• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme karşı sıcak olamıyorum.

xuesheng

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
253
78
53
35
Biliyorum belki de okumaya başlarken bu ne biçim konu diyorsunuz. Kendimi bildim bileli bu hayattan nefret ettim. Yaşamak güzel ama ben pek zevk alamadım gerçek anlamda. Bunun tek sebebi de annemin bana çocukken yaşattığı tramvalardır diye düşünüyorum. Çok kardeş olduğumuz için galiba annem çok sinirli bir kadın. Hep çözümü dövmekte bağırmakta bulmuş bir insan. Hatta çocukken birimiz ölsekte diğerlerinin kıymetini anlasa keşke derdim. Hatta Allaha yalvarırdım ben öleyim annem kardeşlerime bari iyi davransın diye. Bu kadar ters olamayız belki de, her şeyi bana ters, ya da benim hareketlerim ona hep ters geldi. Aslında hep ona sarılmak istedim, diğer anneler gibi kokusuyla büyümek, bir derdim olduğunda annemde çözümü bulmak, kimse olmasa bile o bana yeter diyebilmek istedim. Ama annem her zaman beni hayal kırıklığına uğrattı. Bizle hep yarış içindeydi, kıskanıyordu belkide bilmiyorum. Hep sert davrandı hep, dövdü, sürekli başkalarına bizi şikayet ederdi. Bazen S***** G** (Defol) dedi evden kovdu, ağır küfürler etti, ve sürekli beddua etti. En kötüsü de saçma sapan şeylere küser aylarca kimsenin yüzüne bakmazdı kendini bir odaya kilitlerdi ne yemek ne su. Ne zamanki canı sıkılır artık yalnızlıktan bir bayılma bahanesiyle kendini hastaneye kaldırttırır sonra konuşurdu ama ne fayda bir kaç ay belki hafta sonra aynı şeyler olurdu. 10 yılımız bu şekilde geçti. Bir ara internette tanıştığı biriyle babamı aldattı. Sadece biz kız kardeşlerimle biliyorduk. Babama söyleyemedik. O da hep içimde kalmıştır. Hı bu süreçte hatalarım olmadı mı tabiki oldu, çok ağır kavgalar ettik belki düşmanıma söylemeyeceğim şeyler söyledim pişmanım bunlardan dolayı.. İçimden onu sevdim ama dışımdan ona iyi olamadım malesef :( şimdi de birikimler dolayısıyla sanırım onu sevemiyorum. Ufacık şeylerde çok fazla tepki veriyorum ona karşı, kalbi kırılıyor vicdan azabı çekiyorum ama yapamıyorum ona karşı iyi olamıyorum. Sanki her zaman o yanlış söylüyor gibi düşünüyorum. Şimdi öyle bir şeyin içindeyim ki, hem onu sevmiyorum hem seviyorum. Bazı şeyleri unutamıyorum, aklıma gelince sinirleniyorum. kötü davranınca üzülüyorum. Gözyaşları içinde yazıyorum bunları, vaktinizi çaldım hakkınızı helal edin lütfen.

Eskiler düzelmez. Af dilese sizden yine de unutmazsınız belki. Ama sonuçta anne. Mesafeli bir ilşkiyi korumaya çalışın.

Annenizin psikolojik sorunları varmış, kendini odaya kapatmak aç bırakmak falan normal şeyler değil.
Herkes sevgi dolu bi anne olamıyor ne yazık ki.
Babanızla sorunları mı vardı araları nasıldı?
Ne diyeceğimi bilemedim anne konusu çok hassas oluyor.
Bu hareketleri sürüyorsa bence bi doktora götürün rahatlatıcı ilaçlar verir en azından bu kadar sinirli olmaz.
Durduk yere sarıldınız mı hiç? Belki şaşırır hiç yapmadıysanız.
Size vereceğim tek tavsiye kendi çocuğunuz olduğunda bunca yıldır gösteremediğiniz sevgiyi de ona olan sevginize eklemeniz, belki kendiniz örnek bi anne olup içinizdeki bu burukluğu az da olsa giderebilirsiniz o zaman.
Umarım herşey düzelir.

Annenizin psikolojik sorunları varmış, kendini odaya kapatmak aç bırakmak falan normal şeyler değil.
Herkes sevgi dolu bi anne olamıyor ne yazık ki.
Babanızla sorunları mı vardı araları nasıldı?
Ne diyeceğimi bilemedim anne konusu çok hassas oluyor.
Bu hareketleri sürüyorsa bence bi doktora götürün rahatlatıcı ilaçlar verir en azından bu kadar sinirli olmaz.
Durduk yere sarıldınız mı hiç? Belki şaşırır hiç yapmadıysanız.
Size vereceğim tek tavsiye kendi çocuğunuz olduğunda bunca yıldır gösteremediğiniz sevgiyi de ona olan sevginize eklemeniz, belki kendiniz örnek bi anne olup içinizdeki bu burukluğu az da olsa giderebilirsiniz o zaman.
Umarım herşey düzelir.

