• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Annemi ara" baskısı

Evli bile değilmişsiniz evli sandım başta. Ben şimdi bile aramıyorum kayınvalidemi ki bir de sevgiliyken arayacağım. Telefon numarası bile yoktu bende. Neden bu hale geldiniz?
Bir kez aramak için aldım kandildi sanırım illallah ettim. Sevgiliyken bende de yoktu nişandan sonra :/

ALLAH sabır versin.
Önceden sinir olurdum bişey diyemezdim kendi kendimi yerdim, şimdi tak tak tak cevabını veriyorum , nişanlım varken değil ama yokken usulünce o nasıl geliyosa öyle genelde şakayla laf sokmayı sever kv bende ona öyle yapıyorum gülüyorum anlarsa bozuluyo anlamazsa gülüyo geçiyo bi sessiz kalıp ne demek istedi bu gelin diye düşünüyo mimiklerinden anlıyorum yüzyüzeyken , iyi oluyo böyle , teyzesini halasını,yengesini dıdısını da aramıyorum benim düğünüm iptal oldu 3 kere , ben onların herşeylerinde yanlarında oldum kimse aramadı benden kimseyi aramamı bekleyemezsin diyorum haklı olduğum için bişey diyemiyo iyi oldu işime geldi aramamaları

Şöyle bir şey söyledi hiç unutmuyorum bir özel gündü. Annesine hediye almamış bende al demiştim. Annesi konu açılmış "kayınvalidene alırsın ama" demiş. Annemde bana "annesini sevindir ufakta bir şey olsa gönlünü al" demişti. Burdan ayrımı fark edebiliyorum

İşte bu yüzden kıymet verene kıymet verilir.
Önemli ise onun için gerçekten önemli olduğu başkasına yaparken görülür. Duymamazlığ vurun bir çok kez. Ancak bu bir davranış şekli olarak benimsedikleri için bugün telefon için yapılan ısrar yarın gelip gitme noktasında had safhaya dönüşecek. Bunu bilerek polyana olmadan bakmanız gereken bir konu.

Aman etsin. Formaliteden aramaktansa aramamak daha iyi. Hem öylesi üstünde emanet gömlek gibi duruyor. Aramamak sevmediğim anlamına gelmiyor. Kafan eser ararsın ne öyle her gün her gün çok sıkıcı.
Evet bir görev gibi insana yüklenince neyi yapmak ister ki insan , kendi içinden gelen samimiyet kadar güzel bişey var mı

Kv evlenir evlenmez bana kalmaya geldi meğerse o yaşamaya gelmiş ama bir şekilde nerdeyse 8-9 ayın sonunda yolladım. Ara ara başka çocuklarına da 5 gün vs kalmaya gitti. Ama artık telefon çalsa eyvah geliyor yine diyordum. Başka çocuklarına gittiği zamanlarda da eşim anneme gidelim anneme gidelim seni oraya bırakayım diyordu. En sonunda bende burda bir arkadaşın dediği gibi babamı ara babamı ara diye bir baskı kurdum. Benim babam yalnız 70 yaşında ara ara diye. Sonrasında bizimki anladı herhalde yada anlamadıysa bile sırf sürekli babamı aramak zorunda kalmasın diye kesti sesini. Zaten toplasan 8-9 ayın birkaç haftası yoktur evde. Buna balayı da dahil! Birde başka yere gidip göreceğim oldu!
kıssasa kıssas çoğu yerde işe yarar. Ama evlilikte değişmez daha beter anneci olur benden söylemesi!

Annesini zorla aratmasından daha büyük bir sorun var bence.

Borcunu bilmeyen ödemeyen adam.

Ilerde öteye beriye borçlanıp ödemezse sokakta yürümeye yüzünüz kalmaz.
İşte bu yüzden kıymet verene kıymet verilir.
Önemli ise onun için gerçekten önemli olduğu başkasına yaparken görülür. Duymamazlığ vurun bir çok kez. Ancak bu bir davranış şekli olarak benimsedikleri için bugün telefon için yapılan ısrar yarın gelip gitme noktasında had safhaya dönüşecek. Bunu bilerek polyana olmadan bakmanız gereken bir konu.
Ben sınırımı koyacağım bu konuda da. Artık zaten aramam çok elzem bir durum olmadığı sürece.

Kv evlenir evlenmez bana kalmaya geldi meğerse o yaşamaya gelmiş ama bir şekilde nerdeyse 8-9 ayın sonunda yolladım. Ara ara başka çocuklarına da 5 gün vs kalmaya gitti. Ama artık telefon çalsa eyvah geliyor yine diyordum. Başka çocuklarına gittiği zamanlarda da eşim anneme gidelim anneme gidelim seni oraya bırakayım diyordu. En sonunda bende burda bir arkadaşın dediği gibi babamı ara babamı ara diye bir baskı kurdum. Benim babam yalnız 70 yaşında ara ara diye. Sonrasında bizimki anladı herhalde yada anlamadıysa bile sırf sürekli babamı aramak zorunda kalmasın diye kesti sesini. Zaten toplasan 8-9 ayın birkaç haftası yoktur evde. Buna balayı da dahil! Birde başka yere gidip göreceğim oldu!
kıssasa kıssas çoğu yerde işe yarar. Ama evlilikte değişmez daha beter anneci olur benden söylemesi!
Eminim buna o yüzden uzaklaştım konuşmuyorum.

