• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi affedemiyorum..

Bence siz fikrinizi zikrijizi kendinize saklayın. Lütfen bukadar sacma konusan 1 mitinglerde gördüm 2 sizde gördüm. Lütfen susun
Bende birilerine anlatır gibi anlatmayı düşündüm ama nato meselesi. Yani kendimi çenemi yormamayi seçtim. Anlayabileceğini sanmıyorum. Işte çok şükür boğmadı çöpe atmadı diye sukretmeliyim ne diyeyim bu zihniyete herşey müstehak

36 yaşıma geldim ama Hâlâ içinden çıkamadığım bir derdim var.. annemle hayatım boyunca sorun yaşadım. Hep eksiklerimi yanlışlarımı babama anlatıp üstüme saldı durdu.. kardeşimi hep kayırdi.. Bana tek kelimesi.kara domuz.. anlatsam roman olur o yüzden hiç girmeyecegim gördüğüm muameleyi. Psikolog küçükken hiç annenden ayrılmış olabilir.misin diye sordu.bunu araştırdım. Ve evet.. ben 1 yaşındayken annem , kardeşimi doğurmaya yakın. Bakamam diye beni anneanneme veriyor yaklaşık 800 km öteye gönderiyor. Ben orada baya kalıyorum. Neyse boyle.baya bakmis bana anneannem ve geldiğinde annemi tanımamışım. Bu yaşıma geldim.yani anneme hep ofkeliyim . Anne olarak anneannemi kabullenmisim ve bu değişmiyor. Anneannem beni gerçekten çok fazla seven birisi bu arada.
Annemle durumum bir türlü düzelmiyor.. o da bana karşı çok iyi değil açıkçası.. çıkamıyorum.isin içinden.....
Bn de 40im ciktiginda babaannme biraklmsm 2 yasima kadar. Babaannmi annm sanyormsm amcami da babam..ama annm zor bi donmden gecyorms..baslarda bn de cok kizyordum ama anlattikca olablrms dedim. Babam neden her seyi toparlyablcckn toparlamams ona sasrdm uzuldm biraz. Annenzn bunu basite indrgeyip yabnciya degl anneannene vs demesi hic hos degil insanin en azndan karsi tarafra bi sucluluk duygusu hssettgni gormesi rahatlatyor acikcasi. Annenzle iyi olamyorsanz cok da zorlamayn..oldugu kadar..bn bu terkedilmslgn ustune bi de o laflari duysaydm sanrm annelik de sicklik da beklmzdim kabullnmye calsrdm.kendine guveni zedeleyen bi surec yasamsz ama artik kndi hayatlarmza bakip bu hataları cocklarmza yapmyck seklde davranmktan baska bi yol yok gbi..

Bn de 40im ciktiginda babaannme biraklmsm 2 yasima kadar. Babaannmi annm sanyormsm amcami da babam..ama annm zor bi donmden gecyorms..baslarda bn de cok kizyordum ama anlattikca olablrms dedim. Babam neden her seyi toparlyablcckn toparlamams ona sasrdm uzuldm biraz. Annenzn bunu basite indrgeyip yabnciya degl anneannene vs demesi hic hos degil insanin en azndan karsi tarafra bi sucluluk duygusu hssettgni gormesi rahatlatyor acikcasi. Annenzle iyi olamyorsanz cok da zorlamayn..oldugu kadar..bn bu terkedilmslgn ustune bi de o laflari duysaydm sanrm annelik de sicklik da beklmzdim kabullnmye calsrdm.kendine guveni zedeleyen bi surec yasamsz ama artik kndi hayatlarmza bakip bu hataları cocklarmza yapmyck seklde davranmktan baska bi yol yok gbi..
Evet haklisiniz en azından şunu söylese yani biraktigim için üzgünüm dese içime su serpilecek. Ama kadın o derece sorumsuz ki. Üzgün dahi değil.

