• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme konuyu açtım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nyks-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba,

Bir süredir eşimle konuşmuyoruz. Konuştuğumuz zamanlarda da ha bire eski konular açılıyor.
Özetle eşim annem, annem, annem diyor başka birşey demiyor.

Velhasıl annemle konuşuyoruz 1-2 gündür. Anlatmaya çalışıyorum. Bak anne ben sömürüldüm, kullanıldım, maddi manevi yıprandım. Bir ömür bu insanlara katlanabilecek ne sabrım kaldı ne o kadar kıymetsiz zamanım var. Olmuyor, olduramıyorum diyorum. Annem ise el cevap şu şekilde konuşuyor; bende babanı çok çektim, babannende bana neler yaptı. Sen hep böyle kocadan kocaya gezecek misin. Sen bu kafayla gidersen mutlu olamazsın. İlk kavgada boşanılmaz( ilk kavgamız olmadığını daha öncede sorun yaşadığımızı ama ona anlatmadığımı söylüyorum anlamıyor)

Babam bunları duymasın. Sen iyiysen herkes iyi olur. Kocan gelince kapıda karşıla hoşgeldin de vs vs anlatıyor.

Sakince diyorum ki bak sen beni düşünmüyorsun elalem ne der diye düşünüp konuşuyorsun. Anlamıyor.

Arabayı satıp seni evde oturtsa daha mı iyi. En azından çalışıyosun. Bende babanın borcunu ödedim. Bunlar boşanmaya sebep değil. Gayret göster. Bunları söylüyor habire.

İçim şişti hanımlar.
Mutlu olmadığımı olanlardan sonra eskisi gibi olmayacağını kanımdan canımdan olan anneme anlatamıyorum.
Bir de imalı imalı "sen kimse güveniyorsun bu kadar" diyor. Dedim kendime güveniyorum. Çok şükür sağlıklıyım elim ekmek tutuyor. İki üç saatlik konuşma beni o kadar yordu ki. Size anlatamam.
Eşim deseniz günlerdir onunla konuşmuyorum bugün diyor ki akşam eve gidelimde gelir-gider tablosu yapalım. Ne kazanıyoruz ne harcıyoruz bilelim. İstemiyorum dedim. Masrafın arttı ondan mı yapmak istiyorsun dedim yoo ne alaka diyor.
Diyordur ki nyks ne kazanıyor nereye harcıyor göreyim ne kadar tırtıklarsam kar.
Dedim ben krediyi ve kredi kartını anca ödeyeceğim başka da param yok. Olmaz yapıcaz diyor.

Çıldıracağım.
Arkadaşı aramaya başladı. Böyle olmaz konuşun inatlaşmayın, evlilik mi biter bu yüzden vs vs.
Görümcem bile aradı bugün iş yoğundu konuşamadım ama neden aradığını biliyorum.
Geri de dönmedim müsait olunca.

Hanımlar ne yapacağım ben böyle insanlarla.
Nasıl anlatacağım derdimi, istediğimi....

Valla anneniz ne iyi yapıyor. Sizi doldurup doldurup eşinize bilendirse daha mı iyi?! Tam bir anne gibi zor zamanların olduğunu, bunların geçeceğini söylüyor.
Ama bunlarla birlikte ömrümün geçeceğini ve insanların asla değişmeyeceğini söylemiyor.

Kimseye bir sey anlatmayin. Sorana CANIM ISTEDI deyin. Bu hayat sizin amnenizden destek yok gordunuz. anneniz anlamiyorsa kimse anlamaz otesi yok.

Kararinizi verin uygulayin. Yolunuzdan cevirmek isteyene kulaginizi tikayin bis yere konusup gucunuzu tuketmeyin

Kimseye bir sey anlatmayin. Sorana CANIM ISTEDI deyin. Bu hayat sizin amnenizden destek yok gordunuz. anneniz anlamiyorsa kimse anlamaz otesi yok.

Kararinizi verin uygulayin. Yolunuzdan cevirmek isteyene kulaginizi tikayin bis yere konusup gucunuzu tuketmeyin
İstiyorum ki onlarda kırılmasın güzellikle dinlesinler anlasınlar ama mümkün olmayacak sanırım.
Ve evet galiba gerçekten bomboş yere konuşuyorum

Borclari odeyene kadar yablarinda kal bemce kavga gurultu etmeden. Kredi borcunu kapatinca pilini pirtini topla git. Bunlar seni yer bitirirm

Bir insan mutsuzsa onu o evlilige zorlamak iyi birseymi hic sanmiyorun herkesin sorunu sikintisi var ama biktim artik tukendim dedirtecek kivama geliyorsa insan ne anlami var o evliligin cevredeki bu baskiyi anlamiyorum aman yeterki bosanma mutsuz da olsan diyorlar sanki

Vallahi konu sahibi arkadaşım,madem maddi gücün var,kendine güveniyorsun kaynana falan çekme hiç.İşine yakın minik bir ev kirala rahatına bak ve bunları yaparken kimseciklere haber verme.

Annem,annem,annem diye direten varsa da buyursun otursun anacığıyla.Pişman olup senle oturmak isteyen de senin düzeninin senin kurallarının geçerli olduğu eve gelsin.

Küçük bir Bebek'le eve hapsolduğum bu günlerde tek hayalim bunu yapmak.Boğazıma kadar dolu ve öfkeliyim.

Bir insan mutsuzsa onu o evlilige zorlamak iyi birseymi hic sanmiyorun herkesin sorunu sikintisi var ama biktim artik tukendim dedirtecek kivama geliyorsa insan ne anlami var o evliligin cevredeki bu baskiyi anlamiyorum aman yeterki bosanma mutsuz da olsan diyorlar sanki
Evet. Elalem için sus sabret deniyor. Annemin şartları ile benimki farklı. Mesela annem bana hamile iken babama kaçmış. Yani mecbur kalınmış bir evlilik. Bence şuan sorsam ve dürüstçe cevap verse eminim ki tekrar olsa babamla evlenmek istemez

Vallahi konu sahibi arkadaşım,madem maddi gücün var,kendine güveniyorsun kaynana falan çekme hiç.İşine yakın minik bir ev kirala rahatına bak ve bunları yaparken kimseciklere haber verme.

Annem,annem,annem diye direten varsa da buyursun otursun anacığıyla.Pişman olup senle oturmak isteyen de senin düzeninin senin kurallarının geçerli olduğu eve gelsin.

Küçük bir Bebek'le eve hapsolduğum bu günlerde tek hayalim bunu yapmak.Boğazıma kadar dolu ve öfkeliyim.
Beni çok iyi anlarsınız o halde. Çok mu zor bu istediklerimiz. Anlamıyorum.

Önceki konuları biliyorum. Ne biçin insan bunlar ya. Böyle erkek mi olur? Gitsin anasıyla borç içinde yaşasın. Bulsun başka enayi onu tırtıklasınlar bi ömür.

Keşke deseyiniz önce anan bi sigarayı bıraksın onun masrafıyla kira ödüyor insanlar.

Önceki konuları biliyorum. Ne biçin insan bunlar ya. Böyle erkek mi olur? Gitsin anasıyla borç içinde yaşasın. Bulsun başka enayi onu tırtıklasınlar bi ömür.

Keşke deseyiniz önce anan bi sigarayı bıraksın onun masrafıyla kira ödüyor insanlar.
Artık onları geçtim çünkü anlaşamıyoruz. Ben nerdeyim o hala annemle önceden dışarı çıkardın şimdi neden çıkmıyorsun, annemle kahve için, annemle konuş, anneme gül vs vs

Back
X