Annemden nefret ediyorum..

ben size anlatsam aylar yetmez kizlar.esra kardesim sen benden cok sanslisin.ben artik istemedigim halde beni doguran kadinla gorusmuyorum 1 yildir.gorusmeyi de dusunmuyorum.nedenlerim o kadar cokki bu kararimi anne olduktan sonra aldim.dogdugumden beri bana yapmadigi eziyet kalmadi.kucuklugumde hep beni asagiladi, her gun olduresiye dayak yerdim.kisin beni ciplak ayakla disari atardi butun gece eve almazdi, samanlikta yatardim.hic istisnasiz 2 ayda bir kafami yarardi birde ustune tuz basardi kanamasin diye, vs vs.sonra genc kiz oldum.sokaklara cikip o.... diye bas bas bagirrdi.arkadaslarimin yaninda kafami duvarlara vururdu, kizgin masayla elllerimi yakardi.cok agladim cok iyi hairliyorum gozyaslarim bile kurumustu.sonra universiteyi kazandim o.... mu olacaksin diye beni gondermedi.bu arada babam bu olanlara kayitsiz kaliyordu.neyse universiteye evden kacarak gittim.babamla terminalde gorustuk cebime harclik koydu ben tek basina universiteye geldim.bursa basvurdum.okula basladigim hafta bir kafede is buldum,okul arkadaslarimin bulasiklarini yikiyordum.gunde 1 ogun yiyerek okulumu biirdim.bu arada 4 sene boyunca beni arayip sormadilar.1 kere memlekete gittim niye geldin dediler bana bir dahada gitmedim.evlendim dugunume cagirdim misafir gibi geldiler ama.ben herseye sunger cekmeye karar verdim hep aradim para yardimi yapttim.gel gelelim bebegim oldu arayip sormadilar beni.sezeryan oldum tek basina esimle beraber.4 saat sonra ayaga kalktim dr lar sasirdi nasil olur diye nasil olmasin ben ne acilar cektim bu neki diyesim geldi.biraz karisik oldu ama sunu soyleyeyim.annelik en kutsal kurum cocuklarimiz yaslansa bile onlardan sorumluyuz.para pul veremiyorsak en onemli seyi verelim sevgimizi.artik bana soranlara annem yok diyorum.cok aciki benim hicbir zaman annem olmadi.

Okurken, ben de senin hiç annen olmamış ki diye düşündüm. Kendiniz de de söylemişsiniz zaten.Şok oldum resmen. Ne kadar güçlü bir insanmışsınız, kendi başınıza ayakta durmuşsunuz. İnşallah eşiniz iyi bir insandır da bundan sonra mutlu olursunuz. Okurken acaba gerçek annesi değil mi diye de düşündüm. Vicdansız üvey anne hikayesi gibi. İnşallah kızmazsınız ama var mı böyle bir ihtimal? Babanıza sordunuz mu hiç annem niye böyle davranıyor diye? Ya da aramayın sormayın, para da yollamayın çocuğunuzun rızkından kesip, eşinize çocuğunuza bakın.

ben size anlatsam aylar yetmez kizlar.esra kardesim sen benden cok sanslisin.ben artik istemedigim halde beni doguran kadinla gorusmuyorum 1 yildir.gorusmeyi de dusunmuyorum.nedenlerim o kadar cokki bu kararimi anne olduktan sonra aldim.dogdugumden beri bana yapmadigi eziyet kalmadi.kucuklugumde hep beni asagiladi, her gun olduresiye dayak yerdim.kisin beni ciplak ayakla disari atardi butun gece eve almazdi, samanlikta yatardim.hic istisnasiz 2 ayda bir kafami yarardi birde ustune tuz basardi kanamasin diye, vs vs.sonra genc kiz oldum.sokaklara cikip o.... diye bas bas bagirrdi.arkadaslarimin yaninda kafami duvarlara vururdu, kizgin masayla elllerimi yakardi.cok agladim cok iyi hairliyorum gozyaslarim bile kurumustu.sonra universiteyi kazandim o.... mu olacaksin diye beni gondermedi.bu arada babam bu olanlara kayitsiz kaliyordu.neyse universiteye evden kacarak gittim.babamla terminalde gorustuk cebime harclik koydu ben tek basina universiteye geldim.bursa basvurdum.okula basladigim hafta bir kafede is buldum,okul arkadaslarimin bulasiklarini yikiyordum.gunde 1 ogun yiyerek okulumu biirdim.bu arada 4 sene boyunca beni arayip sormadilar.1 kere memlekete gittim niye geldin dediler bana bir dahada gitmedim.evlendim dugunume cagirdim misafir gibi geldiler ama.ben herseye sunger cekmeye karar verdim hep aradim para yardimi yapttim.gel gelelim bebegim oldu arayip sormadilar beni.sezeryan oldum tek basina esimle beraber.4 saat sonra ayaga kalktim dr lar sasirdi nasil olur diye nasil olmasin ben ne acilar cektim bu neki diyesim geldi.biraz karisik oldu ama sunu soyleyeyim.annelik en kutsal kurum cocuklarimiz yaslansa bile onlardan sorumluyuz.para pul veremiyorsak en onemli seyi verelim sevgimizi.artik bana soranlara annem yok diyorum.cok aciki benim hicbir zaman annem olmadi.

