Annemden nefret ediyorum!

pasaklitanrica

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
966
4
0
İstanbul
Hep özenmişimdir annesiyle iyi anlaşan,arkadaş gibi olan kızlara.Ama biz,arkadaş olmayı bırak,mesafeli bi anne-kız ilişkisi bile yürütemiyoruz.Hissettiğim şeyin adı nefret,bu hissi tanımlayabilecek daha makul bi kelime bilmiyorum.Üniversitedeyim ve günümün tamamı okulda geçiyor neredeyse.Haftasonları da ya odamda oturup odamdaki işlerle ilgileniyorum ya da dışarıdayım.Ama geriye kalan o kısacık zaman diliminde,bazen eve girdiğim anda,bazen sabah gözümü açtığım anda başlıyor sorunlar.Resmen beni istemiyormuş gibi davranıyor,ama açık konuşayım ben de onu istemiyorum.Allah biliyor ya,bazen başına bişey gelsin istiyorum,çünkü bazı zamanlar öyle sinirleniyorum ki bişey yapıp kendi başımı yakacağım diye korkuyorum.Yemin ederim,acaba bende mi sorun var diye her seferinde oturup düşünüyorum uzun uzun ama yok,gerçekten yok.Sadece ufak tefek hatalarım vardır ama onlar da bi evde her gün tartışma çıkmasına neden olur mu?Ne mutluluğumla mutlu olmayı bilir,ne üzüldüğümde bunu kendine dert etmeyi.Annesini benim yaşlarımdayken kaybettmiş,acaba ondan mı bilmiyor anneliği?Annelik öğrenilen bişeyse,acaba annesini kaybettikten sonra mı unuttu hepsini?O zaman ben hiç bilmeyeceğim anneliği,benim hiç annem olmadı çünkü.Küçükken düşüp alnım şiştiğinde başıma buz koyan komşu teyzeydi,annem gazete okuyorum diyerek kovmuştu beni...Ama ne kadar annesizlik çektiysem,ona inat iyi anne olmak istiyorum.Senden hiçbir şey olmaz dediği zaman,içimden bağırarak ben başaracağım diyorum.Mutlu bi evliliğim,güzelce çekip çevirebildiğim bir evim,"anne" olmayı başarabildiğim çocuklarım olacak inşallah...

tek çocuk musun canım? annen bi dönem geçiriyor olabilir mi menapoz gibi...:26:

allah yardimcin olsun cok zor bi durum
ama ben senin iyi bi anne olacagini dusunuyorum yilma belliki psikolojik sorunlari var yada egoist bir yapisi var
tabi tek tarfli dinliyoruz ama ........................
birde bazi bayanlar eslerinden kizlarini kizkanirmis komsumuzdan biliyorum kocasi sevdi diye kizinin sacllarini kesmisti...................belki ole birseyde olabilir mi acaba

ama ben senin iyi bi anne olacagini dusunuyorum yilma belliki psikolojik sorunlari var yada egoist bir yapisi var
birde bazi bayanlar eslerinden kizlarini kizkanirmis komsumuzdan biliyorum kocasi sevdi diye kizinin sacllarini kesmisti...................belki ole birseyde olabilir mi acaba

inanmıyorum ya ne psikopatlar var:53:

bilmiyorum...babam bana çok düşkün,herkesten ayrı tuttuğunu da açıkça söyler zaten.benim için de babam öyledir...hislerini belirtmenin dışında babamın herhangi bi üstün tutma çabası yok,yani annemin kıskanacağı pek bişey yok.babam benim haklı olduğum konularda bile annemi ezdirmemeye çalışır,benim alttan almamı bekler.eğer kendisine kırıldığımı anladıysa da daha sonra açıklamasını yapar,sen haklıydın ama o an öyle olması gerekiyordu,o senin annen der...

Anlattıklarınızla ne kadar gönlünüzün yandığı belli, ateş düştüğü gölü yakarmış. Fakat ne olursa olsun bu konuda sabırlı olmanız gerekiyor. Psikolojik sorunları olabilir, siz çocukken başlamıştır ve tedavi edilmediği için bu şekilde sinir harbine neden olmuştur. Onu anlamasanızda anlamaya çalışmalısınız bence. Acaba sizin hatalarınız oluyor olabilir mi ? Belki bir kız şefkati bekliyordur sizden. Kopan bağları siz yenilemeyi denediniz mi hiç ? Ya da kavgaya yeltendiğinde ''ya sabır deyip'' susmayı. Bunu bir defa değil sureklı yaparsanız tartışmalarını en aza indirecektir.

Allah kolaylık ve sabır versin. Inşaallah aranızda sevgi kıvılcımları oluşur. :71:

Anlattıklarınızla ne kadar gönlünüzün yandığı belli, ateş düştüğü gölü yakarmış. Fakat ne olursa olsun bu konuda sabırlı olmanız gerekiyor. Psikolojik sorunları olabilir, siz çocukken başlamıştır ve tedavi edilmediği için bu şekilde sinir harbine neden olmuştur. Onu anlamasanızda anlamaya çalışmalısınız bence. Acaba sizin hatalarınız oluyor olabilir mi ? Belki bir kız şefkati bekliyordur sizden. Kopan bağları siz yenilemeyi denediniz mi hiç ? Ya da kavgaya yeltendiğinde ''ya sabır deyip'' susmayı. Bunu bir defa değil sureklı yaparsanız tartışmalarını en aza indirecektir.

