• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneme kırgınım

daha önceki yorumlarda bir arkadas yazmıs her ailenin bir günah keçisi olur diye bizim ailelerin de bizlerim sanırım :) ben artık kendi dört duvarıma bakıyorum eşim kızım ben en önemlisi bu üçü diğerleri onlardan sonra cünkü kapıyı kapatınca içerde sadece bunlar var asıl huzur orada olmalı. anneniz ve ablanız kendi dertlerinden belki düşünememişler kırıcı olduklarını bana da ilgi göster yerine olay soguyunca tamam ablamın senin destegine ihtiyacı var zor bir sürecten geciyor anlıyor ben de elimden geldigince destek olmaya cabalıyorum ama elimden bu kadarı geliyor benim de bir evliliğim var önceliklerim degişti ister istemez gibisinden ince ayar cekip ardından size karsı kullandıkları cümleleri söyleyip kırgınlıgınızı dile getirseniz? annenizi tanımayınca acaba işe yarar mı ilerleyen sürecte dedim ilk etap için verdiğiniz kararlar bence de cok yerinde ama sebat etmek gerek kararlarda o bakımdan

birbirimizle muhabbet etsek "susun dikkatim dağılıyor" dedi yeğenim
eşim bilgisayarını aldı oturdu oyun oynuyordu yeğenim istedi bilgisayarı ona verdi.televizyonu açmayın diye bağırıyor çocuk açmadık.öylece oturduk kaldık

Bütün sayfaları okuyamadım ama size davranışları tuhafmış gerçekten..!!
Tamam, ablan zor bir dönemden geçiyor ve sinirleri bozuk olabilir ama annenin ortamı daha çok germesi çok tuhaf..
Kızının yanında olmaya çalışırken, diğer kızını kırması gerekmez.!
Bugüne kadar olan düzeninizin de değişmesi normal ama bunu çok büyütmeyin derim..
Sonuçta siz de kendi ailenizi kurmuşsunuz, yarın öbür gün sizin de çocuğunuz olur.
Kendi ailenize odaklanın ama eşinizin de dediği gibi, annenlerle eskisi kadar olmasa da görüşmenizi kesmeyin..
Bir de son olarak; 6 yaşındaki çocuğun büyüklerine karşı bu şekilde konuştuğunu ilk kez görüyorum.!
Sanırım etkilenmesin diye çocuğa fazla toleranslı davranılmış ki, kimse ona laf söyleyemiyor..!
Okula giden çocuğu olan ve çocuğun da ödevleri olmasına rağmen, pazar günü gecesi size gelmeleri de ayrı bir tuhaflık zaten.!
Bence hatanız yok ve kırılmakta da son derece haklısınız.!
Yalnız aynı binaya gidince, sorunlarınız daha da büyüyecek gibi görünüyor..!
Bir tanıdığınız, arkadaşınız misafirliğe gelse; o zaman da mı ses yapmayın diyecekler, merak ettim.?
Ya da, sizin de çocuğunuz olduğunda, aynı binadayken çocuklarınız ses çıkarırsa ne olacak.?

eşimde böyle diyor canım.az görüş ama ara konuş özleyince gelir giderler diyor.bende böyle yapmayı düşünüyorum.kırıldığım çok şey var :KK43: mesela bugün pencereye kuş pislemiş.eşimin ağzından kaçtı pınar kuş pencereye sı...mış dedi.ablam ne biçim konuşuyorsun sen diye kızdı eşime ama 5 dakika sonra eski eşi aklına gelip ağzına gelen küfürü etti çocuğun yanında.uyarıncada sus be deyip azarladı.iki arada bir derede kaldım :KK43:

Bence ablanın psikolojisi bozulmuş iyice ve sizin gibi anlaşan bir çifti görmek daha da moralini bozuyor.
Belki uzman desteği alsa, tek boşanan kadının kendi olmadığını anlayabilse rahatlar ama bu agresif tavırlarla onu da kabul etmez gibi sanki..
Belki az görüşmeniz ikiniz için de daha iyi olacak.. bir de siz depresyona girmeyin.!

