• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Annemi ara" baskısı

Aslında çözüm çok basit; söylediğinde aramayın. İnadına aramayın. Gerekirse "ben neden arıyorum, kalk kendin ara" diye çıkışın. Niye kendinizi strese sokuyorsunuz ki? Madem anne kuzusu, evlenmeyip annesinin dizinin dibinde otursaymış.

Babani karıştırma bence kendin konuş gerektiği zaman veya istediğim zaman kendim ararım bunun yüzünden gerilemeyelim de yada aynı baskıyı sen de ona yap bakalım ne yapacak
Çok yaptım, şimdi annesi hasta asla aramayacağım bir daha kaç kez aramıştım oysa. Şikayet ediliyorum büyük ihtimal. Babamdan çekiniyor o yüzden dedim.

İnsan ailesinin değerini daha iyi anlıyor ele karışınca.

tabi ben mesela ailem gezmiyor ne biçimler hayatı yaşamayı bilmiyorlar nişanlımın ailesi ne güzel gezmeyi seviyorlar diye küçümserdim. ama onun ailesinin ne kadar pimpirik ne kadar kalmaya bayılan her şeye karışan insanlar olduğunu görünce benim ailemin normal olduğunu hissettim.
parmağına iğne değse evham yapıp ahlanıp vahlanıyorlar eşimide kendilerine benzetmişler hayat enerjimi emiyolar zaman zaman

benim esime de ben derim ara diye nadiren ama kendi annesi icinde derim bazen. Sadece kendi annem icin değil. Ama esya aldirip oderij deyip odememesi ve bu kadar ara ara baskısı cok fazla. Hayirli olsun, gecmjs olsun, bayram,yilbasinda ararsin. Zaten sen ariyormussun. Her gun aramak nedir

Asla yapmam , bir kez çok sinirlendim. Ben çok hastaydım regl olduğum ilk iki gün ağır geçiyor. Uykusuzdum gece ağrıdan uyuyamadım , işte de çok yoğundum. Annesi babası düğün için konuşacaklarmış geleceklermiş. Dedim ben eve gitmeden konuşsunlar çok rahatsızım uyumam gerek. Çok kötü görünüyorsun dediler ben eve gidince 5-6 saat oturdular. Onlar benim rahatsızlığıma karşı böyle yapıyor ben neden önemsiyormuş gibi görüneyim. O yüzden gidiş gelişe mesafe koymam gerekiyor asla kimsenin temizliğini de yapamam pisleten temizlesin.
Benim kv 3 tane gelini var.. Ben de yapmam kimsenin temizliğini diyorum ki 3 tane kapı giibi oğlu var tutsunlar bikaçtane yardımcı abla yaptırsınlar temizliğini.kimse kimsenin hizmetçisi değil herkes yerini bilicek.

Arkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Kurban bayramında yaşadığımız bir olay var annesi babası bizim eve geldiler yemek hazırlandı , beni çekti kenara "bir şey söyleyeceğim kızma git annemle babama ihtiyaçları var mı sor" dedi. Neyi soracağım yemek hazırladık yiyorlar benim canımı sıkma dedim diye morali bozulmuş gibi surat astı. Başlarında bekleyeceğim ona göre. Asla taviz vermek istemiyorum bu konularda, çünkü kendi yapmadığını benim yapmamı bekliyor. Ben bir kez bile ailemden birini ara demedim. İsteyen düşünür arar zaten.
Anneler gününde özel günlerde kendi isteğimle arıyorum hediyesini alıyorum.
Düğün hazırlıklarını yaparken başka bir şehre gitmemiz gerekiyordu gittik işlerimizi hallettik dönerken annem için güzel bir kıyafet gördüm anneme alayım dedim. "Benim anneme de al" dedi. Bende "sen al ben neden alıyorum" dedim. Sen al ben sana anneme aldığını öderim dedi. (Tabi ki ödemedi) İnanın parasından değil kendisinin yapmadığını bana yaptırmaya çalışıyor.
Şuana kadar hiç anneler gününü dahi kutlamamış bir insan. Bunların hepsini söyledim , çok kıymetliyse şimdiye kadar yapsaydın. Benden neden bekliyorsun,anneme ne alsam anneme de diyor. Kendin düşün yap diyorum artık, epey zamandır bu konudan tartışmadık, düzeldi sanıyordum.
Annesi bugünlerde rahatsız neredeyse her gün arayıp soruyorum. Dün bir mesaj "annemin morali çok bozuk aramanı rica ediyorum yazmış kızma falan demiş." Duvara anlatsam anlar bu adam anlamıyor. Şimdi konuşmuyorum bana yazma seninle konuşmak istemiyorum dedim. İnanın bıktım bu huyundan en sonunda "ana kuzususun madem evlenme, dizinin dibinde otur" bile dedirtti bana. Bir süre düzeliyor yine aynı oluyor. :olamaz:
Yüzünü erken göstermiş

Benim bu konuda en cok canımı sıkan nişanlı kişisinin sizi koordine etmesi. Sanki siz onun yönetici asistanısınuz bunu yap orayı ara bu kişi ile samimi ol. Sanki bilgisayar oyunu oynar gibi komut veyor. Kişiliğinize saygısı yok
Kv kişisinin beklentisi olabileceği oglunu dolduruyor olma ihtimali, ileride evlilikte işin çığırından çıkma riski falan bunlara hiç girmiyorum.
Biri bana şu kişiyi ara dese kessen aramam(ameliyat vefat vs tarzı durumlarda Habet verilir ama dün aramışsın bugün tekrar ara tarzında dese aramam)