Bunların kafa yapısı bu. Doğurdun ya kutsalsın. Çiftleşip hamile kalıp doğurunca dokunulmazlık kazanıyorsun çünkü. Maddi durum maddi durum demiş. Maddi durumunuz iyi imiş. Ki bundan bağımsız maddi durumu kötü olan çocuk yapmayacak. Öyle bir yerlerinin keyfi için doğurup doğurup eziyet edersen kendi evladindan nefret görürsün.
Maddi durum değil benim derdim; sevgi sıcaklık merhamet diyorum. Kadın tutturmuş gaz kuyruğu da gaz kuyruğu.
Yani çocuğu yanında olan herkesin çok mu parası var.
Kaldı ki durumumuz iyiydi diyorum nafile ya.
Üreyebilme özelliğin var diye kutsal olmuyorsun sen. Ha ayrıca merak ediyorsan söyleyeyim.
Keşke beni doğuran değil de , bana bakan , emek veren sevgi veren kişi olsaydı benim annem. Emin ol , binlerce kez beni doguran yerine onu tercih ederdim.. dilde annem diyorum ama kalbimde anneannem benim annem. Öteki asla değil.
Çoğu arkadaşımı da bintane akrabama tercih ederim. Insanları kan değil sevgi bağlar birbirine çünkü. Buna inanıyorum ben.

Maddi durum değil benim derdim; sevgi sıcaklık merhamet diyorum. Kadın tutturmuş gaz kuyruğu da gaz kuyruğu.
Yani çocuğu yanında olan herkesin çok mu parası var.
Kaldı ki durumumuz iyiydi diyorum nafile ya.
Üreyebilme özelliğin var diye kutsal olmuyorsun sen. Ha ayrıca merak ediyorsan söyleyeyim.
Keşke beni doğuran değil de , bana bakan , emek veren sevgi veren kişi olsaydı benim annem. Emin ol , binlerce kez beni doguran yerine onu tercih ederdim.. dilde annem diyorum ama kalbimde anneannem benim annem. Öteki asla değil.
Seni anlamak isteyen anladı. İçin rahat olsun. Haksız değilsin. Beklentilerin çok normal.

Seni anlamak isteyen anladı. İçin rahat olsun. Haksız değilsin. Beklentilerin çok normal.

Böyle muhakeme yeteneği kıt empati yoksunu insanlar var maalesef. Anne olunca asıl anne nasıl olmamalı onu anlamışsındır sen. Gerçekten çok zırvalamış. Normal de uzun uzun cevap verirdim ama değmeyeceğini fark ettim.
Aynen öyle oldu. Anne nasıl olmamalı. Onu öğretti sağolsun

olmuş zaten suçlayacak yer arıyor en iyi kurbanda anne !!! o zaman tezimiz şöyle, bütün bakıcı tutan anneler kötü, çünkü mesai bitmeden evde olamıyorlar, gelincede yemekti çamaşır bulaşık koca derdi var biirazda kendine vakit ayırdımı !!! çocuk ortada. hani nerde bunun annaeliği diyecez !!! nerdeyse... normalde bu kardeşimin annesiyle başka derdi varda onu söylemiyor!!! yoksa sen 1 yaşındasın neyi bileceksin neyi hatırlayacaksın. yoksa hemen anneye yafta vurmak kolay!!! yahu ben bir tek ilkokul öğretmenimi hatırlıyorum, onuda benimle alay etti diye kafasına yumurta atmıştım ondan... sonra okulun bahçesinde geç saate kadar kalmıştım. okul bekçisi beni bulup evime götürmüştü. evdende korkmuştum dayak yiyecem diye, gece karanlıktanda korkmuştum. okulun merdiveninden kımıldayamamıştım. o gün olmasada yumurta yüzünden dayak yemiştim. :KK70: :KK70: ama yumurtayı da anlına yapıştırmıştım. :KK70: :KK70: sanki düşmana kurşun atar gibi yüreğim soğumuştu..
Saçmalardan seçmeler hangi birine cevap yazalım şimdi🤨

