• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem

Elbette engel olamazdı ama taraf tutması beni yıprattı artık sanırım yıllardır gurbette olduğum için beni gözden çıkarmış
Ya demeyin öyle, bence resmen vesvese bunlar: o kulağınıza fısıldayanı dinliyor, kendinizi dolduruyorsunuz şu an. Belki de kadın gel dese, sizin vereceğiniz tepkiden korktu. Gelmenizi istemese tarihi niye söylesin? Belki tarih söyledi ki, üzerine gelirim, gelsem mi gibi bir cevap bekledi sizden.

Arayın konuşun annenizle. İçinizde kalanları söyleyin. Negatif duygular büyümesin: sizin sandığınızdan farklı olabilir gerçekler.

Çok duygulandım sanki beni tanıyor gibi özetlemişsin. Evet eşime minnettarım o kadar çok şey yaptılar hemde kendi ailem eşim hep annen o unut kardeşin o unut hep şans verdik ama artık yoruldum çok yoruldum

Aynı adamın farklı bedende yaşayan bir başka versiyonu ile evliyim ; anlayışın dibine vurmuş ana baba hakkıni gözeten sakin mantıklı herseyi güzel gören...

Çoğu kişinin Empati yapmasını nolur bekleme... Çünkü kimse senin neler yaşadığını bilemez... Kendi anneleri ile kıyas eder yazar... Oysa sen icindesin olayların...

Bu saatten sonra emin ol hiç bir şey değişmez... Ne onlar değişir ne sen sert olursun... Unutmaya çalışıp yüreğinin sesini dinle... İçinde yara kalır... Yine de sadece sessizce gözyaşı dokeceksin biliyorum...

Emin olun daha mutlu olacaksınız sadece siz aileniz çocuklar

Bir ay kala iste, yani o telasli zamanlarda, kusken ilgilenmemissiniz. Dugune gitme konusunda "ara bulunsun, ben de cagrilayim" diyorsunuz, ama hazirlik sirasinda "dugun hazirligindalar, simdi de ben kuslugu birakayim, destek olayim" dememissiniz zamaninda. Onlar da muhtemelen bu sebepten dugune de ozel olarak sizi cagirmadilar. Zahmetinde yabanciydi, eglencesinde de yabanci kalsin demislerdir. Yani bilemedim, bence hatasiz degilsiniz bu konuda. Yine de ben de diger arkadaslar gibi, eger gitmeye niyetiniz vardiysa ozel davet beklemeden gitseydiniz dugune diye dusunuyorum.
Ama yaşadıklarımı başında tam anlatamadığım için böyle yorumlar alacağım biliyorum. Bana çok kötü küfürler hakaretler etti. Eşime de aynısını yaptı yani özürü geçtim bir gel cümlesini hak etmedim demek ki

Aynı adamın farklı bedende yaşayan bir başka versiyonu ile evliyim ; anlayışın dibine vurmuş ana baba hakkıni gözeten sakin mantıklı herseyi güzel gören...

Çoğu kişinin Empati yapmasını nolur bekleme... Çünkü kimse senin neler yaşadığını bilemez... Kendi anneleri ile kıyas eder yazar... Oysa sen icindesin olayların...

Bu saatten sonra emin ol hiç bir şey değişmez... Ne onlar değişir ne sen sert olursun... Unutmaya çalışıp yüreğinin sesini dinle... İçinde yara kalır... Yine de sadece sessizce gözyaşı dokeceksin biliyorum...

Eşim benim hayattaki tek şansım. Böyle biri ile evli olduğumuza çok sevindim bir ömür mutlu olun inşallah..

Kardeşimle arama kimseyi sokmuyorum. Derdim kardeşimleyse onunla çözüyorum
Ama açıkçası kardeş bile olsa tartışmanın bir seviyesi olmalı. Küfür müfür hiç şık değil

Ama yaşadıklarımı başında tam anlatamadığım için böyle yorumlar alacağım biliyorum. Bana çok kötü küfürler hakaretler etti. Eşime de aynısını yaptı yani özürü geçtim bir gel cümlesini hak etmedim demek ki

E bu kadar kufurler ettiyse, bu kadar kotuyse neden ille de dugune gitmek istiyorsunuz? Birakin gitsin kendi hayatina o zaman.
Bence su iki konuyu birbirinden ayiralim. Su anda konumuz kimin kime kotuluk yaptigi, kimin hakli haksiz oldugu degil.
Konuyu dugune cagirilmadim diye acmissiniz. Ben de neden cagirilmadiginizi ve diger arkadaslar gibi, madem gitmek istiyordunuz, gitseydiniz diye yazdim Kavga sebebiniz ayri konu.

Annenize gelince... Destek beklemissiniz ama sadece beklemissiniz. Kimse muneccim degil, kimin ne istedigini bilip ona gore konusamaz. Kardesinizi kusken aramamis, sormamissiniz. Anneniz ne bilsin sizin barismak ve dugune gelmek istediginizi? Belki de mirin kirin edersiniz diye hic teklif bile etmedi. Ne istiyorsaniz soyleseydiniz annenize, destegi isteseydiniz siz de yani. Derdini soylemeyen derman bulamaz demisler. Annenize bosa kizmayin yani.

Kardeşimle arama kimseyi sokmuyorum. Derdim kardeşimleyse onunla çözüyorum
Ama açıkçası kardeş bile olsa tartışmanın bir seviyesi olmalı. Küfür müfür hiç şık değil
Evet küfür hakaret yıllardır böyle hep affettim ama bu defa cevap verdim ben suçlu oldum galiba.

