• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi affedemiyorum..

Kim dedi bunu ay? Dünyadan habersizmiş. Anne karninda yaşadığımız her sey bilinçaltımızda.

Kisa bir ornekle anlatmak istiyorum.
Ne yaparsa yapsın yüzme ogrenemeyen bir adam psikologa gidiyor. Dogum sırasında amniyon sıvısı yuzunden yasadigi bir sorun oldugu ortaya cikiyor hipnozda. Sudan korkma sebebi tamamen buymuş.

Yazarken biir ornek daha hatirladim.
Yine bir kadin uyudugu gecelerin hepsinde ayni kabusla uyanıyor. Bir karanlikta ve ugultu ile sürüklendiği görüyor sıçrıyor. Bu çok sık tekrarlaninca terapiye gidiyor. Dogum sirasinda annenin ıkınamadığü, ve vakum ile bebegin çekildiği ortaya çıkıyor.

1 yasindaki cocuk ne hatırlayacak kafası inanilmaz sığ. Yillar onceki annenin kafasiyla ayni.
Üsteki yorumlardan birinde okudum
Gerçekten çok ilginç, bende çok araştırıyorum bu bilinc altını, benimde çocukluğumda sorunlar v as r.
Sevgisiz ilgisiz buyumusum.ve anladigm öğrendiğim kadariyla o sevgisizlik ilgisiz lik halen benimle birlikte geliyor.
İşte zaman zaman kendime çalışmalar affetmeler yaptim. Eskiye nazaran daha iyiyim

Üsteki yorumlardan birinde okudum
Gerçekten çok ilginç, bende çok araştırıyorum bu bilinc altını, benimde çocukluğumda sorunlar v as r.
Sevgisiz ilgisiz buyumusum.ve anladigm öğrendiğim kadariyla o sevgisizlik ilgisiz lik halen benimle birlikte geliyor.
İşte zaman zaman kendime çalışmalar affetmeler yaptim. Eskiye nazaran daha iyiyim
Imkan bulursaniz terapiye gitmenizi öneririm.

Kim dedi bunu ay? Dünyadan habersizmiş. Anne karninda yaşadığımız her sey bilinçaltımızda.

Ne yaparsa yapsın yüzme ogrenemeyen bir adam psikologa gidiyor. Dogum sırasında amniyon sıvısı yuzunden yasadigi bir sorun oldugu ortaya cikiyor hipnozda. Sudan korkma sebebi tamamen buymuş.

Yine bir kadin uyudugu gecelerin hepsinde ayni kabusla uyanıyor. Bir karanlikta ve ugultu ile sürüklendiğini görüyor sıçrıyor uykusunda. Bu çok sık tekrarlaninca terapiye gidiyor. Dogum sirasinda annenin ıkınamadığı, ve vakum ile bebegin çekildiği ortaya çıkıyor.

1 yasindaki cocuk ne hatırlayacak kafası inanilmaz sığ. Konu sahibinin annesinin yıllar önceki kafasiyla ayni.
Lotuscum canim evet aynen oyle. Senin zaten hali hazirda giyaben tanidigin iki minnosumun aralarinda cok belirgin bir fark vardi. Birisi her seye temkinli yaklasan, asiri tedbirli bir cocukken digeri cok daha sakar olmasina ragmen daha cesurdu. Neden mi? Ben temkinli olana hamileyken asiri kanamayla hastanelik olup onu kaybetme endisesi yasadim ciddi anlamda. Oburunun hamileligi benim acimdan daha zor gecse bile onu kaybetmem soz konusu olmadigi icin o baya rahat bir cocuk 🥰 hangisinin hangisi oldugunu sen bul artik 😂😂😂

Gittim , ama maddiyattan yarım kaldı.simdi yine gitmek istiyorum.biraz toparlanayim yine gideceğim
Keşke biraz daha fiyatları makul olsa...
Herkesterapialsindiye isminde bir insta hesabi var. Bir mesaj atin. Makul ucretli terapistlere yönlendirme yapıyorlar.

Yine bir kadin uyudugu gecelerin hepsinde ayni kabusla uyanıyor. Bir karanlikta ve ugultu ile sürüklendiğini görüyor sıçrıyor uykusunda. Bu çok sık tekrarlaninca terapiye gidiyor. Dogum sirasinda annenin ıkınamadığı, ve vakum ile bebegin çekildiği ortaya çıkıyor.

