anneme haksızlık değilmi sizce

Vallahi, sen de ilk yazılarında sinirinden dolayı öyle bir yazdın ki, ister istemez sana hak veremedim kendi adıma. Şimdi böyle detayları verince olay daha netleşti, ama yine de sen her zaman için olaya ılımlı yaklaşmaya çalışırsan anne babana o kadar faydan olur diye düşünüyorum. Ablan aklına ne estiyse yapmış, belki bundan sonra da yapacak. Ama naparsın ki, o hala annenin çocuklarından biri, e ortada 2 de günahsız torun var. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Sen, bundan sonra, her ne olursa olsun, anneni sakinleştirme yönünde hareket et. Esas derdi çeken o. Sen ne kadar onun için üzülsen de yangına körükle gitmek annen için daha kötü oluyor.

ne deseniz haklısınız canım valla ,en son yazdıklarımı okuyunca bende çok şaşırdım ben ne yapıyomuşum diye,ama dediğim gibi kızgınlıktan,ama inanki burda beni suçlayıcı yaklaşımlar okadar üzdüki beni,heleki anneliğime laf edilince daha çok üzüldüm şükürler olsunki ii bir anneyim ve çocuklarım çok sanşlı bunu ben demiyorum görenler diyor,ve ablamada sırf buyüzden kızıyorum ya onlarda çocuk ilgilenilmesi gerekiyor,ama benim sevgime ihtiyaçları değil onların anne şevkatine ilgisine ihtiyaçları var,elbetteki yeğenlerimi çok seviyorum ilk yeğenime 2.5YAŞINA KADAR BEN BAKTIM OZAMANLAR EVLİ DEĞİLDİM VE SORUMLULUĞUM İŞİM GÜCÜM YOKTU EVDE ANNEMLE BERABER BİZ İLGİLENDİK,,TABİKİDE ÇOK SEVİYORUM ONLARII ONLAR AİLEMİZİN İLK TORUNLARI sevilmezmii,ama onların günahı yok bunuda biliyorum,oyüzden anneme buzamana kadar bişey demedim ama babamla araları ablam ve çocuklar yüzünden gittikçe dahada kötü bi yol alıyor,inanınki iki yabancı gibiler birbirlerine hakaret ediyorlar hiç tınlamıyorlar helede annem artık ne yapmak istediğini anlamış değilim,araları hiç düzelmiycek gibi geliyor artık ümidim kalmadıııı,,,

benimde düşüncem konudaki bütün cvblarımı okumadığınız için önyargıyla yaklaşmışınız diyorum:50::20:

Hiçbir konuya önyargıyla yaklaşmam:20:Yazılanları kelimesi kelimesine okudum,eğer farkettiyseniz bir çok arkadaşımızda benimle aynı fikirde.Daha sonraki yorumlarınızı okuduktan sonra düşüncelerim daha da netleşti diyebilirim.

ya arkadaşlar bi gecede nolmuş topiğe böyle nezamandır yazılmıyor diye bende yazmıyordum ama sizlere topluca cevap yazmak

istedim,inanınki son yazdığım yazıdaki konuşma tarzıma bende çok kızdım,sonrasında ama o oan okadar sinirliydimki tekrar köpeği getircekmiş

ablan diyince çıkıverdi ağzımdan,çünkü annem çocuklara bakıyo hadi diyelimki bide mecbur bakıcak çünkü bakmazsa sokakta kalıcaklar

diyosunuz neyse,peki soruyorum size üstüne üstlük köpeklerinede bakmak zorundamı annem söyleyin allah rızası için,o köpekleri işyerinden

almış yavru olarak zaten maaşı ne kadarda bide köpek bakıcak diye düşünmüştüm bide baktım ertesi günü ev sahibi kızmış ablamda anneme

getirip bırakmış sen bak diye neyine güvenerek alıyo köpeği ,ya senin çocukların var ilgi bekleyen bide köpek neyin nesi,gerçekten sırf köpekten

