Anneme ve bana yaptıklarına

Yok zaten evlenmeyi düşünuyorduk ayrıca ise giricem zaten iş imkanım var ...guveniyorum cunku istihareye yattım ve 3 kere ustuste olumlu gördüm ve onunla tanışmadan önce rüyamda görmüştüm bu yüzden güveniyorum ve karakterlerimiz uyumlu

Atandım demiştiniz?
İşlemler bitmedi mi daha?

Evlenene kadar değil, maaşınızı alana kadar sabretmek olsun aklınızda. Niye bu evliliğe atlama telaşı? Atanmışsınız, kurun düzeninizi, bakın hayatınıza. 3 ay nedir ki? Rüya muya işlerine hiç girmiyorum.

Konu sahibi gercekden zor donenler gecirmissin ve geciriyorsun. Diger arkadaslar guzel yazmislar. Senin acikcasi kimseye ihtiyacin yok. Hele ki isin gucun var ve isin hazir. Sana tavsiyem erkek arkadasin ne kadar iyi olursa olsun suan da evlenme. Once kendini duzelt isine basla, evini, duzenini kur ondan sonra gonul islerine bak. Kimse evlenmeden once gercek yuzunu gostermez. Bir laf vardir "sarmisagi gelin etmisler 40 gun kokmamis"

Ve sana abla tavsiyesi eger Sen gucluysen kendini seversen saygi duyarsan herkes de sana saygi duyar sever vs. Once kendine saygin olsun bir ortamini degistir. Borc yap gerekirse ve evini tut evladini yanina al ve biraz kafani dinle. Cunku Bu halde evlenirsen iyi, uygun dedigin erkek arkadasini da yarin birgun evlendigin de olumsuz etkileyeceksin. Ve insanlar da bu vardir. Yerdeysen onlar da bir tekme atarlar. Nerden biliyorsun yarin birgun arkadasinin ailesiyle barismayacagini ve onlari dinlemeyecegini? Nerden biliyorsun birgun sana sen de ailen gibisin deyip sana saygisizlik yapmayacagini?

Cocugun da varmis al yanina basla yeni bir hayata. Senin su an da ne kocaya ne de ailene ihtiyacin yok. Eger arkadasin anlayisli biriyse zaten anlar verdigin karari ve destekler. Desteklemezse zaten senin icin dogru bir es degildir. Bol sanslar

Hep vardı bir tek büyük ablam ve babam bana iyi davranır ..annem ve 2 ablam yüzünden kucukken evlatlık olduğumu dusundum ergenken intihar etmeyi dusundum...mesela annemin sözünü dinlemez sem gizlenir di dolaba annem 2 ablamda annem senin yüzünden gitti gelmeyecek derdi bende küçük halimle ağlayarak gece yarısı sokakta annemi aradığımı hatırlarım hep yapardı bunu bana her seferinde kanardim..sonra bana bıçak çekip keseyim mi derdi..cakmagi tutup yakayim mi derdi. Ama sadece bana ablmalar a yapmazdi...onlara iyi davranır sabrederdi..ben herşeye rağmen anneme sirnasir öper onu çok sevdiğimi soylerdim..bir keresinde sütü kaynatma dan içmek istedim sınıfta öğretmenimiz pastörize sutun kaynamamasi gerektiğini anlattığı için öyle içtim diye sütü başımdan aşağı dökmüştü...düğün gününde gelinliği mi yırtıp topugumu kirmisti orda damadın da hatası vardı gerçi ama benim suçum yoktu

Ya bu nasıl vicdansızlık ? Allah ıslah etsin onları.Bence evden kurtulmak için evlenme.Çalışıyormusunuz bir mesleğiniz var mı bence ayrı tek eve çıkın biraz birikiminiz varsa çok üzüldüm inşallah bundan sonra hep mutlu olursun evladınla arkadaşım

Çocuğunuzun babası nafaka ödemiyor mu? Çocuk için de çalışmaya başlayacağınız süreye kadar size de nafaka ödemeli. Anlaşmalı boşandıysanız bile çocuk için nafaka talebini her zaman yapabilirsiniz. Ailenizden ayrılıp ayrı eve çıkın bence de. Apar topar evlenmektense önce bir kafanızı dinleyin ki sağlıklı karar verebileseniz. Yine evlenin ama en azından kararınızı bir tartın, eminim diyip sorgulamama gafletine düşmeyin. Belki ilk evliliğinizi bile ailenizden kaçma bilinçaltıyla yaptınız, bu evliliğinizi sağlam adımlarla atın. Geçmişi ve hatalarınızı sürekli peşinizde taşımayın ama o hatadan aldığınız dersi de unutmayın