Ona yaklaşamıyorum, o kadar çekiniyorum ki sanki yabancı gibi geliyor bana :(

Böyle bir annem olsa, sizden daha beter davranırdım emin olun. Yine iyisiniz.
Sizi dövmüş. Bu çocuk istismarı düpedüz! Suç bu suç, kendi çocuğu olmanız bir şeyi değiştirmiyor.
Anneniz normal bir kadın değil.
Ayrıca da sadakatsiz birisi, babanızı aldatmış ve bir güzel yanına kar kalmış.
Bir sürü hatası var ve bu hataların geri dönüşü yok.
Tek tavsiyem, madem acı sözlerinizi duysun istemiyorsunuz, uzak durun. Mümkün olduğunca az görüşün.

öncelikle annenizin de bir insan olduğunu unutmayın.hatalarıyla,sevaplarıyla,sizin gibi bir insan.hata yapmış,belki (büyük ihtimalle)hastaydı.psikolojisi bozuktu.anne olabilecek olgunlukta değildi.vs.

geçmiş geçmişte kalmış,şimdi önünüze bakın,kırmadan,mesafeli,saygı çerçevesinde bir ilişki kurmaya çalışın.ben insanlara kutsal anlamlar yüklenmesine karşıyım.annelik,babalık kutsaldır gibi.herkes anne baba olmaz.siz de bunu kabullenin,bu saatten sonra annenizle ilişkiniz düzelmez ama annenizin sağlığı düzelebilir.bir doktora götürün.

Ona yaklaşamıyorum, o kadar çekiniyorum ki sanki yabancı gibi geliyor bana :KK43:
Bu çok normal çünkü aranızda somut bi anne kız ilişkisi yaşanmamış.
Bak benim annem de soğuk yapılıydı sevgisini çok gösteremezdi ben çocukken herşeyimle ilgilenirdi ama sarılma olayımız pek yoktu ben büyüyünce bunu idrak ettim gidip sarılıp öper gıdıklardım sırnaşma sırnaşma derdi sonra bunu hep yapınca oda alıştı artık oda sarılıyor şakalaşıyoruz :)
Yani demek istediğim ona bunu sen göstereceksin, yıllarca mesafeli durmuşsunuz sen onun kızısın ya canısın.
Bak git sarıl şimdi, ne olursa olsun annemsin sen benim de sımsıkı sarıl, bunu yazarken benimde gözlerim doldu anne hiçbir şeye benzemez git ve sarıl ona. :anne:
*Mutlaka doktora götürün bunu atlamayın büyük ihtimalle ilaç kullanması gerek*

Böyle bir annem olsa, sizden daha beter davranırdım emin olun. Yine iyisiniz.
Sizi dövmüş. Bu çocuk istismarı düpedüz! Suç bu suç, kendi çocuğu olmanız bir şeyi değiştirmiyor.
Anneniz normal bir kadın değil.
Ayrıca da sadakatsiz birisi, babanızı aldatmış ve bir güzel yanına kar kalmış.
Bir sürü hatası var ve bu hataların geri dönüşü yok.
Tek tavsiyem, madem acı sözlerinizi duysun istemiyorsunuz, uzak durun. Mümkün olduğunca az görüşün.

Yıllarca hayatımı alt üst etti. Ne isterse o oldu. Babam hiçbir zaman bu yaptıklarından dolayı ona kötü şeyler söylemedi. Hep konuşarak yaklaşmaya çalıştı. Ama o hep ben doğruyu biliyorum dedi. Bir kere hatasını kabul etmedi. Aynı evde yaşıyoruz, başka şansım yok :(

Bu çok normal çünkü aranızda somut bi anne kız ilişkisi yaşanmamış.
Bak benim annem de soğuk yapılıydı sevgisini çok gösteremezdi ben çocukken herşeyimle ilgilenirdi ama sarılma olayımız pek yoktu ben büyüyünce bunu idrak ettim gidip sarılıp öper gıdıklardım sırnaşma sırnaşma derdi sonra bunu hep yapınca oda alıştı artık oda sarılıyor şakalaşıyoruz :)
Yani demek istediğim ona bunu sen göstereceksin, yıllarca mesafeli durmuşsunuz sen onun kızısın ya canısın.
Bak git sarıl şimdi, ne olursa olsun annemsin sen benim de sımsıkı sarıl, bunu yazarken benimde gözlerim doldu anne hiçbir şeye benzemez git ve sarıl ona. :anne:
*Mutlaka doktora götürün bunu atlamayın büyük ihtimalle ilaç kullanması gerek*

Keşke yapabilsem ama yapamam malesef. O şey her neyse içimdeki engel olamıyorum, adım atamıyorum :( Çünkü daha önce yaptığımda ne çıkarın var ki, yoksa siz beni sevmezsiniz diyerek hevesimi kırdı. Belkide yine aynı şeyle karşılaşıp hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyorum.