ötürü iice kızdım ablama çünkü annem bakmak zorunda bırakıldı,neyse bunuda bilmezmiş gibi annem ne zorluk çekiyo çocuklar neyse ama bide

köpek var,üstüne 2. bir köpek daha getirdi onuda anneme attı gitti,ve annem napıcak diyen yok,ben ona kızıyorum, annem çocuklarla ilgilendiği

yetmiyo gibi bide hergün bahçedeki köpeklerin karnını doyuruyo pisliğini temizliyo revamı bu sorarım,ben olsam köpek vermişim bakıver diye her

işten geldiğimde köpeklerimin pisliğini alır süpürür temizlerdim,ama ablam onada yanaşmadı hiç görmedim,neyseki ilk gelen köpeği eski kocası

aldı götürdü gezmek içinde geri geldiğinde getirme köpeği bakamıycam artık dedi annem,(çünkü ogün ablam anneme sırf köpeği,ogün hem getiriver eve

yıkıcam demiş,,annemde biraz işi olduğu için geç götürmüş köpeği ,yani ablam öğlen aramış getir diye,annemde akşam üstü götürmüş nevarki

bunda)bas bas bağırmış niye busaatte getirdin bu satte köpekmi yıkanır artık,ben ev işi yapıyodum niye erkenden getirmedin diyince annemde

sinirlenmiş alınmış,bırakmış orda ne halin varsa gör getirme bidaha diye)oyüzden işte eski eniştemede ben yemin ettim bidaha almam o köpeği

içeri demiş aldı götürdü şimdi o bakıyo,öteki köpekte ablamda duruyo artık çünkü işi bırakmış şuan çocuklarınada kendi bakıyo şükür,,yaaa kızlar

inanınki bana neden önyargıyla yaklaştınız bilmiyorum, lütfen konuyu baştan sona kadar okumayanlar sırf ilk açtığım konuyu okuyupta cvb

yazmasın çok üzülüyorum,çünkü bambaşka hikayeler anlattım sonrasında,anlamanız lazım ben elbetteki ablama üzülüyorum

düşünüyorum,çokta acıyorum bazen öyle şeyler konuşuyoruzki çok kötü,bana çalışmanın zor olduğunu benim yerimde olmak istediğini(yani

evde durup kocanın eve bakmasını ve çocuklarla kendisinin ilgilenmesini falan)çok üzülüyorum ve anlıyorum ,ama zaten hayatı öyleydi kendisi

bozdu,kendisi gitti evli adama aşık oldu sonra adam eşini boşadı ablamla evlendi,babamların karşı çıkmasına rağmen gidip evlendi ve 16

yaşında,,,birde öncesi var 13 yaşındaydı k.ablam büyük ablamı istemeye gelmişlerdi oda 18di,neyse ablam istemedi ama düşünün dediler bunlar

gittiler tel.ettiler ne kararınız diye istemiyo kız dedi annem sonra k.ablam teli aldı dediki ablam istemiyo ben istiyorum beni alın diye,ya daha 13

yaşındasın çocuksun ne evliliği dediler,neyse ciddiye alıp gelmişler ablamda evlencem diye tutturunca evlendiler,yaaa karşıdan bakıp düşününce suç

ablamda değil annemlerde aslında ama zaptedemediler,aslında vurup oturttursalardı ablam bidefa ağlardı,şimdi siz ağlıyorsunuz,neyse işte

çocuk olmuyo diye 3 yıl sonra boşandı,sonrada 16 yaşında yine aynı hatayı yaptı ama bu seferki evli bi adamdı ve ablam 16 adamsa 34

yaşındaydı neymiş aşık olmuş,inanırmısınız okadar çirkin bi adamki görenler yuh diyodu ablama güzel kızsın niye bu adama vardın diye

kızıyorlardı,diyebilirsiniz aşık olmuş ama evli bi adam olmamalıydı,ve sonrasında zaten ablam dediki ya nnoldu bana bilmem ama ne biliyim yolda

görsem ıyy der başımı çeviricem bi adam aslında ama aşık oldum,ama annemler hiç istemedi busefer ayak dayıyalım bari yanlış yapmasın

busefer diye ama olmadı başına buyruk yine kaçtı gitti,ve annem babamdan buyüzden tokat yedi bizim gözümüzün(erkek kardeşim ve ben) önünde ve ogece gidip atıcakmıştı

annem akarsuya köprüden o ıssız yerde yolda ağlayarak yürüdüğünü ve kararlı olduğunu arkasında yalnız erkek kardeşimle ben olduğumu

daha çok küçüğüz anlayamıyoruz ama gerçek vardıki kararlı olduğu çok gücüne gittiği sırf elalem için kendisine tokat attığı onca yıllık hayat

arkadaşıyla hayatı onoktada bittiğini anlamış olarak ''siz gelmeyin peşimden atıp kurtulucam demesi siz görmeyin gidin diye hıçkıra hıçkıra

ağlayarak bize gitmemizi söylemesini unutamam bizde ağlamaya başlamıştık karanlıktı korkuyoduk anne bizi bırakma diye inlemelerimiz hala

kulaklarımda ve anladıki hayatta çocuklarından değerli bişey yok kırmadı yalnız bırakmadı canım annem,,,:43: işte ablam şuan 26 yaşında ve