36 yaşıma geldim ama Hâlâ içinden çıkamadığım bir derdim var.. annemle hayatım boyunca sorun yaşadım. Hep eksiklerimi yanlışlarımı babama anlatıp üstüme saldı durdu.. kardeşimi hep kayırdi.. Bana tek kelimesi.kara domuz.. anlatsam roman olur o yüzden hiç girmeyecegim gördüğüm muameleyi. Psikolog küçükken hiç annenden ayrılmış olabilir.misin diye sordu.bunu araştırdım. Ve evet.. ben 1 yaşındayken annem , kardeşimi doğurmaya yakın. Bakamam diye beni anneanneme veriyor yaklaşık 800 km öteye gönderiyor. Ben orada baya kalıyorum. Neyse boyle.baya bakmis bana anneannem ve geldiğinde annemi tanımamışım. Bu yaşıma geldim.yani anneme hep ofkeliyim . Anne olarak anneannemi kabullenmisim ve bu değişmiyor. Anneannem beni gerçekten çok fazla seven birisi bu arada.
Annemle durumum bir türlü düzelmiyor.. o da bana karşı çok iyi değil açıkçası.. çıkamıyorum.isin içinden.....
Anneniz siz doğarken sağlık sıkıntısı yaşamış ve bunuda size bağlamış olabilir doğum sonrası sendromu olabilir o zamanlar size bakmak istememesinin nedeni, benim babannemde aynısını babam için yapardı sonrasında istemediği halde doğurmuş olduğunu öğrendik. Anneniz hakkında yapabiliceğiniz çok fazla şey yok gibi duruyor ayrı ev fikri ekonomik özgürlüğünüz varsa güzel olur ve tekrar bir psikologa gidin en azından rahatlatır sizi geçici süre günü kurtarmak gibi düşünün

bir anneyi savunmam niye sizi bu kadar rahatsız etti bilemedim. bir sorun ya bu yaşına kadar gelmiş, sokakta mı büyümüş, kümestemi yatırmış, aç mı bırakmış, evlenirken kimden istemişler cami imamından mı... ne yapmış bu anne, siz hiçmi kızmadınız çocuğunuza hiç mi bir kelime laf söylemediniz. hadi siz demediniz, şimdi etrafınızda doğumdan sonra annem gelsede yanımda olsa diyen insan hiç mi yok. nedir bu tek taraflı adaletiniz. sizde bir annesiniz. bugun annesi çocuğuna terlik attı diye mahkemelik oluyor evladı tarafından. sonra duyuyoruz nikahsız anneleri (bu sadece örnek). evladına herkez 4-4 lükmü bakıyor. nedir sizin bu anneyi haksız görme çabanız. bu konuda ki çocuk sütten çıkmış akkaşık mı. hiç hatası olmamış mı. belkide bilmiyoruz bu anne çok mükemmel bi insan !!! ama her ne olursa olsun çocuğa bir laf söyledi diye, kızdı azarladı diye AŞALANACAK, arkasından buralarda konuşulacak HAKİR görülecek bir insan olamaz. ÇÜNKÜ O BİR ANNE... siz beğensenizde beğenmesenizde !!!!!!!!!!! ben önce annesini burada sağsa solda konu edecek insana bakarım... beni bu yaşıma getirebilmek için fahişelik yapmış olsa bile umrumda olmaz.
Valla yazmayayım yazmayayım dedim ama dün akşamdan beri beni ifrit ettiniz, konu sahibini düşünemiyorum bile!
Sizin gibi ANNE olmayı sürekli aşırı kutsallaştıran bireyler yüzünden birçok anne kendini yetersiz hissedip acı çekiyor.

Yeter ya! Reklamlar, sosyal medya anneleri bir yandan sizin gibiler bir yandan bıktık artık. Evet annelik kutsaldır ama bu şekilde değil. Anne sadece doğurma bağıyla da olmaz.