varda arkadaşım yazdıklarını okudum ve inanamadım.çok üzüldüm:( ya gerçekten hayatta neler var..benim halime şükretmem lazım , şu an kendimi kötü hissediorum zaten,onlar ne yaparlarrsa yapsınlar annem ve babam :( ne olursa olsun,,herkes unutulur ama onlar asla..:( dayanmaya çalışcam,ne olursa olsun saygısızlık yapmamaya çalışcam susmayı denicem,,bunu başarmalıyım...ne olursa olsun onların hakkı ödenmez:( bana düşen sadece susup saygılı olmak,,sevgi beklemiorum zaten ,öle samimi olmadık hcbi zaman,,sarılıp öpme falan olmaz hiç annemle aramzda,,insan cok istiyor başkasında görunce imrenior..ama yapcak bişi yok..sadece saygılı olmam lazım..

varda arkadaşım yazdıklarını okudum ve inanamadım.çok üzüldüm:( ya gerçekten hayatta neler var..benim halime şükretmem lazım , şu an kendimi kötü hissediorum zaten,onlar ne yaparlarrsa yapsınlar annem ve babam :( ne olursa olsun,,herkes unutulur ama onlar asla..:( dayanmaya çalışcam,ne olursa olsun saygısızlık yapmamaya çalışcam susmayı denicem,,bunu başarmalıyım...ne olursa olsun onların hakkı ödenmez:( bana düşen sadece susup saygılı olmak,,sevgi beklemiorum zaten ,öle samimi olmadık hcbi zaman,,sarılıp öpme falan olmaz hiç annemle aramzda,,insan cok istiyor başkasında görunce imrenior..ama yapcak bişi yok..sadece saygılı olmam lazım..
esracığım senin adına sevindim böyle düşündüğün için benim annemde bana hiç sarılmadı sevgi gösterisinde bulunmadı ama torunu hastalandığında bir tek o bana teselli verdi manevi olarak yanımda bulundu
beraber her gün ağladık ya annem olmasaydı ben daha da manevi olarak çökerdim onun için anneler başka

esracığım senin adına sevindim böyle düşündüğün için benim annemde bana hiç sarılmadı sevgi gösterisinde bulunmadı ama torunu hastalandığında bir tek o bana teselli verdi manevi olarak yanımda bulundu
beraber her gün ağladık ya annem olmasaydı ben daha da manevi olarak çökerdim onun için anneler başka

EMA arkadaşım evet cok haklısın,,ne kadar soğuk dursalar da yeri gelince kimse onlar kadar fedakar olmaz bunu biliyorum:( Allah daha kötüsünü yaşatmasın kimseye..

eskiden kızsam da snra dayanamazdım,içten içe üzülürdüm..artık gözüm hiçbişi görmuyor..iki insan bu kadar mı anlaşamaz...benim annem cok aksi bir insan..her dakika babamla tartışıyorlar..ne yapsam begenmiyor,yapmasam bu kez gördugu insanlara beni çekiştiriyor,,yemin ederm size yapsam begenmez,yapmasam da gider dedikodumu yapar..ne zaman bi srı versem mutlaka başkasından duyuyorum..cıktıgım bi cocuk vardı,,ben üniyi kazanmıştım o sene o kazanamamıştı,,sırf cocuk ünide okumuyo die cocuga ve ailesine ne küüfürler etti,,bana ne hakaretler ettii..22 yaşındayım,üni bitti,atanmayı bekliorum kurtulmak istiyoruma artık..cehennem gibi..Anti-depresan kullanmaya başladım..22 yıldır huzursuz bi ailede,gecimsiz bir anneyle yaşıyorum..artık gözüm görmüyor hiçbişiyi...arkadaşlarımın annelerine bakıorum,,öyle imreniorum ki..hayattaki en önemli şey buymuş..evde anadan babadan huzur bulamadıktan snra dışarda bulunmuyr zaten..:( nefret ediyorum artık annemden,,konuşmak bil istemyrm,muhattap bile olmak istemyrm..o da evden gitmemi istiyor,,esra gitse de evdeki kişi sayısı azalsa,iş güç masraf azalır diyor düşünün bunu söylüyor..böyle bi insan..

