• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme Nasıl Söyleyeceğim

Tardis

Kafa Nereye Biz Oraya :)
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2012
440
7
118
Ankara
Arkadaşlar bildiğiniz gibi lys sonuçları açıklandı. 360 puan aldım ama istediğim bölüme yetmiyor. Anneme üçüncü kez hazırlanmak istediğimi nasıl söyleyeceğim? Üniversiteyi geçen sene kazanıp da gitmeyince evden cenaze çıkmış gibi ağladı iki gün, bu bir sene de oturduğum, boş kaldığım her dakika gözüne battı. Anneme sinir krizi geçirtmeden bunu nasıl söylerim?

Hakkında hayırlısı buymuş demekki arkadaşım boşver üzülüpte kendini yıpratma annede sakin bir dille söylersin sınav demek dünyanın sonu degil bu sene olmadıysa seneye kazanırsın mutlaka.:3::3:

Moralin için teşekkür ederim tatlım sağolasın ben de öyle düşünüyorum aynen. Sadece söylerken kızacak diye çok korkuyorum :(

istediğiniz bölüm nedir çok merak ettim. tıp eczacılık falansa 3. kez girdiğinizde bu puandan çok yüksek bir puan alacağınızı düşünmüyorum. nede olsa 3 yıl ara vermiş olacaksınız. okul puanınızda düşmüş olacak. bu puanlada çok güzel bölümlere girilebilir.

Hukuk istiyorum. 2 senedir aynı okul puanı geldi. Kayıt yaptırmadığım halde kesiliyor mu puanım? :S :S

canım o senin iyiliğinden başka bişey istemez şüphen olmasın
sende ona istemediğim bir meslekte hayat boyu mutsuz çalışmamı istermisin diye sor
mutlaka seni anlayacaktır

Canım seni üzmek istemem ama 60 -70 puan yükseltmek zor bence bir sene daha boşuna harcama tercih yap

Kayıt yaptır yaptırma yerleşirsen diğer sene otomatikman kesilir puan
Bende aynı şekilde 3. girişte çok daha iyi alınacağını düşünmüyorum. Çünkü bende 2. girişimde 1. den daha az almıstım

Canım benimde ilk senem 300 puan aldım.Çok şey bekledikleri için bir burkulma oldu ama annende senin için üzülüyordur.
Yoksa niye dert olsun ki içine.
Uygun bir dille anlat..Kaderin buymuş.
Bende psikoloji istiyorum n*h gelir bana :ssz:

Moralim bozuldu ama şimdi :( kazananlar da çok çalışarak kazanmıyorlar mı benim neyim eksik :( bence ben de çok çalışırsam istediğim bölümü alabilirim :( Alamaz mıyım?

Kayit yaptirmazsan kesilmez.
Kardeşimin rehber hocasına sordum canım eger tercih sırasında bir okula yerleşen birisi ister kayıt yaptırsın ister kayıt yaptırmasın önümüzdeki sene okul puanın yarısı kesilir dedi.

Biliyorum kayıt değil de yerleşme olduğu zaman kesiliyor puanın. Ben zaten hiç tercih yapmayacağım genel olarak ama şu an moralim çok bozuldu yani :(

Moralim bozuldu ama şimdi :( kazananlar da çok çalışarak kazanmıyorlar mı benim neyim eksik :( bence ben de çok çalışırsam istediğim bölümü alabilirim :( Alamaz mıyım?

sen bu iki yılda çok çalışmamışsın demek ki bunu söylediğine göre. zaten çok çalışsaydın dert ederdin neyse 3. yıla hazırlanırım ne var ki demezdin. ve zaten çok kafan taksaydın sistemi bilirdin, tercih yapmazsan seneye puanının düşmiyceğini bilirdin. bence tek takan anneciğin. boşu boşuna annene 3 yıl çile çektirme artık başka adamakıllı puanının tutucağı kendine uygun bulduğun bi bölümü tercih et. 1 yılı anlarım 2 yılı anlarım ama 3 yıl hiç akıllıca değil.

