anneme babama cok üzúlüyorum.

bu kadar karamsar düşünme benim babam erken emekli oldu ve 2 ay evde durdu.. 2 ayın sonunda ben artık çalısmak ıstıyorum bedavaya bile olsa çalışmak istiyorum bunaldım skldm dıye soylenıp duruyordu.. çok mutsuzdu her gün evde oturup yatmaktan..

sonra kafasına göre bir iş buldu inan emeklı olmadan önce bu kadar cok calısmamıstr ama mutluyum ben evde olamam dıyor.. bu acıdan da düşün erkekler evde oturup yatmayı 2 ay sever sonra bunalır..

ayrıca annenle konuş abine gerekirse yeni bir iş arasınlar ama yengen kesınlıkle calısmalı annen babana söyletsin ben artık yoruldum calısmıcam desın calısmak ıstese bile öyle söylesin bırakacagım işi desin.. yengen işe girsin biraz toparlansınlar 1 yıl sonra da ayrı eve cıksınlar..ömür boyu baban mı bakacak onlara herkes düzenini kurmalı...

siz şuan onlara ıyılıkten fazla kötülük yapmıs oluyorsunuz..

Cok guzel yazmissiniz saolun.ama sonunu anliyamadim hangi konuda kotuluk ediyorum.yalnis anlamayin sadece anliyamadim

Merhaba,

Babaniz icin üzüldüm gercekten.

Size bir misal vereyim. Annemin okuma yazmasi yok. Biz almanyada yasiyoruz. Almancasida yok, sadece bir kac kelime konusa biliyor. Babam annemi aldatinca, annem hemen ayrildi. Nafaka alamadi, evde 3 cocuk. Babam bir ton borc yapmis, aylarca evin kirasini ödememis, nerdese evdende kovulacaktik.

Annem sabah erkenden evden cikardi, temizlik islerine giderdi, sonradan fabrikada calisirdi, bir lokantada bulasik yikardi ve böylece borclari ödedi ve bizi büyütdü.

Annem kadin haliyle bunlari yapabildise o zorluklara ragmen, abinizde bir erkek olarak daha kolay yapa bilmeli istese eger!

Tavsiyem, abinizi karsiniza alin ve acik acik artik sorumluluklarini bilmesini bu yasda babaniza yük olmamasini söyleyinki bi kendine gelsin.

Yazimda hatalar olursa, özür dilerim, yurtdisinda büyüdüm.

Merhaba,

Babaniz icin üzüldüm gercekten.

Size bir misal vereyim. Annemin okuma yazmasi yok. Biz almanyada yasiyoruz. Almancasida yok, sadece bir kac kelime konusa biliyor. Babam annemi aldatinca, annem hemen ayrildi. Nafaka alamadi, evde 3 cocuk. Babam bir ton borc yapmis, aylarca evin kirasini ödememis, nerdese evdende kovulacaktik.

Annem sabah erkenden evden cikardi, temizlik islerine giderdi, sonradan fabrikada calisirdi, bir lokantada bulasik yikardi ve böylece borclari ödedi ve bizi büyütdü.

Annem kadin haliyle bunlari yapabildise o zorluklara ragmen, abinizde bir erkek olarak daha kolay yapa bilmeli istese eger!

Tavsiyem, abinizi karsiniza alin ve acik acik artik sorumluluklarini bilmesini bu yasda babaniza yük olmamasini söyleyinki bi kendine gelsin.

Yazimda hatalar olursa, özür dilerim, yurtdisinda büyüdüm.

Bravo gercekten annenize cok tebrik ettim.işte annelik boyle olmali.ama herkes boyle degil.bilmiyorum ya bazen diyorumki su hayyatta kimsen olmicak.cocuk icin tedaviler goruyorum mesela ama bi yanimda hep karamsar çekinceli.ya diyorum ona istedigi gelecegi rahatligi sunamazssam.kendi bencilligim icin kiziyorum kendime.ama iste bizim toplum boyle.bilmiyorum cokmu ayrintili dusunuyorum.

