anneme babama cok üzúlüyorum.

UMUDUM_34

Bekle..Bekle...Hiç Pes Edermiyiz?
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2013
1.783
1.792
133
Ya kizlar morelim ailemden dolayi cok bozuk.herzaman aynilardi ama dusundukce hayattan soguyorum.konuma gelirsek babam emekli ama biyerde cuzi bi ucretle isçilik yapiyo.annem evhanimi.abim evli ve annemlerle birlikte ituruyolar.abim berber ama kişin hic iş olmuyo.evleri kira.dusunuyorum.babam nezamana kadar calisabilicek.çalisamaz hale gelince kiralarini nasil verecekler.kenarda birikmisleri yok buyuzden ev alma imkanlarida yok.abim ayrilamiyo.ayrilsa şuanki durumundan daha kotu olucak biliyorum.gecinemicek.istanbul gibi bi yerde kiralar cok pahali.babamin emeklisinin uçte ikisi kiraya gidiyo.offffff nolucak boyle nereye kadar çalisabilicek.adamcagiz hep ailesi icin didindi durdu.hani bi şarki varya bu adam benm babam diye.dinleyemiyorum.kahroluyorum.benm elimden hicbisey gelmiyo.evim olsa onlara vericem ama bende kiradayim.ya sizin ailenizde boyle olan varmi.biraz moral verin nolur.depresyona girdim.:(((((

Üzüldüm babana, abin genc baska bir ise girsin calissin, yazik babana bu yasa getirmis emekliliginde hala
Didinmesi cok aci. Hem abin baska bir iste calisirsa, annenlere yardim Eder, yada baska yere cikip
Babanlarda daha kücük daha uygun yere tasinirlar.

Siz çalışıyor musunuz?
Abinizin kışın yapabileceği bir ek iş imkanı var mı? Markette kasiyerlik gibi.

Son düzenleme:
Canım ben ve ailem ,erkek kardeşim herkes kirada hayat ta zor gerçekten ama herkes ayaklarının üstünde durmayı öğrenmeli,yetmediği yerde durumu olan yardım edebilir o ayrı bir konu ,abin kışın işsizse daha düzenli bir iş bulmalı ,yengen de çalışabilir bir engeli yoksa ve gayette güzel geçinebilirler gibi duruyor,fazlada kafana takma ,sevgiler........

Üzüldüm babana, abin genc baska bir ise girsin calissin, yazik babana bu yasa getirmis emekliliginde hala
Didinmesi cok aci. Hem abin baska bir iste calisirsa, annenlere yardim Eder, yada baska yere cikip
Babanlarda daha kücük daha uygun yere tasinirlar.

Soyledim abime. Ama ne is yapcamki diyo.abim ilkokul mezunu ne is yaparki.bos oturmuyo kisin isine gidiyo ama musteri gelmiyomus.onunda bi gelecegi bi emekliligi olamicak ne yazikki.onada ayri uzuluyorum bide daha 9aylik bebegi var.o gun evsahibi kizmis oblara cikin evden demis.nereye cikicaklar 6kisi hangi eve sigacaklar.off ya derdim cok buyuk.

Canım ben ve ailem ,erkek kardeşim herkes kirada hayat ta zor gerçekten ama herkes ayaklarının üstünde durmayı öğrenmeli,yetmediği yerde durumu olan yardım edebilir o ayrı bir konu ,abin kışın işsizse daha düzenli bir iş bulmalı ,yengen de çalışabilir bir engeli yoksa ve gayette güzel geçinebilirler gibi duruyor,fazlada kafana takma ,sevgiler........

Yengem cok soyledi zamaninda bendecalisiyim diye abim izin vermedi.yengemin biraz huyu kotu.aldigini kafama kakar dedi.o onlarin arasinda sonucta kimse karisamadi.ama cok uzuluyorum.bi evleri olsa bukadar dusunmezdim.istiyorumki herseyi yapiyim aliyim onlara ama yapamiyorum.suanda bile aglamamak icin zor tutuyorum kendimi.babam zaten isyerinde rahatsizlanmis bugun.offfff.canm babamm

6 kişi demişsin. Abin, eşi, bebek, annen ve baban 6. kim?
Abinin boş dükkan başı bekleme zamanı değiliz maalesef. Keşke daha düzenli bir iş bulup öyle yuvasını kursaydı
Yazık yaşlı başlı adam o kadar boğaz nasıl yetsin
En azından bi eşi bi kendi olsa emeklisi yeter gider
ama abinlerin orada babandan gelecek 3 kuruşa ortak olmaları yanlış
Abin fabrikalara başvursun. Şöforlüğü varsa oda olabilir
Fabrikalar çalıştıracak adam olsun yeterki alırlar
Yani öyle kebap işlerde maalesef artık kalmadı üniversite mezunları bile ben ne olacağım telaşı içinde..

Ben calismiyorum evliyim hem calissam bile onlara nasil yardimci olabilirimki kabul etmezler.sonucta arada esim var.