10yıldır annemle babamın arası okonu yüzünden açık ve annem babamın onca affet demesine rağmen affetmedi,şmidi ogünlerin tek

sorumlusunun ablam olduğunu düşündükçe nasıl ona karşı herşey normalmiş gibi davranabilirim bizim ailemizde böyle oldu sırf onun evlilik

merakı yüzünden,oysaki imrenilen bir ailemiz vardı kardeşlerin birbirine bağlılığı fedakarlığı birimiz ağlayınca hepimizin ağlaması sevinçlerimiz

hüzünlerimiz herşey bambaşkaydı,öyle özlüyorumki çocukluğumuzu ne güzel neşeli huzurlu ve mutlu bi ailede büyümüştük oysaki bu evlilik

herşeyi bitirdi,daha fazla yazamıycam kusura bakmayın ama benide anlayın ,cevap olarakyazıcaklarımı sonra yazarım artık dayanamıyorum çünkü:43::43::43:

Beni önyargılı yaklaşmakla suçluyorsunuz.Alın işte okudum,alıntıda yaptım.Vurup oturtsalardı gibi ifade ne kadar doğru acaba?Kardeşinize el kaldırmalarını onaylıyorsunuz.Benim babam asla bize vurmadı ama annem(her anne gibi)terlik fırlatır popomuza şaplak atardı.Annem abime şaplak atsa benim içim sızlardı,anneme küserdim.Sizse ailenizin ablanıza vurmasını istiyorsunuz,bu nasıl kardeş sevgisi?Daha 13 yaşındaki bir çocuğu kararlarından dolayı yargılıyorsunuz.Ayrıca insan aşık olunca o kişiyi dünyanın en yakışıklı erkeği gibi görür.Belki sizin eşiniz çok çirkindir ama size dünyanın en yakışıklı erkeği gibi gelir.Ayrıca köpek mevzusunda anneniz gayet güzel kendisini savunabilmiş,eğer çocuklara bakmak istemeseydi yine kendisini gayet güzel savunabilirdi.Bence önyargılı olan sizsiniz,gerçekleri göremiyorsunuz.Anneniz torunlarına bakmaktan gayet memnun ama siz memnun değilsiniz.

Bütün yorumları okuyamadım ama;
1.si Annenize kıyamamanızı ve bu yüzden tepkini anlarım ama bu anneni ilgilendiren bir
durum eğer hiç istemiyırsa konuşsun bakmasın zorla olacak şey değil bu.Ama bazı yorumlarınızda
ablanız ve yeğenlerinizle ilgili yazdıklarınız çok garibime gitti,yanlışlarıyla hatalarıyla abla sizin ablanız,
günahsız iki yavru sizin yeğeniniz yıkıcı olmak yerine bemce biraz yapıcı olup ablanızla ilişkinizi
sağlamlaştırın sorunu nedir öğrenin sonra tatlı dille yanlışlarını düzeltmeye ikna edin.

