Annemden korkuyorum

jokernes

Ne yersen osun
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
237
43
118
Ben 33 yaşına girdim evliyim 2 çocuk ama hala annemden ödüm patlıyor. Evliliğimde de onun baskıları(ay kötülük olmasın alttan al) ile kendimden farklı bir kişiye büründürüldüm.(huysuz da değilim de aslında eşimin ailesi zor insanlar).Ara ara (ben saygısızlık yapmasam da gerçekten) bakışım bile problem olup bir sürü kavgalar oldu.
Yarın annem gelecek(onu çok seviyorum o da beni çok sever ) stres oldum. Şimdi evde bakacak dağınık yer var mı diye:( Her zaman elimi düzeltmiştir. Dağınıklığımı toparlamama yardım etmiştir. Ama laflar da bol bol tabii. Sonra yediğime bakacak ne kadar yiyorum kiloma dikkat ediyor muyum diye. Gerçekten 1 aya yakın süredir bayağı bir moralim bozuk onu çok seviyorum ama iki lafının biri eleştiri kendimi uzaklaştırmaya başladım. Hatta o da bana bütün hafta çocukları görmedi diye "Seni özlüyorum dedi" Evimiz 10 dk bile değil arabayla. Ama ben gitmedim gidemedim. Şimdi kiloluyum acaba annemin de etkisi var mı bilemiyorum. Eskiden beri hep kilo baskısı. Babam da (şuanki kilomdan 20 falan azdım herhalde Hormonlu Sergen derdi bana. Gülerdi ama ben çok kırılmışım.
Kısacası yardım istiyorum ve sizlerinkiler nasıl merak ediyorum:14::14::14:

Şimdi diyeceksiniz karşına al konuş .Anlamaz ki. Kırılır hem de . Biliyorum benim iyiliğim için bunlar. Daha önce de söyledim kilo muhabbeti yapma bana ters etki yapıyor diye ama ben de kilo vermeyince biraz yapmadı sonra devam. Bu kadar üzüldüğümü ağladığımı bilse yapmıcak belki ama bu sefer de ben kızımı bu kadar mı üzüyormuşum diye o üzülecek.:(:14:

Ne desem bilemedim açıkçası.

En iyisi elinizden geldiğinde duymamazlıktan gelmeye çalışın. He anne he, deyip geçip. Tabii benim yazdığımdan daha az sarkastik bir şekilde. Bazen bazı insanların sizi kötü etkilediğini biliyorsanız, ancak hayatınızdan çıkaramayacağınız kişilerse anneniz, babanız, kardeşiniz, evladınız gibi dediklerini duymamak, umursamamak gerekiyor.

Umarım yarın sizin için güzel geçer.

Bir de, kilo konusunda değil ama dağınıklık konusunda bence annenize el sürdürtmeyin. Koskoca kadınsınız, kendi eviniz, düzeniniz var. Bunu bir şekilde annenize kabul ettirmelisiniz. Yardım etmesine izin vermeyin derim bence.

Ne desem bilemedim açıkçası.

En iyisi elinizden geldiğinde duymamazlıktan gelmeye çalışın. He anne he, deyip geçip. Tabii benim yazdığımdan daha az sarkastik bir şekilde. Bazen bazı insanların sizi kötü etkilediğini biliyorsanız, ancak hayatınızdan çıkaramayacağınız kişilerse anneniz, babanız, kardeşiniz, evladınız gibi dediklerini duymamak, umursamamak gerekiyor.

Umarım yarın sizin için güzel geçer.

Bir de, kilo konusunda değil ama dağınıklık konusunda bence annenize el sürdürtmeyin. Koskoca kadınsınız, kendi eviniz, düzeniniz var. Bunu bir şekilde annenize kabul ettirmelisiniz. Yardım etmesine izin vermeyin derim bence.

Çok doğru aslında el sürdürtmemeliyim. Dağınığım ve haklısınız koskoca kadınım ama bunu ben bile anlayamadım galiba hala. Annem bir yemek verilcek bişrşey olur çook fazla yardım eder. Yapar getirir.Kendi hayatını sallar bize önem verir. Çok seviyorum zaten. Benim ona laf bıraktırmamam lazım aslında di mi:50:

Biz üniversite okuyoruz diye kardeşimle. Elimizi soğuk sudan sıcağa sokturtmadı. Mutfağa hele hiç sokmadı. İyilik yaptı sandı.
Ama bir evlendim sudan çıkmış balık gibi bir şey bilmiyorum. Bir de zor insanlar. Birkaç yemeği kayınvalideden öğrendim hatta. Bir de zor beklentisi çok olan insanlar. Baklava börek yapsam bayılacaklar yani. Da ben de de tık:52:

cnm anneciğin iyi niyetle diyor bencee .. :24:
birazcık benimkide kilo alma,kendine bak der ..:30:
alınma,annecinle güzel mutlu günler cnmm :16:

Biz üniversite okuyoruz diye kardeşimle. Elimizi soğuk sudan sıcağa sokturtmadı. Mutfağa hele hiç sokmadı. İyilik yaptı sandı.
Ama bir evlendim sudan çıkmış balık gibi bir şey bilmiyorum. Bir de zor insanlar. Birkaç yemeği kayınvalideden öğrendim hatta. Bir de zor beklentisi çok olan insanlar. Baklava börek yapsam bayılacaklar yani. Da ben de de tık:52:

Ben şehir dışında üniversite okuduğum için şanslıyım sanırım o konuda. Baklava börek değil ama ev düzeni/geçimi/temizlik/yemek bir sürü şeyi kendim yapmak zorunda kalınca öğrendim. ^^

Çalışıyorsanız eğer o kadar beklentileri olmasını umursamayın derim. :) Çalışmıyorsanız da zaten bir noktada evde canınız sıkılır internetten baka baka deneye deneye öğrenirsiniz.

Ben şehir dışında üniversite okuduğum için şanslıyım sanırım o konuda. Baklava börek değil ama ev düzeni/geçimi/temizlik/yemek bir sürü şeyi kendim yapmak zorunda kalınca öğrendim. ^^

Çalışıyorsanız eğer o kadar beklentileri olmasını umursamayın derim. :) Çalışmıyorsanız da zaten bir noktada evde canınız sıkılır internetten baka baka deneye deneye öğrenirsiniz.

:34:Haklısınız suçun %50 si bende sanırım

toplum olarak çocuklarımızın sorumluluklarını almaya çok meraklıyız.
anneniz de zamanında yapabileceğiniz şeyleri bile kendi yaptığından hala sizi yetersiz görüyor.
evli bir hanım olduğunuzdan kendisi gibi olmanızı da bekliyor.

anneniz küçüklüğünden itibaren yaparak büyümüştür.
bunu uygun şekilde ona hatırlatın.
ve sizin de onun kadar becerikli olmayı istediğinizi ama yaaptıkça bu becerinin artabileceğini söyleyin.
muhtelemen onun sizi teftişe geliyormuş gibi hissetmenizi bilmesi de etkili olur.
tabi güzel,samimi bir dille konuşmak yeterli sanırım.

benım annem bagırır cagırır kendı kendıne
onu takmam yanı:1: anneden korkulur mu yahu

hayallerınde de hep elin kızı vardır
meşhur ''elın kızı'' :ssz:

arkadaşım 2 çocuğun varmış sende biliyorsundur annelik çok zor herşeyin en iyisi en güzeli çocuğunun olsun ister her anne senin annende söylediğine göre ççok fedakar sizi çok seven biri...benim annemde evlenene kadar elimi sıcak sudan soğuk suya değdirmedi halada evine gidince hiçbirşey yapmam evlendim herşeyi sonradan öğrendim çok şükür şimdi herşeyi yapar kalabalık misafirde ağırlarım ...benimde kızım var bende ona öyle yaparım muhtemelen :))

annenin gelince evi toparlaması bence sana yardım etmek yükünü hafifletmek içindir senin çocukların evlendiğinde onlara herkonuda destek yardımcı olacağınada adım gibi eminim...

kilo konusuna gelince senin aslında kilonu takıntı yaptığını o yüzden daha çok kilo alamaman için eleştirerek gaza getirmeyi düşünüyordur bende çok kilo aldım annem az ye kızım her hastalık kilodan yada dotomess yine çok yedinn diyor hee bide ben senden zayıfım toton benimkini geçti ama ben takmıyorum seviyorum yemek yemeği napıyım takamadığım içinde annemin dedikleri rahatsız etmiyor ...

sakın yanlış anlama asla yargılamıyorum seni dedimya bende seninle aynı durumda sayılırım ama kilo veremediğin için bir suçlu arıyosun gibi geldi bana annem çok laf söylediği için ters tepiyo ben kendimi yemeğe vuruyorum gibi :71:

bak bide bende de ellerin kızı durumu var o komşu kızlarının hikayesi hiç bitmez hiç onlar gibi olamayız:27::27:

Son düzenleme:
Mesaj yazan herkese teşekkürler. Bahane sever biriyim ben sanırım. Şu ara aslında uzun bir zamandır ailesel(kayınvalide kayınpeder) problemler yaşıyorum ve karşılıklı oturuyoruz. Moral bozuk bu aralar attım yine kendimi siteye. İyice dengesiz de oldum bir gün diyorum (eskiden çok iyi şekilde becerdiğim gibi) polyanna olayım ama bir şey oldu yine dün arızaya bağladım(hoş kendime yaptım oturup ağladım). Ama güç, takat yok bu ara. Bir ara yazıcam zaten yaşananları ama nikimden yazmak ta istemiyorum. Sanki birileri duyucak sanki onlara söylücek gibi geliyor.
Bu arada annem birkaç zamandır daha anlayışlı üzerime gelmiyor kilo konusunda da veeee ben kilo almışım kendi suçum yani. Kaç gündür tartılmıyordum. Ama önünü almam lazım hemen. Moraller beter kısacası.

Back
X