Arkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Kurban bayramında yaşadığımız bir olay var annesi babası bizim eve geldiler yemek hazırlandı , beni çekti kenara "bir şey söyleyeceğim kızma git annemle babama ihtiyaçları var mı sor" dedi. Neyi soracağım yemek hazırladık yiyorlar benim canımı sıkma dedim diye morali bozulmuş gibi surat astı. Başlarında bekleyeceğim ona göre. Asla taviz vermek istemiyorum bu konularda, çünkü kendi yapmadığını benim yapmamı bekliyor. Ben bir kez bile ailemden birini ara demedim. İsteyen düşünür arar zaten.
Anneler gününde özel günlerde kendi isteğimle arıyorum hediyesini alıyorum.
Düğün hazırlıklarını yaparken başka bir şehre gitmemiz gerekiyordu gittik işlerimizi hallettik dönerken annem için güzel bir kıyafet gördüm anneme alayım dedim. "Benim anneme de al" dedi. Bende "sen al ben neden alıyorum" dedim. Sen al ben sana anneme aldığını öderim dedi. (Tabi ki ödemedi) İnanın parasından değil kendisinin yapmadığını bana yaptırmaya çalışıyor.
Şuana kadar hiç anneler gününü dahi kutlamamış bir insan. Bunların hepsini söyledim , çok kıymetliyse şimdiye kadar yapsaydın. Benden neden bekliyorsun,anneme ne alsam anneme de diyor. Kendin düşün yap diyorum artık, epey zamandır bu konudan tartışmadık, düzeldi sanıyordum.
Annesi bugünlerde rahatsız neredeyse her gün arayıp soruyorum. Dün bir mesaj "annemin morali çok bozuk aramanı rica ediyorum yazmış kızma falan demiş." Duvara anlatsam anlar bu adam anlamıyor. Şimdi konuşmuyorum bana yazma seninle konuşmak istemiyorum dedim. İnanın bıktım bu huyundan en sonunda "ana kuzususun madem evlenme, dizinin dibinde otur" bile dedirtti bana. Bir süre düzeliyor yine aynı oluyor.