E bu kadar kufurler ettiyse, bu kadar kotuyse neden ille de dugune gitmek istiyorsunuz? Birakin gitsin kendi hayatina o zaman.
Bence su iki konuyu birbirinden ayiralim. Su anda konumuz kimin kime kotuluk yaptigi, kimin hakli haksiz oldugu degil.
Konuyu dugune cagirilmadim diye acmissiniz. Ben de neden cagirilmadiginizi ve diger arkadaslar gibi, madem gitmek istiyordunuz, gitseydiniz diye yazdim Kavga sebebiniz ayri konu.

Annenize gelince... Destek beklemissiniz ama sadece beklemissiniz. Kimse muneccim degil, kimin ne istedigini bilip ona gore konusamaz. Kardesinizi kusken aramamis, sormamissiniz. Anneniz ne bilsin sizin barismak ve dugune gelmek istediginizi? Belki de mirin kirin edersiniz diye hic teklif bile etmedi. Ne istiyorsaniz soyleseydiniz annenize, destegi isteseydiniz siz de yani. Derdini soylemeyen derman bulamaz demisler. Annenize bosa kizmayin yani.
Düğüne gitmek istemem bu düğün bahane olur barışırız diye çünkü yaptığı şeyler kolay affedilecek gibi değildi. Annemle günlük tlf konuşuyorduk konuyu hiç açmiyordu iki gün sonra düğünü yapacağız dayını çağirsam mı karar veremedim diye sorunca öğrendim

Yorumların hepsini okumadım Ama asıl çağırması gereken kişi annen değil kardeşin. Sonuçta o evleniyor. Annen arabulucu olmalıydı olmamış. Belki de denedi. Düğün bu küslük olmasın o gün ablanı da çağır dedi, kardeşin de annene hayır sen karışma demiş olabilir. Ama böyle bişi varsa da annenin sana anlatması lazım tabi

Düğüne gitmek istemem bu düğün bahane olur barışırız diye çünkü yaptığı şeyler kolay affedilecek gibi değildi. Annemle günlük tlf konuşuyorduk konuyu hiç açmiyordu iki gün sonra düğünü yapacağız dayını çağirsam mı karar veremedim diye sorunca öğrendim
Dayınıda çağırayım ne demek? Dayı ile de mi küssünüz ? Çok karışık aile ilişkileriniz varmis

Evet işte bunu diyorum annem kendine düşeni söylemedi gerisi zaten olurdu ya da olmazdı

Ama annenize düşen şey bu değil.
3-5 yaş çocuk kavgası değilki elinize çikolata verip karşısına alıp siz kardeşsiniz kavga olmaz desin.

Ben olsam tarihi zaten öğrenmişim birgün önce gider bu evde songecen kardeşimşe koyun koyuna yatmaya geldim der sarılırdım.

O şuan size daha çok kırgındır daha fazla vakit kaybetmeden gidin kardeşinize

Kaybettiler beni kesinlikle görüşmek istemiyorum çok kırgınım çok
benimde annemlerle ve diger kardeslerimle aram cok iyi degil..
anlasamiyoruz ..
bi tane ablam var ne zamn arasma sinirden patliyorum birsey bulup sinirimi bozuyor hicbir zamn beni anlamiyor..
sirf bu yizden telfetmek bile istemiyorum ben sirf bi yizden annem desen evlatlarinidan bazilarini cok ayririe..
anne iste ama her anne bir olmuyor maalesef..

Sinirlisiniz biraz öfkeniz geçince krıldığınızı söyleyin siz kardeş destektir hayatta bu kadar katı olmayın lütfen
benimde annemlerle ve diger kardeslerimle aram cok iyi degil..
anlasamiyoruz ..
bi tane ablam var ne zamn arasma sinirden patliyorum birsey bulup sinirimi bozuyor hicbir zamn beni anlamiyor..
sirf bu yizden telfetmek bile istemiyorum ben sirf bi yizden annem desen evlatlarinidan bazilarini cok ayririe..
anne iste ama her anne bir olmuyor maalesef..
daha dün annem ..kardesim yuzunden bana beddua etti..
cok uzuldum anne iste ..
sebep de ceviz labugunu doldurmayack kadr kucuk sey.

Annem kardeşimin küfürlerini hakaretlerini hep hoş görmemi onun sinirli olduğunu kabul edip susmamı istiyor yıllarca böyle oldu son kavgada susmadim eşimin yanında beni rezil etti sonra eşimi aradı küfürler yağdırdı. Bunlara cevap verdiğim için suçluyor
iyiki gizel esin var Allah aranizi her daim guzel eylesin..
bazen aileden bir fayda olmuyor..
esinin yaninda kufur etmesi cok ayip yenilir yutulur cinsden degil tabiki..
annede helal olsun..

Elbette engel olamazdı ama taraf tutması beni yıprattı artık sanırım yıllardır gurbette olduğum için beni gözden çıkarmış
ben seni hakli buluyorum konu sahibi ..
cunku benim annemde ayni senin annene benziyor ..

nihauet anlayan biri cikti..

Bi kardesle nasil boyle olunur 3 gunluk dunyada
Hicbir zaman anlamadigim olaydir ...
Kardes=kusluk
Yok bana uymuyor ...

Back
X