• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi anlamama yardim edermisiniz?

ha birde 20 senedir yurt disindayim lisanimda anlatimim da hatalar olabilir demissiniz.
evet uzun sure yurt disinda yasayan insanlarda kendini türkçe ifade etme zorlugu olusabiliyor, ama yigenim anlatim zorlugu olacak bir kelime degil akrabalik bağı.
konuda yorumlarda gayet guzel kendinizi anlatiyorsunuz ama soz konusu yigenim demek olunca ay 20 senedir yurt disindayim lisanim ifade etme şeklim bozuldu.
oldu canim bizde yedik yani.
45 senedir yurt disinda yasayip 3 dil bilen teyzemin bike bu kadar lisani bozulmadi yani.
samimi gelmiyorsunuz bana.

eski konuyu oku.bambaşka düşüneceksin
Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, eşimle ayrıyım , eski eş oda çok sorunlu bir kzım var ,yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim , Annem istedi gelmemi. fakat ortamdan çok sıkılıyorum, birde yeğenim çok bencil ve sorunlu annemi herkesten kıskanıyor bütün ilgi benim olsun diyor , , kızım da ona çok düşkün ama yeğenim kızıma bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, adaletsizlik değil mi bu , , bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
Bu konuyu mu diyorsun?

Ruyacik89 Ruyacik89

Olay sadece abin degil bu konuya gore.. baya sinir oluyorsun yegenine.. abine ne desen haklisin onda hemfikiriz ama cocuk o daha.. senin kizinin yaninda yine sen varsin ama o cocuk tek basina.. babannede bakmasa perisan olur.

Bence sen pilini pirtini toplayip yurt disina geri don.. millet firsat kolluyor yurtdisina cikayim
Diye, senin ne isin var Turkiyede😐

Memnun olsaniz neyse ama memnun degilsin ve annenin evindesin.. hem evinde kalip hemde kadina ne yapip yapmayacagi konusunda ahkam kesemezsin😐

annenizin sizinle birlikte calismayip kazanmadığı parasini kime harcayacagı sizi niye bu kadar ilgilendiriyor?
torunu degilmi bakmak zorunda degil evet ama gonul rizasiyla bakiyor torunuyla en iyi sekilde ilgileniyor bu sizi ilgilendirmez.
o kiza sunu yapti bunu yapti bazi insanlarin icinin pisligi kelimelerine bile yansiyor ya.
butun yorumlari okumak zorunda degilim, yardim ettiginizi de hic sanmiyorum eger oyle olsaydi adim gibi eminim annem ve ben cocuga bakiyoruz, ama anne baba hic bir sekilde ilgilenmiyor vs tarzi bir sey yazardiniz.
yorumlar patlayinca ay yardim ediyorum ilgileniyorum.
annenizin maasini nereye harcadigini bile biliyorsunuz farkindamisiniz?
benim de annemin maaşi var ustelik ayni ulkedeyiz ustune birde butun banka sifreleri elimde mevcut, hesabimdan suraya havalae yaparmisin demedigi surece acipda hesabina bile bakmiyorum.
siz maasallah km lerce oteden herseye hakimsiniz.
Birlikte çıktık alışverişe , bende kızıma birşeyler aldım , ben ödeyeyim dedim ödetmedi , abimin kızınınkini kendi ödedi.. abinden alacağım dedi? Sordum verdimi diye hayır dedi , okul ödemelerini geciktiği için kendi ödediğini şu anda tatil için onlarla olduğumdan defalarca yaptığı telefon konuşmalarından biliyorum ayrıca hesaplarıyla uğraşmıyorum yeterince işim var zaten .. Buda sizin gibilere verdiğim son cevabımdır , bana pislik diyerek siz nasıl bir insan olduğunuzu anlatmışsınız zaten..

Oo isin icinden cok seyler cikti simdi ama.. ben onceki konularini filan bilmiyorum.. genel olarak huyum degildir bakmak.. konuya gore yorum yapmayi tercih ederim..

Bu postunda tek haksiz yerin yok…o zaman sen birak anneni arana mesafe koy olmaz mi? Uyarmissin sonucta. Koskoca kadin senin aklinla hareket etmez.. ki dedigim gibi uyarmissin zaten..

Yapma sen çocuklara kıyamazsın biliyorum hasta çocuğa bakan kadına yat uyu demek neyin kafasıdır?
Tek derdi ilginin tamamının onun üzerinde olması. Kafayı bozmuş yeğeni ile umrunda bile değil bir kurtulsa rahatlayacak

Bu konuyu mu diyorsun?

