Annemi affedemiyorum..

Konuştum annemle.
Bana nankör evlat dedi.
Bilsem daha kötü davranırdım sana dedi.
Neden bıraktın diye sordum ne olmuş ne var bunda dedi.
Kısaca yine dağladı kalbimi..
Üstüne tartıştık beni engelledi. .
Anlayacağınız kadın değil suçluluk pişmanlık duymak. Hiç sorumluluk hissetmiyor.
Bana herkes iyi davranıyor bir sen böylesin kafadan kontaksin sen dedi.
Ama rahatladım.
Artık kaç ay kaç sene görüşmeyiz bilmiyorum ama içimdeki yuku attım.

iyi yapmışsınız rahatlamışsınız. ama küs kalırsanız yine rahatsızlık hissi oluşur zamanla. hiç bişi olmamış gibi arayın görüşün bence. azıcıkta siz dengesiz olun :) ben ayrı şehirde yaşadığım için ayrım konusunu unutmuştum artık, kendi hayatımı yaşıyordum çünkü. en son annem hastalandı, beni çağırdı bakmam için kardeşim pek oralı olmadı. ama kardeşime ev alınıp bana alınmayınca taktım kafayı bu yaşta hala ayırıyorlar diye, tüm çocukluk travmam ortaya çıkıverdi. tam da bu zamanda özel hayatımda güvendiğim dağlara kar yağıp hayat planlarım alt üst olunca işin içinden çıkamadım. 5 yıl sürekli açtım konuyu ikna edemedim, çok üzüldüm her inkarlarında. bu arada hala inkardalar. ama alttan alttan bana eşit davrandıklarını göstermek için çabalamaları bile aslında bende açılan yaraları en sonunda onlara gösterebildiğimi ve insafa geldiklerini bana gösterdi. mesela bana da ev almak için para koyuyorlar şimdi bir kenara. bu sürede reiki, aile dizimi, akupunktur, psikologla terapi vs. daha aklıma gelmeyen bir sürü yöntemle travmalarımı yenmeye çalıştım. çünkü ne yalancı eski sevgilim ne de inkarcı ailem yaralarımı iyileştirmek için doğru seçimler değildi ve iş başa düşmüştü. yani anneniz de belki suçluluk hissediyordur ama özür dilemek kabul etmek her insanın harcı değildir. belki de hala haklı görüyordur? o dönemde öyle bir adet vardı, bebekler çeşitli sebeplerle akrabalara veriliyordu. cahiliye devri. keşke o da size böyle bir cevap verse, kızım o zaman adetti, cahillik vardı dese, içinize su serpilecek ama bunu beklerseniz uzun sürebilir bu bekleyiş. siz annenizi affederek yola devam edin, hem sizin için hem de çocuklarınız için en iyi yöntem bu. affetmek ne demektir, geçmişin yüklerinden kurtulmak için neden gereklidir, affetme çalışmaları araştırın. siz üzüldükçe ben üzüldüğüm günleri getirdim aklıma.

Neden iletişimi tümden kesmiyorsunuz

Ben çocuğumu kendim istedgm için doğurdum ki 9 ay boyunca hastnlerde yattım o derece kötü bir hamilelik geçirdim. Ama çocuğum istemedi ki doğmak neden 80 yil taşısa ödeyemesin ki neden hak olsun. Hatta bir hak varsa ben çocuğuma borçlu olurum yine de. Hani maddi anlamda 4 4luk yetistrmezsin anlarım ama sevgiyle buyutememnn hiç bir geçerli sebebi yok annenin akıl sağlığı yerinde ise.
Hani kucukken doğurmuş cahilmis tamam kabul edelim bunu. Peki buyudgnde bir evlada kara domuz ne demek ya vallahi çok sinirlendim. Hiç bir kadın sırf karnında taşıdı diye ona borcumuz yoktur. Benim annem de 20li yaşlarda doğurmuş yardım eden kimsesi olmamış ama asla 1 kelime ile incitmedi bizi ve kardeşler arasında da incitlmmze izin vermedi.

Annene benim için bir defa olsun.
Iyiki benim annem sendin der misin..
Bunu hak ediyor çünkü..

Annene benim için bir defa olsun.
Iyiki benim annem sendin der misin..
Bunu hak ediyor çünkü..
Her gün telde konsyrz, seni seviyorum demeden kapatmam. Yarın da senin için derim çocuklara kötü muamaleyi asla kabul etmiyorum, onlar bizim umudumuz Allah'ın emaneti nasıl kıyılır.

ben bu yorumu cocuga ananesi baksin diye biraktigi icin yaptim.

Her gün telde konsyrz, seni seviyorum demeden kapatmam. Yarın da senin için derim çocuklara kötü muamaleyi asla kabul etmiyorum, onlar bizim umudumuz Allah'ın emaneti nasıl kıyılır.
Ne şanslısınız. Aramızda sorun olmasa dahi.
Ben aramazsam annem 10 günde bir defa arardi beni.

Tam olarak nasıl geçti konuşma

Ne şanslısınız. Aramızda sorun olmasa dahi.
Ben aramazsam annem 10 günde bir defa arardi beni.
Sizin de en büyük sansiniz anneannz olmuş.siz de onu her gün arayın siz de o konuda şanslısınız ne güzel. Ellerindn öperim ben o anneannn.

Kendi mesleğim var. Memurum hatta. Evliyim çok ta sevdiğim bir kızım var
Bende aile konusunda sıkıntılıyım sana en iyi gelecek şey çekirdek ailene yönelmek. Anne babani kafana takıp kendi çekirdek ailene yansıtma. Kan bağı değil can bağı önemli olan Mesafe koy anne babana kafan rahat olsun.

Yaptırdı ama hiçbi ise yaramıyor. Bana affetmemnin hafifletecegni söyledi vs vs ama ben affetmek te istemiyorum. Unutmak ta istemiyorum.. Bana yaptıklarının bedeli hiç olmayacak mı..
Affetmek kelimesi, yanlış tanımlanıyor anladığım kadarıyla. Affet derken unut, bağışla kastedilmiyor. İlahi adalete güvenerek sabırla adaletin geleceği güne inan denmek isteniyor.
Aslında zor ama bir nevi imtihan içinde imtihan. Şöyle ki, siz Allah'a inanırsiniz ama onun er geç adaletinin olacağına sabretmezseniz bu riya gibi oluyor, aslında inandığınız Yaratıcıya tam iman sağlamamis gibi oluyor. O yüzden annenizle imtihaninizda siz mağdurken, mükafat umarken; sabır, güven, iman imtihaninda kaybedebilirsiniz. Buna dikkat etmek lazım. Konu dağılmasın da umarım affetmekten kastım anlasilmistir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…