canım çok üzüldüm durumuna. eşin açısından bu durumun herhangi bir tedavisi yok um acaba ?
annene anlatma meselesine de gelince şöyle düşünelim. rolleri değiştir ve bu durumu senin yasadıgını düşün. eşin annesine gidipte senin kısır olduğunu anlatsa ve yarın bir gün böyle birşeyi sen öğrensen ne hisserdin bence bunu bir düşün? ben bu konuda anlatmaman traftarıyım. ama tabi karar yine sana kalmış.
umarım eşnle de bu durumu halledbilmenizin bir tedavisi vardır. her kadın anne, her adamda baba olmak iser. umarım bir çözüm yolu vardır canım..
canim bekleme sürecindeyiz suan birkaç ay sonra tese ameliyati olacak esim, mikro enjeksiyon yöntemini önerdi hekimimiz, umarim canli hücreler bulunur..
ben de bu yuzden anlatmak istemiyorum anneme, kendimi esimin durumuna koyuyorumda çok zor bu durumu zaten kabullenmesi bir yilimizi aldi. kayin validem de soruyor sürekli, ona hiç bir sorun olmadigini, ek vitamin almamiz gerektigini ve deneyip, beklememiz gerektigini soyledi doktor dedim.. keske ek vitamin almasi gerekiyor demeseyim :) telaseye kapildi, evham yapiyor simdi her gittimizde dolduruyor bali, bademi, cevizi , pekmezi sagolsun , nasihatlar cabasi ve her hafta tel açip soruyor nasil sagliginiz yerinde mi iyi beslenin iyi bakin kendinize vs eksik olmasin canim kaynanam:) Hem annem hem kayin validem, beklemeyin gidin tüp bebek merkezine diyorlar, e zaten gidiyoruz 'da onu bilmiyorlar cunku insanlik hali soracaklar neden olmadigini..
Allahim bu durumda olan herkese sabir versin, bekleme süreci çok zor geçmek bilmiyor
arkadaslar, dün yine bir baskasinin çocugunu gördük annem basladi yine duygusal konusmalarina.. 'senin'de olsa'.. 'ben de anneanne olmak istiyorum' 'siz neden yapmiyorsunuz' ' yapin ben bakarim' demeye. 'Anne çok istiyoruz ama olmuyor esim kisir'mi diyeyim'?? ne diyeyim?!!
Aslinda anlamasi gerekirdi ama anlamiyor iste.. üzdü beni yine. ben de pek anlatmak istemiyorum, hepimiz kadiniz, paylasma ve anlatma geregi hissediyoruz özellikle de annemize ama olmuyor iste yapamiyorum, dar zamaninda bir baskasina anlatabilir, duyulsun istemiyorum. Daha önce bir problem yasamistik esimle, keyifsizdim ve anlatmistim anneme, evimize geldiginde sen neden benim kizima böyle davraniyorsun diye kizdi.. o günden beri pek birsey anlatmiyorum anneme.
esim bu konuyu anneme anlattigimi bilse çok üzülür, hatta kizar bana, kendini zaten kusurlu hissediyor, yetersiz hissediyor, hem zaten sorunumuzu ortaya çiktiginda beri nese'si yok, uzgun ve pek konulara girmek istemiyor.. Anneme de kiyamiyorum daha fazla üzülsün istemiyorum..
Siz neler naptiniz? Birilerine anlattinizmi?
canım gercekden güzel başlık açmışsın...
benimde kayınvalideler bilmiolar hatta her defasında bana soruyolar doktora gittinmiii gitt orda iyi doktorlar yoksa büyük şehire gidin vss..bende herdefasında diorumki doktor hiç bişeyin yok diyorr..bir defa üstü kapalı söylemeye çalışmıştım ama sanırım pek üzerinde durmadıı:))ama şuda çok önemli ben çok bahsediyorum onlaraa çocukdann yoksa onlarhep beni yatıştırıyolar olur inşallahh bir sorun yok bak diolarr bilmiyolarki biz nelerler boğuşuyoruz:))tabii bilseler nasıl davranırlar çokda merak ediyorum doğrusu
benim aileme gelince bana hep kızıolar sabırlı ol eşinin kıymetini bil sakın üzmee çocuk olur olan size olur.annem hep zamanı vakti gelince olurr derr..çokda cevre baskımız yok iki ailedende uzakdayız bizz çok müdahale edenimiz karışınamız yok aslında..