1 yasindaki cocuk ne hatırlayacak kafası inanilmaz sığ. Konu sahibinin annesinin yıllar önceki kafasiyla ayni.
Kesinlikle katılıyorum, bilimsel bir açıklaması var mı araştırmamıştım hiç, 0-5 yaş arası benim için önemi olan şeyleri hatırlıyorum, öyle anne baba anlatımıyla da değil direkt kendim hatırlıyorum, bilinçaltımız belki her şeyi saklamıyordur ama bizim için önemli olan olayların alt bellekte saklı olduğuna inanıyorum şahsen.

1 yaş çocuğunun da yaşadığı olay hafızasında kalır.

biz sorsana ozaman ki memur maaşıyla karınlarını doyurabiliyorlar mıymış... yaa kardeşim yaşamadan bu sözlerle o şartları bilemezsiniz. gaz kuyruklarını yağ kuyruklarını yaşamadınsa bilemezsin. yokluğun tarifini yap desem yüzüme melül melül bakarsın. yapmayın gözünüzü seviyim. bir anne cinsiyet ayırımı yapmaz, yapamaz. benim 1 abim 2 kardeşim var benim. küçük kardeşim emeklilikten sonra oldu. yaramazlığım hat safhadaydı. annemin dayağınıda çok yemişimdir. ama annemin beni döverken ağlamasını unutmam, ama annem ağlamasın diye canım acısada ses çıkartmamaya çalışırdım. bir gün anneme demişim hep söyler 7-8 yaşlarında bir şeyim "sen bana vurunca elin mi acıyor. o yüzdenmi ağlıyorsun. senin elin acımasın. ben kendime vururum sen ağlama" diye... şuan ben ev hanımıyım abimde kardeşlerimde 2 mühendis oldu çalışıyorlar 3. yeni 3. sınıf inş.müh okuyor. bir şey olsa abimede gitmez kardeşimede benden başka yerde rahat edemez. ama evde olduğunda beni hiç beğenmez, bir gün eşime demiştir "oğlun sen olmasan bu pasaklı evde kalırdı. işin rast gelsin." :KK70: :KK70: kocamde hem yapıştırdı. "anne, bu hatalı çıktı, sizde kampanya varsa eskiyi verelim de yenisini alalım" diye. bak bak kaynana damat muhabbeti. ne diyim annem o, varlımın sebebi. bende üzülmesin diye dedim. " doğru söylüyorsun anne, 1 oğlan doğurdun, değişiklik olsun diye beni doğurdun. beni beğenmeyince ötekileride oglan doğurdun. ben imalat hatası oldum sanırım" :KK70: :KK70: :KK70: kurban olurum ben ona... yav bırakın bu sevmiyom laflarını annesini sevmeyen evladını dahi sevemez...
Annesini sevmeyen evladını sevemez mi.
Ne alaka ya.
Annemi sevmiyorum evet ama evladıma ölürüm. Bunu biliyorum kimseye kanıtlamak zorunda değilim. Siz istediğinize inanın. Umrumda bile değil cahil zirvasi tüm yazdiklariniz

bir anneyi savunmam niye sizi bu kadar rahatsız etti bilemedim. bir sorun ya bu yaşına kadar gelmiş, sokakta mı büyümüş, kümestemi yatırmış, aç mı bırakmış, evlenirken kimden istemişler cami imamından mı... ne yapmış bu anne, siz hiçmi kızmadınız çocuğunuza hiç mi bir kelime laf söylemediniz. hadi siz demediniz, şimdi etrafınızda doğumdan sonra annem gelsede yanımda olsa diyen insan hiç mi yok. nedir bu tek taraflı adaletiniz. sizde bir annesiniz. bugun annesi çocuğuna terlik attı diye mahkemelik oluyor evladı tarafından. sonra duyuyoruz nikahsız anneleri (bu sadece örnek). evladına herkez 4-4 lükmü bakıyor. nedir sizin bu anneyi haksız görme çabanız. bu konuda ki çocuk sütten çıkmış akkaşık mı. hiç hatası olmamış mı. belkide bilmiyoruz bu anne çok mükemmel bi insan !!! ama her ne olursa olsun çocuğa bir laf söyledi diye, kızdı azarladı diye AŞALANACAK, arkasından buralarda konuşulacak HAKİR görülecek bir insan olamaz. ÇÜNKÜ O BİR ANNE... siz beğensenizde beğenmesenizde !!!!!!!!!!! ben önce annesini burada sağsa solda konu edecek insana bakarım... beni bu yaşıma getirebilmek için fahişelik yapmış olsa bile umrumda olmaz.
Harbi cahilsin. Net . Okumadım çoğunu bildiğin cahil zirvasi

İnsanın sevmek için umutsuzca çırpındığı insanların özünde sevgiye layık olmayan "kötü" insanlar olması çok acı bi şey.