Allah kolaylık ve sabır versin. Inşaallah aranızda sevgi kıvılcımları oluşur. :71:

gerçekten kendi hatalarım oluyor mu diye her seferinde uzun uzun düşünüyorum ama gerçekten göze batacak bişey yok.dediğiniz gibi,yakınlaşmayı da deniyorum.özellikle sorun yaşamadığımız zamanlar normalden çok daha yakın davranmaya çalışıyorum ki sorun yaşamayalım artık...ama öpsem,sarılsam itekliyor,bunaldım diyor,huylandım diyor.ne yapayım ki ben daha:26:

illaki bi nedeni vardır kendince cnm benm ya,gerçi ne gibi makul bi neden bulunabilir ki buna hani iki çocuğuna da eşit davranıyor olsa kişiliğiyle alakalı diycem ama.onunla konuşmayı dene bakalım anlamaya çalış.bazen onların zamanlarındaki gibi olmamızı istiyorlar ama onlar gibi olmamız imkansız.evde bi süre ben de yaşamıştım böyle birşeyi,annem uzunca bi zaman bana cephe almıştı sanki,ben ksıa bi süre sonra hastalanınca korku yaşadı ve ondan sonra hareketleri normale döndü daha sıcak davranmaya başladı.

canım çok üzüldüm bu duruma,oysaki anneler bizi hayatta en çok seven ve fedakarlık yapan kişilerdir.Annen ile konuşmayı denedinmi hiç,mutlaka bir neden vardır altında bence :97:

Bazı anneler ki çevremde çogundan görüyorum, dokunulmaktan öpülmekten hoşlanmıyorlar.. Bu annenizin sizi istemediğini göstermez , hayatta yaşadıklarının onu katılaştırdığını gösterir.. Siz evlendiğiniz zaman size gösteremediği tüm sevgisini çocugunuza verecektır, bundan eminim.

Hediye almayı deneyin. O gun ona özel bir yemek yapmayı deneyin.. TÜM şefkatinizle o kızdıgı zaman gözlerine bakmayı ve susarak oradan cıkmayı deneyın. Bu çok ıyı bir çözümdür.
Evet bu söylediklerim size zor gelebilir sevgi beklerken bunları sizin yapmanız ağır gelebilir ama inanın siz her ne kadar ona kötü birşey olmasını istesenizde onun kokusuna hasret olacagınız, kızmasını özleyecegınız zamanlar gelecektır.

Az sabır kardeşim. Az sabır ve sukunet ..

illaki bi nedeni vardır kendince cnm benm ya,gerçi ne gibi makul bi neden bulunabilir ki buna hani iki çocuğuna da eşit davranıyor olsa kişiliğiyle alakalı diycem ama.onunla konuşmayı dene bakalım anlamaya çalış.bazen onların zamanlarındaki gibi olmamızı istiyorlar ama onlar gibi olmamız imkansız.evde bi süre ben de yaşamıştım böyle birşeyi,annem uzunca bi zaman bana cephe almıştı sanki,ben ksıa bi süre sonra hastalanınca korku yaşadı ve ondan sonra hareketleri normale döndü daha sıcak davranmaya başladı.

psikolojim bozuldu,bu da bi hastalık bence ama o bunun farkında bile değil.ölsem umrunda olmaz,kaldı ki o da benim için öyle artık

yaş kaç canım

normalde oğluna eşine karşı iyiyse, sosyal sevilen biriyse psikolojik bi sorunu olduğunu sanmam

Bazı anneler ki çevremde çogundan görüyorum, dokunulmaktan öpülmekten hoşlanmıyorlar.. Bu annenizin sizi istemediğini göstermez , hayatta yaşadıklarının onu katılaştırdığını gösterir.. Siz evlendiğiniz zaman size gösteremediği tüm sevgisini çocugunuza verecektır, bundan eminim.

Hediye almayı deneyin. O gun ona özel bir yemek yapmayı deneyin.. TÜM şefkatinizle o kızdıgı zaman gözlerine bakmayı ve susarak oradan cıkmayı deneyın. Bu çok ıyı bir çözümdür.
Evet bu söylediklerim size zor gelebilir sevgi beklerken bunları sizin yapmanız ağır gelebilir ama inanın siz her ne kadar ona kötü birşey olmasını istesenizde onun kokusuna hasret olacagınız, kızmasını özleyecegınız zamanlar gelecektır.

Az sabır kardeşim. Az sabır ve sukunet ..

Daha önceki zamanlarda olsa belki dedikleriniz işe yarardı.Ama artık gerçekten onun beni sevmesini istemiyorum.Olay anlaşmazlık boyutunu aştı,dedim ya nefretten daha makul,daha ılımlı bi kelime bulamıyorum hissettiğimi tanımlayacak.Sessiz kalmayı denedim,vurdumduymazlığı denedim,karşılık vermeyi denedim,alttan almayı denedim ama olmadı..

canım çok üzüldüm bu duruma,oysaki anneler bizi hayatta en çok seven ve fedakarlık yapan kişilerdir.Annen ile konuşmayı denedinmi hiç,mutlaka bir neden vardır altında bence :97:

sorunlarımızı çözmek adına nerelerde anlaşamadığımızı ve neler yapmamız gerektiğini,hangi konularda hangimizin alttan alması gerektiğini anlattım defalarca.umrunda bile değil

Back
X