz. Cok stresli bi hamillik gecirdim. Dogum yaptim sutum gelmedi. Kendi dogurdugumu doyuramiyorum bu duruma kahroluyorum lohusa psikolojisinden cikamadim surekli aglamakliyim. Evde Allah razi olsun annemin yardimi cok oluyor. Babamla ikisi deli oluyor torunlarina. Fakat gel gelelim her lafim batiyo anneme. Sanki dogumu ben degil o yapti sanki ben degil o depresyonda. Ben her zaman pozitif olmaya calisiyorum evin nesesi kacmasn istiyorum bana da her laf batmasina ragmen sesimi cikarmiyorum gece odamizda sessiz sessiz agliyorum. Oglumu severken oglumu nasil tutacagima karistilar. "Amaaan oglusum ne cok biliyo insanlar" dedim. Belki bi sitemdi agzimdan cikti. Derken guluyodum. Annem hisimla cikti odadan surat bir karis yemek sofrasinda falan. Babam birsey anlamadi gule oynaya yemek yedi. Yemekten sonra annmin surati dusuya " al ananesi" dedim. Allah varya babamla lafima darildigi aklima gelmiyo. Babama falan kizdi sandim. Cunku ona da alinip duruyor. Oglum nesesini yerine getirsn diye almasni istedim. Acti agzini yumdu gozunu." Senin ogluna asla elimi surmem bundan sonra. Ben cok biliyomusumya kendin bak zaten basindan beri istedigin buydu." Mal gibi kalakaldim cocuk kucagimda. Babamda sok oldu. Noluyoruz ya dedi. Aldim oglumu kucagima odama geldim. " bu evde her lafim batiyosa konusmayayim o zaman" dedim. Arkamdan da " konusma sen " diye bagirdi. Odamda oglum yanimda aglayip duruyorum. Niye kimse psikojimi anlamiyor ki.

Canim ben seni hatali buldum. Anneler boyle, aman soyle yap boyle yap derler yani. Ustelik senin ve bebeginin iyiligi icin soyler. Laf sokman yersiz olmus. Annenden ozur dilemelisin bence.

Sizin yaptiginiz gayet normal,lohusasiniz duygular degisti,vucut yorgun haliyle herseye hakkiniz var bence.anneniz ayip etmis kocaman gormus geçirmiş kadin halinizden anlamasi lazim. Uzmeyin kendinizi sadece bebeginizi düşünün gerisini bosverin tez zamanda sagliginiza kavusursunuz insallah

İçinde olduğunuz durum zaten zor, Allah kolaylık versin inşallah. Sağlıkla uzun ömürleriniz olsun bebeğinizle, sevdiklerinizle.
Annenizde stres altında olabilir, sorumluluk duygusuyla. Ve o artık bir anneanne. Eminim Size akıl vermek için değil de farkında olmadan etkileşime geçip, tecrübesini paylaşmaya çalışıyor. Sizde yeni doğum yapmışsınız.
Arayı sıcak tutmak ve orta yol olsun diyerek kısa bir konuşma yapabilirsiniz.
"Henüz kendimi iyi hissetmiyorum, birbirimize anlayışlı olalım" tarzında bir konuşma sizinle empati yapmasını sağlar ki; o sizin anneniz, sizi sizden iyi hisseder. Allah yardımcınız olsun. Beni de Anneciğim ve anneanneciğim elele büyüttü. İyi ki Annem gibi bir annem var. Sizin bebeğinizde eminim büyüyünce aynı cümleyi kuracak. :)

Lohusadan önce lohusaya bakan giriyor depresyona nedense. Biraz daha sık dişini. Sen de hassassın şimdi yakında düzelirsiniz inşallah.

Söyleyiş şeklinizden şaka vari bir ifade sezdim ki ben de yaparım anneme , anneniz saçamalamış aşırı tepki vermiş. O da aynı esprili tarzda söyleyebilirdi söyleyeceğini.

Ama ana bu sonuçta , ne kadar haklı da olsan gönlünü almanı tavsiye ederim. Başka konuda bir sıkıntısı mı var acaba konuşmaya çalışsan bir?

Annenizin genel hali buymus zaten babanizada yapiyomus sizde bu donemde hassas olunca cok normal uzmeyin kendinizi.Hayirli olsun bebeginizde gule gule buyutun.

