• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem

Kardeşinizle kavgalı olduğunuz için demekten çekinmiş olabilir ki kardeş bu düğününe davet beklemeniz de garip olmuş...
Davetten çok destek bekledim gel kızım ben yanındayım kavga falan çıkmaz gibi bişey demesini bekledim

Affedemeyeceğim bişey değildi düğün bu yani ama annem gel bile demedi
yazık olmuş o zaman.
düğün bu dediğin gibi.
telafisi olmaz.
bir ömür üzüleceksiniz.
illa ki barışılırdı bir şekilde.
aile içinde herşey olur.
annen seni mi suçlu görüyor acaba aracı olmamasının sebebi bu mu?
genelde anneler aman elalem duymasın vs. diye aile içi olayları çözmeye çalışırlar.

Ben kardeşler arasında bu kadar uçurumun girilmesine müsade edilmemesinden yanayım.
sonuçta kardeşsiniz, farklı bir bağınız var.

Annenizin davranışını da doğru bulmuyorum.
Bir büyük olarak anne - baba ebeveynlik görevini çocukları hangi yaşta olursa olsun yapmalılar.
Ara bulmalılar, ortamı yumuşatmayı iki kardeşi barıştırmayı bilmeliler.
Aksi halde aradaki gerginlikler, sürtüşmeler, kavgalar alır başını gider.
sonuç - bir birinden dağılan görüşmeyen nesiller.

Siz bir dal uzatın derim.
Ne olursa olsun bir kardeşin yerini hiç birşey tutmaz.

Sinirlisiniz biraz öfkeniz geçince krıldığınızı söyleyin siz kardeş destektir hayatta bu kadar katı olmayın lütfen
Katı olmak değilde çok üzgünüm kırgınım. Küçücük bir olayda eşimin yanında ağza alınmayacak küfürler etti. Eşini arayıp anasına bacısına küfürler yağdırdı. Yinede eşim ararsa git dedi ama hiç umursamadılar hep susup affettiğim için beni ciddiye almıyorlar diye düşünüyorum

yazık olmuş o zaman.
düğün bu dediğin gibi.
telafisi olmaz.
bir ömür üzüleceksiniz.
illa ki barışılırdı bir şekilde.
aile içinde herşey olur.
annen seni mi suçlu görüyor acaba aracı olmamasının sebebi bu mu?
genelde anneler aman elalem duymasın vs. diye aile içi olayları çözmeye çalışırlar.
Annem kardeşimin küfürlerini hakaretlerini hep hoş görmemi onun sinirli olduğunu kabul edip susmamı istiyor yıllarca böyle oldu son kavgada susmadim eşimin yanında beni rezil etti sonra eşimi aradı küfürler yağdırdı. Bunlara cevap verdiğim için suçluyor

ben olsam giderdim. zaten gitmeye niyetiniz yokken çağırmadılar diye sitem etmeyin. yok gelmiycem demeyin diye söylememişlerdir.

çok smaimi olmayın ama küslüğü bitirin.

O istememiş olsa bile anne olarak kuracağı cümleler farklı olmalıydı. Gel barışın düğün bu yani telafisi yok haksız mıyım

Iyi de barışacağın varsa gitse idin

Görümcem ve eltim küs idi daha doğrusu eltim görünceme küsüyor o Kv ile yaşıyor diye kızı 3 yıl Kv nin evinin kapısından geçirmiyor düşünün

Kp aradı kaynımı eşimi vs neyse iki görümcem eşim ben gittik düğün davetiyesi verdik

Düğüne geldiler ama iki saat sonra yedi kat ellerden sonra yerimizden kalkıp kapıda karşılamamışız diye bize kızmışlar

Geline takı takmaya gelmediler Kv gelini masalarına götürdü de takı taktılar

Sözde barışmıştı işte bir kere Kv herkesi yemeğe davet etti gittik vs vs

Neyse en son kendilerini 5,5 yıl önce gördüm bu arada bize küsmüşler neden küsmüşler haberim yok

Bu tarz insanlar ile barışsan da bir şey değişmez özetle

Annen neden karışsın ki iki yetişkin derdinizi kendiniz halledin

Katı olmak değilde çok üzgünüm kırgınım. Küçücük bir olayda eşimin yanında ağza alınmayacak küfürler etti. Eşini arayıp anasına bacısına küfürler yağdırdı. Yinede eşim ararsa git dedi ama hiç umursamadılar hep susup affettiğim için beni ciddiye almıyorlar diye düşünüyorum
Gerçekten üzücü durum :KK43:

Annem kardeşimin küfürlerini hakaretlerini hep hoş görmemi onun sinirli olduğunu kabul edip susmamı istiyor yıllarca böyle oldu son kavgada susmadim eşimin yanında beni rezil etti sonra eşimi aradı küfürler yağdırdı. Bunlara cevap verdiğim için suçluyor
Arife75 Arife75
Garip gelecek belki ama seni anlayabiliyorum...
Sürekli susan sessiz kalan alttan alan taraf siz olmussunuz..
Onun yapısı böyle diye üste cikmislar.

Sadece bu olayın olduğunu sanmıyorum aslında geçmişe baktığında fark etmediğin pek çok ayrımcılık gözüne carpacak eğer anlattiklarinda samimiysen. Ki öyle saniyorum...

Kendilerine yapılsa asla dönüp sana bakmazlar...
Ama annenizin bu olayda ve pekçok olayda yanlı davrandığını düşünüyorum...