Atandım demiştiniz?
İşlemler bitmedi mi daha?

atamalardan sonra guvenlik sorustirmalari var artik. baya da uzun suruyor. 7-8 ay sürebiliyor kuruma gore degisiyor.

konuya gelince cok acele ediyorsunuz. o anneniz ve ablaniz bal olur evlendikten sonra. hem yeni bosanmissiniz hem adami yeni taniyorsunuz.

belki atandiginiz icin maasiniz icin istiyor. 10 yas fark varsa adam 35-40 arasidir diye tahmin ediyorum. o vakte kadar evlenmeyenler cok da icacici olmuyor. yani zaten sorumluluk sahibi olanlar falan bir sekilde yuva kurmaya calisiyor. illa aradan istedigi ile karsilasamamis iyi olanlar vardir ama genel gozlemim bu.

Sakın hemen evlenme. Mecbur değilsin ki evlenmeye. İşe başlayınca ayrıl ailenin yanından. Bidaha da anneni ablanı arama. Hak etmiyolar. Allah yardımcın olsun...

Hep vardı bir tek büyük ablam ve babam bana iyi davranır ..annem ve 2 ablam yüzünden kucukken evlatlık olduğumu dusundum ergenken intihar etmeyi dusundum...mesela annemin sözünü dinlemez sem gizlenir di dolaba annem 2 ablamda annem senin yüzünden gitti gelmeyecek derdi bende küçük halimle ağlayarak gece yarısı sokakta annemi aradığımı hatırlarım hep yapardı bunu bana her seferinde kanardim..sonra bana bıçak çekip keseyim mi derdi..cakmagi tutup yakayim mi derdi. Ama sadece bana ablmalar a yapmazdi...onlara iyi davranır sabrederdi..ben herşeye rağmen anneme sirnasir öper onu çok sevdiğimi soylerdim..bir keresinde sütü kaynatma dan içmek istedim sınıfta öğretmenimiz pastörize sutun kaynamamasi gerektiğini anlattığı için öyle içtim diye sütü başımdan aşağı dökmüştü...düğün gününde gelinliği mi yırtıp topugumu kirmisti orda damadın da hatası vardı gerçi ama benim suçum yoktu
şu an kı ruh halınızı cok merak ettim dogrusu.. çocukluk travması yaşatmıslar size..
psikolojık destek almanız şart.. bir sağlıkcı olarak şunu söyleyebilirim ki kesınlkle terapi alın yoksa ileride çözümlenmeyen sorunlar daha büyük sorunlara yol açabilir

Yok zaten evlenmeyi düşünuyorduk ayrıca ise giricem zaten iş imkanım var ...guveniyorum cunku istihareye yattım ve 3 kere ustuste olumlu gördüm ve onunla tanışmadan önce rüyamda görmüştüm bu yüzden güveniyorum ve karakterlerimiz uyumlu

Pardon da daha önce kötü bir evlilik yapıp ayrılmış biri olarak istihareye yatıp olumlu gördünüz diye 3 aylık biriyle nasıl evlilik düünüyorsunuz anlayamadım daha işiniz bile yok adamın kurulu düzeni yok birkaç beyaz eşyanın olduğu bir ev ve arkadaşının evi.sanırım nasık bir cesaret önce işe girin.Bir de anlayamadım ablanızda mı boşandı çocuğu mu var odasında sidikli bezler duruyor dediğinize göre. Bir de o eve tekrar geri.dönmek de var iyi.düşünün bir de çocuklar var yani

İnancınıza laf ediyor gibi düşünmeyin ama sırf istihareye yatmak yeter mi, garantisi var mı yapmayın lütfen.

