ya arkadaşlar bi gecede nolmuş topiğe böyle nezamandır yazılmıyor diye bende yazmıyordum ama sizlere topluca cevap yazmak
istedim,inanınki son yazdığım yazıdaki konuşma tarzıma bende çok kızdım,sonrasında ama o oan okadar sinirliydimki tekrar köpeği getircekmiş
ablan diyince çıkıverdi ağzımdan,çünkü annem çocuklara bakıyo hadi diyelimki bide mecbur bakıcak çünkü bakmazsa sokakta kalıcaklar
diyosunuz neyse,peki soruyorum size üstüne üstlük köpeklerinede bakmak zorundamı annem söyleyin allah rızası için,o köpekleri işyerinden
almış yavru olarak zaten maaşı ne kadarda bide köpek bakıcak diye düşünmüştüm bide baktım ertesi günü ev sahibi kızmış ablamda anneme
getirip bırakmış sen bak diye neyine güvenerek alıyo köpeği ,ya senin çocukların var ilgi bekleyen bide köpek neyin nesi,gerçekten sırf köpekten
ötürü iice kızdım ablama çünkü annem bakmak zorunda bırakıldı,neyse bunuda bilmezmiş gibi annem ne zorluk çekiyo çocuklar neyse ama bide
köpek var,üstüne 2. bir köpek daha getirdi onuda anneme attı gitti,ve annem napıcak diyen yok,ben ona kızıyorum, annem çocuklarla ilgilendiği
yetmiyo gibi bide hergün bahçedeki köpeklerin karnını doyuruyo pisliğini temizliyo revamı bu sorarım,ben olsam köpek vermişim bakıver diye her
işten geldiğimde köpeklerimin pisliğini alır süpürür temizlerdim,ama ablam onada yanaşmadı hiç görmedim,neyseki ilk gelen köpeği eski kocası
aldı götürdü gezmek içinde geri geldiğinde getirme köpeği bakamıycam artık dedi annem,(çünkü ogün ablam anneme sırf köpeği,ogün hem getiriver eve
yıkıcam demiş,,annemde biraz işi olduğu için geç götürmüş köpeği ,yani ablam öğlen aramış getir diye,annemde akşam üstü götürmüş nevarki
bunda)bas bas bağırmış niye busaatte getirdin bu satte köpekmi yıkanır artık,ben ev işi yapıyodum niye erkenden getirmedin diyince annemde
sinirlenmiş alınmış,bırakmış orda ne halin varsa gör getirme bidaha diye)oyüzden işte eski eniştemede ben yemin ettim bidaha almam o köpeği
içeri demiş aldı götürdü şimdi o bakıyo,öteki köpekte ablamda duruyo artık çünkü işi bırakmış şuan çocuklarınada kendi bakıyo şükür,,yaaa kızlar
inanınki bana neden önyargıyla yaklaştınız bilmiyorum, lütfen konuyu baştan sona kadar okumayanlar sırf ilk açtığım konuyu okuyupta cvb
yazmasın çok üzülüyorum,çünkü bambaşka hikayeler anlattım sonrasında,anlamanız lazım ben elbetteki ablama üzülüyorum
düşünüyorum,çokta acıyorum bazen öyle şeyler konuşuyoruzki çok kötü,bana çalışmanın zor olduğunu benim yerimde olmak istediğini(yani
evde durup kocanın eve bakmasını ve çocuklarla kendisinin ilgilenmesini falan)çok üzülüyorum ve anlıyorum ,ama zaten hayatı öyleydi kendisi
bozdu,kendisi gitti evli adama aşık oldu sonra adam eşini boşadı ablamla evlendi,babamların karşı çıkmasına rağmen gidip evlendi ve 16
yaşında,,,birde öncesi var 13 yaşındaydı k.ablam büyük ablamı istemeye gelmişlerdi oda 18di,neyse ablam istemedi ama düşünün dediler bunlar
gittiler tel.ettiler ne kararınız diye istemiyo kız dedi annem sonra k.ablam teli aldı dediki ablam istemiyo ben istiyorum beni alın diye,ya daha 13
yaşındasın çocuksun ne evliliği dediler,neyse ciddiye alıp gelmişler ablamda evlencem diye tutturunca evlendiler,yaaa karşıdan bakıp düşününce suç
ablamda değil annemlerde aslında ama zaptedemediler,aslında vurup oturttursalardı ablam bidefa ağlardı,şimdi siz ağlıyorsunuz,neyse işte
çocuk olmuyo diye 3 yıl sonra boşandı,sonrada 16 yaşında yine aynı hatayı yaptı ama bu seferki evli bi adamdı ve ablam 16 adamsa 34
yaşındaydı neymiş aşık olmuş,inanırmısınız okadar çirkin bi adamki görenler yuh diyodu ablama güzel kızsın niye bu adama vardın diye
kızıyorlardı,diyebilirsiniz aşık olmuş ama evli bi adam olmamalıydı,ve sonrasında zaten ablam dediki ya nnoldu bana bilmem ama ne biliyim yolda
görsem ıyy der başımı çeviricem bi adam aslında ama aşık oldum,ama annemler hiç istemedi busefer ayak dayıyalım bari yanlış yapmasın
busefer diye ama olmadı başına buyruk yine kaçtı gitti,ve annem babamdan buyüzden tokat yedi bizim gözümüzün(erkek kardeşim ve ben) önünde ve ogece gidip atıcakmıştı
annem akarsuya köprüden o ıssız yerde yolda ağlayarak yürüdüğünü ve kararlı olduğunu arkasında yalnız erkek kardeşimle ben olduğumu
daha çok küçüğüz anlayamıyoruz ama gerçek vardıki kararlı olduğu çok gücüne gittiği sırf elalem için kendisine tokat attığı onca yıllık hayat
arkadaşıyla hayatı onoktada bittiğini anlamış olarak ''siz gelmeyin peşimden atıp kurtulucam demesi siz görmeyin gidin diye hıçkıra hıçkıra
ağlayarak bize gitmemizi söylemesini unutamam bizde ağlamaya başlamıştık karanlıktı korkuyoduk anne bizi bırakma diye inlemelerimiz hala
kulaklarımda ve anladıki hayatta çocuklarından değerli bişey yok kırmadı yalnız bırakmadı canım annem,,,

işte ablam şuan 26 yaşında ve
10yıldır annemle babamın arası okonu yüzünden açık ve annem babamın onca affet demesine rağmen affetmedi,şmidi ogünlerin tek
sorumlusunun ablam olduğunu düşündükçe nasıl ona karşı herşey normalmiş gibi davranabilirim bizim ailemizde böyle oldu sırf onun evlilik
merakı yüzünden,oysaki imrenilen bir ailemiz vardı kardeşlerin birbirine bağlılığı fedakarlığı birimiz ağlayınca hepimizin ağlaması sevinçlerimiz
hüzünlerimiz herşey bambaşkaydı,öyle özlüyorumki çocukluğumuzu ne güzel neşeli huzurlu ve mutlu bi ailede büyümüştük oysaki bu evlilik
herşeyi bitirdi,daha fazla yazamıycam kusura bakmayın ama benide anlayın ,cevap olarakyazıcaklarımı sonra yazarım artık dayanamıyorum çünkü