Soyledim abime. Ama ne is yapcamki diyo.abim ilkokul mezunu ne is yaparki.bos oturmuyo kisin isine gidiyo ama musteri gelmiyomus.onunda bi gelecegi bi emekliligi olamicak ne yazikki.onada ayri uzuluyorum bide daha 9aylik bebegi var.o gun evsahibi kizmis oblara cikin evden demis.nereye cikicaklar 6kisi hangi eve sigacaklar.off ya derdim cok buyuk.

abin doğru düzgün bi iş bulacak dükkan kirasını bile çıkartamıyosa bıraksın o işi
eve hiç bir katkısı olmaması ona ağır gelmiyo mu kusura bakmayın ama bana tembel geldi abiniz
işkura filan başvursun
dışarıdan liseyi filan bitirebilir öyle emek vermeden hiçbirşey olmuyo
sabit maaş alabileceği bir iş arasın
yengeniz çocuk bakıcılığı vs işler yapabilir bence
eşi de çalışsın ne bileyim istanbulda çok zor gerçekten keşke ucuz bi küçük şehirde yaşasalarmış

Son düzenleme:
Abiniz kışın iş olmuyor diye sırtını babanıza dayamamalı.
Sizin kadar düşünmeli bence.
Babanız ne yapsın kaç boğaz ona bakıyor.
Berberde iş yoksa başka bir işin ucundan tutmalı.
Eşi gerekiyorsa evden bile bütçeye katkıda bulunabilir.
Anlaşılan sizin kadar düşünmüyorlar babanızı.

Cok guzel yazmissiniz saolun.ama sonunu anliyamadim hangi konuda kotuluk ediyorum.yalnis anlamayin sadece anliyamadim

demek istediğim destek olmanız çok güzel ama omuzlarında ki yükleri siz taşımakla iyi yapmıyorsunuz..

gün gelecek baban işten cıkacak o zaman ne yapacaklar sizin yardımınıza mı bakacaklar bu sefer...

Rahata alışmalarına izin veriyorsunuz gün gelecek hayatta tek başlarına kaldıklarında anlayacaklar hatalarını ama o zaman da iş işten geçmiş olabilir bide çocuk var ortada..

siz iş işten geçmeden azıcık azıcık ittirin onları bir anda cekmeyın elınızı ustlerınden ama kendi yağlarında kavrulmayı öğrenmeliler..

Sıkıntı hayat şartlarında değil abinde.
Karısını çalıştırmayacak kadar delikanlı adam kimseye yük olmamayı bilecek
Evlenmeyi biliyor, çocuk yapmayı biliyor ama sırtı babaya dayıyor olmaz öyle adamlık
Belki ağır oldu gönlünüzü incitmek istemem ama ailece ona bunu hatırlatın, kendine gelsin, günahtır babanız misyonunu tamamlamış, evlatlarını büyütmüş, evlendirmiş,bakmış. Artık biraz rahat etmesi gereken zaman.

Bravo gercekten annenize cok tebrik ettim.işte annelik boyle olmali.ama herkes boyle degil.bilmiyorum ya bazen diyorumki su hayyatta kimsen olmicak.cocuk icin tedaviler goruyorum mesela ama bi yanimda hep karamsar çekinceli.ya diyorum ona istedigi gelecegi rahatligi sunamazssam.kendi bencilligim icin kiziyorum kendime.ama iste bizim toplum boyle.bilmiyorum cokmu ayrintili dusunuyorum.

Cocugunuza istedigi gelecegi vermege mecbur degilsiniz inanin. Sevgi verin ve örnek olun. Annem bana örnek oldu. Hic bir erkege ezdirmem kendimi, daima kendi ayaklarimin üstünde dururum, kücük yasda büyüdük biz derim hep. Hem calisdim, hem okudum ve annemi erken emekli yaptirdim. Yorulmasin daha fazla diye. O ben kücüken bana bakti, sira bende.
Annem bize güclü insan olmamizi ögretdi. Gelecegimi kendi cabamla istdigim cekile getirebilcegimi ögretdi.
Onun icin sadece cocugunuza örnek olun, ve özgüven verin yeterli. Insallah en kisa zamaninizda hayirli bir evlat alirsiniz kucaginiza.

Ama abinizi gercekten ciddi ciddi karsiniza alin, konusun. Sorumlulugunu bilsin. Istiyen ekmegini tasdan cikarir, hele hele erkekse!

Back
X