Beni önyargılı yaklaşmakla suçluyorsunuz.Alın işte okudum,alıntıda yaptım.Vurup oturtsalardı gibi ifade ne kadar doğru acaba?Kardeşinize el kaldırmalarını onaylıyorsunuz.Benim babam asla bize vurmadı ama annem(her anne gibi)terlik fırlatır popomuza şaplak atardı.Annem abime şaplak atsa benim içim sızlardı,anneme küserdim.Sizse ailenizin ablanıza vurmasını istiyorsunuz,bu nasıl kardeş sevgisi?Daha 13 yaşındaki bir çocuğu kararlarından dolayı yargılıyorsunuz.Ayrıca insan aşık olunca o kişiyi dünyanın en yakışıklı erkeği gibi görür.Belki sizin eşiniz çok çirkindir ama size dünyanın en yakışıklı erkeği gibi gelir.Ayrıca köpek mevzusunda anneniz gayet güzel kendisini savunabilmiş,eğer çocuklara bakmak istemeseydi yine kendisini gayet güzel savunabilirdi.Bence önyargılı olan sizsiniz,gerçekleri göremiyorsunuz.Anneniz torunlarına bakmaktan gayet memnun ama siz memnun değilsiniz.
ya sen lafı nerenle anlıyosun anlamadım yazdıkların çok çirkin ben zaten herşeyi bi kenara bıraktım,,geçmişi tekrar hatırladım. vurma meselesini bukadar büyütüceni bilseydim yazmazdım, sen tabiri caiz leri bilmiyosan senin sorunun,,şuan bu meseleden ötürü annemle babama okadar kızan varki suç kızda değil sizde onu ozaman vurup otuttursaydınız yani(konuşup ikna etseydiniz)açıklama yapiim bazıları anlamıyo:20:neyse ozaman üzülür izin vermiyolar evlenmeme diye ağlar sonra unuturdu sizde bukadar seyi yaşamak zorunda kalmazdınız diyolar başta halam babamın ablası çok fena ,,oyüzden dedim olafıı yoksa babamızdan hiç sopa yemedik ,ve dediğin gibi annemden şaplak terlik bizde yedik o anlamda vurma demedim anlamışsındır umarım:20::20:
Bütün yorumları okuyamadım ama;
1.si Annenize kıyamamanızı ve bu yüzden tepkini anlarım ama bu anneni ilgilendiren bir
durum eğer hiç istemiyırsa konuşsun bakmasın zorla olacak şey değil bu.Ama bazı yorumlarınızda
ablanız ve yeğenlerinizle ilgili yazdıklarınız çok garibime gitti,yanlışlarıyla hatalarıyla abla sizin ablanız,
günahsız iki yavru sizin yeğeniniz yıkıcı olmak yerine bemce biraz yapıcı olup ablanızla ilişkinizi
sağlamlaştırın sorunu nedir öğrenin sonra tatlı dille yanlışlarını düzeltmeye ikna edin.
canım gerçektende yazdıklarımı okumamışsın herşeyi anlattım ben çünküü gerçekten artık anneme karışmıyorum böyle üsteledikçe daha çok üzüldüğünün farkıdayım çünkü oyüzden şimdilik herşey yolunda zaten çünkü şuan çocuklara ablam bakıyo,, tabi yeni bir işe girene kadarrr,,,,hepinize bikez daha söylüuyorum ablamla aramızda ne dargınlık ne kıskançlık,nede kötü bişey yokkk,ablamı seviyorum yeğenlerim canım benim her evine gittiğimizde benim oğluşum çıldırıyo kuzenlerini görücem oynıycam diye nasıl seviyolar nasıl ii anlaşıyorlar bilemezsiniz,ama ufak kızla pek anlaşamıyorlar o başka cadı azcık dokundurmuyo kendine:55::1:,yaşları yakınya ondan olsa gerek neyse işte ablamla sürekli görüşüyoruz evlerde olsun msnde olsun devamlı konuşuyoruz çokta ii geçiniyoruz ama iş okonuya gelince ki ben tepkimi koyuyorum oda bunu biliyo bi okonuda anlaşamıyoruz okadar,,neyse herşey eskisi kadar güzel olur inşallah tek temennim bu yeterki annem babamı affetsin herşey düzelicek ama affetmiyo bende aralarını düzeltmeye çalışınca ben kaynıyorum arada olmuyo hiç birine şimdilik karışmıyorum bakalım nasıl olucak

haksizlik falan degil benim gordugum butun ananeler babaneler torunlarina bakiyor ne var bunda ,birde yabanci degil eltin gorumcen degil ablan neden kiskaniyosun ki:19:

haksizlik falan degil benim gordugum butun ananeler babaneler torunlarina bakiyor ne var bunda ,birde yabanci degil eltin gorumcen degil ablan neden kiskaniyosun ki:19:

ya canım benim yne başa sardık sayfalarda herşeyi anlattım lütfen bitek ta baş sayfadaki yazımı okuyupta yorum yazmayın rica edicem bakın neler oldu o yazdığımdan berii lütfennn,ben hatamı anladım artık anneme karışmıyorum gerçektende istemese bakmaz,benim demem oki sadece bana gelipte hergün ablamdan bahsetmesin diyorum ama hala oda o diyo,arkasından konuşuyo''git yüzüne söyle bunları bana niye söylüyosun diye tepki veriyorum haliyle:19:

ya sen lafı nerenle anlıyosun anlamadım yazdıkların çok çirkin ben zaten herşeyi bi kenara bıraktım,,geçmişi tekrar hatırladım. vurma meselesini bukadar büyütüceni bilseydim yazmazdım, sen tabiri caiz leri bilmiyosan senin sorunun,,şuan bu meseleden ötürü annemle babama okadar kızan varki suç kızda değil sizde onu ozaman vurup otuttursaydınız yani(konuşup ikna etseydiniz)açıklama yapiim bazıları anlamıyo:20:neyse ozaman üzülür izin vermiyolar evlenmeme diye ağlar sonra unuturdu sizde bukadar seyi yaşamak zorunda kalmazdınız diyolar başta halam babamın ablası çok fena ,,oyüzden dedim olafıı yoksa babamızdan hiç sopa yemedik ,ve dediğin gibi annemden şaplak terlik bizde yedik o anlamda vurma demedim anlamışsındır umarım:20::20:

Yazdıkların çirkin demişsin ama kendi yazdıklarını okumanı isterim.''Ya sen lafı nerenden anlıyorsun''sence hoş bir cümle mi?Tabiri caizleri anlarım fakat yazdıklarındaki tabiri caizler(!) hoş değil.Ben konunu ağız dalaşı yapmak için okumadım.Ayrıca kendi düşüncelerimi söyledim,neden bu kadar sinirleniyorsunki?Hoş eleştirilerle karşılaşabileceğin gibi hoş olmayan eleştirilerle de karşılaşacaksın.Eğer bir konu açıyorsan tüm eleştrilere açık olmalısın.Kendi düşüncelerimi söylediğim gibi kendini de bu kadar yıpratmaya gerek olmadığını söylüyorum.Buradaki herkes aynı şeyi söylüyor ve sen herkesi konuyu okumamakla,seni yanlış anlamakla itham ediyorsun.Kullandığın kelimeler için açıklama yapmana gerek yok,çok şükür okuduğumu anlayabiliyorum.Fakat sen yazıyorsun yazıyorsun sonra sinirle yazdım veya tabiri caizse öyle dedim diyerek kendini aklamaya çalışıyorsun.Kendim başta olmak üzere çoğu kişinin de yazdığı yorumlardan yola çıkarak,çocuk bakma olayını kendine bu kadar dert edinme.Sen kendi yuvanda mutlu,huzurlu yaşamaya bak.Kendini üzmen,çocuklarına ve eşinede yansır,yuvanda huzursuzluk başlar.Annenle ablanın arasına girme bence,çevremde örneklerini çok gördüm,yarın bir gün onlar canım cicim olur,arada sen kötü olursun.
Bana yazdığın cevabı da sinirle yazdığını düşünüyorum,bu olay seni çok yıpratmış.Eğer sinirlenmeyeceksen:30:söyleyeyim hemen hemen her ailede kardeşlere verilen imtiyazlar beğenilmez,en güzeli sabredip beklemen.Annen gerçekten memnun değilse bile sesini çıkarmadığına göre torunlarıyla olmayı seviyor.Hakkında hayırlısını dilerim...

Herkes kardeşini kıskanıyor ki teşhis koyulmuş baştan..
Benim kardeşim yok "kıskanacağım" biri de yok.
Ona göre yazıyorum.
Çalışıyorsa ablan kreşe verecek parası vardır diye düşündüm.
Annene gelince şahsen benim başıma gelse anneme baktırmazdım katiyen.
Zaten gençlikleri çocuklarla uğraşarak onlara fedakarlık yaparak geçiyor.
Yaşlanınca kendi keyfini çıkarması her şeyimden önemli benim.
Benim şahsi düşüncem bu herkesin hayat görüşü farklıdır tabii. :71:

Son düzenleme:
ya haklısın canım dediğin gibi en azından para vermese bile zaten annedir bakar parayada ihtiyaç duymadan bakar da neden bi gönlünü hoş tutmuyor.hergün anneniz onlara gidip geliyo en azından çocukları kendi bıraksa sizin evinize veya enişteniz bıraksa baktığı yetniyor birde evine teslim ediyor.bence anneni küçük küçük gönlünü alsa bişeyler alsa tatlı sözlerle onu okşasa annenize zaten yük gelmez.neyse biraz okula başlayınca yükü azalır annenizin.dua edinki üçüncü bi bebek falan düşünmesinler
kimi arkadaşlar kıskanmaktan falan bahsetmişler kıskançlık değil bu anneye değer vermek çocuk bakmak kolaymı hemde 2 tane niye annesi rahat rahat dolaşmasın gezmesin kafasını dinlemesin tatlı tatlı torun sevmeye gitmesin kızının evine.çocuk bakmak insanı çökertiyo ki annenizin yasıda en az bir 50 vardır tahminen.ben olsam bende anneciğimi düşünürdüm neden yorulsun neden daha erken yaşlansın.bencillik kısknaçlık değil bu anneyi düşünmek.

Son düzenleme:
bence bu eğer bir problem ise annenizin problemi..

birinin kardeşi diğerinin kızı da olsanız size laf söylemek düşmez..

Yazdıkların çirkin demişsin ama kendi yazdıklarını okumanı isterim.''Ya sen lafı nerenden anlıyorsun''sence hoş bir cümle mi?Tabiri caizleri anlarım fakat yazdıklarındaki tabiri caizler(!) hoş değil.Ben konunu ağız dalaşı yapmak için okumadım.Ayrıca kendi düşüncelerimi söyledim,neden bu kadar sinirleniyorsunki?Hoş eleştirilerle karşılaşabileceğin gibi hoş olmayan eleştirilerle de karşılaşacaksın.Eğer bir konu açıyorsan tüm eleştrilere açık olmalısın.Kendi düşüncelerimi söylediğim gibi kendini de bu kadar yıpratmaya gerek olmadığını söylüyorum.Buradaki herkes aynı şeyi söylüyor ve sen herkesi konuyu okumamakla,seni yanlış anlamakla itham ediyorsun.Kullandığın kelimeler için açıklama yapmana gerek yok,çok şükür okuduğumu anlayabiliyorum.Fakat sen yazıyorsun yazıyorsun sonra sinirle yazdım veya tabiri caizse öyle dedim diyerek kendini aklamaya çalışıyorsun.Kendim başta olmak üzere çoğu kişinin de yazdığı yorumlardan yola çıkarak,çocuk bakma olayını kendine bu kadar dert edinme.Sen kendi yuvanda mutlu,huzurlu yaşamaya bak.Kendini üzmen,çocuklarına ve eşinede yansır,yuvanda huzursuzluk başlar.Annenle ablanın arasına girme bence,çevremde örneklerini çok gördüm,yarın bir gün onlar canım cicim olur,arada sen kötü olursun.
Bana yazdığın cevabı da sinirle yazdığını düşünüyorum,bu olay seni çok yıpratmış.Eğer sinirlenmeyeceksen:30:söyleyeyim hemen hemen her ailede kardeşlere verilen imtiyazlar beğenilmez,en güzeli sabredip beklemen.Annen gerçekten memnun değilse bile sesini çıkarmadığına göre torunlarıyla olmayı seviyor.Hakkında hayırlısını dilerim...
çok üzgünüm canım afedersin evet sinirle yazdım çünkü anlamadığını düşündüm ne biliyim işte zaten kafam karısıktı,,neyse dediğim gibi ben artık hiç bişey söylemiyorum ne zmandır hepimizin arası ii çünkü artık ablam evinde çocuklarına kendisi bakıyo ilgileniyo arada sırada büyük(8yaşında)yeğenim annemde kalmayya gidiyo kendi isteğiyle okadar annemde rahatladı üstünden bi yük alktı valla bide zaten bide 1 aydır bursadan dayım geldi(annemin ölen absinin oğlu)işte oda işsiz güçsüz evde oturuyo pc başında her hizmetini ben görüyorum diye annem iice sinirlendi:1: bide çocuklar olunca iice zordu işi neyseki herşey ii şimdi destek verende vermeyende sağolsun kızlar inşallah kalbinizi kırmamışımdır eğer kırdıysam birinizi özür dilerim çok sağolun
Herkes kardeşini kıskanıyor ki teşhis koyulmuş baştan..
Benim kardeşim yok "kıskanacağım" biri de yok.
Ona göre yazıyorum.
Çalışıyorsa ablan kreşe verecek parası vardır diye düşündüm.
Annene gelince şahsen benim başıma gelse anneme baktırmazdım katiyen.
Zaten gençlikleri çocuklarla uğraşarak onlara fedakarlık yaparak geçiyor.
Yaşlanınca kendi keyfini çıkarması her şeyimden önemli benim.
Benim şahsi düşüncem bu herkesin hayat görüşü farklıdır tabii. :71:
evet canım oyüzden öyle dedim zaten anneme üzülüyorum ondan kıyamıyorum napiyim kolaymı zamanında o zor şartlarda 4 çocuk büyütmüş:59:
ya haklısın canım dediğin gibi en azından para vermese bile zaten annedir bakar parayada ihtiyaç duymadan bakar da neden bi gönlünü hoş tutmuyor.hergün anneniz onlara gidip geliyo en azından çocukları kendi bıraksa sizin evinize veya enişteniz bıraksa baktığı yetniyor birde evine teslim ediyor.bence anneni küçük küçük gönlünü alsa bişeyler alsa tatlı sözlerle onu okşasa annenize zaten yük gelmez.neyse biraz okula başlayınca yükü azalır annenizin.dua edinki üçüncü bi bebek falan düşünmesinler
kimi arkadaşlar kıskanmaktan falan bahsetmişler kıskançlık değil bu anneye değer vermek çocuk bakmak kolaymı hemde 2 tane niye annesi rahat rahat dolaşmasın gezmesin kafasını dinlemesin tatlı tatlı torun sevmeye gitmesin kızının evine.çocuk bakmak insanı çökertiyo ki annenizin yasıda en az bir 50 vardır tahminen.ben olsam bende anneciğimi düşünürdüm neden yorulsun neden daha erken yaşlansın.bencillik kısknaçlık değil bu anneyi düşünmek.