Anneliği hisseden annedir!

Bazı kadınlar anne olur ama olamaz anlatabiliyor muyum? Her kadın anne doğar diye saçma bir baskı var. Bir düşün artık yakamızdan. Kadın şudur, kadın budur tanımlarınızdan çıkın. Kadın ne olmak isterse odur!

Ben annemle hesaplasmami, icimdekileri dokmeyi bitiremeden annem aniden vefat etti. İnanilmaz bir bosluk olustu icimde, bunun tarifi yok. Kizdigim seyleri hayattayken soyleyebilseydim keske. Size tek tavsiyem bu, tum hesaplasmanizi tamamlayin yoksa affetmeyi saglayamiyorsunuz
sorun yine de çözülebilir, aile dizilimi yaptırın iyi bir yerde, terapi alın, şematerapi alıyorum demiş bir arkadaş o iyidir, başka bir arkadaş daha başka bir yöntem kullanmış başarılı olmuş, artık öğrenilmiş kodları silmek değiştirmek için birçok yontemler bulundu, araştırın iyileşin, kurban psikolojisinden çıksın herkes, kolay olanı seçmeyin. tuna tüner videoları izleyin youtubeda. affetmek ne demek, neden affetmek gerek, affetme yontemleri araştırın

Valla yazmayayım yazmayayım dedim ama dün akşamdan beri beni ifrit ettiniz, konu sahibini düşünemiyorum bile!
Sizin gibi ANNE olmayı sürekli aşırı kutsallaştıran bireyler yüzünden birçok anne kendini yetersiz hissedip acı çekiyor.

Yeter ya! Reklamlar, sosyal medya anneleri bir yandan sizin gibiler bir yandan bıktık artık. Evet annelik kutsaldır ama bu şekilde değil. Anne sadece doğurma bağıyla da olmaz.

Anneliği hisseden annedir!

Bazı kadınlar anne olur ama olamaz anlatabiliyor muyum? Her kadın anne doğar diye saçma bir baskı var. Bir düşün artık yakamızdan. Kadın şudur, kadın budur tanımlarınızdan çıkın. Kadın ne olmak isterse odur!
Sormayın bende üslubundan fikirlerinden sınır iirrite oldum ama ciddiye almamayı seçtim. Birde bir sürü ünlem kullanmış güya yazarken bile bana bağırıyor. Muhtemelen kendisi de doğurunca kutsallik atfedenlerden ve benim annem gibi bir anne. O yüzden cevap vermeye dahi degmez . Ne anlatsan boş . Doğurdum diye kendisini dokunulmaz, kutsal, laf soylenilmez sanıyor.

Sormayın bende üslubundan fikirlerinden sınır iirrite oldum ama ciddiye almamayı seçtim. Birde bir sürü ünlem kullanmış güya yazarken bile bana bağırıyor. Muhtemelen kendisi de doğurunca kutsallik atfedenlerden ve benim annem gibi bir anne. O yüzden cevap vermeye dahi degmez . Ne anlatsan boş . Doğurdum diye kendisini dokunulmaz, kutsal, laf soylenilmez sanıyor.
Ay kusura bakmayın ona yazmaktan size yazamadım😁 Hayatınız boyunca emin olun bu kullanıcı gibi hadsizce konuşanlar mutlaka olacaktır. Siz aslında her şeyin farkındasınız sadece yaranın kabuğunu kaldırıp kanatmanız lazım. Emin olun dışarı vurunca çok daha iyi olacaksınız.
İçinizde kalıp dert olacağına yüzlerine vurun onlara yara olsun. Sonra da kapatın kapınızı muhattap olmayın.