Hepinizn yorumlara tesekkur ediyorum. Inanin laf sokmak icin demedim laf sokmam zaten ona. Belki bir birikimin neticesinde cikti agzimdan. Ben ozur dilemesini bilen biriyim fakat onun bu asiri patlamasina ben de alindim.

Inanin o kadar yanina yaklasilmiyo ki annemin baska biseye kizsa bile anne neyin var demeye korkar oldum. Valla bilmiyorum ya ben daha berbat bi haldeyim ama berbatligimi bile agiz tadiyla yasayamiyorum.

aman oglusum ne cok biliyor insanlar cumlenize istinaden yazıyorum alınması dogal sakayla karısıkda desen..genel olarak devamlı herseye alınıyorsa can sıkıcı tabi ama bu mevzunun ustune bence konusun ozur dileyin en azından soylediginiz bu cumleyle alakalı ve sen sanki beni istemiyorsun evde falan diye girin konuya bakalım ne diycek torununu cok seven bir anne kızınıda cok seviyordur

Bazı anneler maalesef böyle. Kaprisleri hiç bitmez. Karşımdaki İ üzüyor muyum düşünmez. Eminim seviyordur sizi ama belli ki yoracak.

Ne çok biliyor insanlar da hoş bir laf değil hani.
Senin psikolojini de anlıyorum ama anneni de anladım ben.
Tamamen hatasız değilsiniz.

Bu duygu durumunu mazeret haline getiren insanlara kızıyorum ben kusura bakmayın.
Kimse kimsenin şamar oğlanı değil.

Bunu neden mi söylüyorum?

En büyük ablam iğrenç bir evlilikle yıllarca çekti en sonunda bir çocukla 29 unda dul kaldı.
Onun küçüğü ablam aldatıldı ve boşandı.

İkisi de güya psikolojilerinin, sıkıntılarının, duygu durumlarının arkasına saklanarak annemi yıllarca
şamar oğlanına çevirdiler. Bizi de öyle ama biz hadi kaldırırız, kaç yaşındaki kadının bunlara katlanması gerekmiyor.
Ben bundan her zaman nefret ettim anlatamam. Onları boğmak istedim. Evin bir parça huzuru yoktu.

Herkesin dertleri, sorunları var kimsenin hayatı dört dörtlük değil.
Bunların suçlusu annem ya da başkası değil, kendi berbat seçimlerim ya da kader kısmet diyelim..
İçimde yaşıyorum bu sebeple..

Hele senin bir çektiğini annen bin çeker. Çünkü o anne evladı için bin kere yanar.

Yerinde olsam alır karşıma affet anne, iyi değilim ama bunlar seni üzmeme sebep olmamalı.
Kırılma bana idare et. Sen annesin senden başka kime geçer benim nazım der sarılırım.

Annem beni karsisina alip bu kadar buyuk tepki verdigi icin ozur diledi. Ben de ona laf sokmak istemedigimi aciklayip ozur diledim ve sorun cozuldu. Kimseyi samar oglani yaptigin yok hasa ne haddime. Psikolojik bir sorunumda yok ki arkasina siginayim.

Kırmayın birbirinizi canım.Evet seninki loğusalıktan,ama annene şakayla karışık bile olsa öyle konuşmamaya çalış,belki o da seninle ilgili birşeyleri içerliyor senin için çırpınıyor.Git annenin yanına annecim sen yanlış anladın ama ben de zor günler geçirdim ben sana hiç o niyetle bir şey söyleyebilir miyim hiç.O senin torunun,senin onu büyütürken yanımızda olmanı herşeyden çok istiyorum deyip yanağına öpücüğü kondurun.

Annem beni karsisina alip bu kadar buyuk tepki verdigi icin ozur diledi. Ben de ona laf sokmak istemedigimi aciklayip ozur diledim ve sorun cozuldu. Kimseyi samar oglani yaptigin yok hasa ne haddime. Psikolojik bir sorunumda yok ki arkasina siginayim.

Barışmışsınız sarılın kucaklaşın. Üzülmeyin artık.

Klasik empatiği yeteneği olmayan anneye sahipsin , bence ağlama aç bir müzik dinle kendini daha iyi hissedersin , birde çikolata yemeni tavsiye ederim nutella ye hem mutlu eder hem süt yapar , atlatacaksın bu günler geçecek

Back
X