• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Annemi ara" baskısı

Bu kadar anne kuzusu birisi evlenince annesinin bütün işini de size yaptırır. KV evinden de çıkamazsınız. Belki balayına bile beraber gitmenizi teklif eder
Asla yapmam , bir kez çok sinirlendim. Ben çok hastaydım regl olduğum ilk iki gün ağır geçiyor. Uykusuzdum gece ağrıdan uyuyamadım , işte de çok yoğundum. Annesi babası düğün için konuşacaklarmış geleceklermiş. Dedim ben eve gitmeden konuşsunlar çok rahatsızım uyumam gerek. Çok kötü görünüyorsun dediler ben eve gidince 5-6 saat oturdular. Onlar benim rahatsızlığıma karşı böyle yapıyor ben neden önemsiyormuş gibi görüneyim. O yüzden gidiş gelişe mesafe koymam gerekiyor asla kimsenin temizliğini de yapamam pisleten temizlesin.

Söyleyecek bir lafım yoksa kimseyi aramam.

Ben ilk evlendiğimde pasta çörek yapsam eşim annemde yollayalım falan derdi. Baktım ipin ucu kaçacak adam abartmaya başladı. Kendi anneme de yollamaya başladım her defasında. Eşim götürdü annemlere, zor geldi tabi zamanla. Ama ben sağlam yaptım kısası, dışarda kahve içsek yaaa anneme de götürelim falan dedim. 🤣🤣 ‘anneme de ‘ lafından tiksinir hale getirdim onu. 🤣 O zamanlarda bıçak gibi kesilmişti anneme de yollayalım tepkisi. Şimdide her ne yaparsa anında 2 misliyle cevap alır, o sebeple desturludur hep.

Asla yapmam , bir kez çok sinirlendim. Ben çok hastaydım regl olduğum ilk iki gün ağır geçiyor. Uykusuzdum gece ağrıdan uyuyamadım , işte de çok yoğundum. Annesi babası düğün için konuşacaklarmış geleceklermiş. Dedim ben eve gitmeden konuşsunlar çok rahatsızım uyumam gerek. Çok kötü görünüyorsun dediler ben eve gidince 5-6 saat oturdular. Onlar benim rahatsızlığıma karşı böyle yapıyor ben neden önemsiyormuş gibi görüneyim. O yüzden gidiş gelişe mesafe koymam gerekiyor asla kimsenin temizliğini de yapamam pisleten temizlesin.
Saygısızlar da 😳
Buradaki çoğu konuda hep erkeklerin evliliklerine değer vermemeleri ve annelerini eşinden önde tutmaları sonucu yaşanan sıkıntılarla dolu.
İşte temizliği yapamam deseniz de sürekli başınızda " yapsan ne olur yaşlı kadın, azıcık yardım etsen. Yengem hep yardım ederdi senin de yapman lazım" diyen bir kişi olacak

Konuyla biraz alakasız olacak ama sakıncası yoksa bir şey sormak istiyorum, aşık mısınız nişanlınıza?
Konu hakkında da umarım biran önce çözersiniz bu problemi..
Seviyorum tabi ki . Kör kütük aşık hiç olmadım. Hep mantık aradım.Zorla bir şeyleri yapacak tavrım olmadı yani

Söyleyecek bir lafım yoksa kimseyi aramam.

Ben ilk evlendiğimde pasta çörek yapsam eşim annemde yollayalım falan derdi. Baktım ipin ucu kaçacak adam abartmaya başladı. Kendi anneme de yollamaya başladım her defasında. Eşim götürdü annemlere, zor geldi tabi zamanla. Ama ben sağlam yaptım kısası, dışarda kahve içsek yaaa anneme de götürelim falan dedim. 🤣🤣 ‘anneme de ‘ lafından tiksinir hale getirdim onu. 🤣 O zamanlarda bıçak gibi kesilmişti anneme de yollayalım tepkisi. Şimdide her ne yaparsa anında 2 misliyle cevap alır, o sebeple desturludur hep.
Benimde taktiğim bu:KK50:

Arkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Kurban bayramında yaşadığımız bir olay var annesi babası bizim eve geldiler yemek hazırlandı , beni çekti kenara "bir şey söyleyeceğim kızma git annemle babama ihtiyaçları var mı sor" dedi. Neyi soracağım yemek hazırladık yiyorlar benim canımı sıkma dedim diye morali bozulmuş gibi surat astı. Başlarında bekleyeceğim ona göre. Asla taviz vermek istemiyorum bu konularda, çünkü kendi yapmadığını benim yapmamı bekliyor. Ben bir kez bile ailemden birini ara demedim. İsteyen düşünür arar zaten.
Anneler gününde özel günlerde kendi isteğimle arıyorum hediyesini alıyorum.
Düğün hazırlıklarını yaparken başka bir şehre gitmemiz gerekiyordu gittik işlerimizi hallettik dönerken annem için güzel bir kıyafet gördüm anneme alayım dedim. "Benim anneme de al" dedi. Bende "sen al ben neden alıyorum" dedim. Sen al ben sana anneme aldığını öderim dedi. (Tabi ki ödemedi) İnanın parasından değil kendisinin yapmadığını bana yaptırmaya çalışıyor.
Şuana kadar hiç anneler gününü dahi kutlamamış bir insan. Bunların hepsini söyledim , çok kıymetliyse şimdiye kadar yapsaydın. Benden neden bekliyorsun,anneme ne alsam anneme de diyor. Kendin düşün yap diyorum artık, epey zamandır bu konudan tartışmadık, düzeldi sanıyordum.
Annesi bugünlerde rahatsız neredeyse her gün arayıp soruyorum. Dün bir mesaj "annemin morali çok bozuk aramanı rica ediyorum yazmış kızma falan demiş." Duvara anlatsam anlar bu adam anlamıyor. Şimdi konuşmuyorum bana yazma seninle konuşmak istemiyorum dedim. İnanın bıktım bu huyundan en sonunda "ana kuzususun madem evlenme, dizinin dibinde otur" bile dedirtti bana. Bir süre düzeliyor yine aynı oluyor. :olamaz:
Bende aynı sorunları yaşıyordum maalesef,teyzemin doğum günü ara , kuzenimin istemesi oldu ara, halam hasta ara, başta bende arardım hatta mesafe var diye her gün arardım baktım kv benimle eltim arasında ayrımcılık yapıyo hep benden bişeyler bekliyo kestim artık mesafe koydum, nişanlımda ara diyemiyor dediğinde sen arıyo musun benim annemi babamı diyorum ben geliyorum size diyordu şimdi coronadan o da olmadığı için gelemiyo, nişanlıma sende benim ailemi aramıyosun ben yine haftada 1-2 arıyorum diyorum çünkü kv msj atarak taciz ediyo sağolsun aradığımda da artık hiç aramaz oldun diyo, en azından ben yine arıyorum senin oğlun kaç kere aramış annemi babamı diyorum o öyle yapıyo diye sen de mi öyle yapcaksın diyo evet herşey eşit diyip gülüyorum ister alınsın ister gülsün takmıyorum benim düğünüm ertelenmiş planlarım alt üst olmuş canım sıkkın işyerinde sorunlarım var onu arayıp sohbet hoş beş etmemi bekliyor canım sıkkın sesimden anlaşılınca annemi bile arayıp pelinin nesi var diye soruyor o yüzden de aramadığımı söylüyorum nişanlımda surat yapmasın diye aramam gerektiği kadar arıyorum kısaca , yalnız sizde anlamadığım yer oturmuş yemek yerken ne ihtiyacı olup olmadığını sorcaksın anlamadım, şundan yer misin bi tabak daha alır mısın diye sorulur da başlarında hazırol da mı bekliceksin yani ,kısasa kısas yap başka türlü anlamıyolar