Ailesine yardımda sadece erkek evlat meshul değildir bence. Çalışmıyorsanız yapacak bir şey yok ama çalışırken sizi sarsmayacaksa ailelere yardımda sıkıntı olmaz.
Erkek kardeşinize gelince bulunduğunuz şehirde kasiyerlik imkanları var mı? bizim burda marketlerde bu tarz işler oluyor. Çok yorucu bir iş ama en azından biraz toparlayıncaya kadar yardımcı olur. Berberlik cidden kazançlı olmayabiliyor. İyi bir yerde dükkanın olacak da sadık müşterilerin olacak da ancak. Onda bile saç sakal traşının maliyeti cidden az. Bizim kuaförlerde daha fazla para var sanırım.

Allah babanıza güç, kuvvet versin. Çok çok üzüldüm anne ve babanız için, emekliliğin tadını iyi kötü çıkartabilecekken oğlunun, gelininin, torununun sorumluluğunu almış. Allah sağlıklı, kazançlı, mutlu uzun ömürler versin anne ve babanıza…

Ben bu tarz durumlarda evlatlara kızıyorum. Kusura bakmayın ama zihinsel veya bedensel bir engel yoksa insanların çalışmamasını da anlayamıyorum. Abinizin madem geçimini sağlayamayan bir işi var, neden iş değiştirmiyor? İlkokul mezunu demişsiniz, ancak yapacağı işler yine de var. Garsonluk olur, kasiyerlik olur, pazarcılık olur, işportacılık, hamallık olur. Olur da olur… Bir erkek ailesine yetememenin sıkıntısını yaşamıyorsa, bunun için mücadele etmiyorsa ortada ters birşey vardır. Bu da genelde sorumluluk almayı istememek ve zora gelememektir. Keza yengenizde aynı şekilde, insan en azından evladına istediğini alabilmek için çalışır. Küçük çocuğa mümkünse anneniz bakar, olmadı evden nakış, dikiş yapar, çocuk bakar bir şekilde 3-5 kuruş kazanır. Abiniz aldığını başımıza kakar demiş ancak kendisi de çalışsın çabalasın başına kaktırmasın. Eskidenmiş kadının çalışmadığı, iyi kötü geçinilebilen günler. Günümüzde kadın, erkek çalışıyor da ay sonunu zor getiriyor kimi zaman. Abinizi alın karşınıza konuşun diyeceğim, ama siz kötü olursunuz bu durumda. O yüzden pek yapabileceğiniz birşey yok, abinizin aklının başına gelmesi için dua etmekten başka...

Son düzenleme:
ist iş ilanlarında şunu görmüştüm.çobanlık.çiftlikte hemde.1600 tl veriyolar hemde kaldıkları yer dahil tüm masrafları karşılıyolar.valla isteyen işini bulur ailesini geçindirir diyorum ben.bu hariç bi çok iş imkanı var parası çok iyi olan.asıl küçük yerde geçim zor.çünkü iş imkanı yok

Yengeniz çalışsa bebeğe bakıcak insan da var anladığım kadarıyla. Aldığını başa kakıcak bir durum yok. Kendi ve bebeğinin masraflarını karşılasa yeter ondan kimse fazlasını beklemez. Senin üzüldüğün kadar abin de üzülüyo mu canım? Ben hiç öyle görmedim. Çok mu düşüncesiz davranmış sanki? Daha kendi ayakları üstünde duramadan evlenmek, çocuk sahibi olmak üstüne üstlük eşini çalıştırmamak. Abin belki de yengenin evde söz sahibi olmasını istemiyordur. Dışarda olmasa da yengenin evden yapacağı işler vardır. Benim halam gelinlik işleri yapıyor evde. Bir de komşunun çocuğuna bakıyor kendi evinde. Onun da eşi çalışmıyordu geçinemiyordu böyle bir yol buldu. İyi kötü eline para geçiyor.

Dükkan abine mi ait. Ya da kiraysa onun kirasını falan çıkarabiliyor mu? allah kolaylık versin. Çok farklı bir zamandayız bu dediğin şartlarda geçinebilmek bugün imkansız. 40 50 sene önce herkes böyleydi ama bugün değil.. :(

canım Allah babacığına güç kuvvet versin.insan çalıştıkça Allah sağlığını verir hiç korkma
benim babam emekli olduktan sonra 65yaşına kadar çalıştı
Allah herkezin rızkını ayırmıştır
abin biraz rahat bir insan ama emin ol baban çalışamayacak duruma gelse daha çok çalışır
mecbur kalınca yengeni bile çalıştırır.şuan ellerindekiler ile yetiniyorlar.
sen maddi destek olamıyorsan bile market pazar alışverişi gibi şeyler yapıp götürebilirsin.
daha uygun fiyatlı bir eve taşınabilirler
annen yengen sen evde yapılıp satılan işlerden yapabilirsiniz
abin akşamları garsonluk gibi işler yapabilir
ramazanda gittiğimiz lokantadaki garson 5ekadar belediyede çalışıp sonrasında garsonluk yapıyordu üstelik orucunu ayakta atıştırarak açtı
yarım gün temizlik ütü gibi şeyler yapabilirsiniz
aman buarada abin ve sen fazla çocuk yapmayın
Allah yardımcınız olsun

