• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemden bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aerynn

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
620
23
318
Merhaba arkadaşlar,

Başlık biraz iddialı oldu biliyorum ama anlatacağım.

Ben 21 hatta neredeyse 22 yaşında üniversite öğrencisi bir insanım. Annem babam senelerdir ayrı. Eskiden -lise dönemimde- babamdan maddi yardım görmekteydim ancak üniversiteye başladığımdan bu yana kendisi hiçbir şekilde yardımda bulunmuyor. Yardım nafakası davası açmaya tenezzül etmedim bile. (Yanlış aslında, bu kararımın yanlışlığını da yeni yeni anlıyorum. Yine de siz de fikirlerinizi söylerseniz sevinirim).

Sorun şu ki annemin işleri yolunda gitmiyor ve gereksiz agresif bir insan. Beni tehdit falan ediyor, sorunlu bir ailesi var zaten, ailesini aşırı önemsiyor size öyle söyleyeyim. Babam da çok normal bir insan değildi ama annemle anlaşamamalarının sebeplerinden biri de annemin ailesine olan aşırı düşkünlüğüydü, şimdilerde yaşadıkça babama hak vermeye başladım bu konularda, neyse.

Annemin ailesi de şöyle, kardeşleri fitne insanlar. Biri dolduruşa gelen, kişilik çatışmaları yaşayan bir tip, diğeri tamamen alkolik, insanları sürekli sözlü olarak taciz eden biri. Kötü biri yani ki kendisi dayım oluyor. Neyse ki yurtdışında yaşıyor da mümkün mertebe görmüyorum kendisini.

Ben annemle yaşıyorum ama anneannemler de bizimle aynı semtteler. Dolayısıyla annem sürekli iç içe bu insanlarla.

Mesela en son olan şeyi söyleyeyim: Annem parmağımı kırdı arkadaşlar. Sonra da utanmadan gelip "Hak ettin. Allahın sopası yok, akılı ol başka yerlerin de kırılmasın" falan diyen biri. Artık kendisini allaha havale ediyorum neyse. Bunun daha da ötesinde "Senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değilim. Yeter kendi başının çaresine bak" diyen biri. Kaldı ki ben ihtiyaçlarımın çoğunu karşılıyorum en azından lükslerimi kendim karşılıyorum öyle söyleyeyim, temel gereksinimlerimi o karşılıyor. Buna rağmen bu şekilde ifadeleri var kendisinin.

Velhasıl psikolojik ve fiziksel sayılabilecek şiddet had safhada. Özellikle psikolojik boyutu beni çıldırtıyor. Çünkü ben sinirli biriyim, köşeyi sıkıştırılmaktan kimse hoşlanmaz ama benim için tahammül edilemez bir şey.

Neyse fikirlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.

ınsanın evınde huzursuz olması kadar kotu bırsey yoktur heralde.tek soyleyebılecegım okul bıtene kadar sabredın sonra kendı hayatınızı yasarsınız.allah yardımcınız olsun.

ya ne deyim bilemedim şimdi

annenizin bi sıkıntısı falanmı
var

inanın yaş azda olsa ilerleyince anlıyor insan
büyüklerini

neden bu hale geldiklerini
hiç böyle güzel geçirdiğiniz vakitler yokmu
o aralarda ne bileyim güzel konuşarak
sıkınısını neden böyle olduğunu sorun
anlamaya çalışın

mesela ben kendimden pay biçiyorumda
asla 2 yıl önceki eda değilim

zaman çok değiştiriyor insanı
acaba yaşadığı sıkıntılardan ötürümü bu kadar sinirli umursamaz ilgisiz oldu

sizede geçmiş olsun parmağınız için nasıl oldu ki :26:
insanın en zor imtihanı ailesile olan bence
çünkü bende yaşıyorum
manevi olarak
ne kadar zor olduğunu yaşamayan bilemiyor
selametle......

ya ne deyim bilemedim şimdi

annenizin bi sıkıntısı falanmı
var

inanın yaş azda olsa ilerleyince anlıyor insan
büyüklerini

neden bu hale geldiklerini
hiç böyle güzel geçirdiğiniz vakitler yokmu
o aralarda ne bileyim güzel konuşarak
sıkınısını neden böyle olduğunu sorun
anlamaya çalışın

mesela ben kendimden pay biçiyorumda
asla 2 yıl önceki eda değilim

zaman çok değiştiriyor insanı
acaba yaşadığı sıkıntılardan ötürümü bu kadar sinirli umursamaz ilgisiz oldu

sizede geçmiş olsun parmağınız için nasıl oldu ki :26:
insanın en zor imtihanı ailesile olan bence
çünkü bende yaşıyorum
manevi olarak
ne kadar zor olduğunu yaşamayan bilemiyor
selametle......