Hata sense. Sen ezik davrabdigin icin oluyor bunlar. Annen balkonu acip bagirinca sen daha cok bagiracaksin. O sana orospu diyorsa ben orospu degil orospu cocuguyum diyeceksin. Alban burnunu kanatiyorsa sen onun burnunu kiracaksin. Bak o zaman seninle nasil iyi geciniyorlar. Oyle yuzune aglamakli bakmakla olmaz. Sizin evdecorman kanunlari varsa ceylaan degil aslan ol

Ben evlenme diyemiycem
Git evlen...en fazla geri gelirsin ayni seyleri yasarsin ama birde mutlu olma olasıliğin da var
Benim icime iyi olucak gibi hissettim umarim oyle olur...boyle anayi da ablayi da allah bildiği gibi yapsin...
Sadece cocuk yapma hemen bence

Ben evlenme diyemiycem
Git evlen...en fazla geri gelirsin ayni seyleri yasarsin ama birde mutlu olma olasıliğin da var
Benim icime iyi olucak gibi hissettim umarim oyle olur...boyle anayi da ablayi da allah bildiği gibi yapsin...
Sadece cocuk yapma hemen bence
Çok tesekkte ederim üstelik benim için ev tuttu bile içine de daha önce kullandığı eşyaları koydu zamanla paramız oldukça değiştiririz dedi ..insanı tartışma anında anlarsın dediler suçu yokken bir konuda 4 gün boyunca çok üstüne gittim masustan yapmadım elbette benimde huyum bu bir konuda o halde işte yoğun çalışmasına ailesinin onun üstüne gelmesine rağmen bana çok iyi davrandı ağzından tek kelime kötü söz çıkmadı üstelik beni uyardı bu durumlarda tartışırken saygımızı kaybetmeyelim ben onarılmaz yaralar açar dedi ..çok sağolun yorumunuz için

5 yıl çocuk düşüncem yok bunu ona ilk başta söyledim hayatı doysaisd yaşamak istiyorum onunla çünkü sebebi bu kabul etmisti

Son düzenleme:
Hata sense. Sen ezik davrabdigin icin oluyor bunlar. Annen balkonu acip bagirinca sen daha cok bagiracaksin. O sana orospu diyorsa ben orospu degil orospu cocuguyum diyeceksin. Alban burnunu kanatiyorsa sen onun burnunu kiracaksin. Bak o zaman seninle nasil iyi geciniyorlar. Oyle yuzune aglamakli bakmakla olmaz. Sizin evdecorman kanunlari varsa ceylaan degil aslan ol

Öyle davranmam imkansız cunku vicdan azabı çekerim bana vuran birine dahi kıyamıyorum .. hatta annem gelse yavrum özür dilerim dese yaptığı herşeyi unuturum ama o tekrar yapar. ..birazda bu yüzden konuyu açtım bana yaptıklarını hatırlayım onu affetmeyim diye..bazen dediğiniz gibi olmayı istedim ama olmuyor işte

İnancınıza laf ediyor gibi düşünmeyin ama sırf istihareye yatmak yeter mi, garantisi var mı yapmayın lütfen.

Sırf o değil karakterlerimiz, ten uyumumuz, yapmaktan zevk aldığımız şeyler ..ve tartışma esnasında saygılı bir şekilde konuşabilme mız ..

Ne yalan söylim en hoşuma giden yorum oldu, artık o kadar sıkıldım ki bu anne baba kutsallığından iğreniyorum, pskolojik şiddetin tillahını görüpte ama o senin annen demelerinden !! Ben hayatımı ona göre mi yaşıcam çok bunaldım ya , hele Bnm ki namus takıntılı bir ruh hastası ... Bacaklarımı almama bile imalı laf eder...

Buraya yazacaklarim yaşadıklarımin yüzde 1 'i ancak olur . Çünkü kötü olan şeyleri hemen unutuyorum sadece yaşadığım o duygular hayal kırıklıkları aklıma kalıyor genelde...