Kardeşimin rehber hocasına sordum canım eger tercih sırasında bir okula yerleşen birisi ister kayıt yaptırsın ister kayıt yaptırmasın önümüzdeki sene okul puanın yarısı kesilir dedi.

Aynen.
İster kayıt yaptır ister yaptırma...
Bir yeri kazandığında direkt 30 puanın düşüyor ...

Amacım muhalefet olmak değil ancak ben sadece arkadaş çok kesin konuşunca bocaladım bir an. Sonuçta türkiye burası sistem an başı değişiyor. Evet çok çalışmadım çünkü ben bu sene üniversiteyi bırakıp geri geldim 6 ay anca hazırlanabildim, benim fikrim zaten bu sene de hazırlanmaktı. Bunu anneme de söylemiştim. Ancak sonuçlar açıklanınca, hele bir de iyi puan gelince sanki bunu söylediğimi unuttu. Onu üzmek istemiyorum ancak sevmediğim, istemediğim bir bölümü okuyarak kendimi harcayamam. Olmazsa ne ala derim. Bu yüzdendi sorumun çok çalışsam kazanır mıyım olması. Ben günde 2 saat falan çalışıyordum. İki kişi birden aynı şeyi söyleyince bir an istesem de kazanamazmışım gibi geldi, o yüzden sordum yani. Tahmin edin ki benim de kafam karışık, ben de üzüntülüyüm. Birinin yol göstermesini istediğim için açtım bu başlığı.

Amacım muhalefet olmak değil ancak ben sadece arkadaş çok kesin konuşunca bocaladım bir an. Sonuçta türkiye burası sistem an başı değişiyor. Evet çok çalışmadım çünkü ben bu sene üniversiteyi bırakıp geri geldim 6 ay anca hazırlanabildim, benim fikrim zaten bu sene de hazırlanmaktı. Bunu anneme de söylemiştim. Ancak sonuçlar açıklanınca, hele bir de iyi puan gelince sanki bunu söylediğimi unuttu. Onu üzmek istemiyorum ancak sevmediğim, istemediğim bir bölümü okuyarak kendimi harcayamam. Olmazsa ne ala derim. Bu yüzdendi sorumun çok çalışsam kazanır mıyım olması. Ben günde 2 saat falan çalışıyordum. İki kişi birden aynı şeyi söyleyince bir an istesem de kazanamazmışım gibi geldi, o yüzden sordum yani. Tahmin edin ki benim de kafam karışık, ben de üzüntülüyüm. Birinin yol göstermesini istediğim için açtım bu başlığı.

cnm takdir edersin ki 1.5 milyon kişinin girdiği sınava öyle 2 saat çalışmak yetmez ki hergeçen gün iş alanı özellikle hukukta darlıyo çünkü vakıf üniversiteleri kontrolsuz şekilde artmaya başladı yapamazsın diye bişe yok kesinlikle yaparsın ama dediğim gibi 2 saatle olmaz bu iş ben 5 6 saat çalışırım demiyosan ömründe bi yıla yazık etme derim çünkü çalışmak zordur herkes gezerken tozarken odalara kapanmak yani zor iş iyi düşün derim :)

Anneme söyledim. Kolay değildi. Ancak iyi düşünüyorum. Şimdiden başladım çalışmaya.

3. yılında istediği okula yerleşen 2 kişi tanıyorum.
1i inşaat mühendisliği istiyordu.İlk iki yıl ancak düşük puanlı okulların vasat mühendisliklerine puanı yeterken 3. girişinde Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendiğisliğini kazandı.
Diğeri ilk yıl hiçbir 4 yıllığı tutturamadı.2. yıl puanı ancak orta halli eğitim ve iibflere tutuyordu.3. girişinde Ankara üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı.
Yani çalışınca oluyor.Sana da iyi çalışmalar.Umarım gönlünce olur.

Back
X