1 kişi çalışıp 3-4 kişiyi geçindirmek zor.
Abin ilkokul mezunu olsa da bir iş bulabilir.İstese akşamları bile çalışabilir.
Bütün gün otura otura tembelliğe alışmışsa iş bakmıyordur.Yoksa iş var.
Gazete ilanlarındaki büyük firma ilanlarına bakmasın.
Dükkan camlarına asılan ilanlara başvurabilir veya daha küçük firma ilanları olan sitelere bakabilir.
Annen evde olduğuna göre bebeğe bakar,yengen de çalışabilir.
Abinle yengen asgari ücret bile alsalar ikisini toplayınca güzel bir gelir olur.

Ya kizlar morelim ailemden dolayi cok bozuk.herzaman aynilardi ama dusundukce hayattan soguyorum.konuma gelirsek babam emekli ama biyerde cuzi bi ucretle isçilik yapiyo.annem evhanimi.abim evli ve annemlerle birlikte ituruyolar.abim berber ama kişin hic iş olmuyo.evleri kira.dusunuyorum.babam nezamana kadar calisabilicek.çalisamaz hale gelince kiralarini nasil verecekler.kenarda birikmisleri yok buyuzden ev alma imkanlarida yok.abim ayrilamiyo.ayrilsa şuanki durumundan daha kotu olucak biliyorum.gecinemicek.istanbul gibi bi yerde kiralar cok pahali.babamin emeklisinin uçte ikisi kiraya gidiyo.offffff nolucak boyle nereye kadar çalisabilicek.adamcagiz hep ailesi icin didindi durdu.hani bi şarki varya bu adam benm babam diye.dinleyemiyorum.kahroluyorum.benm elimden hicbisey gelmiyo.evim olsa onlara vericem ama bende kiradayim.ya sizin ailenizde boyle olan varmi.biraz moral verin nolur.depresyona girdim.:(((((
geçim sıkıntısı zor çok üzüldüm ailene ve sana tabi ki
baban çalışmaya devam edecek mucburen bu durumda abinin eşide çalışsa baya toparlanabilirler aslında
annende el işi falan yapıp satsa ufak harçlıklar kazanıp evin geçimine katkıda bulunabilir diye düşünüyorum.

Arkadaslar cok tesekkur ederim zahmet edip cvp yazmissiniz.bi arkadas 6.kisi kim demis.bide kardesim var liseye gidiyo.evet abim hakkinda haklisiniz.baska is bakmiyo.dukkani bejlemek daha kolayina geliyo.iste dediginiz gibi simdi bi sorun yok ama nereye kadar boyle olacak diye dusunuyorum.babama aciyorum.bide abimin bagkur borcu var babam obuda oduyo.abimin dukkani kiralik bazen kirayi cikartamadim diyo eve para vermiyo.rabbim yardimcimiz olsun.saglikli olsunlarda ditorum bunada şükür

Abiniz ilkokul mezunu olabilir ama yinede iş bulabilir alınmayın ama biraz tembel sanki.

Abiniz fabrikalara başvuru yapabilir,şöförlük ilanlarına başvuru yapabilir.İstanbul'da yaşıyorsanız çiftlik gibi yerlere başvuru yapabilir en azından kira,elektrik ve su parası vermez yine apartman görevlisi olarak başvuru yapabilir elektrik,kira ve su parası vermez işini yapar maaşını alır.Gelininizde çalışabilir çocugada anneniz bakar.Ev kiranız ne kadar bilmiyorum ama eger bütçenizi zorluyorsa daha ucuz bir yere çıkabilirsiniz.

bu kadar karamsar düşünme benim babam erken emekli oldu ve 2 ay evde durdu.. 2 ayın sonunda ben artık çalısmak ıstıyorum bedavaya bile olsa çalışmak istiyorum bunaldım skldm dıye soylenıp duruyordu.. çok mutsuzdu her gün evde oturup yatmaktan..

sonra kafasına göre bir iş buldu inan emeklı olmadan önce bu kadar cok calısmamıstr ama mutluyum ben evde olamam dıyor.. bu acıdan da düşün erkekler evde oturup yatmayı 2 ay sever sonra bunalır..

ayrıca annenle konuş abine gerekirse yeni bir iş arasınlar ama yengen kesınlıkle calısmalı annen babana söyletsin ben artık yoruldum calısmıcam desın calısmak ıstese bile öyle söylesin bırakacagım işi desin.. yengen işe girsin biraz toparlansınlar 1 yıl sonra da ayrı eve cıksınlar..ömür boyu baban mı bakacak onlara herkes düzenini kurmalı...

siz şuan onlara ıyılıkten fazla kötülük yapmıs oluyorsunuz..

Bende annem ve babama kıyamam.
babamda zor zamanlar geçirdi senin dediğin gibi gece gündüz düşünüyordum
allahım onları başmızdan eksik etmesin

Back
X