Çok benzemiyo ama bende de öyle bi sorun var. Allah yardımcın olsun. En çok da annenin yardımcısı olsun çünkü bi anne için iki evladı arasında kalması zor bi durum. Sen bence annenin elini öp barış, el öpmekle ağız kirlenmez. Hatanı anlayamıyosan bile özür dile çünkü anneye muhtaçlık hiç bitmiyo. Köprüleri atma onu kırma. Ben haklıyım diye çıkışma, seni antipatik gösterir ve kıskanç kardeş moduna sokar annenin gözünde. Sen haklısın de geç... 10 ay sonraki yaşamınızı düşün de hareket et... Kırma :)

çok doğru diyorsun canım gerçekten.bende herzaman haklıda olsam özür dilerdim.ama bu sefer dilemicem.çünkü en son özür dilediğimde bide saçma sapan özür diliyorsun demişti.anneme göre özür dilemek pof poflamaktır.geçenlerde eşimin yanlışlıkla ayağına bastım.ayy askım özür dilerim acıdı mı dedim.annem de sende ne seversin özür dilemeyi dedi.ne yapsak mı yaranılmaz valla yaranılmıyor!özür dilesen bi türlü dilemesen bi türlü.haksız olsam gene dilerdim kesin yapım böyle ama haklıyım dilemicem..bazı arkadaşlar bana anlayışsız dedi burada ama anlayışsızlığı annem ve ablamda yapıyor.eşime bana karşı ufacık bi anlayış yok.dediğin gibi gemileri yakmam asla canım ama eskisi gibide her doğru bildiğimi söyleyip,anne gel gel gel diye yalvarmıcam.misafir gibi gidip gelcem.gelmeyene neden gelmedin demicem.gelene kapım açık buyrun gelin dicem.

Yani şu yazdıklarınıza bakınca resmen ağzım açık kaldı..:KK57:
Normalde bir annenin çocuğuna özür dilemeyi öğretmesi, bunun bir erdemlilik simgesi olduğunu öğretmesi gerekir..
Ki siz, 30 yaşına gelmiş evli barklı bir kadın olarak, son derece saygılı ve duyarlı davranmanıza;
Ve HAKLI olduğunuz halde, halâ alttan alıp, bir de üzerine özür dilemenize rağmen, anneniz buna bile kızabiliyor..!!
Çok ilginç gerçekten.!

canim ablan yillardir gurbette belki annen daha hassasdir ona karsi gurbette yasamak birileri ozlemek cok zor gurbette yasayan biri olarak yaziyorum 14 yil once cikdim anacimin babacimin yanindan tam 18 yasimin bitmesine 4 gun vardi ogundur hasretim aileme onlarda bana ramazan bayraminda supriz yaptim aileme beni karsisinda goren ailem soka girdiler bakdim annem o kadar uzerime dusuyorki yeminle bende soka girdim kardeslerim yegenlerim azicik konusup ses yapsa susun bebegim uyuyo kac yasinda kadinim ustelik haksizda olsam ablama nasil bagiriyor birgun sus benim cocugum hakli o nerse o bidaha gorucezmi bakalimda kardesini kiriyorsun ustelik canim su cekdi desem babam bir cirpida aldi geldi kardesim kac gundur canim borek cekdi dedi annemde hic yapamiyorsan git hazir al ye dedi sabahleyin simit koktu sanki anne bende simit aldiniz zannettim dedim kadin sokak basindaki simitciyi aramis bol bol ye cocugum dedi bakdim bir masa dolusu simit pogaca borek almis annem niye bukadar uzerime dusuyorsun digger kardeslerim kirilir sonar dedim annem aynen soyle dedi ben onlarin mutluluguna hastaligina sikintilarina herseylerine elimden gelindigince yetisdim ama sana evledim agladin yaninda yokdum mutlu oldun paylasamadim hasta oldun bir corba bile yapamadim kuzum sen bosver kim darilirsa darilsin dedi kardeslerime donerekde sakin darilmayin ben ona hasret olcem yeminle sizlerde anasiniz evletlerinizdan biri gozunuzden uzakda gencligi bitse ne dusunursunuz dedi hepsi hak Verdi sakin kusmeyin darilmayin anneciniz hasret gideriyor demekki ablanla ustelik ablanizin en zor gunleri hatta sizde yardimci olun ablaniza ailenden baskasi bos su hayatta

Back
X