Yani yazarken elli kere düşündüm ama cehalet değil bu. Akademik egitimle yerine konacak bi sey degil. Maddi bi eksiklik de değil.

Bunlardan biri olsa bi noktada baş edilir çünkü. Ama insan kaç yaşında olursa olsun zalimlikle nasıl baş eder bunu bilmiyorum, hele de zulmeden ailesi ise ne yapar ne hisseder hayal bile edemiyorum.

Yani insanlar zulüm deyince genelde fiziksel eziyet vs. bekliyolar. Standartlarımız da insanlığa olan inancımız da oldukca düsük yasadıgımız toplum sagolsun.

Ama sizin yasadıgınız da bi zulüm. Bi insanın dogdugu andan itibaren anne babası tarafından sadece cinsiyeti yüzünden ayrımcılıga uğraması, gözden çıkarılabilir olarak etiketlenmesi, en iyi ihtimalle ikinci sınıf statüsünde yer edinebilir olarak görülmesi kadar rezil çok az şey var bu dünyada.

Durumu bu kadar leş bi hale getiren şey bunun bir de toplum tarafından kanıksanmıs olması. Hayır roller öyle salakca dagıtılmıs ki kız evlat olarak erkek evlattan asagıdasınız, evlat oldugunuz icin anne babadan asagıdasınız. Siz öfkelenmeyesiniz de kim öfkelensin.

Yani psikologunuz ne diyor bilmiyorum, kisisel bi tecrübem de yok bu konuda ama... herkesin hatalarıyla yüzlesip daha iyi bi insan olmaya karar verdigi o an hicbir zaman gelmeyecek belli ki. Buradan yola çıkarak öfkenizin sebebi umudunuz ise yani ailenizin bi gün hatasını anlayacağını, size hak ettiginiz sevgi ve saygıyı iade edecegini umarak 36 yıl geçirdiyseniz ve bu umut her gün yeniden kırıldıgında siz yeniden öfkeyle doluyorsanız... belki de affetmeniz degil sadece umut edecek bi şey kalmadığını kabullenmeniz gerekiyordur.

Böyle büyük bi bosluk neyle dolar bilmiyorum, ama siz o boslugun üstüne ailenizi bastıkca daha beter oyuyorlar belli ki icinizi. Denemekten vazgecmelisiniz belki.

Not : Miras konusu icin de babanıza yavas bıraksın diyorum, zalimler icin yasasın medeni kanun.
Kalbime dokundu yazdiklariniz. . Hepsi o kadar doğru ki.. teşekkür ederim

Ben annemle hesaplasmami, icimdekileri dokmeyi bitiremeden annem aniden vefat etti. İnanilmaz bir bosluk olustu icimde, bunun tarifi yok. Kizdigim seyleri hayattayken soyleyebilseydim keske. Size tek tavsiyem bu, tum hesaplasmanizi tamamlayin yoksa affetmeyi saglayamiyorsunuz
Söyledim. Pek umrunda olmadı ama babama da söyledim. Hep içine atan ben, söyledim. Tabiki bu beni daha kötü bir evlat yaptı onların gözünde. . Ama hep ben üzüldüm hep ben düşündüm. Biraz da onlar düşünsün. Düşünmeyecekler biliyorum ama onlarsa bildiğimi bilsinler istedim.
Bu beni kötü evlat yapsa da bildiğimi farkında olduğumu bilsinler diye söyledim.
Ama onlar durumu o kadar normal görüyor ki.