Herseye ayril diyen tayfadan olmak istemiyorum ama ya demek de istiyorum suan 😅
Bence ciddi bir cıngar cikart, boyle olursa yurumez ben gelemem boyle baski yapmana diye. Ki evlenince anasindan cikmak istemez bu tipler.

Herseye ayril diyen tayfadan olmak istemiyorum ama ya demek de istiyorum suan 😅
Bence ciddi bir cıngar cikart, boyle olursa yurumez ben gelemem boyle baski yapmana diye. Ki evlenince anasindan cikmak istemez bu tipler.
Şuan fırtına öncesi sessizlik. :) Yapacağım şuana kadar olan her şeyi yüzüne vuracağım tekrar.

daha nişanlıyken böyle yapıyorsa evlenince çok daha beter olur. başımda var ordan biliyorum. benimki nişanlıyken ara vs demezdi evlendik ara ara, ara da ara. istemiyorum dedikçe devam etti, anlamıyorlar ısrar edince ben arayınca da kapanmıyor çeneleri bu da oldu yani. geçen yine aynı konu oldu aradım annesini “nedir dedim, canıma yetti artık evladınız günde 5 kere arıyor yetmiyor mu, daha ne konuşulacak benimle.” mırın kırın ediyor tabi ki ben bişey demedim diye. insanı zorla kötü ediyorlar.

arama konusu bitiyor haftalık ziyaret, yetmedi eve gelsinler, bitmiyor yani “anacı”erkekle huzur yanyana olamıyor.

özetle ayrılın annesi ile göbek bağını kesmiş birini bulun.

İlk evlendiğimiz zamanlar benim ki de buna benzer bir modeldi, biz de ailesi de niye aramıyor diye dert yanıyorlardı.
Onlar öyle yaptıkça ben arayacağım varsa da aramadım, şimdi geçti 10 yıl, herkes alıştı 1ay da aramasam sesleri çıkmıyor, tabi bu zamana gelene kadar çok başka problemler çıktı, görüşmediğimiz zamanlar oldu ama artık kimse kimseye karışmıyor.
Aynen bizde de öyle . Bir iki aradim . Ben her gun arayamam dedim . Arayip ne soyliyim .yani. Kendi arar ailesini ve kendi ailemi .
Alistilar artik ,1 ay aramasam sorun olmaz . Ama esime sorarlar napiyor vs diye.
Simdi gul gibi geçinip gidiyoruz.

Benim annem kimseyi aramaz huyu bu sevmiyor,bense konusmayi kalabalıkgi seven biriyim.Nisanliyken esime durumu anlatmistim cunku kayinvalidem kiriliyordu dünur aramiyor diye..ben arardim sık sık yemek molalarimda vs.
Sonra evlendik ben aramaya devam ettim esim ise benim ailemi bayramlarda ve hep ben yanindayken aradi.
Gecen ay aradigımızda acmiyorsunuz içerikli bir tartisma yasadilar ben hic dahil olmadım.Ama esim ve ailesi barıştılar bana tavir yaptilar kayinvalidem ve kayinpederim.Bardak orda taştı..görevim degil hergun aramak,sen kackere benim ailemi aradin?icerikli bir konusma yaptim esimle simdi aslaaa aramiyorum.Onlar da aramiyor aksam esimi ararlarsa kenardan hayirli aksamlar diyip susuyorum.

daha nişanlıyken böyle yapıyorsa evlenince çok daha beter olur. başımda var ordan biliyorum. benimki nişanlıyken ara vs demezdi evlendik ara ara, ara da ara. istemiyorum dedikçe devam etti, anlamıyorlar ısrar edince ben arayınca da kapanmıyor çeneleri bu da oldu yani. geçen yine aynı konu oldu aradım annesini “nedir dedim, canıma yetti artık evladınız günde 5 kere arıyor yetmiyor mu, daha ne konuşulacak benimle.” mırın kırın ediyor tabi ki ben bişey demedim diye. insanı zorla kötü ediyorlar.

arama konusu bitiyor haftalık ziyaret, yetmedi eve gelsinler, bitmiyor yani “anacı”erkekle huzur yanyana olamıyor.

özetle ayrılın annesi ile göbek bağını kesmiş birini bulun.
Ben bütün her şeyin doğrusunu söyleyince gıkı çıkmıyor. Ama anlamıyor da. Misal annesi sürekli büyük geliniyle ilgili söylemlerde bulunuyordu annemin yanında ve benim yanımda. Uyardım bende o eve gelin olacağım onunla ilgili konuşan benimle ilgili de konuşur , uyar söylemesin. En az 10-15 oldu. En sonunda patladım demediğim kalmadı sonra annesine söylemiş iki ağlamış acıtasyon annemi ara diyor bana. Sinirle bağırmış gönlünü ben alacakmışım aramam ne diye arayacağım hem suçlu hem güçlü dedim.

Back
X