sorun yine de çözülebilir, aile dizilimi yaptırın iyi bir yerde, terapi alın, şematerapi alıyorum demiş bir arkadaş o iyidir, başka bir arkadaş daha başka bir yöntem kullanmış başarılı olmuş, artık öğrenilmiş kodları silmek değiştirmek için birçok yontemler bulundu, araştırın iyileşin, kurban psikolojisinden çıksın herkes, kolay olanı seçmeyin. tuna tüner videoları izleyin youtubeda. affetmek ne demek, neden affetmek gerek, affetme yontemleri araştırın
Kurban psikolojisinde degilim, beni tek rahatsiz eden duygu olusan bosluk hissi

Ben hic ayrılmadım 31 yaşındayım ve sevmiyor
Halam ve babana gıcık onların aynısi olduğum icin ağzıyla diyor.
beni de baba tarafına özellikle halama benzeterek büyüttü annem. fiziksel olarak bile. halbuki erkek kardeşimle ikimiz de bariz baba tarafına benziyoruz. erkek kardeşimi de yüce anne tarafına benzetip yüceltti. tabi baba tarafı sürekli aşağılanıyordu evde. ben dayak yedim o yemedi. söylüyorum sen aksiydin diyor, alakası yok ergenlikte artık hazmedemediğim için hırçınlaşmıştım o ayrı. annem beni ev kızı olarak yetiştirmeye çalıştı babam kız-erkek eşit gördüğü için ordan yırttım da okumaya yönlendirdi beni. bende hep okumak meslek sahibi olmak hatta evlenmemek istedim. çünkü ilk çeyizlerimi 5 yaşında almaya başlamıştı annem. sürekli zengin koca bul biz kardeşine altın takıcaz sana koca tarafı takıcak sürünürsün ona göre diye tehditle büyütüldüm. kardeşimin önüne 20 küsür yaşına kadar su getirdi hizmetçi gibi. bana da seslendi su getir diye. hiçbir zaman ekmek almaya gitmedi kardeşim. ev alırken önce ona ev alındı bana da alınacak tabi ama o erkek olduğu için önce imiş. çok değişik bi kafa çok değişik bir kültür yani. hiç hazmedemedim sindiremedim okudum 19 yaşında kaçtım evden kurtardım bu cahil kafalardan kendimi daha da yetiştirdim. bu arada hala evlenmedim. çeyizleride son 10 yıldır hem o hem ben kullanıyoruz artık eskidi çoğu. ben 5 yıl boyunca baskı yaptım evlat ayırdınız diye en sonunda suçluluk hissettirdim biraz kanıtlamaya çalışıyorlar şimdi eşit davrandıklarını sevdiklerini. düzgün bir uslupla eğer bir kalp rahatsızlıkları filan yoksa sürekli kafalarına kakın. gençken yedikleri hurmalar şimdi biraz tırmalarsa adil olabilir :) sizde rahatlarsınız

Son düzenleme:
Degistiremeyecegimiz seylerle ilgili tasidigimiz o negatif duygular bizi hasta ediyor sadece. Yaptiklarina pisman olur mu, ettiklerini ceker mi diye beklemek de hep arkaya dogru bakmamizi sagliyor. Hep arkaya bakarken de onumuzu goremiyoruz.
Hepimizin hayatinda boyle yaralar acan tipler var malesef. Ben de unutamadim. Eden ettigini elbet bulur umidiyle bekledim. Ben bekledikce o hic pisman olmadigi gibi hayat ona sanki daha da kolaylasirken, tum yollar ona acilirken, benim tasidigim o negatif yukler bana agir gelmeye basladi. Psikologa da gittim bir faydasini gormedim. Sonunda dedim ki bak kac sene kaybettin. Kac kere gunes acti, kac cicek ciceklerini acti soldurdu, sen hepsini kacirdin gormedin. Simdi olan oldu gecmisi degistiremem diyorum. O insani da degistiremem. O kotu once bunu kabullenmeliyim. Hamuru oyle karılan birinin hamurunu ben degistiremem. Vicdan ve merhamet yoksa bir insanda ona vicdan yukleyemem. Yapabilecegim tek sey var kendimi ondan korumak ve geri kalan gunleri kacirmamak. Simdi uzak olup iletisimi kesip yola devam etme zamani. O yaralar ne olacak peki diyorsaniz, o yaralar ara ara mutlu anlarda kapandi sanilsa da bazen izledigin bir filmde ya da dinledigin bir sarkida ara ara acitiyor yerinden ama buna da alisiyorsun ve hayata yapacak islerim var deyip kaldigin yerden devam ediyorsun. Diyecegim o ki bazi yaralar kapanmiyor. O yaralarla yasamaya alisiyorsun. Artik kendi hayatiniza odaklanma zamani. Babalik ve annelik sifati tasimayan o insanlardan belli ki size bir fayda yok. Onlari bosverme zamani. Disaridan hic tanimadiginiz biri bile eminim daha vicdanli daha cok insanliktan nasibini almistir. Ailenizle ne kadar az gorusurseniz o kadar iyi. Vicdani olmayan insanlara derdinizi anlatamazsiniz, ugrasmayin.