Yıllarca hayatımı alt üst etti. Ne isterse o oldu. Babam hiçbir zaman bu yaptıklarından dolayı ona kötü şeyler söylemedi. Hep konuşarak yaklaşmaya çalıştı. Ama o hep ben doğruyu biliyorum dedi. Bir kere hatasını kabul etmedi. Aynı evde yaşıyoruz, başka şansım yok :KK43:
O zaman, o evden çıkma yolunu bir düşünün derim.
Bazen bazı insanlar yan yana olunca, daha beter oluyorlar.
Peki siz affedebileceğinizi düşünüyor musunuz?

Keşke yapabilsem ama yapamam malesef. O şey her neyse içimdeki engel olamıyorum, adım atamıyorum :KK43: Çünkü daha önce yaptığımda ne çıkarın var ki, yoksa siz beni sevmezsiniz diyerek hevesimi kırdı. Belkide yine aynı şeyle karşılaşıp hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyorum.
Ona çıkarsız hesapsız onu sevdiğini yanında olduğunu söyle.
Bi kahve yap git yanına konuşun bunları.
Konu anne olunca ben gaddar düşüncelere kapılamıyorum.
Dediğim gibi normal değil bi uzman yardımı alması gerek sinir kontrolünü sağlayamıyor.
Sende bu kadar pasif olma artık canım lütfen, bak kocaman kız olmuşsun ilerde agresifte olsa bi annem vardı diceksin o yanındayken git sarıl, sarılma mı diyor banane sarılcam annemsin de.
O bu tür davranışlara alışık değil emin ol kendini hizmetçi gibi görüyordur evde.
Ona yanında olduğunu hissettir birşey kaybetmezsin.

Ayniii benim annemi anlatmissin cnm
Cok zor bi bekarlik yasadim
Cok sukur evlendim o aileden kurtuldum
Kafam nasil rahat anlatamam
Cok sukurr
Darisi basina ins mutlu bir yuvan olur cektiklerine karsilik dua et heppp
Simdi evlenince kiymete bindim
Ama hep soguk ve uzagim sicak olamiyorum
Ev aldik diye kiskaniyor simdide
Amannn napalim ana sevgisi gormedik iyi anneler oluruz insdd

Olanları unutmam affetmem çok zor.
Kendinizi zorlamayın, af kendiliğinden gelen bir davranış şeklidir. Zorlama olmaz zaten.
Ki zaten siz tekrar sıcak bir şekilde yaklaşsanız bile bunu karşılayabilecek birisi yok karşınızda. Ters tepki verebilir, yine itebilir öyle değil mi?
Herhangi bir pişmanlık belirtisi de göstermiyordur?

Ona çıkarsız hesapsız onu sevdiğini yanında olduğunu söyle.
Bi kahve yap git yanına konuşun bunları.
Konu anne olunca ben gaddar düşüncelere kapılamıyorum.
Dediğim gibi normal değil bi uzman yardımı alması gerek sinir kontrolünü sağlayamıyor.
Sende bu kadar pasif olma artık canım lütfen, bak kocaman kız olmuşsun ilerde agresifte olsa bi annem vardı diceksin o yanındayken git sarıl, sarılma mı diyor banane sarılcam annemsin de.
O bu tür davranışlara alışık değil emin ol kendini hizmetçi gibi görüyordur evde.
Ona yanında olduğunu hissettir birşey kaybetmezsin.

Haklısınız :( Denicem en kısa zamanda inşallah :110: Teşekkürler :KK68:

Kendinizi zorlamayın, af kendiliğinden gelen bir davranış şeklidir. Zorlama olmaz zaten.
Ki zaten siz tekrar sıcak bir şekilde yaklaşsanız bile bunu karşılayabilecek birisi yok karşınızda. Ters tepki verebilir, yine itebilir öyle değil mi?
Herhangi bir pişmanlık belirtisi de göstermiyordur?

Hareketler aynı ama artık çok fazla küsmüyor, Allahınızdan bulun diyor. Yüzgöz olduk sanırım biraz. Ama çok yoruldum. Evliliği kafamdan geçirmeyen ben evlenmek istiyorum en azından daha iyi hissederim diye. Düşünmemeye çalışıyorum eskiyi.