Ne mi yapmalısın?
Geçmişi bırak sil bir çizgi. ..
Ağırlığını koy...
Sen de sana verilen değer kadar değer ver...

Eşin çok anlayışlı ve sakin bir adama benziyor. Öyle olmasa çok sert tepki verir hatta rest çekerdi...

İyi ki o var... Ailenize kenetlenin.. Hersey boş güzel arkadaşım

Siz kardesinizin dugunu olacak, bir seye ihtiyac var mi, nasil yardim ederim, destek olurum diye hic sorup kosturdunuz mu peki?

Anneniz neyapabilir ?
Madem gidesiniz vardı gitseydiniz anneniz tarih söylemiş.

Gel kardeşinin düğününe vs deseydi yok gelsin davetiye getirsin o arasın söylesin gibi şeyler söyleyebilirdiniz.

Arife75 Arife75
Garip gelecek belki ama seni anlayabiliyorum...
Sürekli susan sessiz kalan alttan alan taraf siz olmussunuz..
Onun yapısı böyle diye üste cikmislar.

Sadece bu olayın olduğunu sanmıyorum aslında geçmişe baktığında fark etmediğin pek çok ayrımcılık gözüne carpacak eğer anlattiklarinda samimiysen. Ki öyle saniyorum...

Kendilerine yapılsa asla dönüp sana bakmazlar...
Ama annenizin bu olayda ve pekçok olayda yanlı davrandığını düşünüyorum...

Ne mi yapmalısın?
Geçmişi bırak sil bir çizgi. ..
Ağırlığını koy...
Sen de sana verilen değer kadar değer ver...

Eşin çok anlayışlı ve sakin bir adama benziyor. Öyle olmasa çok sert tepki verir hatta rest çekerdi...

İyi ki o var... Ailenize kenetlenin.. Hersey boş güzel arkadaşım
Çok duygulandım sanki beni tanıyor gibi özetlemişsin. Evet eşime minnettarım o kadar çok şey yaptılar hemde kendi ailem eşim hep annen o unut kardeşin o unut hep şans verdik ama artık yoruldum çok yoruldum

Ama biraz saçma olmamış mı? Kardeşim annemden bile daha çok bana bağlıydı diyorsunuz. O zaman niye annenizden davet bekliyordunuz ki?

Takınızı alıp gitseydiniz, orada bir sarılsaydınız, çoktan barışmıştınız bence. En azından bir adım atmış olurdunuz; içiniz rahat ederdi.

Siz kardesinizin dugunu olacak, bir seye ihtiyac var mi, nasil yardim ederim, destek olurum diye hic sorup kosturdunuz mu peki?
Ayrı şehirlerdeyiz elimden geleni yaptım bir ay kala bunlar yaşandı

Ama biraz saçma olmamış mı? Kardeşim annemden bile daha çok bana bağlıydı diyorsunuz. O zaman niye annenizden davet bekliyordunuz ki?

Takınızı alıp gitseydiniz, orada bir sarılsaydınız, çoktan barışmıştınız bence. En azından bir adım atmış olurdunuz; içiniz rahat ederdi.
Saçma olan ne? Annemden destek bekledim kavga çıkar mı diye korktum çünkü.

Anneniz neyapabilir ?
Madem gidesiniz vardı gitseydiniz anneniz tarih söylemiş.

Gel kardeşinin düğününe vs deseydi yok gelsin davetiye getirsin o arasın söylesin gibi şeyler söyleyebilirdiniz.
Evet işte bunu diyorum annem kendine düşeni söylemedi gerisi zaten olurdu ya da olmazdı

Saçma olan ne? Annemden destek bekledim kavga çıkar mı diye korktum çünkü.
İyi de annen gel mutlaka diye gaz verse, bu kavga çıkarmasına engel miydi ki?

Madem kardeşiniz sizi öz annesiden bile çok seviyormuş, siz annenizin davet etmemesini umursamadan gitmeliydiniz.
Barışmak için kavga ihtimaline de göze almalıydınız.

Annenize kinlenmeyin şimdi de. İnsanlar kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşıyor.

İyi de annen gel mutlaka diye gaz verse, bu kavga çıkarmasına engel miydi ki?

Madem kardeşiniz sizi öz annesiden bile çok seviyormuş, siz annenizin davet etmemesini umursamadan gitmeliydiniz.
Barışmak için kavga ihtimaline de göze almalıydınız.

Annenize kinlenmeyin şimdi de. İnsanlar kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşıyor.
Elbette engel olamazdı ama taraf tutması beni yıprattı artık sanırım yıllardır gurbette olduğum için beni gözden çıkarmış

Ayrı şehirlerdeyiz elimden geleni yaptım bir ay kala bunlar yaşandı

Bir ay kala iste, yani o telasli zamanlarda, kusken ilgilenmemissiniz. Dugune gitme konusunda "ara bulunsun, ben de cagrilayim" diyorsunuz, ama hazirlik sirasinda "dugun hazirligindalar, simdi de ben kuslugu birakayim, destek olayim" dememissiniz zamaninda. Onlar da muhtemelen bu sebepten dugune de ozel olarak sizi cagirmadilar. Zahmetinde yabanciydi, eglencesinde de yabanci kalsin demislerdir. Yani bilemedim, bence hatasiz degilsiniz bu konuda. Yine de ben de diger arkadaslar gibi, eger gitmeye niyetiniz vardiysa ozel davet beklemeden gitseydiniz dugune diye dusunuyorum.

Back
X