• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme kırıldım

Merveprtkya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
86
1 haftalığına teyzem gelmişti memleketten 3 yaşında oğlu var benim de 5 buçuk yaşında var oğlum kalmaya gittim sonra çocuklara annem anneannem çok müdahale etmeye başladı ve devamlı bana kalacak mısın diye sormaya başladılar ben de durumdan çok rahatsız oldum dedim ben gideceğim sanki istemediler benden sonra da misafirliğe gitmişler ben varken hep evde durdular çok kırıldım bu duruma

Sizi davet etmişler miydi kalmanız için
Çocuğunuz çok mu yaramaz
Gidince yük oluyor olabilir misiniz
Yeterince yemek temizlik yapıyor musunuz gittiğinizde

İki bacı mümkünse çocuk sayısı az bir ortamda keyif yapmak istiyor olabilir
Siz buna engel olmuşsunuz bence

Teyzeniz bir haftalığına gelmiş
Siz yakınsınız sanırım
Bıraksaydınız iki kardeş biraz vakit geçirselerdi
Sizin de oğlunuz küçük çocuklar gürültü yapmıştır
Başı götürmemiştir
Bir haftalığına gelen kardeşine git diyemeyeceği için yakın olduğunuzdan size sormuştur kalacak mısınız diye

Ben de uzaktayım annemden
Ne zaman gitsem millet toplaşıp geliyordu
Hiçbir şey anlamıyorum annemle geçirdiğim zamandan
En son gelmeyin demek zorunda kaldık

Benim de 3 yaşında kızım var. 5-6yaşlarında uyum sağlayabileceği çocuk olsa ortamda, çok mutlu oluyorum. Ama oyun oynayamayıp, üstüne tartışma çıkıyorsa, içimden de olsa ne zaman gidecekler diye düşünüyorum. El değilsiniz, hep beraber güzel zaman geçirebilirdiniz, ama çocuklar anlaşamıyorsa en doğrusu sizin gitmeniz olmuş

teyzenız kaç yaşında . Aynı yaş aralığında çocuklarınız var .?

Anne ve anneanne yaşlı olunca kafa kaldırmamıştır, ayrıca ben oradayken evde oturdular ben gidince gezmeye gittiler dediğinize göre sizde birkaç gün kalmış olmalısınız

1 haftalığına teyzem gelmişti memleketten 3 yaşında oğlu var benim de 5 buçuk yaşında var oğlum kalmaya gittim sonra çocuklara annem anneannem çok müdahale etmeye başladı ve devamlı bana kalacak mısın diye sormaya başladılar ben de durumdan çok rahatsız oldum dedim ben gideceğim sanki istemediler benden sonra da misafirliğe gitmişler ben varken hep evde durdular çok kırıldım bu duruma
Seni istememişler çok net :KK43:

9 aylık bebeğim kabızlık yasiyor ne yaptıysam geçmiyor ek gıda sonrasi yaşamaya başladık kuru
senin tahmini1,5 yasinda bir cocugun daha vardi. 1,5 -3- 5 ev kres gibi oldugundan istememis olabilir.

Teyzem, anneme gelse rahatsız etmemek için gitmiyorum. Siz niye çocuklu yatılı misafir varken tekrar gidiyorsunuz? İşlere yardım ediyor musunuz? Anneniz haklı. Bir daha ki sefere daha teyzeniz yokken gidin

O evden çıkar çıkmaz hepsini engellerdim.Tabii ki amaç ömür boyu konuşmamak değil ama ne kadar kırıldığımı anlamış olurlardı.Benim annemgil de bana benzerini yapıyor.Böyle akrabalar toplandığında beni yetişkinlerin arasına almak yerine küçük çocuklara bakıcılığa yollamaya çalışıyorlar.Hırsımdan deliriyorum.Çok haklısınız kırılmakta.

Benzeri bana da yapılmıştı. Yeni doğum yapmıştım. Annem kendi evimde daha rahat bakarım, dikişlerin iyileşene kadar bende kal dedi. Üç gün sonra kız kardeşim geldi. Benim büyük kızımla kardeşimin kızı anlaşamadılar, annem de surat yapınca evime geçtim.

Lohusa olduğum halde, kız senede bir geliyor diye büyütmedim.(Lohusa kafası biraz değişik çalışıyor çünkü) Sonrasında olanlara kırıldım ama.

Kardeşim bir hafta kaldı. Annem karşı binamda olmasına ve ameliyatlı olmama rağmen bir tas çorba bile teklif etmedi. İlk gün yerimden kalkamadığım için kızım evde yarı aç dolandı. Dolaptan kuru peynir bulmuş onu yiyordu. Ona çok içerledim.

Kardeşimin gittiği gün annem bir tencere çorba, bir poşet meyve almış, babamı da peşine takmış çıktı geldi. Ne annemi ne elindekileri almadım. İhtiyacım olduğunda yoktunuz, şimdi de benim ihtiyacım yok dedim gönderdim. Ben küseceğime haftalarca onlar küstü. Sonra da kendi kendilerine barıştılar😃

Yani size hak veriyorum. Anneniz iletişime geçerse içinizdekileri söyleyin. Yoksa yaptıkları şeyin farkına varmıyorlar.