Anennızın cok cıddı sorunları var yazık uzuldum...Sız kendı hayatınızı kurun bencede...yıne ıhtıyacı olursa yanında olursunuz ama sız aklınızı kaybetmeden kurtarmalısınız kendınızı

Esra kızım böyle düşündüğüne çok sevindim..Varda arkadaşımızın yaşadığı şeyleri okuyunca ben donup kaldım inanki ..beterin beteri var demekki senağlama sen halini şükret yinede dediğin gibi onlara karşı saygılı olmaya çalış zıtlaşma bakalım belki daha farklı olur her şey o zaman en azında sen sana düşen görevini yapmış olursun ailen yine aynı davranırsa yapacak bir şey yok o zaman..
Hadi inşallah her şey yoluna girer mutlu olursun canım a.s.

tesekkur ederim kizlar, yazilanlarin hepsi dogru inanin ki yadiklarimin ceyregini anlatmadim.su an 33 yasindayim ve cocuklarima sevgiyle sariliyorum.onlar icin yapicaklarimin cogalmasi icin zamanin hizla gecmesini bekliyorum.yasadiklarimi burda anlatmamin sebebi neler var neler diye gostermek icin.bu arada burasi sanal bir ortam oldugu icin anlattim, bir kac yakin arkadasim haric bunlari kimse bilmiyor.annelerinize olur olmaz seyler icin kizmayin.hepinizi opuyorum

evt bazi aileler böyle...daha beterleri de var...

beni de babam evden kovmustu 3 aylik bursuma ve banka cüzdanima el koydugunda (üni döneminde oldu bu)

bana sövdü (s...ol git bu evdenbura benm istedigimi yaparim burda dedi sesli corba icmemesi gerektigini söledigimde)

gitmedim ama ben. cünki gitcek yerim yoktu, okuyordum...

annem ise sürekli kendi tarafini müdaafa edip, bizi resmen yegenlerine kurban etmek isteyen birisidir.
bi yegeni var, onunla zorla mektup yazdirirdi, onunla zorla arkadas olmamizi istedi...itiraz etmedim yazdim bi iki satir birsey...resim koymami istedi, bende üsendigim icin anne resm koymasan cnm hic istemiyor vallahi dedim...hay demez olaydim..."onun daha baba tarafinda birsürü akraba kiz var, sana mi kaldi o" dedi. ve beni iteledi, direnmedim ne oluyor ya dedim...sonra basimi aldi, kafami duvara vurdu, hemde kackez!!!..kafamdaki tokalar catir catir kirildi yere döküldü..giderken de tekme atti ve kapiyi carpi gitti.
hic direnmedim.

yatagima girdim. bütün gün boyunca agladim cikmadim...bi ara kalktim ve baktigimda yastigimin üzerinde kan gördüm, meger burnum kanamis o darbelerden. (17 yasinda idim bu oldugunda)

simdi ise erkek kardeslerim büyüdü ve annemi binbeter ediyorlar. hakediyor. ve o hala diyor ki "sana oglan oldugun icin bi fiske bile vurmadim! simarttim! neden böylesin!"

ve beni sevdigimden ayirdi! aylarca intihari düsünmemin, hayatimin zindan olmasinin sebebi annem...ama ben yinede dinlemedim onu bu sefer...hep dinledim ama artik dinlemiycem diye düsündüm...(yeni oldu bu)

cocugu sevmedi, okumadi diye ayni senin durumundaki gbi...ha bide bizde yöre farkliligi var ondanda...cocuga o da küfür hakaret etti..hatta arkasindan " bunun erkekligi bile yoktur, tuvalete gidiyo ikidebir sorunlari var" dedi..ne igrenc bi yorum ya

bugün ise benden gec girdi eve. "canim seni aradim, karsilamak icin sokakta gezindim disarisi karanlik ya merak ettim, su su yoldan gectim ama göremedim sni" dedi. ben: anne ben ordan gelmiyorum ki, ters istikametten? dedim...bende aa ne güzel annem beni düsünüyor diye onunla ilgili düsündügüm bazi olumsuz seylerden hatta utandim bile..sonra ben odadan cikinca kardesim geldi eve annemn oldugu odaya. annem ona bn odada degilken "ben seni karsilamaya gittim" dedi...anlyicaniz bna sanki deger veriomus gibi yapio. neden baska istikamete gittigi de bölelikle ortaya cikmis oldu. evde sürekli arkamdan konusuyor...sinirime gidiyor bu...korkuorum annemden acikcasi.kafasinda binbir tilki dönüyor. ben simdi kacmayi düsünmeyeyim de ne yapayim...yapmak istemiyorum cok kötü ama durum böyle...daha cok cok fazla sey var aslinda ama neyse...

özgüvenimin sifir olmasinin sebebi de annem...beni sürekli asaglyarak büyüttü, hic sevdigini hatirlamam...simdi bile sorunum var piskolojik...ve ona bunu anlattigimda: derde bak ay takili kalmis gecmisee diye dalga gecio..ama unutuamiyorum, cocuklugumdaki dayaklar hakaretler öyle bi islenmis ki icime, her yerde smdi karsima cikiyor. meslegimi bile dogrudüzgün yapamiyorum özgüven eksikligim var...kendimi degersiz pis hissediyorum...kollarim kesik izleriyle dolu..biri görcen te anlyicak die korkuorum...güvenim sifir, cünki her ona sakli tutt anne sana sir veriyorum dedigim seyi 5 dk gecmeden babama yetisrdi, ortaliga yaydi..nasil bi anne bu aklim almiyor...

Son düzenleme:

bunlar gerçek mi aman allahım

Back
X