Ruyacik89 Ruyacik89

Olay sadece abin degil bu konuya gore.. baya sinir oluyorsun yegenine.. abine ne desen haklisin onda hemfikiriz ama cocuk o daha.. senin kizinin yaninda yine sen varsin ama o cocuk tek basina.. babannede bakmasa perisan olur.

Bence sen pilini pirtini toplayip yurt disina geri don.. millet firsat kolluyor yurtdisina cikayim

Memnun olsaniz neyse ama memnun degilsin ve annenin evindesin.. hem evinde kalip hemde kadina ne yapip yapmayacagi konusunda ahkam kesemezsin😐
Yeğenimde anneme bağırıyor çağırıyor , onu getir bunu getir diye ane ve babası gibi , azarlıyor , o zaman kızmıştım evet , daha çocuk o diye verilen tepkiden özür diledim , yaptığımın yanlış olduğunun farkettim zaten , kimse eğitmiyor Buda onun günahı değil farkındayım

Birlikte çıktık alışverişe , bende kızıma birşeyler aldım , ben ödeyeyim dedim ödetmedi , abimin kızınınkini kendi ödedi.. abinden alacağım dedi? Sordum verdimi diye hayır dedi , okul ödemelerini geciktiği için kendi ödediğini şu anda tatil için onlarla olduğumdan defalarca yaptığı telefon konuşmalarından biliyorum ayrıca hesaplarıyla uğraşmıyorum yeterince işim var zaten .. Buda sizin gibilere verdiğim son cevabımdır , bana pislik diyerek siz nasıl bir insan olduğunuzu anlatmışsınız zaten..

Valla komik oluyorsunuz babaanne odemese kim ödeyecek
He bildim anası babası bakmıyorsa ne hakkı var alışverişe? Ya çalışıp ödesin ya almasın bu mudur ? Yazdıklarınızın farkında mısınız?

Bu konuyu mu diyorsun?

Ruyacik89 Ruyacik89

neler neler yazdı çocuk hakkında kuzum.hepimiz şaşıp kalmıştık.çocuk yurda verilse sevinecekti neredeyse.

ha birde 20 senedir yurt disindayim lisanimda anlatimim da hatalar olabilir demissiniz.
evet uzun sure yurt disinda yasayan insanlarda kendini türkçe ifade etme zorlugu olusabiliyor, ama yigenim anlatim zorlugu olacak bir kelime degil akrabalik bağı.
konuda yorumlarda gayet guzel kendinizi anlatiyorsunuz ama soz konusu yigenim demek olunca ay 20 senedir yurt disindayim lisanim ifade etme şeklim bozuldu.
oldu canim bizde yedik yani.
45 senedir yurt disinda yasayip 3 dil bilen teyzemin bike bu kadar lisani bozulmadi yani.
samimi gelmiyorsunuz bana.
Ne tesadüf sizde bana samimi gelmiyorsunuz, ben bu konuları sinirle açtığımdan bazen ne yazdığımın farkında değilim, verilen tepkilerden bende rahatsızım şimdi daha dikkatli yazıyorum

Valla komik oluyorsunuz babaanne odemese kim ödeyecek
He bildim anası babası bakmıyorsa ne hakkı var alışverişe? Ya çalışıp ödesin ya almasın bu mudur ? Yazdıklarınızın farkında mısınız?
annem bu yıl çocuğumun kolej taksitlerini ödüyor.çocuğum onu kullanıyor mu oluyor şimdi?üstelik anne babası da var başında konu sahibinin yeğeni gibi de mağdur değil.bir çocuğu sığdırmıyorlar şu koca dünyaya.yazıklar olsunn :KK12: :işsiz:

ocaktan beri tatilde onlarlasiniz sanirim, en son ocak ayinda yine yigeninizden o kız kizima boyle yapti amaaaa diye konu açmışsiniz.
yigeninize takiksiniz.
sorumsuz anasi babasi basinda olmayan bit kadar çocuğa bir çelmede siz takmak için ellerinizi ovuşturup dişlerinizi biliyorsunuz resmen.

Bu konuyu mu diyorsun?

Ruyacik89 Ruyacik89

Annemin yardımıma ihtiyacı varmı diye geliyorum , gerçekten ben geldiğimden beri bakışları eli yüzü düzeldi,

Yeğenimde anneme bağırıyor çağırıyor , onu getir bunu getir diye ane ve babası gibi , azarlıyor , o zaman kızmıştım evet , daha çocuk o diye verilen tepkiden özür diledim , yaptığımın yanlış olduğunun farkettim zaten , kimse eğitmiyor Buda onun günahı değil farkındayım
Sen bence duygularin ve dogrularin arasinda gidip geliyorsun.. aslinda sende biliyorsun..cocuklar bizler gibi oturup dertlerini anlatamayabilirler. Davranislarina yansiyabilir travmalari vs. Kaldi ki biz yetiskinler bile kayip yasadigimizda bosanma vs. Psikolojimiz bozulabilir..