Benzeri bana da yapılmıştı. Yeni doğum yapmıştım. Annem kendi evimde daha rahat bakarım, dikişlerin iyileşene kadar bende kal dedi. Üç gün sonra kız kardeşim geldi. Benim büyük kızımla kardeşimin kızı anlaşamadılar, annem de surat yapınca evime geçtim.

Lohusa olduğum halde, kız senede bir geliyor diye büyütmedim.(Lohusa kafası biraz değişik çalışıyor çünkü) Sonrasında olanlara kırıldım ama.

Kardeşim bir hafta kaldı. Annem karşı binamda olmasına ve ameliyatlı olmama rağmen bir tas çorba bile teklif etmedi. İlk gün yerimden kalkamadığım için kızım evde yarı aç dolandı. Dolaptan kuru peynir bulmuş onu yiyordu. Ona çok içerledim.

Kardeşimin gittiği gün annem bir tencere çorba, bir poşet meyve almış, babamı da peşine takmış çıktı geldi. Ne annemi ne elindekileri almadım. İhtiyacım olduğunda yoktunuz, şimdi de benim ihtiyacım yok dedim gönderdim. Ben küseceğime haftalarca onlar küstü. Sonra da kendi kendilerine barıştılar😃

Yani size hak veriyorum. Anneniz iletişime geçerse içinizdekileri söyleyin. Yoksa yaptıkları şeyin farkına varmıyorlar.
Nutkum tutuldu okurken. Onlar da nasıl anne kızlardeşmiş. Çok iyi yapmışsınız.Ne kadar barışılsa da illa bir soğukluk kalmıştır aranızda

Anneme biri gelirse cocuksuz kardeslerimiz yemek yapip yardimci olmak icin uzun sure kalir. Cocuklularda kisa sure görusme babinda hemen ugrar kalkar.
İnsanlarin sakin bir sekilde oturup görüsebilmeleri icin buna hep dikkat ederiz.

Belki sizinkiler cocuklardan sakince muhabbet bile edemedilerse rahatsiz olmuslardir.

Nutkum tutuldu okurken. Onlar da nasıl anne kızlardeşmiş. Çok iyi yapmışsınız.Ne kadar barışılsa da illa bir soğukluk kalmıştır aranızda
Kız kardeşim aradı, sordu, uğradı. Hatta bir şeye ihtiyacın var mı kalayım falan da dedi. Abla onlar çocuk ben mesele etmedim anneme ne oluyor da dedi ama lohusa kafası işte, gurur yapıp büyüttüm sanırım. Kalkamıyorum yemeğim yok desem gelir yapardı da. O çocuğunu uzak şehirde yapayalnız büyüttü, halden anlar ama ben halimi açık etmedim işte.

Ama annem halimi sormak için bile aramadı. Bir anne ihtiyaç olmasa da bir tas çorbayı çok görmemeli bence ama annem bazen fikirsiz davranabiliyor. Çocukluğumdan beri de haksızlarsa ses çıkardığım için onun huyu böyle deyip geçiyor. Yani kendisinin yaptığı her zaman mantıklı geliyor, sorgulamıyor. Söylediğim şeye küstü, kendini kendince haklı gördü. Onun huyu böyle zaten ben anneyim uzatmayayım dedi, barıştı. Ben de he deyip geçiyorum ama artık hiç bir şey de beklemiyorum. Kafam böyle rahat.

Son düzenleme:
Teyzeniz bir haftalığına gelmiş
Siz yakınsınız sanırım
Bıraksaydınız iki kardeş biraz vakit geçirselerdi
Sizin de oğlunuz küçük çocuklar gürültü yapmıştır
Başı götürmemiştir
Bir haftalığına gelen kardeşine git diyemeyeceği için yakın olduğunuzdan size sormuştur kalacak mısınız diye

Ben de uzaktayım annemden
Ne zaman gitsem millet toplaşıp geliyordu
Hiçbir şey anlamıyorum annemle geçirdiğim zamandan
En son gelmeyin demek zorunda kaldık

Siz düşünceli davranıp kalmak için gitmeseydiniz keşke, kadın bir haftalığına uzaktan gelmiş siz ordasınız ne gerek var kalmaya.

Teyzem, anneme gelse rahatsız etmemek için gitmiyorum. Siz niye çocuklu yatılı misafir varken tekrar gidiyorsunuz? İşlere yardım ediyor musunuz? Anneniz haklı. Bir daha ki sefere daha teyzeniz yokken gidin
Teyzem anneanneme gelmişti ki onlar devamlı memlekete gidince görüşüyor ben de bu yıl uzun zaman sonra görmüştüm 2 gün kalıp dönerim dedim ama gittim gideli bir laf sokma derdinde oldular sonra çok pişman oldum gittiğime ben de

Back
X