Yaklaşık 8 ay önce resmi olarak bosandim ( uzun süredir boşanmak istiyordum ancak bu zamanda cesaret edebildim) boşanma aşamasında annem ve ablam bana öyle cektirdiki bosanmanin verdiği yalnızlık ve acıyı yaşayamadan onlarla psikolojik bir savaşın içinde buldum kendimi oysa çok ılımlı ve sabırlı davranıyor dum...misal örnek verecek olursam ablam hiç yüzüme bakmıyor sürekli laf sokarken ben sabredip cevap vermemeye çalışıyordum ama içimde şişip patlamamak adına ablama yaklaştım gözünün içine yalvarır halde baktım abla lütfen yapma böyle neyi sevmiyorsun bende şöyle değiştireyim su evde huzurlu olalım Allah aşkına güzelce şöyle yeterki bak ben sana değer veriyorum sorunlarımızı konuşalım deneme rağmen ablam karşımda ağzını çocuklar gibi eğip bukuyordu ..bir çok kere elimi uzatmama kardeş gibi yaşamaya çalışmama rağmen o elimi hiç tutmadı en son bana olan nefreti şiddete donusunce burnumu kanatacak seviyede ( o bana vurunca bende ona vurdum ama onun gibi tüm gücümle değil hafifçe çünkü kıyamadım yoksa ondan güçlüyüm vursam yere yapışır) sildim onu tamamen defterden....anneme gelince annem sinir hastası birisi ama kabul etmiyor Dr verdiği ilacı zararlı diye kullanmıyor ama arkadaslar bir tek bana sinir hastası ablalarima öyle davranmiyor bir tek bana dırdır yapar bir tek bana el kalfirir bir tek bana hakaret eder...mesela dün kalktım sporumu yaptım odamı temizledim dusuma girdim ve saat daha 09.30 du bütün işlerimi hallettim..ablamın odasında 2 tane sidikli bez ..bunu ben yapsam herkese anlatır ve gün boyu dir dir yapar ama ablalarima tek kelime etmiyor...bir örnek daha vereyim ...sırf bana laf etmesin diye onunla aynı sofraya oturmuyor um 5 gündür ..ama her şekilde dırdır ediyor...çocuklar salonu dağıtmıştı zaten salonu ben toplar temizlerim her zaman cocuklarin dağınıklığını da cunku orda yatiyorum dışardan yeni geldim dinleniyordum. Balkonu açtı başkaları duysun diye ( bizim komşular aşırı dedikoducu dur) nolur sanki toplasan sıraları nolur Allah rızası için diye bağırmaya başladı ..zaten ben topluyorum bu gösterisin amacı ne herkes beni kötü bilsin o süper anne tek amacı bu... Dedim anne 2 ay sonra zaten evlenip gidicem Allah aşkına sabret bana bulaşma dedim hergunum böyle ama günah olmasın diye asi olmayın diye uzun süredir susuyorum ..(3 ay oldu galiba biriyle gorusuyorum) ...bana o...dahi dedi sessizce dedi balkonda bağırarak gerizekalı bu valla gerizekalı diye söylenmeye başladı ( ablamda yanında ama asla beni savunmuyor ona bedduam öyle haksızlık için de kalsın ve eşi göz göre göre onu savunmasin) dedim anne nolur kes artık senin hakaretlerin den bıktım demeye kalmadan kafama oyuncak firlatti vücuduma geldi. Sonra sustum çünkü konuşsam üzerime saldıracak .. görüştüğüm kişinin haberi var bu durumlardan kısmen anlattım ..ben boşanmış ve cocuklu olduğum için. Ailesi beni kabul etmedi, annesi kabul etmişti ama babasının korkusuna vazgeçti ..o da ailesini benim için sildi bana dediki gel yanıma nikah koyalım ev hazır içinde az çok eşya var birlikte çalışırız kimseye ihtiyacımız yok gerekirse ömür boyu kimseyle gorusmeyizz bir arkadaşlarımızla huzurlu mutlu yuvamız da yaşarız dedi...bende ağlıyordum zaten tamam dedim babama anlattım çıkarsan gelme dedi bende bana saygı duyulmayan hakaret yediğim eve gelmem zaten dedim..benim ne suçum var dedi istesin seni usulünce ...işte tanışmaya gelecek bayramdan sonra ama bir tek babamla ,ben artık annemi sildim, bavulumu hazirladim çıkıp gidecektim aslında ...bu arada ben aglayarak bavul hazırlarken ablam ve annem TV izkeyip guluyorlardi ..sadece babam üzüldü ve anneme biraz kizdi .öyle işte kızlar içimi dökmek istedim
Siz atanmadınız mı?
Ailenize yada bir erkeğe muhtaç değilsiniz ki.
Neden evlenmeye mecburmuş gibi davranıyorsunuz?

Eşiniz size neler yaşattı, 3 sene katlandınız da öz ailenize 3 ay katlanmak mı zor geldi?

Atandığınız şehirde kızınızla kendinize yeni bir hayat kurmak varken, neden erkek de erkek diye tutturduğunuzu anlamak mümkün değil.

O ailesini atıp size koşan erkek var ya ilk haftadan ailem ne derse o demezse gelin burada yalanlayın beni.

Atandım fakat soruşturma sonucunu bekliyorum hala
İstihareyi tarafsız biri yapmalı.
Siz zaten bilinç altınızda olumlu düşünürken rüya olumsuz olmaz.

Ayrıca araştırdınız mı, nasıl biridir, ailesi nasıl, huyu suyu alışkanlıkları hakkında ne kadar bilginiz var?

Back
X