Dedigim
Gibi bu duruma katlanamiyorsan ve cocuga kotu davranma egilimin varsa geri don kendi duzenine.. zaten neden geldin onu anlamis degilim.. insanin kendi evi gibisi var mi? Sogan ekmek ye kendi evinde ol, insanin kendi huzuru gibisi yok herkes disarda kaliyor kapiyi kapatinca.

Ne tesadüf sizde bana samimi gelmiyorsunuz, ben bu konuları sinirle açtığımdan bazen ne yazdığımın farkında değilim, verilen tepkilerden bende rahatsızım şimdi daha dikkatli yazıyorum
benim samimi olmayacak bir seyim yok, burda lisanim bozuk diyip isine gelmeyen yorumlara catir catir gayet duzgun lisanda cevaplar yazan sizsiniz sonuçta.
dikkatli yazarsiniz tabi beklediginiz yorumlari alamadiniz lisaninizin arkasina siginip ay yok ben aslinda ona bakiyorum yardim ediyorum ama anlatimim bozuk diye kendinizi kurtarmaya calisiyorsunuz.
tatil dediginde ocak ayindan beri sende annenin sirtinda yasiyosun sana ve senin kizinada bakmak ayni evde yasamak zorunda degil.
git kendi duzenini kursana koca kadinsin bit kadar cocukla ugrasacagina

annem bu yıl çocuğumun kolej taksitlerini ödüyor.çocuğum onu kullanıyor mu oluyor şimdi?üstelik anne babası da var başında konu sahibinin yeğeni gibi de mağdur değil.bir çocuğu sığdırmıyorlar şu koca dünyaya.yazıklar olsunn :KK12: :işsiz:

Kardeşine sormak lazım ceycey belki oda rahatsizdir:D
Ya bırak kendi dunyasi yeğenine olan ilgi olmuş ne kadar daralmış bunalmış bu kadar fesatlık olmaz alisveris bile hak değil olaya bak.
Allah o kızın yolunu açık etsin iyilik versin.

Kardeşine sormak lazım ceycey belki oda rahatsizdir:KK70:
Ya bırak kendi dunyasi yeğenine olan ilgi olmuş ne kadar daralmış bunalmış bu kadar fesatlık olmaz alisveris bile hak değil olaya bak.
Allah o kızın yolunu açık etsin iyilik versin.
umarım okur iş sahibi olur da bu hala ya asla muhtaç olmaz.o çocukla annemin sevgisini paylaşmak istemiyorum bile demişliği var.kedi yavrusundan bile değersiz o çocuk.çok yazık.iyi ki aklı başında bir babannesi var bari

Yapma sen çocuklara kıyamazsın biliyorum hasta çocuğa bakan kadına yat uyu demek neyin kafasıdır?
Tek derdi ilginin tamamının onun üzerinde olması. Kafayı bozmuş yeğeni ile umrunda bile değil bir kurtulsa rahatlayacak
Ben olsam anne sen yat ben bakarim derdim😐annesini dusunen oyle yapardi. Napsin kadin bi tekmedede o mu vursun cocuga?

Sen bence duygularin ve dogrularin arasinda gidip geliyorsun.. aslinda sende biliyorsun..cocuklar bizler gibi oturup dertlerini anlatamayabilirler. Davranislarina yansiyabilir travmalari vs. Kaldi ki biz yetiskinler bile kayip yasadigimizda bosanma vs. Psikolojimiz bozulabilir..

Dedigim
Gibi bu duruma katlanamiyorsan ve cocuga kotu davranma egilimin varsa geri don kendi duzenine.. zaten neden geldin onu anlamis degilim.. insanin kendi evi gibisi var mi? Sogan ekmek ye kendi evinde ol, insanin kendi huzuru gibisi yok herkes disarda kaliyor kapiyi kapatinca.
Kızım çok düşkün anneme , bebekken abim ve hasta kocamm yüzünden , bir dönem ağır tedavi gördüm ölümden döndüm, kızıma annem baktı o dönem, o nedenle kısa aralıklarla geliyorum , Kızımın psikolojisi bozulmasın diye , kızımın babası zaten hiç anlatmayayım elle tutulur bir tarafı yok abimden 5 beter o yüzden de ayrıldım zaten.. annem gelemiyor yanımıza durumlarından dolayı , ben geliyorum geldiğimde de elimden geleni yapıyorum, buraya da dertleşmek için konu açıyorum .. da demediğini bırakmıyorlar bana

Back
X