biz sorsana ozaman ki memur maaşıyla karınlarını doyurabiliyorlar mıymış... yaa kardeşim yaşamadan bu sözlerle o şartları bilemezsiniz. gaz kuyruklarını yağ kuyruklarını yaşamadınsa bilemezsin. yokluğun tarifini yap desem yüzüme melül melül bakarsın. yapmayın gözünüzü seviyim. bir anne cinsiyet ayırımı yapmaz, yapamaz. benim 1 abim 2 kardeşim var benim. küçük kardeşim emeklilikten sonra oldu. yaramazlığım hat safhadaydı. annemin dayağınıda çok yemişimdir. ama annemin beni döverken ağlamasını unutmam, ama annem ağlamasın diye canım acısada ses çıkartmamaya çalışırdım. bir gün anneme demişim hep söyler 7-8 yaşlarında bir şeyim "sen bana vurunca elin mi acıyor. o yüzdenmi ağlıyorsun. senin elin acımasın. ben kendime vururum sen ağlama" diye... şuan ben ev hanımıyım abimde kardeşlerimde 2 mühendis oldu çalışıyorlar 3. yeni 3. sınıf inş.müh okuyor. bir şey olsa abimede gitmez kardeşimede benden başka yerde rahat edemez. ama evde olduğunda beni hiç beğenmez, bir gün eşime demiştir "oğlun sen olmasan bu pasaklı evde kalırdı. işin rast gelsin." :KK70: :KK70: kocamde hem yapıştırdı. "anne, bu hatalı çıktı, sizde kampanya varsa eskiyi verelim de yenisini alalım" diye. bak bak kaynana damat muhabbeti. ne diyim annem o, varlımın sebebi. bende üzülmesin diye dedim. " doğru söylüyorsun anne, 1 oğlan doğurdun, değişiklik olsun diye beni doğurdun. beni beğenmeyince ötekileride oglan doğurdun. ben imalat hatası oldum sanırım" :KK70: :KK70: :KK70: kurban olurum ben ona... yav bırakın bu sevmiyom laflarını annesini sevmeyen evladını dahi sevemez...
Sormama gerek yok anne ve babama bakarak söylüyorum evet geçinilebiliyordu. Gaz yağ kuyruğu ne alaka yahu ? Madem geçinemeyecek kadar kötü haldesin o zaman neden çocuk yapıyorsun ? Çocuk çekmek zorunda mı bunlari ? Hadi biri kazaydi ikincisi...
Ki gayette geçiniliyormuş ortada ayrım var. Erkek kız ayrımı. Sapla samanı karıştırıp saçmalamışsınız.

Sormama gerek yok anne ve babama bakarak söylüyorum evet geçinilebiliyordu. Gaz yağ kuyruğu ne alaka yahu ? Madem geçinemeyecek kadar kötü haldesin o zaman neden çocuk yapıyorsun ? Çocuk çekmek zorunda mı bunlari ? Hadi biri kazaydi ikincisi...
Ki gayette geçiniliyormuş ortada ayrım var. Erkek kız ayrımı. Sapla samanı karıştırıp saçmalamışsınız.
Ne geçinememesi yahu.
O devrin şartlarında bile kendi evleriydi ayrıca da arabaları vardı.
Hatrı sayılan insanlardı diyorum ama nafile.
Yani istese bakacak birini bulurdu yanında bırakırdı. Anne olunca anlarsın yazmış birde
Anne olunca annemin ne vicdansız olduğunu anladım evet . Şu fikrim var mi neyse adı. Doğru düzgün tenezzül edip okumadım bile yazdıklarını. zirvalayip duran cahil , cehaletini de basma kalıp sözlerini de alıp bir zahmet git.

Arkadaşın kafasına göre gaz yağ kuyruğu var diye doğurup boğup öldürmedi diye şükür etmemiz gerekiyor. 🤦
Evet çöplüğe de atmamış. Yetimhaneye de vermemiş. Çünkü bunlar iyi anne olmak için yeterli.
Bu kadar kolay anne olabilmek.
Doğur. Boğma, çöpe atma. Yetimhaneye verme .
Tamaaaam en iyi anne sensin.
Yani bile demek istemiyorum ama muhakeme gücü olmayan hayvanlar dahi yapmıyor bunları zayen bakıyorlar gayet yavrularına..

36 yaşıma geldim ama Hâlâ içinden çıkamadığım bir derdim var.. annemle hayatım boyunca sorun yaşadım. Hep eksiklerimi yanlışlarımı babama anlatıp üstüme saldı durdu.. kardeşimi hep kayırdi.. Bana tek kelimesi.kara domuz.. anlatsam roman olur o yüzden hiç girmeyecegim gördüğüm muameleyi. Psikolog küçükken hiç annenden ayrılmış olabilir.misin diye sordu.bunu araştırdım. Ve evet.. ben 1 yaşındayken annem , kardeşimi doğurmaya yakın. Bakamam diye beni anneanneme veriyor yaklaşık 800 km öteye gönderiyor. Ben orada baya kalıyorum. Neyse boyle.baya bakmis bana anneannem ve geldiğinde annemi tanımamışım. Bu yaşıma geldim.yani anneme hep ofkeliyim . Anne olarak anneannemi kabullenmisim ve bu değişmiyor. Anneannem beni gerçekten çok fazla seven birisi bu arada.
Annemle durumum bir türlü düzelmiyor.. o da bana karşı çok iyi değil açıkçası.. çıkamıyorum.isin içinden.....
Ben hic ayrılmadım 31 yaşındayım ve sevmiyor
Halam ve babana gıcık onların aynısi olduğum icin ağzıyla diyor.