Ya iyi bir insan kötü diyemem ama iyilik yeterli değil ki. Beni psikolojik yönden mahvediyor zaten. Uğraşmak istemiyorum daha fazla kendisiyle. Parmağımla ilgili çok büyük bir tepki göstermedim ama asla unutmam, lafını etmemem unutacağım anlamına gelmiyor. Zaten o noktada bitti benim için ötesi yok. Teşekkür ederim ayrıca.

anneniz parmağınızı mı kırdı :53::53::53::53:
bence annenizin psikolojik sorunları hat safhada
allah kolaylık versin
doğurmakla anne olunmuyor malesef
ben oğlumun tırnağına zarar gelse adamı keserim giymiyorum onu giydiriyorum yemiyorum onu yediriyorum

zor bir durum Allah yardımcınız olsun.inşallah en kısa zamanda yarı zamanlı okulunuzu aksatmadan çalışabileceğiniz ve sonrasında da kendi mesleğinizi edinip ayaklarınız üzerinde kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirsiniz.maalesef doğurmakla anne olunmuyor.Allah ıslah etsin.çok üzülüyorsunuz belli ama olabildiğince sabredin taki kendi düzeninizi kurana kadar.daha da hırslanın derslerinize daha yoğunlaşın bu durumun okulunuzu etkilemesine izin vermeyin biliyorum bizler için söylemesi çok kolay yaşayan sizisniz ama tek yol okulunuzu bitirmek gibi gözüküyor.

annenizin size böyle davranması tabiiki doğru değil fakat; onunda zamanında yaşadığı sorunları dikkate alırsanız psikolojik olarak çökmüş durumda olabilir ikna edip dr. götürebilirseniz en azından sakinleştirici ilaçlar falan verip annenizin fevri davranışlarını bir nebzede olsa engelleyebilir...

anneniz parmağınızı mı kırdı :53::53::53::53:
bence annenizin psikolojik sorunları hat safhada
allah kolaylık versin
doğurmakla anne olunmuyor malesef
ben oğlumun tırnağına zarar gelse adamı keserim giymiyorum onu giydiriyorum yemiyorum onu yediriyorum

Evet çok inanılmaz geliyor di mi, maalesef.
Katılıyorum sana.
Teşekkür ederim canım.

zor bir durum Allah yardımcınız olsun.inşallah en kısa zamanda yarı zamanlı okulunuzu aksatmadan çalışabileceğiniz ve sonrasında da kendi mesleğinizi edinip ayaklarınız üzerinde kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirsiniz.maalesef doğurmakla anne olunmuyor.Allah ıslah etsin.çok üzülüyorsunuz belli ama olabildiğince sabredin taki kendi düzeninizi kurana kadar.daha da hırslanın derslerinize daha yoğunlaşın bu durumun okulunuzu etkilemesine izin vermeyin biliyorum bizler için söylemesi çok kolay yaşayan sizisniz ama tek yol okulunuzu bitirmek gibi gözüküyor.

Sağol canım. Aynen öyle. Fikirlerin için teşekkür ederim :)

annenizin size böyle davranması tabiiki doğru değil fakat; onunda zamanında yaşadığı sorunları dikkate alırsanız psikolojik olarak çökmüş durumda olabilir ikna edip dr. götürebilirseniz en azından sakinleştirici ilaçlar falan verip annenizin fevri davranışlarını bir nebzede olsa engelleyebilir...

Bence bu davranışlar hiçbir psikolojik sorunla açıklanamaz. Bu zaten antidepresan kullanan hali :)) Doktora da gitti bir kere merak etme, ilaçlarını ben alıyorum ayrıca.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X