Son düzenleme:
Ay kusura bakmayın ona yazmaktan size yazamadım😁 Hayatınız boyunca emin olun bu kullanıcı gibi hadsizce konuşanlar mutlaka olacaktır. Siz aslında her şeyin farkındasınız sadece yaranın kabuğunu kaldırıp kanatmanız lazım. Emin olun dışarı vurunca çok daha iyi olacaksınız.
İçinizde kalıp dert olacağına yüzlerine vurun onlara yara olsun. Sonra da kapatın kapınızı muhattap olmayın.
Söyledim zaten biliyorlar. Ama beni suçlamaya devam ediyorlar. Ama içime atmamak beni daha iyi yaptı evet

Benim 1 yaşındayken annemle başka bir derdim varmış . Öyle diyor. Ne derdim var acaba bende bilemedim şimdi.
Cehalet başka bişy değil bir de cocuk yetiştiriyor. Hadi 80 lerde kitap internet yoktu kendisi neden hiç bişey okuyup araştırmamış boş yapıyor. Zaten sevgi şefkat eğitimle olacak iş asla değil. Bende senle aynı durumdayım çok ağladım üzüldm böyle olmak zorunda değildi vs vs. çok çektirdim kendime ama nafile malesef. Mutlu bir evliliğim var şuan ama bu boşlukların yerine ne koysam dolmadı. Konuyu yakın takipteyim. Allah gönlümüze ferahlık versin🙏

Söyledim zaten biliyorlar. Ama beni suçlamaya devam ediyorlar. Ama içime atmamak beni daha iyi yaptı evet
Çünkü özellikle bizim kültürümüzde anne baba asla suçlu olamaz, onlar kutsal insanlar, eleştirilemezler yanlış yapmazlar, hataları yoktur bu yüzden de çocuklarından özür dilemezler, her daim dokunulmazlıkları vardır.

Oysa insan beşer şaşar, anne baba da hata yapar, hata yaptığını görüp kabul etmek erdemdir, çocuktan özür dilemek de öyle.

Bu kadar kutsal oldukları için beşiğinde ölüme terk edip gidiyorlar, eski eşlerinden intikam için evlatlarını elleriyle öldürüyorlar, çöpe atıyorlar, arkalarında bırakıp gidiyor dünyaya getirdikleri diğer çocuklara annelik babalık yapıyorlar, sonra hep alttan alması arayıp sorması affetmesi gereken çocuk oluyor, 30 yıl önce terk edilmiş çocuklar ebeveynleriyle bir kere görüşebilmek için programlara çıkıyor, çok nadirdir terk ettiği çocuğunu arayıp bulmak için televizyona çıkan anne baba, yapmadıkları ebeveynliğin vicdan yükünü çocukların sırtına yüklüyorlar, neden? Çünkü onlar anne baba, ne yaparlarsa yapsınlar hep affedilmelidirler.