ama gel görki problem benimmmmmm kendime engel olamamakla birlikde çok kızıyorumm ..taktımm bu mevzuyaa odaklandım kaldım başka hiç birşeye motive olamıyorum sadece bu konuya takıldımmm.. hayatımınnn orta noktasına koydumm ne duyuyorum ne görüyorumm yaaa yok böyle bir şeyyy
bu durumu öğrendığımızde bı kaç ay öylece neler yapabılırız dıye düşünerek gecırdık..kımseye söylemek de ıstemedık,özellıkle ben.. Eşim annesıne ve kızkardeşlerıne söyledı bı akşam, dan dıye..annemin üzülmesını ıstemedığım ıcın cok ayrıntılı anlatmadım ve yanında hep güçlü durmaya çalışıyorum..ablam..o benım en ıyı sırdaşım,onunla paylaşıyorum bı cok şeyımı..ben aile mahremını dışardakılerın bılmemesınden yanayım,zaten bıraz mesafelı duruyorum bu konularda ve genelde de bana bışey sormuyorlar..kaynım ve eltım bızden sonra evlendıler ve bı çocukları var,,eltım de bılmez durumu..en yakın arkadaşarım da..kımın ne duşuneceğı çok umrumda değil..çünkü bazı ınsanlar diğerlerının acılarıyla beslenıyor..ben yalnızca rabbımın merhametıne sığınıyorum,inş.kalplerımızdekını kucağımıza almayı nasıp eder sağlıkla..
çok haklısın canım sana yürekten katılıyorum en doğrusu nu yapmışsın bende kardeşimle paylaşıyorum inan daha iyi ....
cnm konuyu tesadüfen gördüm ve üzüntünü anlayabiliyorum. bende de pco var 2 asılama sonrasında gebe kalamadım. daha sonra bir ilac duydum ve getirttim romanyadan branca ursului diye. kullandım ve 2. ay gebe kaldım ancak bebegimi kaybettim kan pıhtılasmam varmıs. neyse bu ilac erkek infertilitesine de cok iyi geliyor. o şekilde kocasına iciren ve hamile kalan hatta doguran arkadasım var. istersen bir dene derim eşin için. en az 3 ay kullanmak gerekiyor. ama düzenli kullanımla cok iyi sonuclar alanlar var.arkadaslar, dün yine bir baskasinin çocugunu gördük annem basladi yine duygusal konusmalarina.. 'senin'de olsa'.. 'ben de anneanne olmak istiyorum' 'siz neden yapmiyorsunuz' ' yapin ben bakarim' demeye. 'Anne çok istiyoruz ama olmuyor esim kisir'mi diyeyim'?? ne diyeyim?!!
Aslinda anlamasi gerekirdi ama anlamiyor iste.. üzdü beni yine. ben de pek anlatmak istemiyorum, hepimiz kadiniz, paylasma ve anlatma geregi hissediyoruz özellikle de annemize ama olmuyor iste yapamiyorum, dar zamaninda bir baskasina anlatabilir, duyulsun istemiyorum. Daha önce bir problem yasamistik esimle, keyifsizdim ve anlatmistim anneme, evimize geldiginde sen neden benim kizima böyle davraniyorsun diye kizdi.. o günden beri pek birsey anlatmiyorum anneme.
esim bu konuyu anneme anlattigimi bilse çok üzülür, hatta kizar bana, kendini zaten kusurlu hissediyor, yetersiz hissediyor, hem zaten sorunumuzu ortaya çiktiginda beri nese'si yok, uzgun ve pek konulara girmek istemiyor.. Anneme de kiyamiyorum daha fazla üzülsün istemiyorum..
arkadaslar, dün yine bir baskasinin çocugunu gördük annem basladi yine duygusal konusmalarina.. 'senin'de olsa'.. 'ben de anneanne olmak istiyorum' 'siz neden yapmiyorsunuz' ' yapin ben bakarim' demeye. 'Anne çok istiyoruz ama olmuyor esim kisir'mi diyeyim'?? ne diyeyim?!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?