çok teşekkür ederim beni çok ii anladığın için (annemde 51 yaşında suan) ama normal bi baktırmak değilki bu ,inaNINki gerçekten gönlünü hoş tutsa,ona bi teşekkür etse o bile yeterdi ,bende böyle davranmazdım çok üzüyodu annemi ama neyse ablamdada iileşmeler var ,bugün tel ettide annemi bi arayıversene içim yanıyo bişeymi oldu acaba dedi dayımla kavga etmişlerde noldu bişeymi var yoksa ara bana haber ver dedi hayret, düşünmeye başladı annemi gıcık kız neyse ben şuanda heryönden çok mutluyum ablamıa annemide çok seviyorum,zaten bugün saat 20den 23e kadar ablamdaydım dertleştik sohbet ettik ve geldim öle işte herkez sağlıcakla kalsın:70:

Son düzenleme:
çok üzgünüm canım afedersin evet sinirle yazdım çünkü anlamadığını düşündüm ne biliyim işte zaten kafam karısıktı,,neyse dediğim gibi ben artık hiç bişey söylemiyorum ne zmandır hepimizin arası ii çünkü artık ablam evinde çocuklarına kendisi bakıyo ilgileniyo arada sırada büyük(8yaşında)yeğenim annemde kalmayya gidiyo kendi isteğiyle okadar annemde rahatladı üstünden bi yük alktı valla bide zaten bide 1 aydır bursadan dayım geldi(annemin ölen absinin oğlu)işte oda işsiz güçsüz evde oturuyo pc başında her hizmetini ben görüyorum diye annem iice sinirlendi:1: bide çocuklar olunca iice zordu işi neyseki herşey ii şimdi destek verende vermeyende sağolsun kızlar inşallah kalbinizi kırmamışımdır eğer kırdıysam birinizi özür dilerim çok sağolun

Yazdıklarına kırılmadım,kırılmış olsaydım yardımcı olmaya çalışmazdım:71:En güzelini yapıyorsun,güzel yuvanda mutlu olmaya bak.Ailenle beraber sağlıklı,mutlu,huzurlu bir yaşam dilerim:nazar:

Yazdıklarına kırılmadım,kırılmış olsaydım yardımcı olmaya çalışmazdım:71:En güzelini yapıyorsun,güzel yuvanda mutlu olmaya bak.Ailenle beraber sağlıklı,mutlu,huzurlu bir yaşam dilerim:nazar:

anlayışın için teşekkür ederim çok sağol dileklerin için ,,inşallah ii bi yaşam olsun hepimiz için:70:

Back
X