Biliyorum belki de okumaya başlarken bu ne biçim konu diyorsunuz. Kendimi bildim bileli bu hayattan nefret ettim. Yaşamak güzel ama ben pek zevk alamadım gerçek anlamda. Bunun tek sebebi de annemin bana çocukken yaşattığı tramvalardır diye düşünüyorum. Çok kardeş olduğumuz için galiba annem çok sinirli bir kadın. Hep çözümü dövmekte bağırmakta bulmuş bir insan. Hatta çocukken birimiz ölsekte diğerlerinin kıymetini anlasa keşke derdim. Hatta Allaha yalvarırdım ben öleyim annem kardeşlerime bari iyi davransın diye. Bu kadar ters olamayız belki de, her şeyi bana ters, ya da benim hareketlerim ona hep ters geldi. Aslında hep ona sarılmak istedim, diğer anneler gibi kokusuyla büyümek, bir derdim olduğunda annemde çözümü bulmak, kimse olmasa bile o bana yeter diyebilmek istedim. Ama annem her zaman beni hayal kırıklığına uğrattı. Bizle hep yarış içindeydi, kıskanıyordu belkide bilmiyorum. Hep sert davrandı hep, dövdü, sürekli başkalarına bizi şikayet ederdi. Bazen S***** G** (Defol) dedi evden kovdu, ağır küfürler etti, ve sürekli beddua etti. En kötüsü de saçma sapan şeylere küser aylarca kimsenin yüzüne bakmazdı kendini bir odaya kilitlerdi ne yemek ne su. Ne zamanki canı sıkılır artık yalnızlıktan bir bayılma bahanesiyle kendini hastaneye kaldırttırır sonra konuşurdu ama ne fayda bir kaç ay belki hafta sonra aynı şeyler olurdu. 10 yılımız bu şekilde geçti. Bir ara internette tanıştığı biriyle babamı aldattı. Sadece biz kız kardeşlerimle biliyorduk. Babama söyleyemedik. O da hep içimde kalmıştır. Hı bu süreçte hatalarım olmadı mı tabiki oldu, çok ağır kavgalar ettik belki düşmanıma söylemeyeceğim şeyler söyledim pişmanım bunlardan dolayı.. İçimden onu sevdim ama dışımdan ona iyi olamadım malesef :KK43: şimdi de birikimler dolayısıyla sanırım onu sevemiyorum. Ufacık şeylerde çok fazla tepki veriyorum ona karşı, kalbi kırılıyor vicdan azabı çekiyorum ama yapamıyorum ona karşı iyi olamıyorum. Sanki her zaman o yanlış söylüyor gibi düşünüyorum. Şimdi öyle bir şeyin içindeyim ki, hem onu sevmiyorum hem seviyorum. Bazı şeyleri unutamıyorum, aklıma gelince sinirleniyorum. kötü davranınca üzülüyorum. Gözyaşları içinde yazıyorum bunları, vaktinizi çaldım hakkınızı helal edin lütfen.

Su kadar sey yasadigin kadina nasil yakin olacaksin ki her kadin cocuk dogurdu diye anne olmuyor malesef, ve her kadin cocugu istedigi icin de dogurmuyor, kimisi cahillikten kimisi koca baskisiyla falan filan dolu sey var herkesin de bildigi ...
Zorla evlendirilenler falan herneyse..
Annenle bu kadar yuz goz olduktan sonra ve birde o aldatma olayidan sonra nasil yakin olacaksin ki neden agliyorsun kac yasindasin ? Herkes der kac yasinda olursan ol annede anne der insan diye, ben senin durumundakilere en cok calisio csbalamayi hayatini kurtarmayi ve kendi mutlu yuvasini kurmayi care olarak yaziyorum. Cunku kendi buyudugun aileden hayir gelmez artik bir an once okulunu oku meslek sahibi ol git kurtar kendini, kendi aileni mutlulugunu kur , gecmiside dusunup durma surekli.

Ayniii benim annemi anlatmissin cnm
Cok zor bi bekarlik yasadim
Cok sukur evlendim o aileden kurtuldum
Kafam nasil rahat anlatamam
Cok sukurr
Darisi basina ins mutlu bir yuvan olur cektiklerine karsilik dua et heppp
Simdi evlenince kiymete bindim
Ama hep soguk ve uzagim sicak olamiyorum
Ev aldik diye kiskaniyor simdide
Amannn napalim ana sevgisi gormedik iyi anneler oluruz insdd

İnşallah :( Ama çok korkuyorum ona kötü davrandığım için çocuklarımda bana yapacak diye :( Çünkü sürekli beddua ediyor. Anne kötü de olsa asi olmamamız gerek dinen, Allah bilir tabi de yinede korktuğum gerçeğini değiştirmez.

Back
X