Son düzenleme:
Benim ki de 'ee bende bişey alsaydım pelin' der ee alsaydın o zaman ben mi söyliyim derim ben ne anlarım kadına hediye almaktan der onun annesine de ben seçerim,artık almıyorum yapsın
Kendi annelerine alınmasını düşünüyorlar ama bize gelince alacak mıyım alsaydım oluyor

Eskiden 17 sinde alıp böyle baskılar yapıyorlarmış küçücük kızın da gidecek yeri yok çekiyormuş temizlik yap falan da dedilerse 29 yaşında koca kadına ne yapıp yapmayacağını dikte ediyorlarsa o iş ya olmaz ya da ömür boyu sorunlu eşimin ailesiyle bayramdan bayrama görüşüyorum tarzında olur bu evlilik.
Bunlardaki kafa da bu aslında. Bir kez oturmaya geldiler babası diyor ki "bize yemek yapacak mısın" , "gel mutfağa alış" yüzüne baktım nişanlı kişisinin rengi attı. Ben işten geç geliyorum dedim. Biliyor huyumu aslında

Aslında çözüm çok basit; söylediğinde aramayın. İnadına aramayın. Gerekirse "ben neden arıyorum, kalk kendin ara" diye çıkışın. Niye kendinizi strese sokuyorsunuz ki? Madem anne kuzusu, evlenmeyip annesinin dizinin dibinde otursaymış.
Bı de ek olarak, elbisenin parasını hatırlatın geri ödesin sozunde dursun.

Ben bu koskoca adamların bekarken annelerinin yüzüne dahi bakmayıp, evlendikten sonra ah annem canım annem vay iki gözümün çiçeği tavırlarını anlamıyorum yaa..şey istiyorlar evlendik ya artık annemiz babamız onlar oldu aman en çok onları sevelim sayalım. Ben herkesin yanında söylerim bu sözü 30 sene beni büyütmüş saçını süpürge etmiş anam babam evlendim diye kv kp kızı olmuyorum evet saygı duymak zorundayız ama kimseyi sevmek zorunda da değiliz. Herkesin ana babası kendine arkadaş siz zaten saygısızlık etmiyosunuz e sürekli arayıp soruyosunuz da daha ne istiyor acaba eşiniz? Bi üst leveli ne bunun? Anlamıyorum
Evet onun annesi babası benim değil. Mesela babam telefonda konuşmaktan hoşlanmaz bende aramam. Annemle sürekli konuşurum %90 annem arar. Müsait miyim sorar. Çünkü kendi annem babam ona göre davranırım. Zorla aratınca mutlu mu oluyorlar anlayamıyorum

Bunlardaki kafa da bu aslında. Bir kez oturmaya geldiler babası diyor ki "bize yemek yapacak mısın" , "gel mutfağa alış" yüzüne baktım nişanlı kişisinin rengi attı. Ben işten geç geliyorum dedim. Biliyor huyumu aslında
Bana da dediler öyle😊 izindeydi kayınpeder kaynanam umrede ben 8-17 çalışıyorum yemek istedi ben de vaktim yok siz evdesiniz siz yapın bana da verin dedim😊 herkes şansını deniyor işte olmayacağını söyleyince bozulacaksa bozulsun

Onlar çalışıyorlar ben işten izin alıp annemle bir yere giderim nişanlıma söylerim annesine söyler annesi beni arar şakayla karışık laf sokmaya anne kız geziyosunuz bana da haber verseydin gelirdim derdi işte anne sende çalışıyosun hem şahsi işlerimiz var gezmeye başka zaman gideriz diye gönlünü yapardım akşam nişanlımla konuşurken acıtasyona başlardı keşke annemede haber verseydin onu niye ayırdın vs vs yani benim gündüz ona öyle söylemem yetmediği için kimbilir oğluna hangi ses tonuyla kendini acındırdı o kadar iyi biliyolar ki bunu yapmayı iyi beceriyolar,bende artık öyle bişey söylediğinde sen her yere kızınla gidiyosun beni çağrıyo musun diyorum ee kızım sen çalışıyosun diyo bahaneniz de hazır valla sen onsuz bi yere çıktın mı benimle başbaşa bişey yaptın mı hiç diyorum tak tak söylüyorum artık önceden eltimi kıskandığımı düşünmesin diye sakınıyodum içime atıyodum ama baktım elti beni de götürün beni geride bırakmayın el gibi davranmayın demiş her yere onu getirdi bende söylüyorum ama çağırdığında da gitmiyorum artık çünkü hevesim kalmadı ve onsuz birşey yapamıyoruz eltimde olcak illa
İlla iç içe olunacak kimsesin yaşam alanı olmayacak ortak alan olacak çünkü. Kayınvalidelerinden ne gördülerse onu yapıyorlar.

Bana da dediler öyle😊 izindeydi kayınpeder kaynanam umrede ben 8-17 çalışıyorum yemek istedi ben de vaktim yok siz evdesiniz siz yapın bana da verin dedim😊 herkes şansını deniyor işte olmayacağını söyleyince bozulacaksa bozulsun
Söylerim zaten ben yüzlerine söylerim deyince surat düşüyor. İyi demişsiniz sevdim bu taktiği. :))

Back
X