Peki,anneniz çocukları arasında ayrım yaptığını kabul ediyor mu?sebebi neymiş peki?
benimki de oğluşuna aşıktır benden resmen nefret eder, arkamdan neler neler konuşur birebir duydum da, her doğuran anne olabilse keşkegülerek bahsediyorum artık öyle kabullendim onu, he oğlu yani erkek kardeşim nasıl bi tip dersen sorunlunun önde gideni.kaç psikolog/pedagog gezildi, annem hepsini söyledikleri yüzünden düşman ilan etti o derece yani.Belki doğru bir davranış olmayacak ama son gülen iyi güler diye bekliyorum.Ben böyle kabullendim daha mutluyum
Sıkmayın canınızı.Söylemeniz iyi olmuş.Hatta keşke daha önceden söyleseymişsiniz.
Annelerin vardır böyle bir huyu.Güçlü duran çocuğa nasılsa kendi halleder die yanaşmazlar.Ama o güçlü çocuğun da aynı sevgi ve ilgiye ihtiyacı olduğunu düşünemezler.
Anneniz nasıl biri bilmiyorum.Kör cahilse gene kendini haklı çıkarmanın yollarını bulacaktır.Değilse en azından bundsn snra ilişkinizi düzeltme çabaları gösterebilir die düşünüyorum.
Bir de şey dikkatimi çekti.İçinizdeki yılların birikimi sizi çok yıpratmış. Her konuştuğunuzda gözlerinizin dolması çok normal değil.Hiç terapi almayı düşündünüz mü?? Annenizle bugünkü konuşmayı hariç tutarsak kendiniz için yapacağınız en iyi şey olurdu.
Ben annenizin durumunu ayrımcılık olarak görmedim... gerçekden zayıf ve hassas bir evlat olduğunda üstüne daha fazla düşülüyor ama tabi diğer tarafın kırıldığını fark etmiyor malesef... her aile çocuk piskolojisi konusunda eğitimli olmuyor bilinçsizce ve iç güdüyle hareket ediyor... ablanız nankörlük yapıp annenizi üzmüş ama siz oh olsun demeyin.
Tebrik ediyorum ben ayrımcılığı kabullenemiyorum ve artık beni çok rahatsız ediyor.benimki de oğluşuna aşıktır benden resmen nefret eder, arkamdan neler neler konuşur birebir duydum da, her doğuran anne olabilse keşkegülerek bahsediyorum artık öyle kabullendim onu, he oğlu yani erkek kardeşim nasıl bi tip dersen sorunlunun önde gideni.kaç psikolog/pedagog gezildi, annem hepsini söyledikleri yüzünden düşman ilan etti o derece yani.Belki doğru bir davranış olmayacak ama son gülen iyi güler diye bekliyorum.Ben böyle kabullendim daha mutluyum
ne olursa olsun annenizin yaptığı yanlış tutumlar sonucu ablanıza bu kadar bilenmeniz hiç hoş değil.. kız kardeşimin benimle ilgili böyle şeyler düşündüğünü bilseydim bir abla olarak kesinlikle uzaklaşırdım ondan .....
öyle doğru ki ayrıldıkları değerli tuttukları ile sınanıyorlar.Benim annemde yaptı o ayrımı.Söylesen kabul etmiyor.Ha ama ben gelmişim belli yaşa.Hadi o zaman küçüktüm ,çocuktum susardım.Şimdi susmuyorum.Yapmasaydın diyorum.Zamaninda bana bu lafları söyledin şimdi 5 beterini yaşattı sana diyorum.Evlat ayiran ayirdığı evlatla sınanır.Doğru bir laf bu.
Evet öyle.Mesela benim ki sınanıyor sanirım şuan.Umrumda mı? Yoo:)öyle doğru ki ayrıldıkları değerli tuttukları ile sınanıyorlar.
Çok ağladım çok anlattım ihtiyacım var bakın dediğimde umursamadılar. Kendi başının çaresine bak dediler. Niye doğurdun dediğimde böyle olacağını bilsem doğurmazdım bile dedi. Dediğim gibi anlatamadığım ama ne çok içimde barındırdığım kötü anı var. Oh demiyorum da ben ah dediğimde yetişmedi kimse. Şimdi bana ah diyorlar ben yetişebildiğim yere kadar yine çaba gösteriyorum.
Sesinizi duymayıp kendi başının çaresine bak denildiyse ohh olsun denir işte ... ben farkında olmadan yapılan tipik aile yanlışı olarak algıladım.
yani şöyle düşünmeye başladım, bu benim hayatım ve 1 defa hakkım var bunu yaşamak için.ben kendimi yırtsam da olmayınca olmuyo kadının içinde gelmiyo yani yok,böyle kabul etek zorundayım ve kendi mutluluğuma odaklanmak zorundayım.beni benden daha çok kimse düşünemez bu hayatta, zor durumda kalsan herkes kendisini kurtarmaya bakar bu hayatta zaten.İnan kendine odaklanınca daha az takıyosun hatta hiç takmıyosun, zihnen özgür oluyosun.Tebrik ediyorum ben ayrımcılığı kabullenemiyorum ve artık beni çok rahatsız ediyor.
o zaman size tavsiyem (evlisiniz de anlaşılan) yerinizde olsam ikisinden de pek bir beklentiye girmez, bazı şeyleri de kendi ruh sağlığım için görmezden gelmeye çalışırdım. özellikle seneler öncesindeki konuları bile ortaya dökmeniz size faydadan çok zarar getirir ve ablanızla aranızı açar. annenize karşı bir siteminiz varsa bunu "ablama şöyle şöyle yapıyorsun ama bana değil" şeklinde değilde "annecim şu konuda şöyle şöyle yanımda olur musun senden şunu bekliyorum" tarzında konuşabilirsiniz...Hayır ben ona bilenmiyorum. Ben ona da anlattım annem bana eziyet ederken annem haklı hakediyorsun ve daha neler neler derdi. Ben şu anda ikisine de aynı mesafede durmak istiyorum. Yaşadığım çektiğim belki şimdi anlatsam çocukça gelen şeylerin o dönem nasıl yaraladığı 28 yaşında iken bile aynı acıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?