Ne geçinememesi yahu.
O devrin şartlarında bile kendi evleriydi ayrıca da arabaları vardı.
Hatrı sayılan insanlardı diyorum ama nafile.
Yani istese bakacak birini bulurdu yanında bırakırdı. Anne olunca anlarsın yazmış birde
Anne olunca annemin ne vicdansız olduğunu anladım evet . Şu fikrim var mi neyse adı. Doğru düzgün tenezzül edip okumadım bile yazdıklarını. zirvalayip duran cahil , cehaletini de basma kalıp sözlerini de alıp bir zahmet git.
Böyle muhakeme yeteneği kıt empati yoksunu insanlar var maalesef. Anne olunca asıl anne nasıl olmamalı onu anlamışsındır sen. Gerçekten çok zırvalamış. Normal de uzun uzun cevap verirdim ama değmeyeceğini fark ettim.

yaa güzel kardeşim sizin şu söyledikleriniz bundan 30-35 sene önce yoktu... insan babasının yanında çocuğunu kucağına alamıyordu. insanlar kayınvalide-kayınbaba aynı evde yaşıyordu.. öyle ailesiyle ayrı yaşayanlar şanslıydı. haa memurmuş memurluğun kıymeti sene 2000 lerden sonra bilindi. benim annemde memurdu. babamda sanayide işçiydi. 2 maaşla bile geçim olmuyordu. ki ben annanem ve teyzemin elinde büyüdüm. ki hepsinden de Allah razı olsun. kız çocuğusun ama yaramazsın. onlar bile peşimizde pervane oluyorlardı. eve geldiklerinde yaramazlık ettimse üstüne birde dayak yerdik. ben 16 yaşımda annemi evde gördüm. 2006 da emekli oldu. çalıştığı sürede hafta sonları evde durmaz annaneme teyzeme yardıma giderdi. çocuğuma bakıyorlar diye. bu dediğim sene 80 ler. dedemlerin evinde dedem hariç kimse bizi yanına alıp sevemezdi. siz neden bahsediyorsunuz. ben anacığıma her ne şartta olursa olsun kurban olurum. o benim anam yaaa !!! yanlışsa da o sizin düşünceniz. 40 yaşındayım 3 çocuk annesiyim hala şu gün yanında sesim yükselemez. azarlarda kızarda, her şeyinede eyvallah... 18 yaşında kızım var üniv. sınavına girecek nasipse bu sene. annemin bana kıdığı gibi olmasada, kızdığım çok olmuştur. bir günde karşımda sesi çıkmadı. ve hep sonunda haklı olduğumu kendi ağzından dinlemişimdir. yazıktır yazık insanın annesi öldüğünde bir parçasınında öldüğünü o an anlar, annesi kötü de olsa o zamandan sonra hayatı hep eksik yaşar.
Bence siz fikrinizi zikrijizi kendinize saklayın. Lütfen bukadar sacma konusan 1 mitinglerde gördüm 2 sizde gördüm. Lütfen susun

Evet çöplüğe de atmamış. Yetimhaneye de vermemiş. Çünkü bunlar iyi anne olmak için yeterli.
Bu kadar kolay anne olabilmek.
Doğur. Boğma, çöpe atma. Yetimhaneye verme .
Tamaaaam en iyi anne sensin.
Yani bile demek istemiyorum ama muhakeme gücü olmayan hayvanlar dahi yapmıyor bunları zayen bakıyorlar gayet yavrularına..
Bunların kafa yapısı bu. Doğurdun ya kutsalsın. Çiftleşip hamile kalıp doğurunca dokunulmazlık kazanıyorsun çünkü. Maddi durum maddi durum demiş. Maddi durumunuz iyi imiş. Ki bundan bağımsız maddi durumu kötü olan çocuk yapmayacak. Öyle bir yerlerinin keyfi için doğurup doğurup eziyet edersen kendi evladindan nefret görürsün.

Back
X