Hem evladım hem anne, kutsal değilim insanım, hata da yaptım çünkü kusursuz değilim ama özür dilemesini de bildim, evlatlarını doyuramadığı için onların açlıklarına dayanamayıp kendini öldüren de anne, evde beşiğinde tek başına bırakıp memleketine giden döndüğünde bebeğin öldüğünü gören de anne.

Ölen yavrusunu kar tipi altında kmlerce sırtında taşıyan da baba, eşinden intikam almak için emzikli 2 kızını öldüren de baba.
Hepsini sevelim affedelim mi? Çünkü ne olursa olsun anne babalar.

C cokmuzor diğer mesajımda dediğim gibi siz kendinizi iyileştirmeye bakın zira geçmişe takılı kaldıkça kendinize zarar verirsiniz çünkü ne geçmiş değişiyor ne telafisi için adım atılıyor.

Çünkü özellikle bizim kültürümüzde anne baba asla suçlu olamaz, onlar kutsal insanlar, eleştirilemezler yanlış yapmazlar, hataları yoktur bu yüzden de çocuklarından özür dilemezler, her daim dokunulmazlıkları vardır.

Oysa insan beşer şaşar, anne baba da hata yapar, hata yaptığını görüp kabul etmek erdemdir, çocuktan özür dilemek de öyle.

Bu kadar kutsal oldukları için beşiğinde ölüme terk edip gidiyorlar, eski eşlerinden intikam için evlatlarını elleriyle öldürüyorlar, çöpe atıyorlar, arkalarında bırakıp gidiyor dünyaya getirdikleri diğer çocuklara annelik babalık yapıyorlar, sonra hep alttan alması arayıp sorması affetmesi gereken çocuk oluyor, 30 yıl önce terk edilmiş çocuklar ebeveynleriyle bir kere görüşebilmek için programlara çıkıyor, çok nadirdir terk ettiği çocuğunu arayıp bulmak için televizyona çıkan anne baba, yapmadıkları ebeveynliğin vicdan yükünü çocukların sırtına yüklüyorlar, neden? Çünkü onlar anne baba, ne yaparlarsa yapsınlar hep affedilmelidirler.

Hem evladım hem anne, kutsal değilim insanım, hata da yaptım çünkü kusursuz değilim ama özür dilemesini de bildim, evlatlarını doyuramadığı için onların açlıklarına dayanamayıp kendini öldüren de anne, evde beşiğinde tek başına bırakıp memleketine giden döndüğünde bebeğin öldüğünü gören de anne.

Ölen yavrusunu kar tipi altında kmlerce sırtında taşıyan da baba, eşinden intikam almak için emzikli 2 kızını öldüren de baba.
Hepsini sevelim affedelim mi? Çünkü ne olursa olsun anne babalar.

C cokmuzor diğer mesajımda dediğim gibi siz kendinizi iyileştirmeye bakın zira geçmişe takılı kaldıkça kendinize zarar verirsiniz çünkü ne geçmiş değişiyor ne telafisi için adım atılıyor.
Yani öyle doğru bir noktaya değinmişsiniz ki.
Bana beni neden aramıyorsun diyor. e sen de beni 1 aydır aramıyorsun, hep benim aramamla devam ediyor 1 kere de sen ara diyorum.
Çocuk arar anne aramaz ben anneyim yaşlıyım diyor.saka gibi . Ama tüm gün telefon elinde f... da paylaşım yağdırıyor. Çocuğunu aramayagelince ama kutsal o anne. Dokunulmaz laf edilemez.
Ya bana 1 defa dese ki , böyle olacağını bilseydik yapmazdım. Bu kadar üzüleceğini tahmin edemedim dese bana bu bile yetecek aslında. Hata yapmak herkese mahsus bisey çünkü anne de bir insan. Ama kendisini bu kadar yukarda görmesi, ne olmuş yabancıya mi verdim.seni sanki demesi .... iyice soğudum .

Back
X