Annesi mutlaka aramıyor diye dert yanıyordur ondan. Tavrınızı bozmayın bencede. Ara dedikçe insan aramadan soğuyo iyice. Ayrıca annesinin moralini sen değil kendisi düzeltmeli saçmalık.
Evet geneli oğluna dert yanıp x kızım beni hiç aramıyor diye acıtasyona bağlıyolar ,oğullarıda buna dayanamayıp koruma içgüdüsüyle annelerinin üzülmesine dayanamıyorlar kv de de hep pohpohlanmak istiyor benim ki öyle en azından

Saygısızlar da 😳
Buradaki çoğu konuda hep erkeklerin evliliklerine değer vermemeleri ve annelerini eşinden önde tutmaları sonucu yaşanan sıkıntılarla dolu.
İşte temizliği yapamam deseniz de sürekli başınızda " yapsan ne olur yaşlı kadın, azıcık yardım etsen. Yengem hep yardım ederdi senin de yapman lazım" diyen bir kişi olacak
Evet kesinlikle bu ayrımı yapamıyor. Benim tavrımın net olması gerekiyor biterse de bu yüzden bitsin.

Aramak istemiyorsanız aramayın, ben kimseyi aramam yapım böyle, zorlamayla da bir yere kadar deyin. Şahsen ben öyleyim. Öyle sık arayıp hal hatır sormak gibi bir huyum yok. Akrabalar da beni böyle bilir kabul eder, yapı meselesi.

Düzelmez hiç bekleme. Evlenince daha çok sorun yaşarsınız. Hatta seni annesiyle beraber yaşatır. Evliliklerin çoğunun yıkımına sebep olan en başlıca konu erkeklerin anneleriyle eşlerini ayrı tutamamaları maalesef. Onun bu hareketleri yüzünden annesinden bile gıcık alıyor insan. Yani kendileri yapıyor bunu. Annelerinin hiç bir suçu yok
Guzel yorum :)

Evlenince bu baskılar annemlere git diye şekil değiştirecek biliyorsunuz değil mi?
Biliyorum şimdiden gitmeyeceğimi söylüyorum. Ben yorgun oluyorum annemin yanında uzanabilirim ama annenin yanında değil o yüzden sakın beni zorlama diyorum.

Şimdiden böyle ise evlendikten sonra ne olur hayal edemiyorum bile.yemek yerlerken bi ihtiyaçları var mı diye neden soracaksın,neden sürekli arayıp hürmet etmek durumundasın? ben anlamadim aynı hürmet ve hassasiyeti senin ailene gösteriyor mu? Böyle direterek aratmanin ne manası var ki?nisanlina çok gıcık oldum gerçekten normal davranmıyor şimdiden ailesini pohpohlaman için sana talimat veriyor muhtemelen annesi beklenti içindedir onu daraltıyordur. Bu anne ve yavrusundan uzak dur
Bir kez dedi annem hiç aramıyor dedi diye. Ya neden arayayım merak etmiyorum ki rol yapmış oluyorum. Bende çok gıcık oluyorum. Konuyu babama açsam mı diyorum. Bir kaç sıkıntı yaşadık öncesinde "kızımı kimse hizmetçi gibi göremez isterse yapar istemezse yapmaz" demiş. Arayacakmış hallettik bi şekilde aramadı. Çekip konuşsa mı?

Bir süre sonra bu durum sizin psikolojinizi bozup sizi hasta edecek.Artık eşinizden o kadar çok böyle dikte edilmiş cümleler duyacaksınız ki bir süre sonra bunu kanıksayıp bir gün aramasanız kendinizi suçlayacaksınız.Eşiniz iyi bir evlat olamamış bunun açığını sizinle kapatmaya çalışıyor ve ilerde annesini babasını da size baktırır ayaklarını bile yıkatır kendi de bi köşeye oturup izler.
Hiç birini yapmam. Her evlat kendi annesine babasına yapmakla yükümlü. Diretmekle asla , ama kendim istersem yapabilirim.

Back
X